Poprvé stres z Vánoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26928
20.12.22 03:38
@Borrealis píše:
Psík je nevychovaný,, takže se celej večer řeší :

" tam nelez, to netahej, pod sem, neskákej…pse, neotravuj "

pak psík skočí bez varování na seniora, tomu vzhledem k věku Matuzaléma pukne kůže
ideálně na více místech

muž vstává, nadává jak špaček /senior je hluchý /, hledá náčiní, Novikova, jiné tekuté obvazy, hydrofilní krytí e. t. c…e. t. c…vše doma máme…vždy připraven

ošetřujeme ránu, muž nadává tchýni, do toho čoklík štěká

tchyně se brání " nemá nechat na sebe Barušku skákat " muž jí nadává, že senior má reakční čas ještě pomalejší než Angela Merkel a teprve až mu crčela krev mu došlo, že na něj skočil pes

už zase :roll:

načež se začnou hádat, muž jí vyčítá nevýchovu psa…tchyně se uráží " urážíte Barušku, urážíte i mě, vy nemáte rádi psy a tak nemáte rádi ani lidi"…já nenápadně mizim lejt olovo, nebo tedy lépe nějakýho Bechera

:nevim:

no, nebaví mě to, no

radši bych byla úplně jinde :nevim:

člověk pořád dělá něco co tzv musí…ani neví proč, celej život

To by byla povidka do Bakalaru :lol:
Soucitim :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
20.12.22 04:11

Moje sestra byla v necelých peti letech na jipu za babi se rozloučit…v dospělosti jednou utrousila, že to bylo hrozný a že ji tam neměli brát. Takže za mne pokud cítíš, že to pro dítě není vhodné, dupni si a nepouštěj ho tam. A manžela zaúkoluj, co to dá. Zkus ty Vanoce pro jednou jakoby vypustit. Mám taky měsíční mimino a batole a chlap jede na plný obrátky. Já se soustředím na přežití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
20.12.22 05:58
@mroe píše:
A kde ctete, ze je na JIPu? Pokud stacil pohubnout, predstavuju si spis LDN…

No ja si to vzala z toho, ze byl tri mesice v komatu a ted otevira oci. Myslela jsem, ze v takovem stavu na LDN nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.22 11:43
@vokishka píše:
No ja si to vzala z toho, ze byl tri mesice v komatu a ted otevira oci. Myslela jsem, ze v takovem stavu na LDN nebude.

Dočítám až teď. Je na nějaké dlouhodobé péči. Nakonec jsem zavolala tchyni s tím, ať tam děti nechodí a bůhví, jestli nejsou kvůli epidemii zakázané návštěvy. Tak tam volala a zatím zakázané nejsou, ale je to omezené na 2 lidi. Tak aspoň tohle je vyřešené. :)

• Citovat
  • Upravit
59426
20.12.22 13:47
@Anonymní píše:
Dočítám až teď. Je na nějaké dlouhodobé péči. Nakonec jsem zavolala tchyni s tím, ať tam děti nechodí a bůhví, jestli nejsou kvůli epidemii zakázané návštěvy. Tak tam volala a zatím zakázané nejsou, ale je to omezené na 2 lidi. Tak aspoň tohle je vyřešené. :)

hlavně manžela zaúkoluj at ví jaké to je vše mít hotové. Rozhodně bych kolem nikoho neskákala. Ono je strašně jednoduché někoho pozvat, ale pak kolem nich skákat už taková zábava není. 2 malé děti + mimino bude náročné samo o sobě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.12.22 14:07
@Borrealis píše:
Psík je nevychovaný,, takže se celej večer řeší :

" tam nelez, to netahej, pod sem, neskákej…pse, neotravuj "

pak psík skočí bez varování na seniora, tomu vzhledem k věku Matuzaléma pukne kůže
ideálně na více místech

muž vstává, nadává jak špaček /senior je hluchý /, hledá náčiní, Novikova, jiné tekuté obvazy, hydrofilní krytí e. t. c…e. t. c…vše doma máme…vždy připraven

ošetřujeme ránu, muž nadává tchýni, do toho čoklík štěká

tchyně se brání " nemá nechat na sebe Barušku skákat " muž jí nadává, že senior má reakční čas ještě pomalejší než Angela Merkel a teprve až mu crčela krev mu došlo, že na něj skočil pes

už zase :roll:

načež se začnou hádat, muž jí vyčítá nevýchovu psa…tchyně se uráží " urážíte Barušku, urážíte i mě, vy nemáte rádi psy a tak nemáte rádi ani lidi"…já nenápadně mizim lejt olovo, nebo tedy lépe nějakýho Bechera

:nevim:

no, nebaví mě to, no

radši bych byla úplně jinde :nevim:

člověk pořád dělá něco co tzv musí…ani neví proč, celej život

:lol: :lol:
promiň, chápu, že v reálu ti asi není do humorů, ale ten popis nemá chybu.
„mizím lejt olovo, nebo lépe Bechera“ mě dostalo :mrgreen:

Tak ať je letos průběh večera co nejklidnější :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
20.12.22 14:14

@Borrealis :mrgreen: :mrgreen: zase nemůžeš říct že se na Vánoce nudíš :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.12.22 14:24

Za mě jen jedno.
Děti toho proboha ušetřete. Jak tu někdo psal, vzít malé dítě do nemocnice pro tento pohled, to fakt nevymaže. A je to zbytečný. Zničí mu to vzpomínky na toho prarodiče.
A to říkám jako dítě, které to zažilo, protože se to slušelo.
Moc děkuju. Otiskuje se to skutečně mnohem hlouběji jako slušné trauma, než si myslíme.
Nikdy bych to svým dětem neudělala. Ono se to nezdá, ale tohle fakt dítě nezaspí. A je to především zbytečný jak pro toho seniora, tak pro to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
20.12.22 14:48
@Anonymní píše:
Letos je to poprvé, co se na Vánoce netěším, naopak chytám nervy. Sepíši věci v bodech, ať to není přespříliš dlouhé.
  1. Za ideální Štědrý den mám, když jej trávíme jen v našem rodinném kruhu. Vše je v poklidu a podle nás.
  2. Tchán je v nemocnici, proto jsme pozvali tchyni na Vánoce k nám.
  3. Pozvání muž rozšířil o jeho sestru - extravagantní, bezdětná, slovník jak dlaždič, moc se nestýkáme. Vždy trávila Vánoce u rodičů.
  4. Máme měsíční miminko a dvě starší děti, nic nestíhám. Miminko na mně celé dny visí.
  5. Tchyně má své mouchy, kterými mě vytáčí a tiše skřípu zuby. Celodenní návštěva je na její řeči moooc dlouhá.
  6. Včera muž oznamoval nový plán, na Štědrý den máme všichni zajet do nemocnice za tchánem.
  7. Tchánův stav - po mozkové příhodě ležel 3 měsíce v kómatu, teď začal otevírat oči, pohled je nepřítomný, nereaguje na podměty. Vzhledově se změnil, prý je k nepoznání. Pětiletý syn je hodně citlivý a některé věci přehnaně prožívá. Jsem přesvědčená, že takhle by dědu vidět neměl. Ani tříleťákovi nebude příjemný pohled na dědu a břečící osazenstvo.
  8. Muž nechápe mé argumety, proč tam nechci s dětmi jet. Jsem za špatnou.
Ach jo… Nemám vyhlídky na klidné ani moc šťastné Vánoce. Když se mi podaří rozmluvit aspoň dětskou návštěvu nemocnice, stejně to budou nervy. Kvůli miminku nemám možnost být dobrou hostitelkou.Švitoření starších dětí švagrová s tchyní ignorují, jako by jejich otázky a výzvy ke hře byly na obtíž. Stejně budou celý den řešit tchána.
Když si to teď po sobě čtu, nevypadá to tak hrozně. Ale je jestě hodně menších věcí, které mi vadí a ze kterých mám obavu, jednotlivě je nemělo cenu vypisovat. Čím víc se Vánoce blíží, tím víc z toho mám nervy, v hlavě panikařím. Holky, jak se uklidnit a jak to přežít?

Tok pokud je tvoje hlavní obava, že nemůžeš být dobrou hostitelkou, tak ti fakt není pomoci :zed: manžel ať asi se staršími dělá co chce, jsou to i jeho děti, když chce ať navštíví dědu, ty máš mimčo a jsi s ním v ložnici, občas můžeš přijít na gauč do obíváku, dát si lupínky a cukroví, nebo co manžel položí na stůl, nechat si od něj nalít džus a chvíli se pobavit s tchýní a švagrovou. Manžel zatím udělá salát a usmaží řízky. Nedivim se mu, že se čertí, když hledáš problémy, kde nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
20.12.22 14:51
@Sisika9 píše:
Tok pokud je tvoje hlavní obava, že nemůžeš být dobrou hostitelkou, tak ti fakt není pomoci :zed: manžel ať asi se staršími dělá co chce, jsou to i jeho děti, když chce ať navštíví dědu, ty máš mimčo a jsi s ním v ložnici, občas můžeš přijít na gauč do obíváku, dát si lupínky a cukroví, nebo co manžel položí na stůl, nechat si od něj nalít džus a chvíli se pobavit s tchýní a švagrovou. Manžel zatím udělá salát a usmaží řízky. Nedivim se mu, že se čertí, když hledáš problémy, kde nejsou :nevim:
8o 8o 8o
  • Citovat
  • Upravit
1305
21.12.22 11:21

Byl manžel už za tchánem v nemocnici? Ví, jak to tam vypadá a jak vypadá jeho táta? Je na JIPu, nebo někde jinde?
Já jsem zdravotník a k člověku po CMP, který je ve stavu jaký popisuješ bych dítě nevzala, možná až tak puberťáka, kdyby o to stál. Dětem to nic nedá, sestry budou nervní a naštvaný. Navíc teď všude nemoci…děcka do nemocnice nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
21.12.22 11:28
@Anonymní píše:
Letos je to poprvé, co se na Vánoce netěším, naopak chytám nervy. Sepíši věci v bodech, ať to není přespříliš dlouhé.
  1. Za ideální Štědrý den mám, když jej trávíme jen v našem rodinném kruhu. Vše je v poklidu a podle nás.
  3. Pozvání muž rozšířil o jeho sestru - extravagantní, bezdětná, slovník jak dlaždič, moc se nestýkáme. Vždy trávila Vánoce u rodičů.
  4. Máme měsíční miminko a dvě starší děti, nic nestíhám. Miminko na mně celé dny visí.
  5. Tchyně má své mouchy, kterými mě vytáčí a tiše skřípu zuby. Celodenní návštěva je na její řeči moooc dlouhá.
  6. Včera muž oznamoval nový plán, na Štědrý den máme všichni zajet do nemocnice za tchánem.
  7. Tchánův stav - po mozkové příhodě ležel 3 měsíce v kómatu, teď začal otevírat oči, pohled je nepřítomný, nereaguje na podměty. Vzhledově se změnil, prý je k nepoznání. Pětiletý syn je hodně citlivý a některé věci přehnaně prožívá. Jsem přesvědčená, že takhle by dědu vidět neměl. Ani tříleťákovi nebude příjemný pohled na dědu a břečící osazenstvo.
Ach jo… Nemám vyhlídky na klidné ani moc šťastné Vánoce. Když se mi podaří rozmluvit aspoň dětskou návštěvu nemocnice, stejně to budou nervy. Kvůli miminku nemám možnost být dobrou hostitelkou. Švitoření starších dětí švagrová s tchyní ignorují, jako by jejich otázky a výzvy ke hře byly na obtíž. Stejně budou celý den řešit tchána.
Když si to teď po sobě čtu, nevypadá to tak hrozně. Ale je jestě hodně menších věcí, které mi vadí a ze kterých mám obavu, jednotlivě je nemělo cenu vypisovat. Čím víc se Vánoce blíží, tím víc z toho mám nervy, v hlavě panikařím. Holky, jak se uklidnit a jak to přežít?

Jsem přesvědčená, že vidět dědu v takovém stavu není vůbec pro děti žádoucí. A ještě na Vánoce 8o to budou mít pěkný vzpomínky a pěkně Vánoce :zed: Nejela bych tam. Do auta tě nikdo násilím nenacpe, ať si tam jede muž a tchýně, když chtějí. Asi taky neví, jak dlouho ještě tady bude, takže to naprosto chápu. :hug: je mi jich líto.

Chystání Vánoc, pokud chtějí přijít na Štědrý den i tchýně s její dcerou, tak přiloží ruce k dílu, chystají si ty Vánoce i sobě ne? :nevim:

Neboj, to bude dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
21.12.22 11:30
@topazio píše:
Tady jsou některé chytré jak rádio a vzaly by i velmi malé děti na JIP. Vždyť pohled na velmi nemocného člověka dokáže dětskou dušičku skolit. Kdo toto nezažije, tak nepochopí. Samozřejmě, že by se dětem neměla tajit smrt. Ale takhle malé děti jako zakladatelky, z toho akorát mohou mít trauma.

Z toho má trauma i leckterý dospělý. Jak někdo říká, že „děda je nemocný“, tak asi nikdy na JIP nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
21.12.22 11:43
@NiKina píše:
Za mě jen jedno.
Děti toho proboha ušetřete. Jak tu někdo psal, vzít malé dítě do nemocnice pro tento pohled, to fakt nevymaže. A je to zbytečný. Zničí mu to vzpomínky na toho prarodiče.
A to říkám jako dítě, které to zažilo, protože se to slušelo.
Moc děkuju. Otiskuje se to skutečně mnohem hlouběji jako slušné trauma, než si myslíme.
Nikdy bych to svým dětem neudělala. Ono se to nezdá, ale tohle fakt dítě nezaspí. A je to především zbytečný jak pro toho seniora, tak pro to dítě.

Naprostá pravda. Ono „se to slušelo“ u starších ročníků nutit všechny a i na dospělým člověku tohle napáchá škody už nafurt. Nikomu to nepomůže, naopak. Bohatě stačí, že jeden, nejčastěji partner, to bude mít před očima celý zbytek života, tak proč i zbytek rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
21.12.22 13:33
@Anonymní píše:
Ach jo… Nemám vyhlídky na klidné ani moc šťastné Vánoce. Když se mi podaří rozmluvit aspoň dětskou návštěvu nemocnice, stejně to budou nervy. Kvůli miminku nemám možnost být dobrou hostitelkou. Švitoření starších dětí švagrová s tchyní ignorují, jako by jejich otázky a výzvy ke hře byly na obtíž. Stejně budou celý den řešit tchána.

1.souhlas!
2.to je rozumné.
3.muže bych nejprve zabila a nedovolila to.
4.nic nedělej.
5.však ji nemusíš celý den poslouchat.
6.muž je debi. l a opět bych ho zabila.
7.s dětmi bych tam nejela.
8. Muž je deb.il.
Ať všechno obstarají švagrová s tchýní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie