Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Akneluš.....přesně, včera večer mě tak tlačil žaludek, až jsem se v noci vzbudila ještě k tomu s plným močákem, zase jsem se přejedla - rajská omáčka s kolínkama ( kolínek jsem snědla půl sáčku, takže téměř 250g, to jsem celý večer chodila a po hrstech jsem ty kolínka - samotný, suchý, do sebe cpala - mám je tak moc ráda ![]()
Jo a ujíždím na jablkách. Tohle bylo moje nejenoblíbenější ovoce a teď musím každý den minimálně 1 nebo 2 ty velký červený jablka, mňam - takže trochu změna, ale k lepšímu ![]()
Jinak hlásím první ranní
, ještě teď v práci se mi ten žaludek pěkně točí ![]()
Dneska nám přivezli novou postýlku, holky mi 5 let spali pouze na matracích! To jsme ostudy, co? Jenže, za prvé jsme se v těch uplynulých 5ti letech 3× stěhovali, a za druhé nenašla jsem takovou postel, která by splnila moje představy…tak se teším, jaký to bude zase spát doma v posteli ![]()
hezký den
Jo, a děkuji za ty odpovědi.......určo to se sluníčkem nebudu přehánět, prostě nohy si na slunko vystrčím, to se nic stát nemůže a s tím nošením težších věcí - si prostě obálky rozložím a odnesu něco dnes, něco zítra ![]()
O těhu cvičení zatím nepřemýšlím, maximálně až budu na PN, tak to asi jo, abych přišla mezi lidi a nezakrněla ![]()
Neli- tak tě tu vítám!!!! Do práce ještě chodím, do konce měsíce, pak vyberu dovolenou a nazdar bazar
Takže na PN bych měla nastoupit od června.
Doli- gratuluju k první šavli
Snad to brzy přejde a bude dobrý! Kamarádce hodně pomáhají ty lízátka pro těhotné, tak je vyzkoušej. Stojí asi 2kč jedno, normoš v lékárně…
S tím žaludkem a jídlem, to mám večer taky. A hrozně mě bolí břicho, jak mám střeva plný plynu
Mám je nemocný, a teď jim teda dávám zabrat
Navíc léky, co mi na ty bolesti pomáhaly se v těhu nesmí ![]()
Jo a vitamíny. Mám kys. listovou a Elevit pronatal, beru to na střídačku ob den ![]()
Ahojky, jsem tu jen na skok, za chvíli utíkám k zubaři
Kami, tak si dej za mě nějaký dobrý obídek, jak Tě znám ![]()
Neli, taky Tě vítám, neboj toho 30.4. bude určitě všechno ok ![]()
Ad vitamínky…já střídám listovku s Gravitalem, to mi dal gyndr. , předtím jsem měla calibrum babyplan.
Dnes se mě zeptal kamarád, jestli jsem nebyla náhodou na operaci prsou…nějak se mi dme výstřih nebo co ![]()
Já na sebe dnes nasoukala bílé pláťáky, co jsou hrozně příjemné, a skoro jsem to obrečela, že už je to asi naposled
Tak tak je dopnu, budu si muset koupit už nějaké těhu nebo xxl, jenže ty mi zas budou velké přes zadek…ach jo, to máme problémy
Nejhorší je to břicho vždycky večer ![]()
Doli, no snad Tě to brzo přejde, chudinko
Já to musím zaklepat, ale fakt nic. S tou rajskou jsi mě dostala…já ji minulý týden jedla 3 dny a tenhle týden jak si ji znovu neuvařím, tak se mnou asi nic nebude ![]()
Jinak zas ujíždím na hroznech, jablka neee
A gratulace k postýlce, no nejvyšší čas, ať se Ti spí pohodlně ![]()
Tak se mějte a myslete na mě ![]()
Kamiš…pokud by moje šavle pokračovali ( já furt doufám, že to přestane, dřív než to začne) tak dík za tip na lízátka.
Vitamíny - já beru pouze kyselinu listovou 1000jednotek denně mám brát do KO a pak ob den do konce 3tího měs. Jinak žádný vitamíny neberu, myslím si, že je to k ničemu, když mám denně ovoce, né?
Já zase strašně trpím na hemeroidy..........poslední týden je to pokaždý porod.......takže mažu a mažu…je to děs a nepřeju to ani nepříteli ![]()
Akneluš......do kdy Ti doktor řekl, že máš brát Utrouš? Já do 12tt 3× denně a pak 2× denně až do porodu, že prý ho u dvojčat nechávají až do porodu, máš to také tak?
Doli, já mám utrouš 2-0-2 do 12tt a že bych ho měla brát až do porodu, o tom nic nevím, to si snad děláš srandu?!!!
A to Ti řekli v CARu nebo Tvůj gyndr.? Já už se těším, až bude od něho pokoj ![]()
Doli já beru tež utrouš 3krát denně po 2. To je spotřeba slipovek
A co ty vaječníky už tě nebolí??? Myslím, že si o tom tež psala????
Aknelko tak at te zubař moc netrápí. Tež se musím objednat ![]()
Aknelinko…jo, to mi řekliv Caru, je to prý lepší a u dvojčat doporučují, nevím jestli si to dobře pamatuji, ale drží to uzavřený čípek? Takže by se dvojky mohli dále donosit. Také jsem se těšila, že do 12tt a utroš papa, ale asi né. Hodně zdaru u zubaře
ať to moc nebolí ![]()
Neluš.....vítám Tě
, jo vaječníky boleli moc, měla jsem je 8cm velký, takže docela balvany ( normálně máš mít 2cm) prý jsem měla hyperstimulák, který se projevil až jako v poslední fázi, nebo tak nějak. Teď už si myslím, že trochu splaskávají, říkal doktor, že to půjde pomalu, ale splasknout. Jenže zase psala myslím Kamiš, že je má trochu zvětšený dodnes - po roce! Takže zase je to asi individuální
Inspirovala jsem se Kamčou a cestou od zubaře jsem to vzala přes zdravou bio restauraci, salátky super, ale už mám hlad a zachraňuji to v kanclu sušenkami, tak nevím nevím Kami ![]()
Doli, tak já se na ten utrouš zeptám, ale úplně jsi mi zkazila den
![]()
U zubaře dobrý, jen byl takový děsně ve stresu, tak se ptám, co je…a on že je žena dneskas na OPU, že spěchá za ní…mají doma už jedno adopčátko, krásného asi pětiletého chlapečka, kterého mají od miminka, no a asi se pořád snaží ![]()
Na ty vitamínky si Doli zeptej dr., ale myslím, že to není potřeba nějak přehánět…já byla zvyklá brát mulťáky i před těhu, takže jsem na to docela zvyklá a nic mi to nedělá.
Aknelinko.............tak já právě dojedla balení sušenek taky
. Vitamíny brát žádný nebudu, pokud nedoporučí Dr.
To mě mrzí, že jsem Ti zkazila den
, tak se na Utrouš Dr. zeptej a dej vědět! Máš zoubky jako perličky, jo?
Ty jo, bio restaurace…tedy holky Vy jedete.....to já mám doma ještě zbytek rajský ![]()
Jo Doli, na oběd bio a večer se vždycky přežeru ![]()
Navíc jdu dneska na véču do restaurace, takže mám strach, že si dám něco zdravého ![]()
Do perliček daleko bohužel, ach ty geny… ![]()
Aknelinko…ty jsi samá restaurace večer
....... docela závidím, jenže já prostě nějak po 19hod večer přestávám fungovat........zrovna včera jsme se s manžou bavili, že už si ani nevzpomínám kdy jsem měla sklenku vína ( víno byla moje slabost ) k tomu cigaretku.....a ani dlouho mít sklenku nebudu, páč při pomyšlení na víno se mi dobře moc nedělá.....ale vzpomínám na to ráda, zvlášť teď, jak je hezky.....to jsme si vždy na chalupě dali sedmičku a bylo moc fajn
![]()
Do kina a na večeři se asi chystám už měsíc.....prostě to nějak nevychází
............... jsi mě tak navnadila, že to v nejbližší době asi pořeším ![]()
Doli, já jsem schopná fungovat do 22 hod., takže to určitě stihnu…no nějak se mi teď nakupily oslavy narozek ![]()
Na víno chuť taky moc nemám, i když jsem dřív nepila skoro nic jiného, jen minulý týden jsem si dala malé pivo a vůbec nic mi to neříkalo
Říkala jsem si, jak to bude v těhu těžké nepít a vůbec mi to nepřijde, ani nemám chuť. Jinak ale mám pocit, že piju víc, i když i před tím jsem zvládla tak 3l denně, to mě naučil manža, protože hodně pít prý je zdravý ![]()
V kině už jsem nebyla ani nepamatuju, to by muselo být tak odpolední představení, abych tam neusnula ![]()
Já teď spíš ujíždím na zahrádkách a zmrzlinkách a tak, venku je fakt nádherně ![]()
Aknelinko.....a v kolik ráno vstáváš, to nechápu do 22hod fungovat - to by bylo po mě ![]()
Jsem si také říkala, jak budu zvládat si nedát občas skleničku vína a hlavně nekouřit - úplně v pohodě, až se tomu sama divím. Už si nelepím ani ty náplasti proti kouření, jsem čistá jak lilie ![]()
Také se snažím hodně pít, v práci vypiju vždycky 1 lahev (1,5l) a doma skoro další + čajíky.