Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer..Mám takový dotaz..Kamarádky maminka měla těžkou nemoc půl roku a ve čtvrtek bohužel zemřela. Její maminku jsem viděla asi tak 5-6×..Zas tak tolik jsem jí neznala, ale i tak bych se s ní šla rozloučit. Myslíte, že je to vhodné, ikdyž jsem jí tolik neznala? Vždycky, když jsme se viděly, jsme se hodně nasmály..
Podle mě to vhodné je, pro jistotu se zeptej kamarádky, zda jí to nebude vadit. ![]()
Vhodné to je. Mně takhle šly podpořit kamarádky na pohřeb tatínka (umřel na rychlorakovinu) a byla jsem jim moc vděčná. A to ho neviděli v životě.
@Petra.brozova
Jdi tam určitě jako podpora kamarádky aby věděla že Ti na ni záleží a to i v případě že bys její matku neznala osobně. Určitě bych se ani neptala. Protože je to samozřejmost.
Mně to osobně úplně vhodné nepřipadá
Já bych tam asi nechtěla každého kdo maminku párkrát potkal.
Kamarádky jsem se zeptala dnes ráno..a bude prý ráda, když přijdu..Jen jsem nevěděla, jestli je to tedy vhodné..
Nadpis je trochu zavadejici, podle nej se jedna o pohreb maminciny kamaradky. K dotazu, sla bych a postavila se nekam dozadu.
Pohreb je veřejně přístupný. Podle me bude myslenkama jinde, nez aby řešila, jestli je to vhodné. A podpora může jen pomoci
Ja osobně bych ale nesla na sílu a za kazdou cenu. Rozhodne bych na takovy pohreb nebrala svoje děti prip. jiné příbuzné.
@vokishka píše:
Nadpis je trochu zavadejici, podle nej se jedna o pohreb maminciny kamaradky. K dotazu, sla bych a postavila se nekam dozadu.
Ano, taky me hned „trkl“ nespravny slovosled.
@Petra.brozova
Zeptala bych se kamarádky, zda mě tam chce mít. Jinak pohřby nesnáším a pohřeb vlastní mámy jsem chtěla mít co nejdřív za sebou. Bez kamarádek. V ničem by mi nepomohly.
@Petra.brozova určitě je to vhodné, je to podpora kamarádky. Je úplně jedno kolikrát jsi maminku viděla.
Teď jsem si také všimla, že jsem napsala špatně nadpis..omlouvám se..
Já osobně jsem byla ráda, že jsem na pohřbu tatínka viděla i „známou“ tvář své kamarádky, byť ho také viděla párkrát
brala jsem to jako její podporu, nenapadlo by mě, že to není vhodné:)