Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Dobrý den,
už několik týdnů mě trápí pocit, že je mi manžel možná nevěrný. Jsme spolu už 17 let, máme dva malé kluky. Vztah máme krásný, sex je poslední dobou velmi dobrý, ale vím, že i to může značit nevěru. Manžel teď chodí každé úterý do hospody, jednou už se vůbec nevrátil domů. Připadá mi divná ta pravidelnost, přitom je to pokaždé s jinou partou, někdy prý z práce, ale vždy úterý. Na mobil heslo nemám, ale hledí do něj celé večery. Nemám žádný důkaz, jen prostě pocit. Nikdy jsem nebyla žárlivá, a to ani když mé vztahy v raném mládí skončily ze strany kluků. Prostě žárlivost není moje vlastnost, ale ten pocit tu je. Nestrojí se lépe. Vydělává tolik peněz, že já ani nemůžu mít přehlad jestli více neutrácí. Já mu věřím, logicky mi vychází, že ne, ale každou chvíli se stane nějaká maličkost, která mě praští přes srdce. Jako teď přiletěli hlavouni ze Států a měla být večeře ve středu. To spolu chodíme do tanečních (pro dospělé) a měl jít potom od osmi na večeři. Já se odivila, že až tak pozdě půjde na obchodní večeři. A dneska mi jen tak mimochodem sdělil, že přiletěli dříve nebo ani nevím a večeře je přesunutá na zítra - úterý. Trápí mě to, mám mu říct, že mu nevěřím a promluvit si? Nechci se trápit zbytečně, na druhou stranu nevěru mi asi nepřizná. A stálo by to nějaké vůbec zato sejít se jen tak na pár hodin? Měli jste to někdo taky nějak tak podobně?
Nevím jestli je ti manžel věrný či nevěrný, věřím ale intuici, z ničeho nic ten pocit na tebe nesednul. K té tvé předposlední větě, stojí se sejít byť i jen na dvě hodiny, z vlastní zkušenosti to vím, někdy to byla i hodina a byla jsem za to ráda. Otřesné vzpomínky.
@Anonymní píše:
Také pravda, ve stejné situaci jsem byla a mlžila jsem a uklidňovala jí. Proč jí ublížit, prostě v tu chvíli, jak byla zoufalá, jsem to nedokázala.
Teď mi řekl, že ho mrzí, že si to myslím. No mě ještě napadlo, až přijde z hospody, zkusit ho svést. Normálně nemá se sexem problém, ale pokud je to podruhé ten den, tak to jako mladý míval, trvalo mu to pak dlouho. Ale to budu muset počkat, až se situace uklidní a přestane mít podezření. Teď asi bude sekat latinu. Jestli ne, tak je jasné, že prostě nemůže, tj. jsou na něho tlaky ze dvou stran. Teď jsme spolu kupovali první investiční byt. Koupil by ho, pokud by měl pochybnosti o našem vztahu? Máme na něj na pár let hypotéku.
Jinak samozřejmě existují agentury, popř. soukromé osoby, které se sledováním lidí živí ![]()
Dobre zvaz co chces.Ja mela krizovku po skoro 30 letech ve vztahu.Muj me nechal dva mesice vyblaznit a je klid.
@Josef_t píše:
Alespoň oceň kolik námahy to své obhajoby vkládá
Kdyby mu to bylo jedno tak se takto nesnaží.Dej mu vydechnout nebo si nějakou buchtu najde na truc
Já věřit nemůžu. více než ty fakta, která vypsaná mluví jasně, mě přesvědčily ty jeho lži. Prý utíkal, aby ho nechytli. A v hotelu nechtěli občanky. Do hotelu jsem volala a občanky mi sdělili, že musí předložit všichni. Tak jako v jiném hotelu. Člověk si připadá jako blázen, že se vůbec ptá na takovou kravinu. Nejvíc mě mrzí, že se nepřiznal. Mohla bych to vzít od něj jako chybu a pracovat s tím dál. Ale dělá ze mě blázna. Podle mě teď doufá, že to půjde do ztracena. Já vím jaký je. Přidá si práci a tím se vyléčí. Co mám dělat já? Jak si teď ulevit od bolesti, jak o sebe pečovat? Pokud se nepřizná, tak nemá cenu se kvůli němu trápit. Je chladnokrevný. Někdo koho jsem vždy znala, ale myslela, že máme něco víc než ostaní, že je náš vztah vyjímečný.
zakladatelka
@Jessica4 píše:
Doufám, že sis trochu odpočinula přes noc. Teď jsem to dočetla do konce co se stalo dál. Fakt mě to mrzí, ale podle mě prostě kecá. I s tím videem to je ubohost. Čeká že nic neuděláš, že bys po něčem takovém dál nepátrala. Každopádně jestli je to opravdu všechno pravda tak i když se to lehce řekne, netrap se. On je deb. l a bude si sypat popel na hlavu. Alespoň teď s ním můžeš mluvit narovinu a neužírat se v tichosti sama.
Právě.. Nečekal, že se vůbec zeptám na jméno hotelu. Že bude muset volat kolegovi. Že do toho hotelu sama zavolám. Zeptala jsem se ho, co udělá až mi z hotelu potvrdí, že tam kolega spal na jednolůžáku. Nebo až je kamery nenajdou před tím hotelem. Tak to prý už bude na mě, čemu budu věřit. P
rostě to na mě hodil, ať se s tím poperu. Mám pocit, že teď se snaží přesvědčit sám sebe. On si hraje na takového charaktera sám před sebou. A podle toho i jedná. Teda, když zrovna neutíká z hotelu bez placení, nezatáhne to za něj kolega, kterému pak ty peníze nevrátí. Jsem včera měla několik hysterických záchvatů. Nakonec mu ta jeho celoživotní dokonalost zavařila.
@Anonymní píše:
Právě.. Nečekal, že se vůbec zeptám na jméno hotelu. Že bude muset volat kolegovi. Že do toho hotelu sama zavolám. Zeptala jsem se ho, co udělá až mi z hotelu potvrdí, že tam kolega spal na jednolůžáku. Nebo až je kamery nenajdou před tím hotelem. Tak to prý už bude na mě, čemu budu věřit. Prostě to na mě hodil, ať se s tím poperu. Mám pocit, že teď se snaží přesvědčit sám sebe. On si hraje na takového charaktera sám před sebou. A podle toho i jedná. Teda, když zrovna neutíká z hotelu bez placení, nezatáhne to za něj kolega, kterému pak ty peníze nevrátí. Jsem včera měla několik hysterických záchvatů. Nakonec mu ta jeho celoživotní dokonalost zavařila.
záchvatů smíchu.
@Anonymní píše:
Já věřit nemůžu. více než ty fakta, která vypsaná mluví jasně, mě přesvědčily ty jeho lži. Prý utíkal, aby ho nechytli. A v hotelu nechtěli občanky. Do hotelu jsem volala a občanky mi sdělili, že musí předložit všichni. Tak jako v jiném hotelu. Člověk si připadá jako blázen, že se vůbec ptá na takovou kravinu. Nejvíc mě mrzí, že se nepřiznal. Mohla bych to vzít od něj jako chybu a pracovat s tím dál. Ale dělá ze mě blázna. Podle mě teď doufá, že to půjde do ztracena. Já vím jaký je. Přidá si práci a tím se vyléčí. Co mám dělat já? Jak si teď ulevit od bolesti, jak o sebe pečovat? Pokud se nepřizná, tak nemá cenu se kvůli němu trápit. Je chladnokrevný. Někdo koho jsem vždy znala, ale myslela, že máme něco víc než ostaní, že je náš vztah vyjímečný.
zakladatelka
Teď už to nesmíš nechat vyplynout do ztracena, když už jsi to na něj jednou vytáhla, to bys ze sebe skutečně toho blázna nechala udělat.
Teď už to musíš dotáhnout do konce
@Anonymní píše:
záchvatů smíchu.
Ale je mi na nic fyzicky. Už takhle trpím úzkostmi a léčím se s tím. A dneska zrovna pořád supluju, mám teď volnou hodinu, strašně práce a musím se soustředit na to, co učím. Je mi fakt slabo. Jsem v prvotním šoku. Bolet to asi teprve začne zatím necítím nic. Jen je mi slabo. Myslíte, že to bolet ani nezačne? Já se úplně dokonale od něj střihla, ale podle mě mi ta láska k němu, co jsem cítila, začne chybět. Mám děti, ale nemám teď už žádnou oporu. A on byl jako opora moc dobrý. Často jsme se smáli, dělali narážky na zajíčky a milenky, ale to teď z toho vztahu zmizí. Já nevím, co mě čeká. Ale podle mě, co jsem si poslední dobou představovala, spolu budeme pokračovat, ale postupně to vyprchá a rozejdeme se nakonec spíš z chladu, který nastane postupně. Já jsem teď úplně netečná. Jak si mám pocit. Já se kvůli němu a našemu falešnému vztahu trápit nechci. Alespon, co nejméně to půjde. Nějaké tipy, co udělat?
Me kdyz partner zahybal a ja nachazela dukazy jako trenky polite vinem, bila kosile od mejkapu, spani mimo domov, tak mi to vzdycky dokazal nejak vysvetlit. Nespal jsem doma protoze jsem stravil noc na policii jako svedek nejake nehody. Papir o tom nemam protoze jsem ho vyhodil. Mejkap na kosili mam protoze jsem potkal teticku a ta me radosti objimala a umazala me. Trenky mam od vina protoze jsem si v hospode do neceho sednul (ale na kalhotech nic nemel). Historka z hotelu mi to dost pripomina
ja mu to chtela verit ale zpetne vidim jak jsem proste jen chtela. Intuice nikdy neklame.
Chlap se ti dobrovolně nepřizná, i kdyby ho mučili. Já to taky „vycítila“ a uhodila na něj, ve chvíli, kdy si s milenkou psali. Hystericky schoval mobil pod polštář a křičel na mně, že jsem blázen, hysterka, paranoik a měla bych se jít léčit… přiznal se, až jsem mu řekla, že ok, ale chci vidět podrobný výpis z jeho telefonu (dá se to objednat u operátora za cca 100kč, a jsou tam podrobně vypsány datumy a časy všech hovorů a sms které psal a obdržel i za 3 měsíce zpětně (samozřejmě bez obsahu, ale když se tam jedno číslo opakuje, je to jasné…)… až v ten moment mu došlo, že není úniku a přiznal se
@Anonymní píše:
Ale je mi na nic fyzicky. Už takhle trpím úzkostmi a léčím se s tím. A dneska zrovna pořád supluju, mám teď volnou hodinu, strašně práce a musím se soustředit na to, co učím. Je mi fakt slabo. Jsem v prvotním šoku. Bolet to asi teprve začne zatím necítím nic. Jen je mi slabo. Myslíte, že to bolet ani nezačne? Já se úplně dokonale od něj střihla, ale podle mě mi ta láska k němu, co jsem cítila, začne chybět. Mám děti, ale nemám teď už žádnou oporu. A on byl jako opora moc dobrý. Často jsme se smáli, dělali narážky na zajíčky a milenky, ale to teď z toho vztahu zmizí. Já nevím, co mě čeká. Ale podle mě, co jsem si poslední dobou představovala, spolu budeme pokračovat, ale postupně to vyprchá a rozejdeme se nakonec spíš z chladu, který nastane postupně. Já jsem teď úplně netečná. Jak si mám pocit. Já se kvůli němu a našemu falešnému vztahu trápit nechci. Alespon, co nejméně to půjde. Nějaké tipy, co udělat?
Sdělit mu tyhle pocity, aby věděl, jak to vidíš Ty. Říci mu, že zatloukání má svou hranici, protože od určitého momentu, když jsou indicie víc než jasné, dělá z Tebe tím zapíráním hlupáka a to Tě velmi ponižuje. Tím, že se nepřizná, svou chybu neuzná a neomluví se za ni Ti vlastně dává najevo, že to za chybu nepovažuje, takže Ti ani nedává možnost mu odpustit. Formulovala bych to jako důrazné varování, ať se zamyslí sám, k čemu to povede. Nevím, jaké máš finanční možnosti, ale pokud by se ani pak nepřiznal, zvážila bych možnost profesionálního sledování. To by ale asi bylo na delší dobu, teď si bude dávat majzla. A podle výsledku bych se rozhodla, pokud by se podezření potvrdilo, byl by to pro mne jasný konec. V případě přiznání, uznání podrazu, omluvy a snahy o nápravu by u mne existovala možnost dát druhou šanci, ale v případě, že bych se k pravdě dobrala tímto způsobem, tak už bohužel ne.
Stává se z Tebe stíhačka a bude si dávat ještě většího bacha. Tohle není cesta, hrát si na kočku a myš. Myslím, že více důkazů nepotřebuješ. Třeba operátor nedá někomu cizí výpisy, sledování je drahé. Myslím, že víš na čem jsi. Nech ho chvilku, ať si tu roli na myš dál hraje, ale bez kočky. Povznes se nad tím, parohy už stejně máš, ty už Ti nikdo neodpáře. Horší to už být nemůže - teda může, např. milena může s ním být těhotná. Na to se taky připrav.
Nejlíp, když se ho po záletu budeš dvojsmyslně ptát, jaké to bylo atp. Užívej si to jeho kličkování. Zanedlouho se sám chytí do vlastních lží a v tu chvilku by měl sám procitnout. V lepším případě zjistí, jakou skvělou ženu má (a Ty budeš mít navrch), v horším odejde.
Je čas si trošku zařizovat život podle svého.
Přeji Vám, aby to dobře dopadlo.
![]()
@mdvorak Do vlastních lží se už chytil. Myslím, že přesně takhle si představuje on, že by to mělo dál probíhat. Hlavně se nemuset za svůj podraz omluvit, převzít odpovědnost, jen ať to pěkně vyhnije do ztracena a žena ať se s tím vyrovná jak umí sama. A ještě z ní dělat blázna ![]()
@Anka1313
Záleží, co chce zakladatelka. Zda zachránit vztah anebo odejít. Život není tak jednoduchý…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat