Plánujete svůj život?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.9.14 10:56
@Denisa56 píše:
Já ti to přeju, že ti zatím všechno vychází tak, jak si to představuješ, opravdu. A pokud tě zatím nepotkalo nic horšího, než to, co popisuješ, tak jsi prostě zatím štěstí měla. Nedostat se na střední a na vysokou na první pokus není žádná tragédie, to se stalo hromadě lidí. I ty dvě děti na tři těhotenství - jako určitě s ženou, která si dítě přeje, ztráta dítěte (v jakékoli fázi těhotenství) zamává, ale bohužel, ani to není nic výjimečného, stává se to dost často. Důležité je, že to nakonec dobře dopadlo a děti máš.
Jenom mě trochu zarazilo (a možná je to jen můj mylný dojem), že máš pocit, že máš svůj život pod kontrolou a dokážeš se se vším popasovat a jít si za svým a kdo to tak nemá
(viz tvá pasáž o tom, jak se někomu „přihodí“ ztráta zaměstnání apod.) si za to vlastně může sám, protože když člověk zodpovědně plánuje a je dostatečně pilný a pracovitý, tak ho prostě nic zaskočit nemůže. Ale takhle jednoduché to v životě opravdu není. V průběhu života se většině lidí střídají období, kdy je člověk jednou nahoře a jednou dole. Dostáváme se do situací, které jsme neplánovali a ani je nemohli nijak ovlivnit a ty situace dokážou našimi plány a životy pořádně zamávat.

Tak takhle to fakt myšleno nebylo..jen mě zaráží zdejší příběhy, kdy některé holky jdou z maléru do maléru a přitom na současném stavu mají svůj díl viny, v případech, které se dají ovlivnit, nebo nesou tu vinu celou a strašně se diví a pláčou, že nemají štěstí a přitom neudělaly nic proto, aby s věcmi, se kterými se hnout dá, něco dělaly.

• Citovat
  • Upravit
23847
18.9.14 13:59
@Anonymní píše:
Tak takhle to fakt myšleno nebylo..jen mě zaráží zdejší příběhy, kdy některé holky jdou z maléru do maléru a přitom na současném stavu mají svůj díl viny, v případech, které se dají ovlivnit, nebo nesou tu vinu celou a strašně se diví a pláčou, že nemají štěstí a přitom neudělaly nic proto, aby s věcmi, se kterými se hnout dá, něco dělaly.

No jasně, to mne taky zaráží, ale věř, že žádné plánování jim nepomůže. Pomůže jim zodpovědné chování a to není totéž ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová