Poprvé stres z Vánoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
19.12.22 19:24

Švagrová s tchyní, ať přiloží ruce k dílu. Alespoň přijdou na jiné myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
19.12.22 19:27
@Aglája75 píše:
Ano normalni… kolik je normalnich tchyni… a samozrejme takoveto zdravotni problemy v rodine a mozna i cekane umrti manzela je horsi nez sestinedeli…Pro vsechny je samozrejme unavne vse okolo toho, ldyz to trva uz tydny a nevi se co s tvhanem bude… mozna by stalo za to predstavit si misto nej sveho tatinka…

No beru to podle své rodiny, sice úmrtí manžela/tatínka není veselá téma na vánoce, ale i tak bych nenutila ženskou v šestinedělí s miminkem a malé děti lítat po nemocnici v období, kdy řádí nejvíc nemocí a kde z toho děda stejně bude mít prd, protože je stejně moc vnímat nebude. A ostatní aspoň přijdou na jiné myšlenky, když přiloží ruku k dílu a nebudou sedět na gauči a jen přemýšlet nad dědou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
19.12.22 19:28
@Villanelle píše:
To je to, máma by to prevzala automaticky a tchyni bych si případně trochu zaukolovala, svagrova by stopro začala sama chystat. Ale věřím, že jsou tací, kteří by skutečně přijeli, sedli na gauč a čekali na kávu, cukroví, chlebíčky, večeři a ideálně i zábavu. :cert:

Jako jsou. Právě z popisu, jak už je z toho nervózní, počítala jsem, že ony budou ta horší varianta návštěvy… Ale pak mě napadlo, že bych zkusila být i optimistická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.22 19:39

Najednou mám pocit, že jsem to napsala zmateně. Samozřejmě nechci bránit muži, aby byl se svojí rodinou, chci jim být oporou. Jen jsem celé dny u miminka a neumím si představit tady ten rachot, frmol a vyžadovaný režim na oběd/večeři. Někdy s mimčem chystám oběd až ve 3 hodiny, dřív nestíhám, taky ho plačící neodložím v okamžik, kdy tchyně zavelí ke stolu. Kdybychom byli sami, uděláme si to podle sebe. Prostě tohle mě stresuje. A do toho chtějí tu nemocnici. Často píšete, že pětiletého byste poslali. Já zrovna jeho ne, znám ho a když poslední 2 měsíce denně pláče s otázkami na smrt, musím ho uklidňovat a nechci aby viděl dědu úplně mimo a k nepoznání. Byli jsme v létě v nemocnici navštívit babičku, byla po operaci, ale jinak komunikativní a stejně byl syn úplně vyřízený.

• Citovat
  • Upravit
8558
19.12.22 19:45

Případá mi dost hrozné (pro Tebe) mít 3 děti s chlapem, který Tě nerespektuje. :,(
Co to jako je, že tchyně zavelí? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12708
19.12.22 19:47

Do nemocnice bych s takhle malými dětmi také nejela, budou toho mot plnou hlavu a Štědrý den by děti měly trávit opravdu jinak. Využij toho, že s nimi zůstaneš doma k tomu, že si alespoň připravíš vše v klidu.
Tchyni i švagrovou se nezdráhej požádat o pomoc s přípravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
19.12.22 19:48

Řekla bych manželovi, že pokud nepomůže tchyně a švagrová, tak že bez jeho pomoci žádnou večeři připravit nezvládneš. A že jak to tedy má vymyšlené, když chce ještě část dne strávit v nemocnici. Anebo ať tedy manžel všechno nachystá 23., salát, polévku, řízky a na Štědrý den jen osmaží pár řízků před večeří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.12.22 19:49
@Lucie_Sx píše:
S mesicnim miminem bych veskere navstevy u vas nekompromisne zatrhla (tchyne at slavi se segrou doma) a do nemocnice by sel s detmi manzel.I kdyby melo byt mega dusno.

Naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
19.12.22 19:49

Pokud si myslíš, že to nezvládne tak ho tam prostě neberte. Stejně si myslím že je tam nepustí, taková delegace 6 lidí na Jipku určitě ne. Pustí mlžná jeho manželku, maximálně jedno z dětí. A manžel nemá soudnost, že by ho tam vzal i když vidíte že mu to nedělá dobře? Nebo jak se k tomu celému staví? Nabízí pomoc nebo aspoň převedení nějakých povinností i na ty dvě?

Edit: děti myslím tchána děti, tedy manžela nebo švagrovou, ne tvoje děti, ty ať doma koukaj na pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.22 20:52
@NelkaK píše:
Pokud si myslíš, že to nezvládne tak ho tam prostě neberte. Stejně si myslím že je tam nepustí, taková delegace 6 lidí na Jipku určitě ne. Pustí mlžná jeho manželku, maximálně jedno z dětí. A manžel nemá soudnost, že by ho tam vzal i když vidíte že mu to nedělá dobře? Nebo jak se k tomu celému staví? Nabízí pomoc nebo aspoň převedení nějakých povinností i na ty dvě?Edit: děti myslím tchána děti, tedy manžela nebo švagrovou, ne tvoje děti, ty ať doma koukaj na pohádky.
Řekla bych, že muž se k tomu staví jako ke všemu, že se to vyřeší samo. S tchyní jsem domluvená, že nachystá bramborový salát. Jinak není moc akční, je to 75letá babička, kterou všechno bolí. Švagrová běžně sedí a vykecává, s její pomocí nepočítám, ale když ji požádám, asi se zapojí.
  • Citovat
  • Upravit
2789
19.12.22 20:53

Ted není vhodná doba na to lítat po nemocnicích, a i když tam tchyni pustí, kdoví co dotáhne vám domů k měsíčním dítěti. Bohužel.
Je to blbá situace, ale fakt nechceš mít nemocné měsíc i dítě! Máš doma nějaká léčiva, cipky atd? Kdyby náhodou. Skolky jsou vymetene, i dospělí mají velké problémy, koledujete si. Tchana je mi líto, chápu že je to pro všechny těžké, ale kdyz uz nemají ohledy na tebe, tak na miminko by je mít měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
19.12.22 20:57

Tchýně ať je se sestrou, jako vždycky, ženskou v šestinedělí ať nechají na pokoji a tahat děti na Vánoce do nemocnice? No comment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
19.12.22 21:00
@mroe píše:
No, jsou Vanoce a i tchan si zaslouti videt vnoucata, mozna naposled At uz vnima nebo ne, to se stejne nedozvite. Smrt patri k zivotu a detem to snad dokazete vysvetlit. Tak si s rodinou ujasnete pravidla dopredu, at to zas takove trauma neni. Mmch, ty jsi za nim jeste nebyla?
A mozna se tve obavy vyresi samy, ve spouste nemocnic jsou navstevy zakazany, nejspis vas tam vsechny stejne nepusti. I kdyz, ja bych v tomto pripade udelala vyjimku..
8o
  • Citovat
  • Upravit
Aleriga
19.12.22 21:03
@Lucie_Sx píše:
S mesicnim miminem bych veskere navstevy u vas nekompromisne zatrhla (tchyne at slavi se segrou doma) a do nemocnice by sel s detmi manzel.I kdyby melo byt mega dusno.

Hlavně bych očekávala, že ta tchyně to sama odmítne respektive se zeptá mladé maminky na názor.

• Citovat
  • Upravit
Aleriga
19.12.22 21:06
@Anonymní píše:
Najednou mám pocit, že jsem to napsala zmateně. Samozřejmě nechci bránit muži, aby byl se svojí rodinou, chci jim být oporou. Jen jsem celé dny u miminka a neumím si představit tady ten rachot, frmol a vyžadovaný režim na oběd/večeři. Někdy s mimčem chystám oběd až ve 3 hodiny, dřív nestíhám, taky ho plačící neodložím v okamžik, kdy tchyně zavelí ke stolu. Kdybychom byli sami, uděláme si to podle sebe. Prostě tohle mě stresuje. A do toho chtějí tu nemocnici. Často píšete, že pětiletého byste poslali. Já zrovna jeho ne, znám ho a když poslední 2 měsíce denně pláče s otázkami na smrt, musím ho uklidňovat a nechci aby viděl dědu úplně mimo a k nepoznání. Byli jsme v létě v nemocnici navštívit babičku, byla po operaci, ale jinak komunikativní a stejně byl syn úplně vyřízený.

Ty máš byt teď maximálně tak oporou sama sobě. Pošli vsechny do háje. Svagrova ať se postará o mamu, tvůj muz at vezme mámu do nemocnice a ty s dětmi buďte v klidu. :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová