Poprvé stres z Vánoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37145
19.12.22 18:53

Já bych se z toho nepo… Návštěva tchána děti nepoznamena, pochopí, že je šedá nemocný, možná je tam ale ani nepustí, to si v té nemocnici zjisti, dřív než se začneš hroutit. Ty tam s miminkem nemusíš (a ani bych v šestinedělí s miminkem zbytečně po nemocnici nebehala), stejně tak příprava Vánoc, manžel si pozval rodinu, tak ať kouká maknout především on, ty se máš teď hlavně starat o mimco a ne dělat sluhu celé širší rodině. Když budou moc otravné, tak je nech napospas muži a jdi si třeba lehnout s miminkem, každý normální člověk chápe, co je ženská v šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.12.22 18:54

S mesicnim miminem bych veskere navstevy u vas nekompromisne zatrhla (tchyne at slavi se segrou doma) a do nemocnice by sel s detmi manzel.

I kdyby melo byt mega dusno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
19.12.22 18:57
@Kriss Tina píše:
Já bych se z toho nepo… Návštěva tchána děti nepoznamena, pochopí, že je šedá nemocný, možná je tam ale ani nepustí, to si v té nemocnici zjisti, dřív než se začneš hroutit. Ty tam s miminkem nemusíš (a ani bych v šestinedělí s miminkem zbytečně po nemocnici nebehala), stejně tak příprava Vánoc, manžel si pozval rodinu, tak ať kouká maknout především on, ty se máš teď hlavně starat o mimco a ne dělat sluhu celé širší rodině. Když budou moc otravné, tak je nech napospas muži a jdi si třeba lehnout s miminkem, každý normální člověk chápe, co je ženská v šestinedělí.

Ano normalni… kolik je normalnich tchyni… a samozrejme takoveto zdravotni problemy v rodine a mozna i cekane umrti manzela je horsi nez sestinedeli…Pro vsechny je samozrejme unavne vse okolo toho, ldyz to trva uz tydny a nevi se co s tvhanem bude… mozna by stalo za to predstavit si misto nej sveho tatinka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
19.12.22 19:03

Jak to přežít?

Čtyři týdny po porodu, s miminem, které na mně visí a kolem tří a pětileťáka - následovně:

• varianta 1 je, že dámy přijedou a vezmou si na starost komplet jídlo, manžel nákupy + k ruce „holkám v kuchyni“, ty obstaráš děti a jestli zvládáš spolu s nimi, tak nějaký základ úklidu a výzdoby ( jinak manžel)

Návštěva jakéhokoli zdravotního zařízení dětí v těchto dnech je naprosto na hlavu, pokud chodí do školky, můžou tam tak jedině zavléct to, co všude řádí a ohrozit pacienty.

• varianta 2 je, že se od tebe/vás čeká plný servis a dámy jedou na „návštěvu“ - to víš jen ty, jak to babička a teta mají. Pokud takto, pak bych naprosto vážně navrhla, ať si udělají vánoce spolu a dorazí k vám třeba 25. až pojedou s manželem na návštěvu za tatínkem.

Záleží taky na tom, jestli jde o Štědrý den a „po nadílce a pohádce“ odfrčí obě domů, nebo to znamená nocleh u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
19.12.22 19:04

Máš strašně malinky miminko, měla bys ještě odpočívat, regenerovat, ne skákat kolem návštěv. Ze je manžel pozval chápu, ale taky at rovnou rozdeleguje povinnosti. Jedna může nachystat salat, druhá zbytek, ty muzes s miminem sedět a venovat se detem. Když jsi doplnila, ze ještě děti vesmes ignorují, tak si to s nima prostě vymenis. A s návštěvou bych se řídila tím, co ti napsala Borrealis, nejstarší syn to zvládne, ale na Štědrý den bych ho tam asi netahala, ideálně 25. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
19.12.22 19:05

Ty bys mela respektovat tchyninu potrebu nebyt sama, oni by ale měly obě respektovat tvoje šestinedělí. I tvuj muz.
Rekla bych mu, ze rodina samozřejmě muze byt u vas, ale ze ty, vzhledem k nedávnému porodu nemuzes kolem vsech běhat jako camrda. Dopoledne at sami zajdou za dedou, cestou zpatky se stavi pro Betlémské světýlko/kapra/…cokoliv, abys je udrzela co nejdele mimo domov. Ze budes dle potreby kojit či odpočívat a ti další tři dospěláci přidají ruku k dílu.
Pokud by manzel prudil s tvym super hostitelstvim dal, klidně bych se zakutala na pul dne do postele i s miminem, ze je ti blbe a na neurvalou návštěvu nehleděla… Co se týče dětí v nemocnici, nejspíš to za tebe vyresi epidemiologická situace. Byla bych trochu diplomat," Franto, ne ze bych měla problem s navstevou jako takovou, ale ve skolkach litaji ve velkem ty rs viry a asi neni vhodny to pritahnout mezi lidi na jip nebo podobnem oddělení, dyt by tam mohl nekdo umřít"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
19.12.22 19:05

Tak když to manžel takhle krásně vymyslel tak snad minimálně pomůže s přípravou a kolem hostů bude běhat on. na štědrý den bych do nemocnice nešla a děti tam vůbec pustí a i mimino? Vždyt sestra mohla být s mámou ne? takže manžela pořádně zapojit at ví že to není jen tak si pozvat rodinu a pak čekat že se manželka zblázní, navíc takže po porodu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
19.12.22 19:06

A pustili by tam vůbec ty děti? I když pominu epidemii. Na šestinedělí nám na jaře pustili na návštěvu čtyřletou jen proto, že tam byla zrovna „dobrá směna“. Jinak mají v pravidlech 10 let.
Co se týče Vánoc, teď už bych tchyni se švagrovou neposílala slavit spolu, když už je to domluvený :nevim: ale tři ženský na jeden Štědrý den, určitě bych je tam nenechala popíjet kafíčko, zatímco ty bys litala jak na holi. Případně bych určitě nedělala hostinu. Jeden až dva řízky na hlavu, přiměřené množství salátu a nehrotila to. A když bude někdo pindat, předáš mu práci. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
19.12.22 19:09
@Anonymní píše:
Letos je to poprvé, co se na Vánoce netěším, naopak chytám nervy. Sepíši věci v bodech, ať to není přespříliš dlouhé.
  1. Za ideální Štědrý den mám, když jej trávíme jen v našem rodinném kruhu. Vše je v poklidu a podle nás.
  2. Tchán je v nemocnici, proto jsme pozvali tchyni na Vánoce k nám.
  3. Pozvání muž rozšířil o jeho sestru - extravagantní, bezdětná, slovník jak dlaždič, moc se nestýkáme. Vždy trávila Vánoce u rodičů.
  4. Máme měsíční miminko a dvě starší děti, nic nestíhám. Miminko na mně celé dny visí.
  5. Tchyně má své mouchy, kterými mě vytáčí a tiše skřípu zuby. Celodenní návštěva je na její řeči moooc dlouhá.
  6. Včera muž oznamoval nový plán, na Štědrý den máme všichni zajet do nemocnice za tchánem.
  7. Tchánův stav - po mozkové příhodě ležel 3 měsíce v kómatu, teď začal otevírat oči, pohled je nepřítomný, nereaguje na podměty. Vzhledově se změnil, prý je k nepoznání. Pětiletý syn je hodně citlivý a některé věci přehnaně prožívá. Jsem přesvědčená, že takhle by dědu vidět neměl. Ani tříleťákovi nebude příjemný pohled na dědu a břečící osazenstvo.
  8. Muž nechápe mé argumety, proč tam nechci s dětmi jet. Jsem za špatnou.
Ach jo… Nemám vyhlídky na klidné ani moc šťastné Vánoce. Když se mi podaří rozmluvit aspoň dětskou návštěvu nemocnice, stejně to budou nervy. Kvůli miminku nemám možnost být dobrou hostitelkou. Švitoření starších dětí švagrová s tchyní ignorují, jako by jejich otázky a výzvy ke hře byly na obtíž. Stejně budou celý den řešit tchána.
Když si to teď po sobě čtu, nevypadá to tak hrozně. Ale je jestě hodně menších věcí, které mi vadí a ze kterých mám obavu, jednotlivě je nemělo cenu vypisovat. Čím víc se Vánoce blíží, tím víc z toho mám nervy, v hlavě panikařím. Holky, jak se uklidnit a jak to přežít?

V sestinedeli bych nedelala hostitelku. Tchyne muze byt se svoji dcerou na Stedry den doma. Vsak sama nebude.
Tak male deti bych netahala do nemocnice. Ja toho usetrila tehdy 12leteho syna a jsem rada, ze si babicku pamatuje jako zdravou. Sama jsem spatne prozivala navstevy tezce nemocneho dedy, a to mi bylo 19. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
19.12.22 19:11

Ve dvanacti jsem sla za prababickou na LDN. Byl tan hrozny zapach, na posteli lezela prusvitna pani, ktera temer nereagovala, rozcuchana, bolava.
Premahala jsem se tam, abych neplakala.
Nikdy uz jsem to z hlavy nedostala a ze toto je ma posledni vzpominka na ni.
Podle me deti do nemocnice nepatri. Utrpeni a bolesti uvidi v zivote jeste dost.
Ty mas miminko, je chripkove obdobi, i ty sama jsi v sestinedeli nachylna na infekce, zustan doma i s detmi.
Manzelovi rekni, ze jeho rodinu rada uvidis a podrzis v tezke chvili, ale ze pohosteni, nakup a uklid je v jeho rezii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
19.12.22 19:14

Ale já si zase u nas v rodině neumím představit, že by k nám rodina přijela na návštěvu na Vánoce, já s miminkem, a nechala mě otáčet se v kuchyni. Automaticky by si to vzaly za svý. Třeba počítají s tím, minimálně tchyně, že s večeří pomůžou. Třeba to vidíš moc černě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
19.12.22 19:16

Byla bych klidná, takovou Hujerovic rodinu naráz nepustí na JIP a možná ani vůbec kvůli chřipkové epidemii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
19.12.22 19:17

No moc hezky to rodina naplánovala. Ale je tu jeden háček. Celé to břímě hodila na ženu v šestinedělí. To ona má připravit vše! To ona má obskakovat návštěvu. To ona by měla dětem vysvětlovat, že dědeček je připojený na hadičky a vůbec je nevnímá.
Tak to teda ne!!! Manžel ať přiloží ruku dílu. Se tchyni a švagrovou si rozdělí povinnosti. A ty můžeš alespoň v rámci možností odpočívat. Hele ta návštěva v nemocnici asi stejně nebude. Už se ruší návštěvy ve velkém. Ale pokud by byla tak měsíční mimčo v žádném případě. A upřímně… vím patří to k životu, ale vážně ty děti musí vidět všechno? Pokud je na tchána opravdu špatný pohled. Tak když ho uvidí děti na štědrý den můžeš vysvětlovat sebe lépe. Ale něco to v nich rozhodně zanechá. Alespoň jim bych to kouzlo Vánoc nechala. Nakonec je tu velká pravděpodobnost, že minimálně pětileťák si dědečka bude pamatovat už jen tak, jak ho viděl naposledy.
Ale to už si musí každý zodpovědět sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
19.12.22 19:17
@Kamkam píše:
Ale já si zase u nas v rodině neumím představit, že by k nám rodina přijela na návštěvu na Vánoce, já s miminkem, a nechala mě otáčet se v kuchyni. Automaticky by si to vzaly za svý. Třeba počítají s tím, minimálně tchyně, že s večeří pomůžou. Třeba to vidíš moc černě.

To je to, máma by to prevzala automaticky a tchyni bych si případně trochu zaukolovala, svagrova by stopro začala sama chystat. Ale věřím, že jsou tací, kteří by skutečně přijeli, sedli na gauč a čekali na kávu, cukroví, chlebíčky, večeři a ideálně i zábavu. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.12.22 19:22

Takto malé děti do nemocnice na JIP nepatří. A už vůbec ne miminko.
V těchto časech epidemie stejně děti na návštěvy do nemocnic nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová