Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj bohuzel nedopalo to dobre a zitra pojedu do nemocnice…
Děvčátka, já jsem s prvním manželem nemohla mít děti 10 let, prodělala jsem 4 potraty.
Vdala jsem se podruhé a máme 3,5 letou holčičku a 1,5 letého chlapečka ♥
Neztrácejte víru ![]()
Ahoj.
I já jsem po dvou zamlklých potratech (2× revize - první 4/16 9tt anembryomolla - prázdný váček, druhá 11/16) 10tt přestalo bít srdíčko). Šlo o první pokusy, dítě ještě nemám a nikdy předtím jsem těhotná nebyla.
Gynekolog se přiklání k názoru, že šlo jen o hloupé náhody. U prvního jsem měl angínu (antibiotika vhodné i pro těhotné, prý) a u druhého jsem byla pár dní po silném nachlazení. Nicméně mě poslal na vyšetření štítné žlázy - je ok. Taky mě s přítelem poslal na genetiku (výsledky budeme mít v polovině února). Na genetice bylo MUDr. řečeno, že i ona se přiklání jen k náhodám, protože s přítelem nemáme dle anamnézy žádnou zátěž a jak jsem již psala, u osobou jsem měla nějakého bacila
. Můj gynekolog mi řekl, že v březnu/dubnu mě má v ordinaci opět s pozitivním těhu testem.
Tak nevím, nevím… je možné aby se třetí pokus podařil? Aniž by se zjistil na genetice nějaký problém? A co když otěhotním dřív, než budou výsledky z genetiky?
Už u mě proběhly dvě porevizní menstruace…
Prosím o reakce.
@lentixx ahoj tak jestli tě můžu uklidnit, já mám po 2 zt v rámci ivf i když mi bylo tehdy 33
ale hned 2 měsíc po druhé revizí jsem otěhotněla přirozeně a za 6 TT rodíme..Takže blbé náhody..Nevzdávejte to
a kolik je tobě?? Oni to rádi svalují na věk ![]()
@Janez Ahoj. Na podzim mi bylo 28 let. Šlo o přirozené otěhotnění - vždy na první pokus
poprvé se udělal jen váček a konec. Podruhé bylo na kontrole v 7tt srdíčko, ale v 10tt už ne
Všichni mě strašej, že si budu muset ještě vyběhat imunologii a další všemožná vyšetření… že to je časově cca na půl roku než se to vše vyřeší a pak zas nějaká doba na léčbu…
…je třeba udělat trombofilní mutace - test na ně… krom jiných vyšetření. Ale to asi udělali na té genetice - že?
…a doporučuju hned nasadit Femibion (či jiné vitamíny pro těhotné, kde je naštěpená listovka).
Držím moc všechny palce at´ to příště vyjde!! ![]()
@Petrušačka AHoj, ano, na ty mutace a srážlivost mě testovali na genetice. Výsledky budou v polovině února. Na Femibionu jedu od loňského ledna
Už raději nepočítám, na kolik korun mě ten Femibion přišel… Hlavně, aby to k něčemu bylo.