Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Thomassss píše:
@sirikit tak každý to má asi jinak, já se třeba líčím, abych se cítila dobře, a když jdu ven, cítím se nalíčená zkrátka sebevědomější, připadám si hezčí
Jasně, ale tím si nehojíš komplex méněcennosti, bych řekla. ![]()
Péči o svůj vzhled (ano, na vzhledu záleží!) vnímám jako běžnou součást péče o sebe jako celek.
Akorát někomu holt stačí občas vyčistit zuby a někdo potřebuje nafouklou pusu, kroužek v nose, roztahovák v uchu a pěticentimetrový řasy.
Trochu té tolerance, si myslím. ![]()
@inkakřivák tak mě to čeká
Rozhodovala jsem se přes rok, kdybych nechytla covid, už to mám za sebou
A čeká mě to z břišního laloku.
Ale musela jsem si k tomu dospět a dozrát.
Vím, že není plastika, jako plastika, toto je něco, co je pro mě důležité, abych si tu kapitolu „rakovina“ uzavřela
@Anonymní píše:
@inkakřivák tak mě to čeká
Rozhodovala jsem se přes rok, kdybych nechytla covid, už to mám za sebou
A čeká mě to z břišního laloku.
Ale musela jsem si k tomu dospět a dozrát.
Vím, že není plastika, jako plastika, toto je něco, co je pro mě důležité, abych si tu kapitolu „rakovina“ uzavřela
@sirikit děkuji.....
Jen příspěvek výše o bolestech mi zase moc nepřidal ![]()
Ale já se nedám a pod vánočním stromem už budu s 🐐 🐐,i když asi ještě dost bolavá, tak to dám
@Thomassss píše:
Ale proč se to tu odsuzuje, proč je v pořádku, když si z malých nehezkých rtů nechám udělat normální rty, ale už není v pořádku, že si z normálních rtů nechám udělat “kačera”? Obojí těm dotyčným zvedne sebevědomí a o to přece jde, ne?
Ono je to právě o tom, jak zvrácený je pohled společnosti na vzhled. Kdo říká, že malé rty jsou ošklivé a nafouklé krásné? A pokud něčí sebevědomí stojí na tom, že zapadáš do „ideálu“ krásy, který ti překládají média jako to, jak musíš vypadat, abys byla hezká, tak je to potom těžký. Ono to, že člověk podstupuje tyhle úpravy, ostatním řekne dost o jeho osobnosti. ![]()
@neila píše:
@Thomassss já myslím, že i u plastik platí všeho s mírou, spíš na to se tady narážíNěkteré zákroky opravdu nejsou hezké a plastice dělají spíš špatnou reklamu. Právě v důsledku toho pak hodně lidí váhá jestli do toho jít nebo ne, v horším případě je kategoricky odmítají.
Případně je odsuzují, protože oni sami ten problém nemají, tak jim přijde malicherné, když jej řeší někdo jiný.
Tuhle jsem se bavila s kámoškou, říká mi, že jak jsem zhubla zmizely mi prsa. Neurazilo mne to, vím o tom. Tak jsem jí říkala, že mě to štve a že právě řeším jejich zvětšení. A ona to začala komentovat, jak je to zbytečný takhle před dětma a bla bla bla.. přitom ona s jejími proporcemi prostě netuší, jak to jiného trápí a vyjadřuje své názory, aniž by se někdo ptal ![]()
@inkakřivák píše:
Přesně tak.
A co s tím jako má dělat?
Najít si na sex nějakou jinou?
![]()
@Thomassss píše:
Ale proč se to tu odsuzuje, proč je v pořádku, když si z malých nehezkých rtů nechám udělat normální rty, ale už není v pořádku, že si z normálních rtů nechám udělat “kačera”? Obojí těm dotyčným zvedne sebevědomí a o to přece jde, ne?
Protoze to souvisi s estetikou ( uz v nazvu mame toto slovo: " ESTETICKA medicina, ESTETICKA chirurgie) a estetika souvisi s harmonii a harmonie obliceje je i vzajemnej soulad, pomery.
Proc neco vnimame jak hezke a neco jako osklive? Prestoze vnimani toho, co je hezke, je subjektivni, presto existuji univerzalni, objektivni kriteria pro definovani toho, co je krasa.
Oblicej vnimame jako hezkej mimo jine i pokud jsou dodrzane jiste pomery mezi nosem, ocima, pusou, bradou, atd…
Ale kdyz chces udelat komiksovou postavicku, karikaturu, zvyraznis nektere crty do extremnich rozmeru, kdyz si zena udela na obliceji pusu velikou jak vnejsi labia, udela ze sebe karikaturu. Kdyz si zena necha voperovat dva obrovske balony pod kuzi na hrudniku, mas karikaturu, plus teda zvyranovani druhotnych pohlavnich znaku na karikaturu uz pak sklouzava do vulgarity a vulgarnost je nekompatibilni s puvabem.
Ale pak je tu jeste dasi aspekt : otrocke nasledovani trendu mluvi o absenci osobnosti, je to potlaceni nasi jedinecnosti.
Pokud si udela zena obrovskou machulu pod odfaklenym frnakem, do lic mega implantaty, takze ji to zdeformuje oblicej, na hrudnik dva silikonove balony, vytetuje si hokejky nas ocima a nalepi zmetaky na vicka, nema svuj styl, neni to ona, je jen jedna z milionu dalsich kopii podle karikaturni sablony.
@Thomassss píše:
@sirikit tak každý to má asi jinak, já se třeba líčím, abych se cítila dobře, a když jdu ven, cítím se nalíčená zkrátka sebevědomější, připadám si hezčí
Ja se taky licim, i pokud jsem v ten den doma a nikam nejdu, proste to je uz automatismus, rano vstanu, umyju a udelam si vlasy, nalicim se automaticky.
Ale nesnasim vyrazne liceni, licim se jemne, aby to nekricelo, ale abych vypadala dobre.
@inkakřivák píše:
@neila pozor, ta věta je, že výrazně přispěli k názoru moji manželky, že plastika je fuj. Čili já to chápu tak, že ona ten názor má, měla, a okolí to ještě podpořilo.
Tak abych zabránil dalším spekulacím.
Plastika v původním plánu byla, ale popáleniny po ozařování a jizva způsobili dlouhodobý odklad.
Upřímně, byl jsem rád, že jí tu plastiku plánovali. Měla totiž vždycky menší poprsí a to jí, často s velkým smutkem, bránilo a brání si pořídit některé oblečení, protože jí je pak v nich při předklonu vidět… až na pupík a nahoře to vlaje. A po operaci a hormonální léčbě se to rozhodně nezlepšilo…
Související je, že jí celý život lidi brali s menší vážností, jako by byla o hóódně mladší, což podtrhuje i nositelný oděv (to mi samozřejmě nevadí, ale jí ano).
Onehdy se podívala do zrcadla se slovy, jak teď rychle zestárla (přispěl k tomu i umělý přechod) a že jí snad už budou brát vážně. Vůbec si nejsem jistý, že právě tohle je super
Nebudu tady lhát, že je jizva eroticky přitažlivá, ale snad je z mého povídání jasné, že to zdaleka není to nejdůležitější, jak ostatně píšu, nebral jsem si prsatou Bardotku..
O co jde je změna názoru od chvíle, kdy měla optimističtější pohled až k přechodu k názoru, že už to za to nestojí, že si zvykla…
![]()
Příspěvek upraven 11.10.22 v 11:07
@My Melody píše:
Protoze to souvisi s estetikou ( uz v nazvu mame toto slovo: " ESTETICKA medicina, ESTETICKA chirurgie) a estetika souvisi s harmonii a harmonie obliceje je i vzajemnej soulad, pomery.Proc neco vnimame jak hezke a neco jako osklive? Prestoze vnimani toho, co je hezke, je subjektivni, presto existuji univerzalni, objektivni kriteria pro definovani toho, co je krasa.
Ale pak je tu jeste dasi aspekt : otrocke nasledovani trendu mluvi o absenci osobnosti, je to potlaceni nasi jedinecnosti.
Oblicej vnimame jako hezkej mimo jine i pokud jsou dodrzane jiste pomery mezi nosem, ocima, pusou, bradou, atd…
Ale kdyz chces udelat komiksovou postavicku, karikaturu, zvyraznis nektere crty do extremnich rozmeru, kdyz si zena udela na obliceji pusu velikou jak vnejsi labia, udela ze sebe karikaturu. Kdyz si zena necha voperovat dva obrovske balony pod kuzi na hrudniku, mas karikaturu, plus teda zvyranovani druhotnych pohlavnich znaku na karikaturu uz pak sklouzava do vulgarity a vulgarnost je nekompatibilni s puvabem.
Pokud si udela zena obrovskou machulu pod odfaklenym frnakem, do lic mega implantaty, takze ji to zdeformuje oblicej, na hrudnik dva silikonove balony, vytetuje si hokejky nas ocima a nalepi zmetaky na vicka, nema svuj styl, neni to ona, je jen jedna z milionu dalsich kopii podle karikaturni sablony.
Já bych právě nikoho neoznačila karikaturou. Že jednomu něco přijde nevkusné, neznamená, že druhému se to hnusí. Každý je jedinečný, a to ikdyž si nechá udělat nějaké úpravy, koneckonců může být jedinečný právě proto, že si ty úpravy nechá udělat.
Píšeš o tom, že existují objektivní kritéria pro to, co je krásné. Kdo ta kritéria definuje, kdo to určuje? Společnost? A co když žena není krásná dle těchto kriterií, ale je to pouze šedá myška, nijak nevyčnívající, ničím nezajímavá. A co když je s tím nespokojená? Nechá si proto udělat nějakou úpravu, tak, aby ona byla spokojená a ona se cítila ve svém těle dobře, a hned je označená za ovci bez vlastního stylu nebo kreaturu, protože pro okolí už to nezapadá do té jimi definované šablony “krása”.
Příspěvek upraven 11.10.22 v 11:03
@Livi92 píše:
Ono je to právě o tom, jak zvrácený je pohled společnosti na vzhled. Kdo říká, že malé rty jsou ošklivé a nafouklé krásné? A pokud něčí sebevědomí stojí na tom, že zapadáš do „ideálu“ krásy, který ti překládají média jako to, jak musíš vypadat, abys byla hezká, tak je to potom těžký. Ono to, že člověk podstupuje tyhle úpravy, ostatním řekne dost o jeho osobnosti.
Zrovna jsem chtěl něco podobného napsat. Znám mnoho krásných holek, co mají úzké rty a pokud by si je dofoukly, tak se z nich stane divná nevýrazná tuctovka. Že to nikdo nepozná? Jak to můžou nositelky úprav vědět? Není moc lidí, co řekne „ty jo, koukám že ses nechala vylepšit“. Vždyť ženské si běžně na potkání lžou i v tom, že ta druhá vypadá stále krásně a mladě ![]()
Ještě jeden pohled:
Pokud jde o zacházení s bolestí, chce to dobré doktory.
Mám za sebou trojitý koronární bypass. To vám pilou přeřiznou hrudní kost, roztáhnou hrudník rozvěrákem (že zdravím Dr. Šmuclera
), vezmou z hrudního svalu žílu a přešijí na srdce. Pak vám rozpářou po délce končetinu, protože jedna žíla nestačí…
Tak asi tak… ![]()
Pokud mají někde názo typu: když to chce, tak ať si to vyže_e, asi bych takové zařízení vynechal.
Příspěvek upraven 11.10.22 v 11:42
@M_Vladim píše:
Ještě jeden pihled:
Pokud jde o zacházení s bolestí, chce to dobré doktory.
Mám za sebou trojitý koronární bypass. To vám pilou přeřiznou hrudní kost, roztáhnou hrudník rozvěrákem (že zdravím Dr. Šmuclera), vezmou z hrudního svalu žílu a přešijí na srdce. Pak vám rozpářou po délce končetinu, protože jedna žíla nestačí…
Tak asi tak…
Jenže přežil by si bez této operace? Přežije bez plastiky tvoje žena? Ono podstupovat operaci, když nemusíš
, to se pak rozhoduje jinak.
@M_Vladim vidíš
A já, kdybych měla prsa malá, asi bych se na to vykašlala taky
Jenže jedno prso D-E a druhé prostě není
Záda mě bolej fest
A epiteta?? Je těžká, stejně pořádně nedrží v podprsence a předklon?? Paráda, jak je těžká, taky mi je vidět až bůh ví kam. Že se pod ní v létě potím jako prase a jsem jen vzteklá a naštvaná, pořád se hlídám, pořád to rovnání, aby to nebylo poznat
Nikdo, opravdu nikdo, ani blízká osoba neví, jaký to je a jak se s tím žije