Poctivost lidí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23
27.11.15 17:03

Clovek by se neradoval z cizích penez, ja si predstavim, ze by to chybelo me. A ztratit klice od auta od nasich…to radeji nemyslet co by tatka rikal :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
27.11.15 17:03

Mně byla vrácena peněženka, před 15 lety mi jí bezdomovec přinesl domů. :lol:

A 3× jsme vraceli nalezený mobil. Jednou fakt luxusní.. (nějakému mlaďasovi, co si na něj vzal půjčku, takže byl opravdu rád).

(Praha) :pankac: :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
27.11.15 17:05

Tak nevím, mi se peněženka ztratila a teda nikdo poctivý nebyl. Nechala jsem ji ležet na automatu na jízdenky, byly v ní veškeré doklady (průkaz pojištěnce, občanka, řidičák) a v hotovosti asi 1500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.11.15 17:11

@Alena.Ka No v první chvíli by mě asi zabil :mrgreen: Pak nevím, co by říkal :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23
27.11.15 17:11
@Lelio píše:
Tak nevím, mi se peněženka ztratila a teda nikdo poctivý nebyl. Nechala jsem ji ležet na automatu na jízdenky, byly v ní veškeré doklady (průkaz pojištěnce, občanka, řidičák) a v hotovosti asi 1500,–
:( :( :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.15 17:15

Já dělala v drogerce a peněženku jde vrátila hodně lidem. Pak me jedna paní při vraceni obvinila, ze jsem ji ukradla kreditku z te penezenky (kreditek tam mela asi 10) a to tam mela v hotovosti asi 8 tisic… A pak jsem vracela mobil, který jsme našli na parkovišti a ještě mi nadál, ze musel zablokovat číslo… Priste už asi raději nic nevratim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.11.15 17:20
@MilijonDolarBejby píše:
Já dělala v drogerce a peněženku jde vrátila hodně lidem. Pak me jedna paní při vraceni obvinila, ze jsem ji ukradla kreditku z te penezenky (kreditek tam mela asi 10) a to tam mela v hotovosti asi 8 tisic… A pak jsem vracela mobil, který jsme našli na parkovišti a ještě mi nadál, ze musel zablokovat číslo… Priste už asi raději nic nevratim…

No a tohle je to, co hodně lidí, bohužel, odradí od takových „dobrých skutků“. Nemálo lidí už mělo problémy s tím, že chtěli jenom něco nalezenýho vrátit.

• Citovat
  • Upravit
27.11.15 17:28
@Tunrida píše:
No a tohle je to, co hodně lidí, bohužel, odradí od takových „dobrých skutků“. Nemálo lidí už mělo problémy s tím, že chtěli jenom něco nalezenýho vrátit.

Presne… Jak říkám, priste si to sakra rozmyslim. Nebo to hodim na policejní stanici na recepci a půjdu pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
27.11.15 17:31

Bydlíme na sídlišti a nedávno se mi něco fakt povedlo. :zed: V kapse se mi zmáčknul na klíčích čudlík, co když se podrží, tak nejenom odemkne celé auto, ale i stáhne dolů všechna okýnka. Ráno jsem přišla, auto tam stálo, vevnitř bylo vše včetně navigace a i to počasí bylo tak slušné, že nepršelo. :mrgreen: Jinak za mě ano, zatím mám dobrou zkušenost. Ťuk, ťuk, ťuk.
Jo a jsem z Prahy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
27.11.15 17:37

@Alena.Ka Já jednou zapomněla peněženku na bankomatu. Po výběru. Bylo v ní asi 4-5 tisíc. A já nasadila sluchátka a svým rychlým krokem pádila pryč aniž bych to věděla. Za mnou utíkala mamina asi s 3letým klukem a volala na mě. Nic jsem neslyšela. Běžela za mnou opravdu daleko, ale tu peněženku mi dala…

A já sama pak jednou měla šanci vrátit peněženku. Zjistila jsem z občanky adresu a pánovi ji hodila do schránky (bydlel kousek od místa, kde ji ztratil)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
27.11.15 17:37

Nám se jednou stalo, že jsme v nákupním centru na podzemním parkovišti vyndali z auta dítě, kočár, šli jsme nakupovat, za 2 hodiny přijdeme k autu - auto odemčené a klíč trčel ze zámku kufru 8o tehdy jsme měli opravdu velké štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
27.11.15 17:42
@Plomba píše:
@Alena.Ka Já jednou zapomněla peněženku na bankomatu. Po výběru. Bylo v ní asi 4-5 tisíc. A já nasadila sluchátka a svým rychlým krokem pádila pryč aniž bych to věděla. Za mnou utíkala mamina asi s 3letým klukem a volala na mě. Nic jsem neslyšela. Běžela za mnou opravdu daleko, ale tu peněženku mi dala…A já sama pak jednou měla šanci vrátit peněženku. Zjistila jsem z občanky adresu a pánovi ji hodila do schránky (bydlel kousek od místa, kde ji ztratil)

my jednou s přítelem nasli obcanku a patrila klucinovi, 16 let a dovezli mu ji zpatky…bylo to jen o vesnici vedle, jeho maminka koukala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
27.11.15 17:56

Brácha ztratil peněženku minulý týden. Byl z toho dost zdrcený, on je celkově pěkný „klikař“. Za dvě hodinky po ztrátě mu manželský pár dovezl peněženku až domů, tak vyfasovali litr slivovice a jeli :-) co si budeme povídat, mladý klucina tam moc peněz neměl, ale těch karet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
27.11.15 17:56

Já mám tedy špatnou zkušenost. Před časem jsem byla Lidlu nakupovat. Brala jsem tam pro dcerku takové pěkné leginy do školky, dva kusy v jednom, asi za 120 Kč. Prodavačka vždy první kus z pásu po namarkování ukládá do zpět do nákupního koše (nevíte proč?), další pak už ne. První byly právě ty leginy. Další nákup jsem si uklízela sama, sázela jsem to rovnou do tašek. Koš jsem zaparkovala a šla do auta, které stálo tak 15 m nadohled. Naložila jsem nákup, děti, sedla do auta a uvědomila si, že jsem z koše nevzala ty leginy. Vrátila jsem se pro ně, ale už byly pryč, během minuty.

Bylo asi deset minut před zavíračkou, široko daleko nikdo kolem, jen těsně za mnou odcházel jeden pár, kolem 50 - 60 let, dle oblečení a jejich bouráku dobře situovaný.

Museli vidět, kdo to tam zapomněl, viděli, že s sebou vleču dvě děti do tří let, viděli kam odcházím, viděli, že se vracím ke košům a něco hledám (parkovali hned před vchodem).

Docela to mnou otřáslo. Kdyby s tím utekl třeba bezdomovec nebo nějaká podobná existence, řeknu si, tak stane se. Ale tohle mě teda hrozně zklamalo. A teď nemám namysli tech 120 Kč, o které jsem přišla.

Příspěvek upraven 27.11.15 v 18:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
27.11.15 18:00

Ale dobré zkušenosti mám taky. Vybírala jsem prachy z bankomatu, vzala jsem si kartu, stvrzenku a šla. Doběhl mě muž, který čekal za mnou a vrazil mi do ruky tisícovku, kterou jsem tam nechala. Nebo občas když mi (nebo dětem) něco vypadne, tak se většinou najde dobrá duše, která mě upozorní, nebo to donese :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová