Plastická operace na pojišťovnu

35331
29.1.22 14:15

Nemusi, esteticke zalezitosti pojistovna neplati. Funkcni ano a to ti i nabidli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
29.1.22 14:52
@Anonymní píše:
Oni tam uvádí toto : Další v příloze zákona uvedené výkony plastické chirurgie mohou být hrazeny zdravotní pojišťovnou pouze po schválení revizním lékařem. Jedná se např. o operace nosu pro funkční poruchu nebo operační úpravu tvaru nosu (rinoplastiku). Tyto výkony jsou pojišťovnou hrazeny, pokud o jejich provedení rozhodne lékař, a to ze zdravotních důvodů, a pokud jeho indikaci potvrdí revizní lékař pojišťovny. (Konec citace).
Já si myslím, že tím narovnáním nosu by se právě vyřešila ta průchodnost, takže to považuji za indikované, ale asi se to budou snažit neschválit, co to jde, že?

Je to tvůj nos, budeš ho nosit celý život na obličeji. NašeTŘILA BYCH NA PLASTIKU, kdy můžeš s chirurgem všechno probrat a má s úpravou nosu zkušenosti.

Aby ti to tam řezal někdo „na kasu“, jen aby to zprůchodnil a bylo mu jedno, jak to bude vypadat, stejně nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
29.1.22 15:08

A zkusit pracoviště plastické chirurgie někde mimo soukromou sféru - třeba v nějaké fakultní nemocnici? Nevím, jak je to dnes, ale před 12 lety jsem podstoupila plastickou operaci břicha na Bulovce, na klinice plastické chirurgie, a bylo to na pojišťovnu. Nešlo o čistě estetický problém, měla jsem problém i zdravotní, podobně jako ty. Doktoři z té kliniky to uměli s pojišťovnou vykomunikovat a obhájit si, proč tu operaci potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 15:29

@mroe To není pravda. Já se narodila s teratomem na hýždích a zůstaly mi jizvy a takovej jako přebytek kůže. Ničemu to nebránilo, nebylo to život ohrožující a stejně jsem si to ve třiceti letech nechala operovat. Trošku vyhladili jizvy, vzali přebytek a udělali liposukci stehen (jenom minimálně) a tuk dali pod jizvy. Všechno na pojišťovnu a operace to byly dvě.

• Citovat
  • Upravit
3139
29.1.22 16:13

Pokud máš v dosahu, tak zkus plastiku na Vinohradech, přinejhorším přijdeš o pár hodin času. Nedalo se tam objednat, stačilo přijít a odsedět si pár hodin v čekárně. Ale péče špičková a i to jídlo bylo k jídlu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
29.1.22 16:17
@Anonymní píše:
@mroe To není pravda. Já se narodila s teratomem na hýždích a zůstaly mi jizvy a takovej jako přebytek kůže. Ničemu to nebránilo, nebylo to život ohrožující a stejně jsem si to ve třiceti letech nechala operovat. Trošku vyhladili jizvy, vzali přebytek a udělali liposukci stehen (jenom minimálně) a tuk dali pod jizvy. Všechno na pojišťovnu a operace to byly dvě.

Je to pravda. Musi to schvalit revizni lekar. Tady ji to nenabidli, asi vedi proc. Zkusit ve fakultce to muze, samozrejme. Ale co proslo driv, ted uz casto neprojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
29.1.22 16:31

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.1.22 16:42
@Anonymní píše:
Ahoj, měla jsem úraz obličeje při sportu. Poranila jsem si hlavně nos, který se mi vykřivil do strany a celkově se zdeformoval, současně se mi i zhoršila následkem toho průchodnost nosu, takže se mi hůř dýchá a nosem mi občas vyteče pití. V nemocnici mi řekli, že jsou schopni mi operovat tu zhoršenou průchodnost a opravu těch přepážek funkčně, ale že mám počítat, že esteticky to může být naopak horší a budou jizvy. Nárok na operaci plastickou že nemám, že není možné prokázat, že jsem neměla nos křivý a ohnutý už předtím. Argumentovala jsem doložením fotografií, ale to prý nestačí a nic to nedokazuje, plastickou operaci bych si musela zaplatit v plné výši. Jsem naštvaná, protože si celý dospělý život platím poctivě zdravotní pojištění a nakonec mám zůstat po úrazu s deformovaným obličejem a pojišťovna to nemusí proplatit, tu operaci? Má smysl o to nějak bojovat, nebo neuspěji? Neřešil někdo něco aspoň trochu podobného?

Celý dospělý život? To je kolik let? Mají pravdu - :think: Plastická operace je vždy nadstandard, to se nedá nic dělat. Pojišťovna vždy proplácí jen " funkci", tak je to fér. To je jako u zmenšení prsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.1.22 17:51
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa je jedno, kolik to je let, jde o to, že celý život člověk maká a pak ti po úraze ani nenarovnají nos.

oni ti ho funkčně zprovozní, ale ta estetika je už holt placená. Myslím, že to tak je v pořádku. Nic víc od solidárního pojištění - ne moc vysokého - čekat a žádat nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
29.1.22 18:18
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa je jedno, kolik to je let, jde o to, že celý život člověk maká a pak ti po úraze ani nenarovnají nos.

Srovnat ti ho meli hned, pak uz je to vzdycky komplikovanejsi. Proc ti ho nesrovnali po urazu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová