Ponorka na mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
1.5.14 15:32
@Colombina píše:
Jojo, to jsem já. Už aby byl konec mateřské. Jen si najít ještě slušnou práci a bude líp. Nejsem typ co by mohl být ženou v domácnosti. Aznámé kecy, zajdi si na cvičení, občas do kina, apod., mi akorát lezou na nervy.To nepomáhá a dlouhodobě to nic neřeší. Mně by pomohl částečný úvazek v práci, třeba na 4 hodiny (člověk odvede nějakou práci, dítě bude v jiném kolektivu, a pak se budeme na sebe pěkně těšit a zbytek dne si o to víc užívat), to by byl ideál. V dnešní době a v ČR navíc je to ale sci-fi.

Ano. Tak tohle mám stejně. Nejsem kariéristka, nemám potřebu to „někam dotáhnout“, ale prostě jsem ráda, když můžu být v práci, v kolektivu lidí, něco vytvářet. Jít do kina, restaurace atp. je sice hezké, ale jsem raději, když mohu na rodičovské pracovat.

• Citovat
  • Upravit
1863
1.5.14 17:01

@Colombina
scifi to není, já šla v 17ti měs malé zpět do práce denně na 4 hod a ji dala do firemní školky. ale měla jsem to tak domluvené už před odchodem na MD. a ta masáž okolí byla taky slušná :mrgreen: byla jsem totální krkavec, ale rozhodně nelituju. 3 roky doma bych skončila na AD (myšleno sice s humorem, ale kdo ví…), teď jsem těhu podruhé a plánuji to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
1.5.14 19:20

@michaela1808 Sci-fi jsem myslela to, že zaměstnavatelé tyto úvazky umožňují jen velmi zřídka a mezi novými pozicemi na trhu práce se téměř neobjevují. Tys měla na to štěstí, buď ráda, já takové štěstí neměla a nic jsem nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
2.5.14 13:30

@Colombina
U nás je to s těmi úvazky špatné. Když má člověk malé děti, tak je prostě skvělé, pokud může pracovat méně, než je klasický pracovní měsíc a finančně mu to stačí.

• Citovat
  • Upravit
487
8.5.14 09:07
@Colombina píše:
@michaela1808 Sci-fi jsem myslela to, že zaměstnavatelé tyto úvazky umožňují jen velmi zřídka a mezi novými pozicemi na trhu práce se téměř neobjevují. Tys měla na to štěstí, buď ráda, já takové štěstí neměla a nic jsem nenašla.

To znam me by taky ke stesti stacilo chodit na 4 hod do prace, ale kde to clovek najde, to je fakt o stesti, clovek by se hned cejtil rovnoceněji, nez jen jako ta matka co skáče kolem ditete a uklidu. Navic prachy by se taky hodily. Na zacatku rodicovske sem fakt doufala ze neco najdu ale ted po dvou letech uz moc nedoufam. Ted je zase kolikrat tak hnusne jak casto prsi ze to padá na cloveka hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 18:55

Ahoj děvčata potřebuju radu nevím jak se stím poprat…poslední tři měsíce na sobě cítím že nejsem ve své kůži jsem na mateřské dva roky mám manžela spokojené manželství syna tak ani nevím na co si stěžuju ale k věci poslední dobou se mi nechce domu večer mě vždycky přepadne takový divný splín nevím proč cítím se divně když jsem venku tak dobrý ale jak se blíží večer začnu být nervozní hlídání mám pra´videlně pokec s kamarádkami taky tak vůbec nevím co to semnou je…prostě si poslední 3 měsíce nepřipadám jako já dřív jsem milovala večerní čumění na telku a ted si v klidu večerní program nevychutnam vím že to vyzní divně ale chodím spát s malým i když se mi nechce aby už bylo ráno jsem divná asi co??asi mě ubíjí ten stereotyp večerní že pravidleně v sedm koupeme a v osm chodí malej spát nebo já nevím…asi jsem to možná i blbě popsala nevím asi mě někdo odsoudí nevím jen jsem chtěla zjistit jestli jsem v tom sama nebo někdo z vás tohe taky prožívá? Když jdeme spát přes poledne tak mi to neva protože vím že za dvě hodiny pujdeme zase ven jinak podotýkám že jsme venku jinak celý den…tak nevím asi jsem blázen

• Citovat
  • Upravit
487
15.5.14 11:28

Někdy to mam taky tak. Občas du taky spat driv. ALe nekdy sem teda rada ze si jeste večer počtu. To je asi normalni. Proste te to nebavi bejt jen tak vecer u telky.
To mě taky po kazde neba.
Hlavne kdyz mas plnej program pres den, tak je jasny ze se pak vecer obcas nudíš. Vecer to asi taky kolikrat na cloveka pada, ma cas vic premejslet, a pak kouka jakej je to vlastne sterotyp. Obcas to chce asi zmenu nekam vecer jit nebo pozvat navstevu. Ale stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.14 13:53

Ahoj jsem posledni dobou nějaka divná unavená asi přetažená mám pocit že je to pořád dokola ten stereotyp…únava vyčerpanost…malej je docela živej takže mazec…podle krevních testu vše v pořádku ale mám pocit že jsem uplně vyždímaná kolikrát mám pocit že sebou seknu…mate to tak taky někdo…večer je to hrozný už se těším až malej usne a on vždyckyy nechce tak se jestě vystresuju před spaním a pak nemůžu usnout a mám pocit že někam potřebuju utéct…no hrozný v životě jsem takový pocity nezažila…

• Citovat
  • Upravit
12622
21.7.14 13:56
@Anonymní píše:
Ahoj jsem posledni dobou nějaka divná unavená asi přetažená mám pocit že je to pořád dokola ten stereotyp…únava vyčerpanost…malej je docela živej takže mazec…podle krevních testu vše v pořádku ale mám pocit že jsem uplně vyždímaná kolikrát mám pocit že sebou seknu…mate to tak taky někdo…večer je to hrozný už se těším až malej usne a on vždyckyy nechce tak se jestě vystresuju před spaním a pak nemůžu usnout a mám pocit že někam potřebuju utéct…no hrozný v životě jsem takový pocity nezažila…

A nemůžeš teda „utéct“? Šoupnout malýho na hlídání a aspoň to jedno odpoledne (pokud to nepůjde dýl) si jít zarelaxovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.14 13:58

Bohužel… :zed: a občas je toho prostě moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
21.7.14 14:04

A kolik je malymu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
21.7.14 14:06

Ja mám doma 21 extra aktivní dite.. Musím ho hlídat na každým kroku jinak by si mohl něco udělat.. Občas silim :lol: a do toho mám měsíční holčičku :palec: od rana do večera še nezastaví… Ted mám par minut pro sebe, tak jsem zasla na emimino a jeste si chci trosku za cvicit, než se mi ratolesti vzbudí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
21.7.14 14:28

@Jancaqa ty to treba zvladas dobre, ale zakl.to ocividne tak nedava…nekdo zvladne 4deti s prehledem a nekdo pada na hubu u jednoho, mozna to ani neni detma, ale proste clovekem, ja si ted dve taky nedovedu predstavit, uz jsem na tom lip, ale byly dny, kdy jsem si myslela, ze jsem na hranici psy. zhrouceni!!! Zakladatelce preji mnoho sil :hug: u nas se to zlepsilo ted, posledni dobou, male je 19m, obcas mam pocit, ze vyletim z kuze, ale uz je to 100× lepsi, konecne si to uziv, treba to dobou taky pomine, kolik je malemu?

• Citovat
  • Upravit
3667
21.7.14 14:32

Začínala jsem toto taky pociťovat, syn je taky dost aktivní. Je mu 27 měsíců. Ted se mi naskytla možnost brigády 2× tydne v mém zaměstnání. Hned jsem po tom skočila a musím říct, ze je to super relax a ještě si vydělam pěkne peníze. Mám tedy štěstí, ze mi pohlídá mamka. Ma jako učitelka prázdniny. Ve dny když jsem doma, si pak synka užívam dosyta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
21.7.14 14:39
@Anonymní píše:

A Ty jsi sama? Dej ho pohlidat manzelovi a skoc si za kamaradkami, zacvicit, zaplavat, proste se zrelaxuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí