Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo proste clovek si nikdy nemuze byt nicim jisty! Jeden muj byvaly mi jako duvod nevery rekl: " Novy koste dobre mete."
To mi to tenkrat krasne vysvetlil…Ale on to fakt muze byt bohuzel jediny duvod… ![]()
@Anonymní píše:
Třeba já
Tak, tak,…ale je pravda, že ten vztah se posune a hlavně - člověk už nikdy nebude tak naivní, aby si myslel, že on má dokonalý vztah, kterému se nevěra vyhne.
Mně to totiž připadne, že ono se ve společnosti na ty podváděné partnery (jak ženy, tak muže) hledí jako na nemožné, bez komunikace, neschopné, frigidní, líné,…(atd. dosaďte co chcete),… ale já jsem přece jiná(ý), mně to potkat nemůže.A já říkám může.
Proto nesuďme druhé, abychom se sami brzy nedostali do jejich pozice.
přesně vystiženo. Já jsem si také říkala..néé mě se to stát nemůže. Vztah bezproblémový, partner nevykazoval žádné změny v chování, sex naprosto úžasný..a přesto..takže já jsem poučena, naivity zbavena a nemůže mne nic jen tak rozhodit ![]()
Určitě máte pravdu, ale stejně doufám, že budu patřit k té části populace, která nepodvádí a není podváděná. Svýmu muži věřím, ještě mi nedal důvot mu nevěřit a snad se mě tahle vaše špatná zkušenost týkat nebude. Nechci mu přestat důvěřovat jen proto, že ostatní chlapi podvádějí. Myslím, že by to ode mne bylo i hloupé, protože přestat důvěřovat by znamenalo se od manžela nějakým způsobem odtáhnout a tím spíš si myslím, že by mě podvádět začal. Ke vztahu důvěra prostě patří a po těch několika letech mi nedal sebemenší důvod mu nevěřit. ![]()
Já soudit nemůžu. Já byla podváděná v obou předchozích vztazích
V jednom ten dotyčný byl prostě takové pra.se, že i kdyby vedle sebe měl královnu krásy, stejně by podvedl. Bylo to v něm. Druhý mě začal podvádět po neshodách ve vztahu, tehdy jsem tušila, že to k tomu směřuje. Tudíž nevím jaké to je, mít fungující vztah a být podváděná.
@Kobliha51 Pod to bych se podepsala. Taky jsem před lety byla v šoku, protože jsem jako správná zamilovaná koza dělala pro ten vzta první poslední. Na otázku proč proboha? Měl jsem pocit, že hodně pracuješ a málo si mě všímáš. Jo ale já běhala mezi školou a brigádou kuli tomu, aby neměl pocit že ho nějak vysávám
Týká se to každého a kdo si myslí, že jeho určitě ne, tak má nakročeno ![]()
@misasimkova píše:
Určitě máte pravdu, ale stejně doufám, že budu patřit k té části populace, která nepodvádí a není podváděná. Svýmu muži věřím, ještě mi nedal důvot mu nevěřit a snad se mě tahle vaše špatná zkušenost týkat nebude. Nechci mu přestat důvěřovat jen proto, že ostatní chlapi podvádějí. Myslím, že by to ode mne bylo i hloupé, protože přestat důvěřovat by znamenalo se od manžela nějakým způsobem odtáhnout a tím spíš si myslím, že by mě podvádět začal. Ke vztahu důvěra prostě patří a po těch několika letech mi nedal sebemenší důvod mu nevěřit.
já ti držím palce, samozřejmě důvěra je základ. Já mu také věřím, i když už to ve mne samozřejmě zanechalo neblahou zkušenost, ale kdybych nevěřila, tak s ním již nemohu být. Zkrátka věřím, že i zlá zkušenost je k něčemu dobrá a že člověk, který miluje a není chronickým nevěrníkem se dokáže poučit a změnit k lepšímu. Zkrátka užívej toho co máš doma, krásných chvílí a coby kdyby pusť z hlavy ![]()
@Bohulinka píše:
@Kobliha51 Pod to bych se podepsala. Taky jsem před lety byla v šoku, protože jsem jako správná zamilovaná koza dělala pro ten vzta první poslední. Na otázku proč proboha? Měl jsem pocit, že hodně pracuješ a málo si mě všímáš. Jo ale já běhala mezi školou a brigádou kuli tomu, aby neměl pocit že ho nějak vysávámTýká se to každého a kdo si myslí, že jeho určitě ne, tak má nakročeno
To je ono. Ale určitě ti neřekl, málo si mě všímáš a jestli to takhle bude dál, najdu si milenku. To si určitě napřed někde užíval a pak hledal důvod. Tak je to skoro vždycky. Když se chce zahnout, důvod se potom vždycky nějaký najde. ![]()
@Kobliha51
Ty jsi vizionář. Jasně, že mi to sdělil až pěkně po obědě (který jsem uvařila)s tím, že si balí pět švestek a odchází k ní protože se zamiloval a nějakou dobu to s ní táhne. Holky kdybych si to nezažila, tak bych tvrdila, že bych to vždycky poznala že má jinou a že se to ve vztahu, kde je pohoda a plno sexu stát nemůže
Stát se to fakt může bez ohledu na situaci. p. s. moje kamarádka se vyspala s cizím klukem asi měsíc před svatbou. To jsem teprv nějak nepobrala.
Proste ti jini jsou novi, neokoukani, nestereotypni..
Cloveka to laka…
… nedočetla jsem vše..jen teda reakci zakladatelky…
vždycky si myslíme, že je vše v pohodě… a vždy je to jen pohled jedné strany… to, že ty vše vnímáš jako 100%, tak to tak bohužel vnímáš ty a tak to opravdu třeba z tvého pohledu je… horší je, že prostě tvému chlapovi něco chybělo… pravděpodobně se s tebou shodne, že ve vše, co jsi vyjmenovala, s tebou souhlasí a prostě řekne, že neví, proč to udělal, sám to nechápe, když je spokojený… jenže o tom to právě je… nevěra nemusí být vždy podložena logikou, právě že hormony, emoce a touha z nepoznaného je kolikrát silnější a pokud v tobě je jen trošku něčeho, co má chuť to zkusit, tak to prostě uděláš…
každý má šok, když zjistí, že ho partner podvádí a věř, že ti každá řekne, že to byl šok a nečekala to… /mluvím o prvním zjištění/… tak to je…
já to třeba zjistila několik dnů po porodu… a dovedeš si představit, jaký to byl šok po 8mi letém vztahu a společném bydlení a 3letém manželství… můj manžel všem říkal, jak je spokojený, šťastný, rodině, známým, kamarádům.. doma i po těch 8mi letech jsme usínali v objetí a u televize si mačkali ruce… a vidíš… nakonec jsem zjistila, že jsem těch 8let byla s někým, koho vůbec neznám…
Jak to vypadá teď… ozývá se, přijel??? Nevím, začínám mít trošku pocit, že tvůj partner se motá sám v sobě… v jaké jste fázi?? Kdy se plánuje vrátit? Mluvili jste spolu??
@willandraify píše:
Anonymni..Hmmm..Mozna kdyz chlap posilenej alkoholem ulitne a zjisti, ze ten sex je uplne jinej nez s partnerkou, tak ho to asi zacne lakat vic..nez obvyklej sex…:nevim: Rekl Ti aspon, jak to zacalo? A ne jen: " Nevim, co me to popadlo."Příspěvek upraven 10.03.14 v 11:31
Ano rekl mi ze ji potkal pred vanocema v te prodejne kde ona pracuje.Sel s ni na kafe no a pak se s ni zacal schazet.Ona se pry tvarila jen jako kamaradka ale pozdeji se jim to pry vymklo ![]()
@Selfi píše: … nedočetla jsem vše..jen teda reakci zakladatelky..
Jak to vypadá teď… ozývá se, přijel??? Nevím, začínám mít trošku pocit, že tvůj partner se motá sám v sobě… v jaké jste fázi?? Kdy se plánuje vrátit? Mluvili jste spolu??
Nevim jestli to byla otazka na me ale odpovím na ni i ja.Jsem ted v praci, domu vcera nakonec fakt neprijel takze SNAD prespal u rodicu.Dnes mi volala tchyne co se mezi nami stalo, ze tam najednou Patrik spi. Rekla jsem ji ze jsme se v necem nepohodly ale nic jsem ji nerikala.Sice brblala(je zvedava a starostliva),ale jak rikam pokud ja sama nebudu vedet, nikomu to rikat nechci. A ano, ozyva se neustale. Emaily, neprijate hovory, smsky.. (ale to nic neznamená
)
Jeste jsem s nim nemluvila…
Zakladatelko, víš co by mě zajímalo? Psala jsi, že vám to jinak funguje, proč Ti neřekl že ji potkal už tehdy, před těmi vánoci? Neber to prosím jako rýpání, jen se ptám. Protože můj přítel, když potká bývalku, tak mi to řekne. Jednou mu dokonce psala SMS, tak mi ji dával přečíst. A to si o nás rozhodně nemyslím, že máme ideální vztah ![]()
@Anonymní píše:
Ano rekl mi ze ji potkal pred vanocema v te prodejne kde ona pracuje.Sel s ni na kafe no a pak se s ni zacal schazet.Ona se pry tvarila jen jako kamaradka ale pozdeji se jim to pry vymklo
No jo, klasika, takový začátek je typický.
Zasr…ý mobily, ty sms, který to podpoří. Srdce se snáz otevře, než se to vpálí do očí. ![]()
vyjádřil ve smyslu, že kdyby byl chlap doma spokojený a kdyby měli fungující vztah jak píše zakladatelka, neudělal by to
Pěkná blbost. On si vždycky něco najde. Jo měla by být krásná, neměla by to něm nic chtít, hlavně ne peníze a práci. Vždy připravená k sexu a dobře vařit, bez dotazu nemluvit, všechny úřady oběhat sama a takových věcí by se našlo. Pán si důvod vždy najde, když se mu splaší orgán.