Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Návštěvy s jeho rodiči by si měl řešit v době, kdy ji má on, ne? To si pak vzpomenou ještě tvoje rodiče a ty ji nebudeš mít žádný víkend? To přece nejde..
My to máme taky tak… Táta kluků si je bere vždycky ob víkend, přes týden je nemá vůbec a návštěvy svých příbuzných si řeší v tomhle čase…
@Anonymní píše:
v ty měsíce, co si jí bere ve všední dny, problém není. Ale teď v září to ale zas má jinak. Každý měsíc je jinak. Já už jim ubírala v srpnu a teď když si napsali o víkend v září, tak mi bylo nepříjemný to zase řešit. Ubrat jim jen část toho víkendu co si vymysleli, mě nenapadlo…
Hele, jestli nemáte spesl program a je to spíš vyjimka po roce, tak bych to neřešila. Pokud to bude dlouhodobě, tak jo
@Anonymní píše:
ano, mít ji 1 víkend v měsíci a 3 víkendy ji nemít, to mi opravdu přijde moc. Ubrat jim třeba jen část z jimi navrženého víkendu mě nenapadlo. Už je vyřešeno. Díky
Ale vždyť to je zatím první nebo druhý měsíc, pokud jsem pochopila, ne? To se prostě stává.
@Lama Lama píše:
Hele, jestli nemáte spesl program a je to spíš vyjimka po roce, tak bych to neřešila. Pokud to bude dlouhodobě, tak jo
to právě nikdy nevím předem. Během těch 2,5 let už byly změny různé vždycky najednou ze dne na den a vždy to trvalo pak iks měsíců.
Já se snažím vyhovět co to jde, ale všeho s mírou… každopádně tohle byl dobrý nápad a už mi odepsali že OK ![]()
@Anonymní píše:
to právě nikdy nevím předem. Během těch 2,5 let už byly změny různé vždycky najednou ze dne na den a vždy to trvalo pak iks měsíců.Já se snažím vyhovět co to jde, ale všeho s mírou… každopádně tohle byl dobrý nápad a už mi odepsali že OK
@Lama Lama píše:
Ale vždyť to je zatím první nebo druhý měsíc, pokud jsem pochopila, ne? To se prostě stává.
No ono takhle, oni třeba už kvůli tomu srpnu mi hlásili že malou ale vůbec neuvidí když jim ji nedám ten a ten den, jako jo třeba jsem přecitlivělá ale lezlo mi to na nervy - co mi je do toho…? Druhá věc je že mi to podali takhle a přitom to vůbec nebyla pravda - jeden z těch víkendů byl ex s malou u nich celý víkend.
Já jsem možná přeopatrnělá ale komunikace s ex bohužel není na moc dobré úrovni, vždycky na mně najde ohromné problémy které mě zaskočí, tak mám asi pocit že si musím od začátku hlídat tu míru. Kdyby bylo na jeho rodičích, mají jí každý druhý víkend… a chovají se jak když tím že jsme od sebe, nemusí mé „přání a představy“ respektovat vůbec ![]()
@Anonymní píše:
Jo, on jí mívá každý měsíc jinak a všední dny to jsou často. Teď to ale vyšlo takhle. Ale to ubrání jen na půlku víkendu se mi líbí. Odpo po školce jim případně navrhnu, až se uvidíme. To jsem jim říkala už iks krát a zatím nic![]()
nebo ať si ji berou ve všední den ze školky a ráno ji zase vrátí do školky, třeba 2× do měsíce, pokud ji musí mít přes noc. V opačném případě ty ve své době zajišťuješ styk se svými rodiči, on ve své době se svými. Víkendy bych také chtěla pro sebe, oba dva. Přes týden je to s dětmi hektické, jen péče a práce a nic. Víkendy si užíváme. Takže bych jim to takhle řekla a jim nezbude nic jiného, než to takto vzít, nemáš povinnost ji dávat jeho rodičům na úkor svého času s ní.
@Šáruší píše:
nebo ať si ji berou ve všední den ze školky a ráno ji zase vrátí do školky, třeba 2× do měsíce, pokud ji musí mít přes noc. V opačném případě ty ve své době zajišťuješ styk se svými rodiči, on ve své době se svými. Víkendy bych také chtěla pro sebe, oba dva. Přes týden je to s dětmi hektické, jen péče a práce a nic. Víkendy si užíváme. Takže bych jim to takhle řekla a jim nezbude nic jiného, než to takto vzít, nemáš povinnost ji dávat jeho rodičům na úkor svého času s ní.
přesně… vysvětlovat můžu, ale bohužel, vybrala jsem si rodinu kde normální argumenty nikdo nechápe
![]()
Přidám pohled z druhé strany, kdy má můj partner se svou ex dítě. Nevím, jaká je vaše situace, ale můj partner svou dceru miluje a je s ní velmi rád. Soudně je to tak, že ji má ex ve výhradní péči a partner si ji tak bere 1× za 14 dnů na víkend. Ještě nedávno, kdy dítěti bylo 6 let k nám jezdila bez přespávání - tj PA po školce do cca 18:00, SO od 9:00-18:00 a v NE od 9:00-17:00. Toužil po tom aby u něj spala, až nedávno to povolila právě proto, že si našla přítele. Většinou když ji má, tráví s ní čas u svých rodičů, takže s ní mohou být všichni. Vím ale, že si ji prarodiče berou když se jí to hodí. Když ji chtějí mimo to co se ji to hodí (nebo i partner), není to často dovoleno. Co tak vidím, partner by s ní rád trávil čas i přes týden…není toto třeba právě cesta pro obě strany? Zkusi si také představit, jaké by to bylo, kdyby si své dítě nebo vnouče mohla vídat HODNĚ omezeně - ano, 6 dnů za měsíc mi přijde velmi málo.
Chápu i tebe, věřím že musí být těžké s ní v tvém volném čase nebýt…ale právě otec tvého dítěte a jeho rodiče jsou na tom mnohem hůř.
Vše myslím v dobrém, ani pro jednu stranu to není snadné… ![]()
@Anonymní píše:
Přidám pohled z druhé strany, kdy má můj partner se svou ex dítě. Nevím, jaká je vaše situace, ale můj partner svou dceru miluje a je s ní velmi rád. Soudně je to tak, že ji má ex ve výhradní péči a partner si ji tak bere 1× za 14 dnů na víkend. Ještě nedávno, kdy dítěti bylo 6 let k nám jezdila bez přespávání - tj PA po školce do cca 18:00, SO od 9:00-18:00 a v NE od 9:00-17:00. Toužil po tom aby u něj spala, až nedávno to povolila právě proto, že si našla přítele. Většinou když ji má, tráví s ní čas u svých rodičů, takže s ní mohou být všichni. Vím ale, že si ji prarodiče berou když se jí to hodí. Když ji chtějí mimo to co se ji to hodí (nebo i partner), není to často dovoleno. Co tak vidím, partner by s ní rád trávil čas i přes týden…není toto třeba právě cesta pro obě strany? Zkusi si také představit, jaké by to bylo, kdyby si své dítě nebo vnouče mohla vídat HODNĚ omezeně - ano, 6 dnů za měsíc mi přijde velmi málo.
Chápu i tebe, věřím že musí být těžké s ní v tvém volném čase nebýt…ale právě otec tvého dítěte a jeho rodiče jsou na tom mnohem hůř.
Vše myslím v dobrém, ani pro jednu stranu to není snadné…
já to chápu, dám příklad - v červenci ji ex chtěl 4× vždy na den a půl… přespávat ji dávám od jejích 16m, v tom jsem myslím naopak měkká… přišlo mi že kdyby to ex hnal přes soud, tak bych ji na přespávání stejně musela dát, tak jsem to tak nechala.
Další věc, když jsem byla na MD, můj ex ji měl téměř půl na půl, ale to měl i jinak směny, chci říct, že jsem vycházela vstříc co to šlo.
Já chápu že vidět ji 6 dní v měsíci je blbý, ale taky by šlo udělat z jeho strany pár opatření ve slušné komunikaci se mnou (například je naprosto neustále nespokojen s botami malé
) a trochu víc směrem k tomu, abychom se sjednotili v přístupu („výchově“) k ní. Což zatím je přesně naopak. Co jsme od sebe, dělám všechno naprosto nejhůř.
Jako jo, po tom co jí to v červenci kouskoval, jsem ho požádala ať to buď směřuje na ten režim 2× měsíčně víkend, nebo mi ji nevrací večer, ale dává ji ráno do školky, aby i s ním „zažila“ ten režim co se mnou a nebylo to neustále „A odpoledne pro mě píde tatínek, viď mami“, což on zvolil druhou variantu a v září už to tak má v plánu po svých víkendech.
Je to prostě těžký po všech stránkách. Děti jsou děsně chytré, jakmile je neshoda se mnou, chce k tatínkovi, jakmile je neshoda u něj, chce ke mně…
A problém všech samoživitelek: u něj je jen, tak on má volno, takže s mámou je to vždy ten náročný školko-pracovní režim, často scény, neshody… i když u nás se to teď díky bohu zlepšilo. Takže on ji hrozně miluje, ale jen když má volno, a zbylých 24 dní v měsíci ať se postará máma jak umí.
@Anonymní píše:
já to chápu, dám příklad - v červenci ji ex chtěl 4× vždy na den a půl… přespávat ji dávám od jejích 16m, v tom jsem myslím naopak měkká… přišlo mi že kdyby to ex hnal přes soud, tak bych ji na přespávání stejně musela dát, tak jsem to tak nechala.
Další věc, když jsem byla na MD, můj ex ji měl téměř půl na půl, ale to měl i jinak směny, chci říct, že jsem vycházela vstříc co to šlo.
Já chápu že vidět ji 6 dní v měsíci je blbý, ale taky by šlo udělat z jeho strany pár opatření ve slušné komunikaci se mnou (například je naprosto neustále nespokojen s botami malé) a trochu víc směrem k tomu, abychom se sjednotili v přístupu („výchově“) k ní. Což zatím je přesně naopak. Co jsme od sebe, dělám všechno naprosto nejhůř.
Jako jo, po tom co jí to v červenci kouskoval, jsem ho požádala ať to buď směřuje na ten režim 2× měsíčně víkend, nebo mi ji nevrací večer, ale dává ji ráno do školky, aby i s ním „zažila“ ten režim co se mnou a nebylo to neustále „A odpoledne pro mě píde tatínek, viď mami“, což on zvolil druhou variantu a v září už to tak má v plánu po svých víkendech.
Je to prostě těžký po všech stránkách. Děti jsou děsně chytré, jakmile je neshoda se mnou, chce k tatínkovi, jakmile je neshoda u něj, chce ke mně…
A problém všech samoživitelek: u něj je jen, tak on má volno, takže s mámou je to vždy ten náročný školko-pracovní režim, často scény, neshody… i když u nás se to teď díky bohu zlepšilo. Takže on ji hrozně miluje, ale jen když má volno, a zbylých 24 dní v měsíci ať se postará máma jak umí.
Tak to je od tebe pekny, ze jsi jim to spani umoznila od tak nizkeho veku, ta nase s tim mela ze zacatku problemy po tom co to jeji mama schvalila a vlastne se ani nedivim. Je to tezky no..Muj partner ma taky tendence ji neustale neco vycitat, obecne mezi nimi panuje celkem rivalita a o peknem vztahu se neda vubec bavit…ale to je bohuzel dane tim co se mezi nimi stalo (z jeji strany udelala hrozny veci). Blby je, ze me to na jednu stranu stve ale na druhou stranu se mu nedivim, nejvic me to trapi presne proto jak pises - mala to citi. Myslim ze k tomu pristupujes dobre. Co my bychom dali za to abychom ji mohli mit i pres tyden, to nam jeji mama neumozni. ![]()
Tak hele, poslouchej. Měla jsem soud, a nejenom že si chlap vysoudil velmi široký styk, ale moje matka coby JEDINÝ prarodič, nebyla absolutně vzata v úvahu. Takže prázdniny probíhaly tak, že celý měsíc ji měl fotr, a o druhý měsíc jsem se „musela“ podělit s babičkou. Takže v tvém případě bych absolutně nebyla benevolentní, protože naše soudy taky nejsou. Ať si dceru jeho rodiče berou o jeho víkendech, a nazdar.
@Anonymní píše:
Tak hele, poslouchej. Měla jsem soud, a nejenom že si chlap vysoudil velmi široký styk, ale moje matka coby JEDINÝ prarodič, nebyla absolutně vzata v úvahu. Takže prázdniny probíhaly tak, že celý měsíc ji měl fotr, a o druhý měsíc jsem se „musela“ podělit s babičkou. Takže v tvém případě bych absolutně nebyla benevolentní, protože naše soudy taky nejsou. Ať si dceru jeho rodiče berou o jeho víkendech, a nazdar.
Promin, ale ziram! ![]()
Na dite prece maji narok oba rodice stejne, ne? Co by jsi delala ty jako otec, na jeho miste? Predpokladam, ze penize si od nej rada vezmes, ale davat mu dite uz te boli?! Bud rada ze ma dite otce, ktery ma o ni zajem a bojuje za cas s ni. Mozna to takhle dopadnout u soudu nemuselo, kdyby si mu trosku vychazela vstric. Zakladatelka ma rozum. Tady nejde o boj mezi tebou a tvym ex, ale o detstvi a vztah s jejim otcem a jeho rodinou!!!
@Anonymní píše:
Tak to je od tebe pekny, ze jsi jim to spani umoznila od tak nizkeho veku, ta nase s tim mela ze zacatku problemy po tom co to jeji mama schvalila a vlastne se ani nedivim. Je to tezky no..Muj partner ma taky tendence ji neustale neco vycitat, obecne mezi nimi panuje celkem rivalita a o peknem vztahu se neda vubec bavit…ale to je bohuzel dane tim co se mezi nimi stalo (z jeji strany udelala hrozny veci). Blby je, ze me to na jednu stranu stve ale na druhou stranu se mu nedivim, nejvic me to trapi presne proto jak pises - mala to citi. Myslim ze k tomu pristupujes dobre. Co my bychom dali za to abychom ji mohli mit i pres tyden, to nam jeji mama neumozni.
jo, rivalita, to je to slovo
Díky za ocenění.. potěšilo ![]()
@Anonymní píše:
„proto“ jsem často když si to přeju jinak, velmi opatrná a není to poprvé, co se na názor jak řešit to či ono, ptám okolí. Protože se rozhodně chci vyhnout tomu, aby chlap (a nakonec i jeho rodiče!) měli potřebu hrotit to přes soud.
My máme kontakt dohodou, takže třeba teď, jak má ex takové směny že mi hlásí kdy chce malou mít, vždy až koncem měsíce jen na ten další měsíc, tak teď mi např. hlásil jedno své přání, ale my už měli něco v plánu. Mohla bych úplně skákat jak píská, ale ty jeho směny jsou k zbláznění, nemá je pravidelné, neví nic předem. Tak jsem mu prostě řekla, že už tam něco máme. On jí chtěl nějak středa - neděle, jako jinak bych asi i byla svolná, ale tím že jsme tam něco měli, tak jsem mu řekla, že si přijedu v pátek a v sobotu večer mu jí zase přivezu. Zlatý styk dohodou.
Oni i prarodiče by si mohli vysoudit styk, takže i na jejich rovině jsem opatrná, ale méně. Taky jsem taková povaha, že nechci dělat „zbytečné“ scény. Oprávněné scény, to už je jiná ![]()
ano, mít ji 1 víkend v měsíci a 3 víkendy ji nemít, to mi opravdu přijde moc. Ubrat jim třeba jen část z jimi navrženého víkendu mě nenapadlo. Už je vyřešeno. Díky