Ponorka na mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1847
21.7.14 14:54

@elis_an3 asi mas pravdu, je to o cloveku. Kolikrát se divím co všechno zvládat. Dnes jsem od 5:30 vzhůru.. Uklidnila jsem, udělala malymu snídani, nakojila, hrála jsem si s malým. Pak jsem nás tři oblékla, šli jsme k doktorce. Po návratu jsem uvařilo, nakrmila deti, uspala deti, pak jsem jeste vytrela, povesila prádlo.. Zasla jsem na emimino, už mám za sebou 20 minutový cviceni v sestinedeli a ted jsem o5 tu a už kazdou chvilku čekám kdy se mi ratolesti probudí.. Budu je muset nakrmit a pak hurá ven.. Večer uvařím večeři… Uspim deti a pak relax před spánkem.. :lol: občas je to fakt na palici..zakladatele držím palce aby bylo brzy lip. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
21.7.14 15:04

@Jancaqa neber to spatne, ses dobra, ale to ji asi nepomuze ted :mrgreen:
taky mam produktivni dny, ale nekdy i dny, kdy mam proste uvnitr pocit, ze to nedam a musim pryc, coz moc nejde, obcas jo, ale jak psaly holky v puvodni diskusi, ono to ma hodne kratkodoby efekt

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.14 16:12
@Anonymní píše:
Už at je léto na zahradku taky jsme s manželem a synem v 1+1 a nebaví nás to asi je to normální nemáš si kam zalézt chodíš z kuchyně do obyváko-ložnice a azpátky a kyž pak je ještě nějaký stres tak je to o to horší…snaž se na to nemyslet hned za barákem máme zahrádku tak je to o to lepší ale myslím že jinak takhle žije spousta rodin…je to prostě stereotyp jak se píše výše a jestli má někdo radu šup sem s ní…

Jo holky a já jsem s malám a manželem dokonce v 1 místnosti!!! dělíme se o koupelnu s praprarodiči…je to masakr. Ted je teplo, leto, je to fajn jsme porat nekde venku, zahradka, koupaliste, grilovaci akce atd, masicko, pivecko pohoda…ale silene se klepu pred podzimem a zimou:( Umlne mam nervy predem, nerada jsem zavrena doma spis to NEVYDRZIM vic jak den dva maximalne…a v zimne…neni moc kam jit. Bydlime na venkove. Ja se utesuju jen tim ze si doma musim proste vydupat nejake sve osobni odpoledni volno na konicky, treba fitko, kino, nebo co ja vim keramiku, Italstinu, neco u ceho budu sama a na par hodin vypadnu. Jinak to nevidim…leda antidepresiva, sedativa a podobne sracky..:/

• Citovat
  • Upravit
215
21.7.14 16:15

@Jancaqa smarja tak ty musis fungovat snad na baterie kralicka Durasela:) Kdyz si to predstavim…tohle kazdy den?? Tak bych se asi plazila jako mlz a byla po mne veta…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 19:19

Ahoj nevim jestli píšu dobře ale jsem poslední dobou nějaká špatná…nesnáším ten stereotyp občas mám pocit že musím od všeho utéct pořád jen s malým to samé zase a zase a večer s manželem…zjistila jsem že mi začala chybět celá rodina vidím je každý víkend když za nima přijedeme a je to super ale přijedeme domu a je to hrozný zase ty staré koleje vyprat vyžehlit uklidit a tak vždyt to znáte jsem v tom sama nebo nás je víc? Věčer je to nejhorší pomoc…

• Citovat
  • Upravit
984
4.8.14 19:30

Nejsi v tom sama. Já jsem na mateřské přes dva roky, ale paradoxně už teď se bojím až skončí. Každý den je stejný a pomalu ani nevím jestli je úterý nebo pátek. Taky bych občas nejraději utekla, ale jsem tak dlouho doma, že ani nevím kam bych šla. Taky jezdím za rodiči, manžel je přes týden pryč, takže každých 14 dní vypadnu na dva až tři dny k nim, ale ten návrat domů je čím dál težší. Sem tam si zpřujemním den knížkou nebo filmem, který mám ráda. Někdy vezmu malou a jedeme do nejbližšího města, ve kterém sice vůbec nic není, ale jinak bych se asi zbláznila. taky je fajn kdyby si měla kamarádku, já ji nemám a vím, že kamarádka zlepší den. Někdo ti možná napíše, že to přejde a ať vyrazíš někam ven právě s přáteli nebo jenom partnerem. Já si spíš zvykla, ale občas toho mám taky po krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
4.8.14 19:32
@Anonymní píše:
Ahoj nevim jestli píšu dobře ale jsem poslední dobou nějaká špatná…nesnáším ten stereotyp občas mám pocit že musím od všeho utéct pořád jen s malým to samé zase a zase a večer s manželem…zjistila jsem že mi začala chybět celá rodina vidím je každý víkend když za nima přijedeme a je to super ale přijedeme domu a je to hrozný zase ty staré koleje vyprat vyžehlit uklidit a tak vždyt to znáte jsem v tom sama nebo nás je víc? Věčer je to nejhorší pomoc…

Mám to stejně, ale snažím se to neřešit, jinak bych se za chvilku zcvokla a taky se rozvedla :-D (Alespoň můj chlap má teda pocit, že to musí být bezva, být doma, užívat si prcka celý den a nemuset do práce..) Snažim se ten pracovní týden rozbourávat různými výlety, malý rád jezdí autem a taky po krámech, když má na co koukat, takže alespoň obden někam vyrážíme. Leze to tedy malinko do peněz, ale za psychické zdraví a fungující manželství mi to rozhodně stojí ;-)O víkendu si prcka užívá manžel (v týdnu se vrací obvykle až těsně před spaním, nebo už ho ani bdícího nevidí) a já se s radostí věnuji domácnosti, vaření a nebo jsme prostě venku a užíváme si jako rodinka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
4.8.14 19:33

Ahoj já už mám taky ponorku :oops: jsem hned vytočena a kolikrát zbytečně, ale asi je to tím, že jsem 5 a půl roku doma. Naštěstí jdu od září do práce :dance: Tak doufám že bude líp :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
4.8.14 19:35
@LenaNell píše:
Nejsi v tom sama. Já jsem na mateřské přes dva roky, ale paradoxně už teď se bojím až skončí. Každý den je stejný a pomalu ani nevím jestli je úterý nebo pátek. Taky bych občas nejraději utekla, ale jsem tak dlouho doma, že ani nevím kam bych šla. Taky jezdím za rodiči, manžel je přes týden pryč, takže každých 14 dní vypadnu na dva až tři dny k nim, ale ten návrat domů je čím dál težší. Sem tam si zpřujemním den knížkou nebo filmem, který mám ráda. Někdy vezmu malou a jedeme do nejbližšího města, ve kterém sice vůbec nic není, ale jinak bych se asi zbláznila. taky je fajn kdyby si měla kamarádku, já ji nemám a vím, že kamarádka zlepší den. Někdo ti možná napíše, že to přejde a ať vyrazíš někam ven právě s přáteli nebo jenom partnerem. Já si spíš zvykla, ale občas toho mám taky po krk.

Tomu rozumím. Já odešla 100km od rodiny a všech kamarádů, bydlíme na vesnici a taky tady nikoho nemám :-( Takže mi taky nezbývá nic jiného, než se sbalit a fičet 100km. A to je pak krása, o prťouse je v rodině doslova rvačka a já si vyrazím za kamarádkama na kafe apod. No, ty návraty jsou teda krutý, ale říkám si, že to nebylo naposledy.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
4.8.14 19:38

Já myslím že to má 90% žen, je to normální stav :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.14 13:44

Kolikrát mám pocit že se zhroutím a nevydržím to už nevím co s tím dělat…někdy to vůbec nevadí ale někdy mám pocit že se složím jak jsem vystresovaná…

• Citovat
  • Upravit
1847
6.8.14 15:58

Řekla bych ze toto prožívá mnoho zen. Taky to občas mívám. Dlouho jsem v pohodě, zvládá toho dost, každy den se snažím vymyslet program co budu s dětma dělat. Ale včera po hodině a pul uspavani staršího, jsem si myslela ze se zblaznim. Nejsme stroje a stereotyp, je lepší pořad něco vymyslet a dělat po každy něco jiného. U nás probíhají rana vesměs stejně, ale pak se snažím vymyslet něco aby to nebylo jako včera a nebo aby to nebylo jako zitra :lol: když člověk děla každy den to sami, pořad a pořad dokola, tak je jasny ze výbuchu je a je mu oukej. Hlavne nezoufat. Užívat si detska. Hrozne to leti a brzy budou velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.14 19:44

Holky já nevím ale na mě padá všechno večer když přijdu domu když jsme vemnku super ale mám jít domu a poleje mě horko udělá se mi zle a je to spousta žen tady píše že se na večer těší že budou mít klid od malého a já to mám naopak asi jsem nějaká zvláštní exemplář…poradte co s tím mám dělat

• Citovat
  • Upravit
10959
7.8.14 19:56
@Anonymní píše:
Holky já nevím ale na mě padá všechno večer když přijdu domu když jsme vemnku super ale mám jít domu a poleje mě horko udělá se mi zle a je to spousta žen tady píše že se na večer těší že budou mít klid od malého a já to mám naopak asi jsem nějaká zvláštní exemplář…poradte co s tím mám dělat

já to mám taky tak, malá usíná pravidelně až v 10-11h., a já už ted jsem vysílená šla bych spát. nejvíc mě trápí její prdíky. psychooooo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.14 14:26

deprese ponorka

Holky nemáte některá nějaké tipy, jak se nezbláznit na mateřské? Už jedu za sebou druhou mateřskou, na malém městě, kde je málo lidí, bez řidičského průkazu i auta, mám dvě malé děti 5 a 2 roky (vážně mazec) nemám žádné hlídání bohužel ani jednu babičku. Peníze na chůvu určitě nezbydou a tak se dokolečka jen trápím, že se můj život točí jen kolem dětí. Manžel dlouho pracuje, takže je všechno na mě, školka, nákupy, vaření, domácnost zahrada…doma se můžu bavit akorát tak s dětmi :zed: mám dojem, že mi ze sebe samotné nezbylo už vůbec nic. Svoje děti miluju nadevše, ale cítím se jako robot, jsem smutná a osamělá, všechno dělám jako na setrvačník. Máte to někdo také tak? Navíc syn opravdu hodně zlobí. Dcerka je zase na mě závislá, manžel je sice ochotný hlídat, ale já nevím co mám bez něj dělat, když bych si přála být právě s ním sama? :nevim: Děkuji všem za rady, jak se z toho dostat. Už ani nebrečím jako párkrát, protože nemám nějak sílu ani na to.Jsem spíš taková kamenná. S dětmi si hraju, mazlím beru na hřiště, nestrádají dávám do toho co můžu aby měli od všeho dost, jezdíme na výlety, plavání atd… už ale nemůžu, ze zoufalství píšu… :,( Přirovnala bych to ke psychické únavě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex