Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré poledne. Dneska se u nás vyvážely konktejnery s třídeným odpadem. Koukala jsem zrovna z okna, když vyváželi kontejner naproti. Je tam vjezd k bytovkám, kde stálo auto. Stálo docela nešikovně, nakřivo, takže popeláři neměli dostatek místa. Ale šlo by to vyřešit i bez toho incidentu. Když dávali kontejner nazpátky, ten starší z dvojice poničil zpětné zrcátko na straně u řidiče. Udělal to naschvál. Schválně s tím „jebl“ rychleji. A když šel zpátky k autu, tak se na zrcátko podíval a nevrátil ho do původní polohy. Já nejsem řidička, takže vůbec nepoznám, jestli je to zničený jako definitivně nebo jestli to půjde vrátit. Takže otázka je, jestli tam někde za stěrač strčit papírek s tím, co se stalo (+ třeba kontakt na mě) nebo to nechat být? ![]()
Ja bych tam papírek dala. Zrcátka jsou občas pěkná palba, zvlášť u novějších aut
@Tableta určitě bych tam dala lístek, a zavolala bych i zaměstnavateli ( asi město? )…jen je blbé že to třeba nemáš natočené, pořád to může být a asi bude slovo proti slovu ![]()
určitě tam dej kontakt, škoda že sis to nevyfotila, ale oni stejně dohledají který popelář tam zrovna byl
@Tichošlápek
Já taky,ale zároveň bych vyfotila příslušné auto a jeho polohu. Tady u nás, když vidím, jak chudáci popeláři nemohou vjet do ulice, protože tam auta stojí s prominutím jak prasata, tak se jim člověk nemůže divit. Takže aby pak nakonec milý pan řidič nedostal pokutu, že špatně parkuje.
@carsa píše:
@Tichošlápek
Já taky,ale zároveň bych vyfotila příslušné auto a jeho polohu. Tady u nás, když vidím, jak chudáci popeláři nemohou vjet do ulice, protože tam auta stojí s prominutím jak prasata, tak se jim člověk nemůže divit. Takže aby pak nakonec milý pan řidič nedostal pokutu, že špatně parkuje.
super a chudák bude mít nejen zničené zrcátko, ale ještě dostane pokutu za blbé parkování.
já bych dala lístek
@carsa no to je taky fakt že v ulicích se stojí jak se lidem zachce, moc se předpisy nedodržují..ale popeláři jsou taky hrozní..mají větší auto tak machrují..za*erou celou ulici autem aby stáli co nejblíže pudlicím v největší špičce a stojí tam 5 minut ( nám třeba takové zdržení udělá zácpu v celém městě ( máme město - jeden velký kruháč )..místo aby si stoupli a odstavili auto 5m za pudlice kde by se krásně vlezli a i by je ostatní auta objela..ale to by chudáci museli ty popelnice pak táhnout 5m na kolečkách pěšky.. ![]()
No jestli stál opravdu blbě, tak to není žádnej chudák.
Dala bych lístek se zprávou, že se nemohli popeláři vyhnout, že jsem to viděla z okna.
Aby si nemyslel, že nějakej jinej řidič nebo vandal, a aby se chytil za nos. Nepsala bych ale na sebe kontakt. Jen bych chtěla, aby věděl kdo co a proč. Anonymu může věřit a nemusí, ale když se podívá jak stojí, tak asi i uvěří.
Tableta - možná. Ale představ si, že tohle musí řešit na každé druhé ulici nebo části sídliště. Jak dlouho by tě to bavilo. Nechci je úplně hájit, kor tedy když to udělal opravdu schválně, ale ti řidiči si to taky musí uvědomit.
Stejně tak mi přijde mimo poznámka nevím už koho tady, že jsou líní táhnout ty popelnice 5m, že stojej co nejblíž. Tak zrovna toto bych jim vůbec nevyčítala, myslím, že se natahají dost, a že jim to není co závidět.
Takhle by se neměli chovat. Pokud se tam to auto objevuje, tak tam dej pak lístek s tím, kdy jsi to viděla, že se to stalo (ulici, datum, čas). Kontakt na tebe jako svědka. Pak záleží na majiteli auta, jestli to bude chtít řešit.
Firma je na tyto incidenty pojištěna, podle GPS si zjistí, jestli tam v tu dobu opravdu byli a když pak popíšeš i dotyčného pána, tak budou mít jasno.
Píšu to z pozice, že také dělám u svozové firmy. A taky se stalo, že popeláři ujeli nervy a pak napsal na auto „nauč se parkovat debile“..
lihovým fixem. No samozřejmě se to zjistilo, a musel to na své náklady uhradit - toto si opravdu dovolit nesmí. Může to nahlásit na dispečink, že třeba nemohou projet, a firma to nahlásí na úřad, pak se to řeší už zase z druhé strany, že je potahován ten co blbě parkuje a brání tak k výkonu práce a další lidé pak mají na ulici bordel.
Edit: samozřejmě čím dříve je to nahlášeno, tím lépe
Příspěvek upraven 18.07.18 v 13:27
Tableta: to ne. Ale důkaz stejně nemáš, tak je to celé k ničemu, popeláři to nedokážeš. Jen ten řidič si teď myslí, že on neudělal pochopitelně nic špatně, a celý to má na svědomí jenom nějakej vandal třeba.
nechala bych to být. stejne nedokážeš, že to ten popelář udělal. a pokud tam to auto stálo jak prase, tak aspon bude ridic priste lepe parkovat. navic se to stejne vetsinou hradi z pojisteni.