Pohlavní styk s holkou mladší 14 let nevědomě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37802
29.5.21 10:24

No jo, teď je ona ta v horším postavení. Problém je, že to může vytáhnout třeba za pět let.
Rozhodně všechno odzálohovat a možná by nebylo na škodu hodit řeč s právníkem - aby člověk nic neprošvihl, za pár stovek to asi stojí… Pořád říkám, že má tady náš právní systém bolavé místo v kriminalizaci mezilidských vztahů. Něco jiného je požití násilí, vydírání, mentální nedostatečnosti, nebo nátlaku, ale tohle… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
29.5.21 10:55
@Silverine247 píše:
Prosim te zas nedelej, jak kdybys z toho mel mit nejake trauma, ty uz se snad vidis jednou nohou v kriminale. Tys to nevedel, ze je ji pod 15, bylo to dobrovolne a asi se vam to obema libilo, kdyz jste si to zopakovali. To, ze ti lhala, je samozrejme spatne, ale jak uz tu psaly holky, v jeji hlave to bylo pro dobry duvod, kdybys vedel, ze je ji 13, tak by ses neangazoval. Vic by me stvalo to, ze se te ted snazi vydirat, to je prasarna, ale zoufali lide delaji zoufale veci. :nevim:

Přivedla ho svojí lží do situace, kdy může mít oplétačky se zákonem, ačkoliv se ničeho špatného nedopustil - minimálně ho může čekat potupné a nepříjemné povídání na policii. V podstatě takhle krom toho, že mu lhala, zneužila ona jeho, protože se ani v tom nemohl svobodně rozhodnout, vědět, že je jí 13, sex by s ní neměl. Tohle mi teda přijde jako dost dobrý důvod, aby z toho někdo byl vyplesklej, zvlášť, pokud je to někdo, komu na nějakém svém čistém štítě a charakteru fakt záleží :nevim: Jak ty můžeš posuzovat, jaké z toho má mít výčitky nebo trauma a jaké ne? Já bych z toho, že mě můžou vyšetřovat a koukat na mě jako na delikventa, týden nespala. Jí je čtrnáct, ne osm, věděla, co je správné, věděla, že mu lže, a evidentně taky věděla, že ho tím může přivést do maléru. Žádné její pubertální „zoufalství“ pro tohle není omluvenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
29.5.21 11:20
@SlečnaDahlia píše:
Přivedla ho svojí lží do situace, kdy může mít oplétačky se zákonem, ačkoliv se ničeho špatného nedopustil - minimálně ho může čekat potupné a nepříjemné povídání na policii. V podstatě takhle krom toho, že mu lhala, zneužila ona jeho, protože se ani v tom nemohl svobodně rozhodnout, vědět, že je jí 13, sex by s ní neměl. Tohle mi teda přijde jako dost dobrý důvod, aby z toho někdo byl vyplesklej, zvlášť, pokud je to někdo, komu na nějakém svém čistém štítě a charakteru fakt záleží :nevim: Jak ty můžeš posuzovat, jaké z toho má mít výčitky nebo trauma a jaké ne? Já bych z toho, že mě můžou vyšetřovat a koukat na mě jako na delikventa, týden nespala. Jí je čtrnáct, ne osm, věděla, co je správné, věděla, že mu lže, a evidentně taky věděla, že ho tím může přivést do maléru. Žádné její pubertální „zoufalství“ pro tohle není omluvenka.

Ale vzdyt ja vim, ja se ho snazila uklidnit. Nikde jeji chovani neomlouvam ani neobhajuju, akorat mi neprijde, ze mu ted pomuze ho utvrzovat v tom, ze je ve velkem pruseru. Mel by to predevsim resit s rodici.

• Citovat
  • Upravit
2439
29.5.21 11:39
@JancaS84 píše:
Tak slibem nezarmoutis. Řekni ji, že si to musíš promyslet, že si teď dáte pauzu. Než ji bude 15 tak žádnej kontakt a pak se uvidí. Třeba ji tak zavreš pusu a kdo ví co bude za 2 měsíce. Třeba potká jinou oběť.

Jo tohle mi přijde jako dobrý nápad. Za 2 měsíce se vám to uleží v hlavě a zklidní se emoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40477
29.5.21 13:13
@Anonymní píše:
Dobrý den, rád bych se zeptal co mám dělat, když jsem spal s holkou, která mi tvrdila, jak jí je 16, toto měla uvedeno i na sociálních sítích a tím, že ještě navíc chodí na gympl, mě vůbec nenapadlo, že lže. Jak jsem se dozvěděl, je sice na střední ale jakoby v devítce a 15 jí bude až v červenci. My spolu chodili od loňského června, kdy jí teda bylo ještě 13, tvrdila mi celou dobu o dva roky vyšší věk, takže jsem žil s tím, že jí bylo v 15 a bude jí 16. A od ledna jsme spolu začali spát. Před pár dny jsem se dozvěděl pravdu, okamžitě jsem to ukončil, je mi z ní normálně blbě, že mi takto lhala. Jenže i ze sebe, že jsem si to prostě nějak nezjistil, ale opravdu mě to nenapadlo, vidět občanku před tím, než jdu s holkou do postele mi přijde uhozený. Ona mě teď vydírá, že pokud se k ní nevrátím, že mě udá. Jasný, že se vydírat nenechám, mám i schovaný smsky, ale jsem z toho fakt špatný a nevím co dělat. Jestli to raději nemám řešit raději sám s předstihem, třeba jít na policii, že by to byla polehčující okolnost nebo nevím, Prosím, co by jste na mém místě dělali?

Mě teda překvapuje, že jsi to s ní takhle rychle bez mrknutí oka skončil.

Takže city z Tvé strany v tom nebyly, že?

Protože kdybys ji měl trochu rád, tak by ses pokusil o domluvu, že než jí bude těch 15, že nebude sex a jelo by se dál.

Pro ni to je první velká láska a tu prostě prožívá hodně, musí to být pro ni šok, žes to tak rychle utnul. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37802
29.5.21 13:19

Něco už jsem napsal. Mám ale pocit, že to zákon považuje za trestné vždy. To znamená vždy projednání před soudem i když ten samozřejmě může přiznat polehčující okolnosti.
Ať si o tomhle znění zákona udělá vlastní obrázek každý sám, já už jsem víckrát psal…
Nicméně - není žalobce, není soudce, že. Někdo by měl dívku upozornit, ať si uvědomí, co už jste tu psali - vyšetřování spolu s rodiči, posudek gynekologa a psychologa, soudní projednání, projednání trestného činu vydírání, sociálka…
A co případnou pomstou vlastně skutečně získá, případně co vlastně získá i kdyby parťák na vydírání přistoupil. :nevim:
Někdo by jí to měl v klidu vysvětlit, ale zakladatel to být nesmí. :pocitac: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37802
29.5.21 13:20
@free333 píše:

Protože kdybys ji měl trochu rád, tak by ses pokusil o domluvu, že než jí bude těch 15, že nebude sex a jelo by se dál.

Pro ni to je první velká láska a tu prostě prožívá hodně, musí to být pro ni šok, žes to tak rychle utnul. :?

Udělal to správně! :palec:
Jakkoliv by ho to bolelo, NESMÍ se s ní jakkoliv domlouvat dál sám! :cert:
V žádném případě! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40477
29.5.21 13:23
@M_Vladim píše:
Udělal to správně! :palec:
Jakkoliv by ho to bolelo, NESMÍ se s ní jakkoliv domlouvat dál sám! :cert:
V žádném případě! :zed:

Za mě…v 18 to snad není bezprizorní debil, chce si hrát na vztahy, chce szukat, tak musí zvládnout slečně, která je do něj zblblá, vysvětlit, že ted sex nebude, do července. Červenec je za chvilku.

V tomhle vztahu je on ten rozumnější.

Jenže zakl. jede jen „já, já, já“, to je pak těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37802
29.5.21 13:35
@free333 píše:
Za mě…v 18 to snad není bezprizorní debil, chce si hrát na vztahy, chce szukat, tak musí zvládnout slečně, která je do něj zblblá, vysvětlit, že ted sex nebude, do července. Červenec je za chvilku.

V tomhle vztahu je on ten rozumnější.

Jenže zakl. jede jen „já, já, já“, to je pak těžké.

Nezáleží na osobnosti zakladatele. Zákon a zvlášť případné činné orgány to mohou vidět jako zahlazování důkazů a tím poloviční přiznání trestného činu. A když se v tom pošťourají tak navrch i ohrožování mravní výchovy. 8) A oni to tak zvažovat musí - zákon jim to nařizuje.
Proto sám ne… ;)
Jiná věc je rozejít se na chvilku - třeba do prázdnin - bez nějakého vydírání a podobně… Ale tady se hraje na trestné činy a to není legrace. :roll:
Jménem republiky, žádné cukrbliky…

Příspěvek upraven 29.05.21 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.5.21 13:36
@free333 píše:

Pro ni to je první velká láska a tu prostě prožívá hodně, musí to být pro ni šok, žes to tak rychle utnul. :?

A jak by mohl být s někým, kdo mu takto lže, však kde není důvěra nemá to cenu, já bych to měl furt před očima a už bych asi nemohl tomu člověku nikdy věřit. Šok pro ní to je, to asi jo, ale pro něj větší, ona si mohla spočítat, že se na to přijde. A když už si napíše chybný věk na fb, insta nebo co já vím kam, vymýšlí si pohádky, proč nejde jít se představit k rodičům atd. tak moc dobře věděla co dělá, nedělejte tady z ní pětiletou holku co věří na ježíška. A ono nejde jenom o zakladatele, ale o celou jeho rodinu, kdyby se to přece jen začalo řešit, což asi ne, ale nemůžeme vidět do hlavy nešťastné holce, tak mají ostudu všichni. Každej si na něj bude ukazovat ať je pravda jakákoli, lidi ho uvidí jako uchyla a už se nebudou pídit jak vyšetřování dopadlo, To musí být super pocit jít do práce, do krámu a kamkoli mezi lidi s pocitem, že si každý bude ukazovat a šeptat, hele to je máma toho prasete, co vlezl na tu chudinku malou holku. A to mu ty rodiče můžou věřit a snad by i věřili, můžou za něj bojovat, stát při něm, ale i tak je to náročný pro všechny a uplně zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37802
29.5.21 13:44
@Matt 02 píše:
A jak by mohl být s někým, kdo mu takto lže, však kde není důvěra nemá to cenu, já bych to měl furt před očima a už bych asi nemohl tomu člověku nikdy věřit. Šok pro ní to je, to asi jo, ale pro něj větší, ona si mohla spočítat, že se na to přijde. A když už si napíše chybný věk na fb, insta nebo co já vím kam, vymýšlí si pohádky, proč nejde jít se představit k rodičům atd. tak moc dobře věděla co dělá, nedělejte tady z ní pětiletou holku co věří na ježíška. A ono nejde jenom o zakladatele, ale o celou jeho rodinu, kdyby se to přece jen začalo řešit, což asi ne, ale nemůžeme vidět do hlavy nešťastné holce, tak mají ostudu všichni. Každej si na něj bude ukazovat ať je pravda jakákoli, lidi ho uvidí jako uchyla a už se nebudou pídit jak vyšetřování dopadlo, To musí být super pocit jít do práce, do krámu a kamkoli mezi lidi s pocitem, že si každý bude ukazovat a šeptat, hele to je máma toho prasete, co vlezl na tu chudinku malou holku. A to mu ty rodiče můžou věřit a snad by i věřili, můžou za něj bojovat, stát při něm, ale i tak je to náročný pro všechny a uplně zbytečně.

Odhaduji, že by to při dnešním naladění společnosti a zněním zákonů skončilo minimálně podmínkou a nařízeným léčením (jen si poslechněte některé místní uživatelky). A samozřejmě i pro ní sociálka a možná diagnosťák na nějakou dobu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
29.5.21 13:56
@M_Vladim píše:
Odhaduji, že by to při dnešním naladění společnosti a zněním zákonů skončilo minimálně podmínkou a nařízeným léčením (jen si poslechněte některé místní uživatelky). A samozřejmě i pro ní sociálka a možná diagnosťák na nějakou dobu. :think:

To si fakt nemyslím.

Holku a její rodiče by asi řešil případně trochu popotahoval OSPOD, kluk má plno důkazů, že nevěděl. A když se dozvěděl, tak všeho nechal.

Takže nad rámec případné ostudy a pověsti v okolí toho moc nehrozí.

• Citovat
  • Upravit
5121
29.5.21 14:09

Komentář zákona říká: „pachatel věděl o nedostatku věku oběti, nebo podle okolnosti vědět měl a mohl“, tam je právě ošemetné to: podle okolnosti vědět mohl. Každopádně ta dívka může zakladatele poškodit a nemusí ji záležet, že třeba poškodí i sebe a třeba další osoby. Policie by to každopádně musela šetřit a vyslechla by samozřejmě „pachatele“ (objektivně trestný čin nepochybně spáchán byl - a zakladatel to ani nepopírá) její rodiče, její gynekoložku (možná i pediatričku), její kamarádky, třídní učitelku atd. a i kdyby pak věc se souhlasem dozorujícího státního zástupce odložila, tak mezi lidmibude: „kdoví jak to opravdu bylo“. A kdyby se teď zakladatel s dívkou sešel, tak podle mého názoru, to může být zneužito proti němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.5.21 14:13
@aquarian píše:
To si fakt nemyslím.

Holku a její rodiče by asi řešil případně trochu popotahoval OSPOD, kluk má plno důkazů, že nevěděl. A když se dozvěděl, tak všeho nechal.

Taky si myslím, ale ona ta ostuda a špatná pověst úplně bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37802
29.5.21 14:23
@aquarian píše:
To si fakt nemyslím.

Jakmile se to dozvědí příslušné orgány… tak to, co píšete je sice polehčující okolnost, ale trestný čin už se stal. Trestný čin je jasně popsán v trestním zákonu. :think:
 Znění:

Trestní zákoník: § 187
Pohlavní zneužití
(1) Kdo vykoná soulož s dítětem mladším patnácti let nebo kdo je jiným způsobem pohlavně zneužije, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až osm let.
(2) Odnětím svobody na dvě léta až deset let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 na dítěti mladším patnácti let svěřeném jeho dozoru, zneužívaje jeho závislosti nebo svého postavení a z něho vyplývající důvěryhodnosti nebo vlivu.
(3) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 těžkou újmu na zdraví.
(4) Odnětím svobody na deset až osmnáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 smrt.
(5) Příprava je trestná.

Zprošťění ve znění není. :nevim: (V některých jiných činech ano) Nezáleží na tom, co si kdo myslí.
Snad ani nebudu psát, že: § 203
Beztrestnost dítěte
Dítě, které žádá nebo přijme za pohlavní styk s ním, své pohlavní sebeukájení, obnažování nebo jiné srovnatelné chování úplatu nebo jinou výhodu či prospěch, není pro takový čin trestné, a to ani podle ustanovení o návodci nebo pomocníkovi.
:roll:

Příspěvek upraven 29.05.21 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová