Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, od rána se mi nejde přihlásit do ntb. Vše normálně naběhne a jakmile zadam heslo pro přihlášení, tak naskoci černá obrazovka s kurzorem.driv se mi to také stávalo, ale po restartu to vždy nabehlo. Nouzovy rezim take nejde. Neví někdo co s tím? Napadlo mě, že bych obnovila systém, ale mám tam spoustu důležitých věcí o které bych nerada přišla, tak nevím jestli se to dá nějak zálohovat
Díky za rady
To je téma do mamawebu jak dělané
tady ti určitě spousta lidí poradí z fleku
Děláš pravidelně zálohy systému? Jestli jo, mohlo by stačit vrátit se k předchozí záloze.
Jestli ne, tak se v tom nehrab a odnes noťas na opravu. A pamatuj důležitou poučku:
Data (na compu, mobilu…) dělíme na dva druhy. Zálohovaná a zatím neztracená. ![]()
@Modesta píše:
To je téma do mamawebu jak dělanétady ti určitě spousta lidí poradí z fleku
Děláš pravidelně zálohy systému? Jestli jo, mohlo by stačit vrátit se k předchozí záloze.
Jestli ne, tak se v tom nehrab a odnes noťas na opravu. A pamatuj důležitou poučku:
Data (na compu, mobilu…) dělíme na dva druhy. Zálohovaná a zatím neztracená.
Jako prinejhorsim o ty data přijdu no, hlavně aby obnova pomohla
jo a jinak máma budu za 8 měsíců ![]()
@dement231 píše:
Jako prinejhorsim o ty data přijdu no, hlavně aby obnova pomohlajo a jinak máma budu za 8 měsíců
Jak starou máš zálohu? Jestli se to oplatí dělat. Pokud je to Hardware problém, vrácení se k záloze nepomůže a přijdeš o data uložená po zálohování.
@dement231 CTRL + ALT + Delete, spustit správce úloh a restartovat proces explorer.exe v rohu je možnost spustit a tam vypíšete tenhle proces. A hlídejte aktualizace, v příští bude záplata na tenhle problém.
@Modesta píše:
Jak starou máš zálohu? Jestli se to oplatí dělat. Pokud je to Hardware problém, vrácení se k záloze nepomůže a přijdeš o data uložená po zálohování.
No já právě nevím o tom že bych zálohu dělala, automaticky se to asi nedělá a já se v tom vůbec nevyznám. Na té černé ploše se dostanu do správce úloh a třeba i k souborum, tak mě napadlo pokud to půjde tak že bych zkusila na flashku to přehazet a pak obnovit do továrního ![]()
@Heivka píše:
@dement231 CTRL + ALT + Delete, spustit správce úloh a restartovat proces explorer.exe v rohu je možnost spustit a tam vypíšete tenhle proces. A hlídejte aktualizace, v příští bude záplata na tenhle problém.
Ze by to bylo tak jednoduché?
@dement231 Jo po poslední aktualizaci je to spíš vlastnost systému než problém. U mého PC to řeším u 3 startů z 5. Občas stačí načíst správce úloh a jít si udělat čaj a přijdu k rozsvíceném u monitoru. ![]()
@Janina B1 píše:
Na jakém disku máš ty data?
Já se v tom fakt nevyznam ![]()
@Heivka píše:
@dement231 Jo po poslední aktualizaci je to spíš vlastnost systému než problém. U mého PC to řeším u 3 startů z 5. Občas stačí načíst správce úloh a jít si udělat čaj a přijdu k rozsvíceném u monitoru.
Hned jak přijdu domů tak na to kouknu ![]()
@Heivka píše:
@dement231 Jo po poslední aktualizaci je to spíš vlastnost systému než problém. U mého PC to řeším u 3 startů z 5. Občas stačí načíst správce úloh a jít si udělat čaj a přijdu k rozsvíceném u monitoru.
Aha no vidíš to, mě se to neděje. Tak to je dobré vědět.
@Modesta Ono záleží na grafické kartě, nějak jim blbne komunikace s ovladači některých sérií grafik.
@Heivka píše:
Tak píšu explorer.exe do správce úloh a žádná reakce ![]()
@dement231 Zkuste ve správci úloh restartovat proces Průzkumník Windows.
Nebo klávesovou zkratku logo Windows +ctrl + Shift + B