Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Místo trestního oznámení bych při další návštěvě manželova syna z prvního manželství vzala obě děti i manžela a šla si sednout do místní cukrárny, projít si město, jít na hřiště. Třeba těch pár roznašečů drbů uvidí, že žijete jako normální rodina, manželův syn se hezky chová k vašemu společnému dítěti a ty se hezky chováš k němu. Jestli jste malé městečko a všichni o sobě všechno vědí, tak nejhorší co můžeš udělat je buď útočit nepřiměřenými zbraněmi (což trestní oznámení podle mě v tomto případě je) nebo totálně vyklidit prostor a v koutku se tím užírat (což děláš teď, když se bojíš chodit ven, aby ses zase něco nedozvěděla). Prostě ten společný veřejný prostor zaplň tím, co podněty k drbům nedá.
Nechat být v tomto případě evidentně nefunguje. Začala bych tak že bych pomalu poštěla do světa zprávy o tom že „maminka“ je vážně nemocná, lékař jí diagnostikovat začínajícího Alzheimera a stařeckou demenci v pokročilém stádiu. Že momentálně musíte udělat doma menší stavební úpravy protože se o ni budete muset postarat a bude se v brzké době k vám stěhovat. Mluvila bych o ní hezky, lidi pochopí že ona je ta špatná co lže a vymýšlí si, no a až se to k ní donese tak pochopí že nejsi žadnej hadr o kterej se může otírat a bojuješ stejnými zbraněmi.
TO bych nepodávala. Sice by se toho mohla zaleknout, ale mnohem pravděpodobněji by ji to jen víc nabudilo a situaci zhoršilo. Rozhodne se neschovávejte, zijte bez ohledu na ni. Dá se to natrenovat, taky mám bohužel osobní zkušenost. Usmívejte se, buďte milí k okolí. Pokud by to přece jen neslo, vzdycky je tu možnost se odstěhovat a začít někde jinde volně dýchat. Treba nějaká vesnička poblíž, abyste nemuseli měnit práci
?
Vypustit info, uz to nema v hlavě v pořádku taky neni od věci ![]()
Trestní oznámení můžeš podat, ale k ničemu ti to nebude. Za prvé nemáš důkazy a ani policie je pravděpodobně nesežene pokud nebudou lidi vypovídat a za druhe to není trestný čin. To by ti tou pomluvou musela vzniknout prokazatelná újma. Tohle můžeš uhrát možná tak na přestupek u komise.
@Big boss píše:
Nechat být v tomto případě evidentně nefunguje. Začala bych tak že bych pomalu poštěla do světa zprávy o tom že „maminka“ je vážně nemocná, lékař jí diagnostikovat začínajícího Alzheimera a stařeckou demenci v pokročilém stádiu. Že momentálně musíte udělat doma menší stavební úpravy protože se o ni budete muset postarat a bude se v brzké době k vám stěhovat. Mluvila bych o ní hezky, lidi pochopí že ona je ta špatná co lže a vymýšlí si, no a až se to k ní donese tak pochopí že nejsi žadnej hadr o kterej se může otírat a bojuješ stejnými zbraněmi.
Tohle myslíš vážně? Já být tchýně, které se o sobě toto dozví, tak už jen z té legrace zaklepu za dveřmi s plným kufrem a řeknu „Měli jste pravdu, stařecká demence je poslední dobou k uzoufání, vím, že jsem se měla stěhovat až za pár týdnů, než to upravíte, ale na gauč se snad vejdu už teď a s úpravami vám pomůžu…“ - a zakladatelka by byla v řiti.
Snažit se kupu hov. n přehlušit ještě větší kupou hov. n je podle mě největší blbost, jakou může udělat, protože ten smrad z té první hromádky rozhodně nezmizí, maximálně už lidi nebudou vědět, kdo teda smrdí víc, což bych za vítězství teda nepovažovala.
@zrcadlo píše:
Tohle myslíš vážně? Já být tchýně, které se o sobě toto dozví, tak už jen z té legrace zaklepu za dveřmi s plným kufrem a řeknu „Měli jste pravdu, stařecká demence je poslední dobou k uzoufání, vím, že jsem se měla stěhovat až za pár týdnů, než to upravíte, ale na gauč se snad vejdu už teď a s úpravami vám pomůžu…“ - a zakladatelka by byla v řiti.
Snažit se kupu hov. n přehlušit ještě větší kupou hov. n je podle mě největší blbost, jakou může udělat, protože ten smrad z té první hromádky rozhodně nezmizí, maximálně už lidi nebudou vědět, kdo teda smrdí víc, což bych za vítězství teda nepovažovala.
Ano myslím to vážně, pokud ji tchýně nesnáší tak by se k ní určitě nenastěhovala a pokud ano, já bych ji přijala a věř mi že dlouho by to nevydržela. Jestli sis nevšimla tak dělání mrtvého brouka nepomáhá, je to strategie hodně lidí, ale jediné co to ukazuje je že si necháš s*át na hlavu. Ta baba zlá musí poznat co to je když se i do ní někdo obouvá. Ano můžou se odstěhovat, ale co tím vyřeší, jen utečou od problému a přidělají si starosti.
@zrcadlo píše:
@zrcadlo píše:
Já teda taky ziram co se tu objevuje za „rady“. Do takhle špinavé hry bych se zatáhnout nenechala, navíc lidi stejně budou věřit tomu, čemu budou chtít. Zlikvidovat pomluvy pomluvama, to vážně nefunguje. Tak snad tě taky za ty léta znají a ví, jaká jsi a jak se chováš a s těma co mají v hlavě piliny stejně nehnes.
@Big boss píše:
@zrcadloAno myslím to vážně, pokud ji tchýně nesnáší tak by se k ní určitě nenastěhovala a pokud ano, já bych ji přijala a věř mi že dlouho by to nevydržela. Jestli sis nevšimla tak dělání mrtvého brouka nepomáhá, je to strategie hodně lidí, ale jediné co to ukazuje je že si necháš s*át na hlavu. Ta baba zlá musí poznat co to je když se i do ní někdo obouvá. Ano můžou se odstěhovat, ale co tím vyřeší, jen utečou od problému a přidělají si starosti.
A čeho bys tím docílila? Že by baba zlá měla už v ruce konkrétní další argumenty, proč jsi ty ta špatná. Pokud vím, tak zakladatelka nemá problém konkrétně s tchýní (tu nevídá a chce, aby to tak i zůstalo), ale s tím, jaký dopad má to, co tchýně šíří. Tzn. při tvojí strategii by tchýně mohla dál šířit víc a víc věcí a k zakladatelce by se toho dostávalo víc (něco by se asi dostalo i té tchýni, ale to asi pro zakladatelku není nějak významné, a představa, že tchýně by po drbu na svoji osobu s drby na ostatní přestala, je spíš naivní). Neříkám, že má dělat mrtvého brouka, ale ukázat těm ostatním, že se to nezakládá na pravdě (tzn. pokud podle tchýně manžel odstřihl syna z prvního manželství, tak toho syna vzít třeba na jarmark, pouť nebo cokoliv, co se ve městě koná, ukázat, že žije jako normální rodina a ne se schovávat). Pak se totiž možná stane, že v pondělí si tchýně pustí pusu na špacír, jak se syn vůbec nevěnuje svému dítěti, a dostane se jí odpovědi „ale já je viděla všechny v sobotu na zmrzlině a kluk vypadal spokojeně“.
@terien @zrcadlo Já zase jen zírám že jsou tady v diskusi samé moralistky. Ano oko za oko není ve všech případech dobré řešení, ale rady jako: nech to být anebo odstěhuj se, zase mě připadají uplně mimo. Proč by se měla zakladatelka stěhovat, komplikovat si život a vydávat finance? Proč by to měla nechat být? Má se nechat pomlouvat a sr*t si na hlavu? Proč si má nechat otravovat život? Jen aby byla vzorem morálky a slušnosti?
Co z toho bude mít, nic, jen ji baba bude dál pomlouvat. Rozhlásit o babě že ji hrabe a vlastně je to i pravda, je to nejmenší co může udělat. S některýma to po dobrým prostě nejde. Určitě je to lepší než udávat na policii za pomluvu, to nemá smysl a nikdo to řešit nebude, policajti mají jiný starosti. A zlikvidovat pomluvy pomluvama někdy opravdu funguje, ba někdy to je dokonce nejlepší a nejmíń bolestivé řešení. No každopádně rady a názory se různí, zakladatelka si určitě vybere dle svého uvážení. Já jsem jiná povaha přiznávám a se mnou by nikdo takhle nezametal a pokud ano hořce by litoval.
Moc všem děkuji za nápady a rady. Tak to, že bych i já něco začala šířit o ní, nějaké nepravdy to bych shodila jen sebe. Jako s těma práškama kdybych řekla, to by moc od pravdy nebylo, protože si sama ještě když jsme se stýkali diagnostikovala nějaké rádoby deprese a pak po kamaradkach sháněla Lexaurin nebo něco takového, který si brala i při změně počasí a hlavně to všem hlásila, jak si musela vzít prášek na nervy, protože už je ze všeho strašně špatná. Jednou, možná tři roky tomu co večer volala manželovi a z cesty drmolila blbosti, protože si něco vzala co si sehnala někde od kámošky, která to měla napsané od lékaře tak tam za ní letěl večer, protože byla totálně mimo. Když tak nad tím přemýšlím, mám na ní co vytáhnout a bude to pravda. Vím o lidech, kteří jí půjčili peníze a ona jim tvrdila, že nemá a nevrátila jím to i přesto, že měla dost velkou finanční hotovost že zrušeného spoření. To zas třeba ti lidé si na ni stěžovali mě jak jim slíbila to do určité doby vrátit a pak jím nebrala telefon nebo tvrdila, že nemá, že měla malou výplatu atd. Nebo třeba i vím, že jak její chlap odjede za prácí tak se občas schází natajno s bývalým, chodí k němu domů. Kamarádka bydlí naproti a viděla jí tam kolikrát jít. Když tak nad tím hodně zapremyslim opravdu by se něco našlo a ani by to nebyla lež. A asi do toho zapojím i nejbližší rodinu (celá moje rodina jí nemůže vystát už od svatby), také mají známé a kdyby něco slyšeli nebo by na nějakou tu pomluvu přišla řeč tak řeknou jak se věci mají. Asi takhle, protože na to TO opravdu nemám nic hmatatelného co bych mohla předložit jako přímý důkaz. A máte pravdu. Nebudu se schovávat, o víkendu si hezky vyrazím do parku, dám na fb pár fotek a půjdu se mrknout po krámech na náměstí teď tam má být nějaká akce tak tam bude hodně lidí
Musím se proti ní už nějak bránit, takhle už to dál nejde ![]()
@Moniňoň píše:
Zakladatelko, přecti si o tom neco. Možná ti z toho bude neco na tchýni sedet a povzneses se nad tohttp://www.psychotesty.psyx.cz/…sobnosti.htm
Kolik ji je? neni to spis starecka demence?
@zrcadlo píše:
Místo trestního oznámení bych při další návštěvě manželova syna z prvního manželství vzala obě děti i manžela a šla si sednout do místní cukrárny, projít si město, jít na hřiště. Třeba těch pár roznašečů drbů uvidí, že žijete jako normální rodina, manželův syn se hezky chová k vašemu společnému dítěti a ty se hezky chováš k němu. Jestli jste malé městečko a všichni o sobě všechno vědí, tak nejhorší co můžeš udělat je buď útočit nepřiměřenými zbraněmi (což trestní oznámení podle mě v tomto případě je) nebo totálně vyklidit prostor a v koutku se tím užírat (což děláš teď, když se bojíš chodit ven, aby ses zase něco nedozvěděla). Prostě ten společný veřejný prostor zaplň tím, co podněty k drbům nedá.
Jo
![]()
Lide veri to u, cemu verit CHTEJI. Rozhodne bych se neschovavala s tom, ze to prejde. Neprejde. Tchyne je posedla nenavisti a bude to mlit porad, takovy clovek nema vlastni uspokojivy zivot a je treba ho politovat. Nastetsi ti to neskodi jeste treba pracovne, mohlo byt hur.