Po rozvodu kontakt dítěte s ex rodiči...?

Anonymní
4.9.19 14:17

po rozvodu kontakt dítěte s ex rodiči...?

Chci se zeptat, jestli máte někdo stejnou situaci. Malou si kromě ex chtějí brát i jeho rodiče. Jsme 2,5 roku od sebe a jako já to po celou dobu umožňuju.. ale.. ex si malou teď bere trochu častěji a já začínám mít pocit, že já jí mám jenom na uhnané školko-pracovní dny a pak víkend ji má buď ex nebo jeho rodiče. Teď mi zrovna napsali, kdy by jí chtěli v září - pro mě to znamená mít s ní jen 1 víkend. (Ostatní dva ji má ex) Jsou jí 4. Jsem hodně na vážkách, jak se zachovat. Čím je starší, tím to nějak hůř nesu. Taky jak píšu - čím je starší tak pochopitelně máme spolu míň toho oddychového času, jako to bylo na MD.
Už jsem slyšela i názor, že kdybych měla přítele, tak by mi to přišlo víc v pohodě, pač bych si užila ten samostatný čas. No možná ano, na druhou stranu dřív jsem to volno fakt brala všema deseti. Asi teď prostě cítím, že spolu máme tak málo těch dní kdy se nehoníme mezi prací a školkou…
Poradily byste mi jak se zachovat?
:kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1133
4.9.19 14:19

A co jeho rodičům navrhnout, že by si ji vyzvedli po školce několikrát do týdne a ty by si měla čas po práci na domácnost? Jestli tedy nejsou z jiného mesta. Popřípadě jim dát malou v tydnu, nesla by do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.9.19 14:19

Tak ať si ji berou v době, kdy ji má mít on, ne? Nebo v týdnu odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
4.9.19 14:21

Ať si ji berou v jeho čase a domluví se s ním. Nebo ať si ji berou v týdnu na odpoledne. Máš taky nárok na víkend se svým dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5171
4.9.19 14:21

Asi bych jim rekla, at treba prijdou nekdy odpoledne a vezmou ji ven. Vsak ji nemusi mit cely vikend. Treba 2-3× mesicne na odpoledne a jednou za 2-3 mesice na vikend, jinak at si ji vezme ex za nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.19 14:22

Jo, to zní dobře. Jsou z jiného města, každopádně teď si vymysleli so až pondělí, tak jim asi navrhnu od neděle odpo do pondělí. Půl na půl.
:kytka: dík

• Citovat
  • Upravit
81500
4.9.19 14:22

CHápu, obtížně řešitelná situace. S tátou je asi málo, brát to z jeho času je obtížné. Ale o víkendy bych taky přijít nechtěla. Co kdyby tatínek měl dceru navíc třeba jeden všecní den a prarodiče by si jí brali třeba na část některých jeho víkendů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24281
4.9.19 14:24

Asi bych se to snažila řešit tak, že si dceru budou brát v době ex víkendu, či pokud by to šlo, tak některé odpoledne. Pokud by ex nechtěl, tak holt bych dala návrh na, že třeba každý třetí víkend bude u prarodičů. Ale primárně bych se snažila to rešit tím, že by dcera trávila čas s prarodiči otce v době, kdy ji má otec u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
4.9.19 14:26

Takze dite nevidis, jen proto, ze ji maji jeho rodice? Smula. To bych nechtela. Vy jste rodice, vy ji mate mit. Baba s dedkem at ji vidi v dobe, kdy ji ma fotr. Nebo at si pro ni dojedou ke skolce a vecer vrati k tobe domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.19 14:26

Jo, on jí mívá každý měsíc jinak a všední dny to jsou často. Teď to ale vyšlo takhle. Ale to ubrání jen na půlku víkendu se mi líbí. Odpo po školce jim případně navrhnu, až se uvidíme. To jsem jim říkala už iks krát a zatím nic :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.19 14:28
@Micaella22 píše:
Takze dite nevidis, jen proto, ze ji maji jeho rodice? Smula. To bych nechtela. Vy jste rodice, vy ji mate mit. Baba s dedkem at ji vidi v dobe, kdy ji ma fotr. Nebo at si pro ni dojedou ke skolce a vecer vrati k tobe domu.

ono třeba tenhle rok od začátku to bylo tak, že ex ji měl snad jen 2 víkendy OD ZAČÁTKU ROKU, jinak vždy ve všední dny, takže jsem byla ráda za jeden víkend měsíčně volný díky rodičům. Je to hroznej boj s nima s celou family…

• Citovat
  • Upravit
81500
4.9.19 14:30
@Anonymní píše:
ono třeba tenhle rok od začátku to bylo tak, že ex ji měl snad jen 2 víkendy OD ZAČÁTKU ROKU, jinak vždy ve všední dny, takže jsem byla ráda za jeden víkend měsíčně volný díky rodičům. Je to hroznej boj s nima s celou family…
¨no tak kde je teda problém?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
4.9.19 14:34

Určitě nejsi povinná dítko odevzdat na všechny víkendy v měsíci ;)
Takže buď ať si to domluví s otcem, a zajdou si k němu, když bude malá u něj, nebo právě jak navrhují ostatní, dát jim možnost ji vidět, ale v týdnu.
Klidně se domluvit, že si ji jednou za týden vyzvednou ze školky a druhý den ji do školky ráno odvedou třeba ;)
nebo pokud jsou v důchodu a malá ještě není předškolák, tak ať si ji vyzvednou ve školce a nechají si ji do druhého dne, aniž by jí vodili do té školky druhý den vodili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78363
4.9.19 14:37
@Lama Lama píše: ¨no tak kde je teda problém?

no přece-nejdřív si ji bral málo a teď zas moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.19 14:38
@Lama Lama píše: ¨no tak kde je teda problém?

v ty měsíce, co si jí bere ve všední dny, problém není. Ale teď v září to ale zas má jinak. Každý měsíc je jinak. Já už jim ubírala v srpnu a teď když si napsali o víkend v září, tak mi bylo nepříjemný to zase řešit. Ubrat jim jen část toho víkendu co si vymysleli, mě nenapadlo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky