Pořád unavený z práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7782
25.2.11 16:01

Přiznám,že tohle jsem při prvním synovi řešila dost často.Ne jedna hádka kvůli tomu byla.Chtěla jsem ho pořád jen pro sebe a malého.Kdykoliv měl volno ak sjem něco „ušila“ abymse mohli někam jít.Když chtěl jít na pivo,dělala jsem scény a uraženou.Prostě jsem to nechápala.Pak jsem nastoupila do práce a když jsem z práce jela do školky,pak domů uklidit,uvařit a další věci kolem malého.Tak jsem byla hodně ráda,když si malého vzal na chvilku manžel nebo když jsem ša sama s kamarádkama teřba do hospody nebo do kina.Ted už chápu,že chtěl prostě jen vypnout,žil si svůj stereotyp.Práce,domů,práce,domů a já mu nedovolila dělat nic jiného.Ted to vidím z jiného pohledu.Já jsem seděa doma na zadku a měla „pohodičku“ a byla věčně naštvaná,že se nudím,že snáma nikam nejde atd.Přitom jsem mohla v klidu jít,vždyt s dětma se toho dá dělat spoustu,chce mít jen fantazii,i bez kamarádek.
Ted co máme druhé tak to tak neprožívám a je poznat,že i manžel poznal a víc se snaží.Sám mi řekl,jdi si cvičit atd.Navíc když někam chci jít neptám se,prostě jdu.V tomhle vím,že se chlpa o děti postará.Tím,že ho nenutím tak sám vymýšlí nové a nové věci či si sám jde za dětma pohrát,vezme staršího na fotbal atd.
Zjednodušeně,byla jsem sobecká a neuměla jsem se bez něj zabavit.On přišel utahanej z práce (dělá 48 někdy 72 hodin) a já po něm chtěla hned další aktivity.On chtě prostě jen vypnout.Co jsem začla sama pracovat tak jsem to pochopila.

Takže radím,moc se na ně neupínat a jít se bavit sama,on až uvidí,že je doma a ty s prckem někde na výletě tak mu budete taky chybět.Dej mu prostor.Musí si taky odpočinout,vem to z jeho stránky.Ty se doma nudíš a jsi pořád sama,on je svým způsobem taky sám,v práci ho to nebaví a byl by raději doma.Když přijde hned po něm něco chceš.Takže pivo s kamarádama jednou týdně si mysím prospěje oboum.
Jeden týden jdi ty,pak on pak společně.Udělejte si společný večery.Kvůli tomu mám naučený dti,že chodí brzo spát.Oni jdou spát a mi si spolu uvaříme kafčo a kecáme,o blbostech ale kecáme.Často si voláme,řešíme naprostý kraviny ale mluvíme spolu.Do ničeho ho nenutím a on pak tu aktivitu vytváří sám,ptotože mu to chybí.A to jsem si furt říkala,že je to lenoch,že ho to nikdy nenapadne.

V našem státě si furt všichni stěžují,ale kde jinde mají rodičák tři či čtyři roky,nikde.Když bysme musely jít po půl roce do práce tak si budeme stěžovat,že jsme s dětmi málo.Bohužel jak psala výše Bébka,u nás proto nejsou ani podmínky.Školka je většinou velký problém,jesle ani nemluvím,hlídačky či jié soukromé sektory,rodinný rozpočet akorát ruinují.Stím bohužel nic nenaděláme.

Do práce bych šla ráda,jsem zastánce toho,že dítě by nemělo být douho s matkou ale osamostatnit se a jít do kolektivu.Bohužel u nás proto nejsou vhodné podmínky.
Když si to ale vezmete tak nikde jinde vám víc jak půl roku neplatí.Pokud chtějí být matky doma tak za „svý“.A my se tady rozčilujeme,že máme „jen“ 7500 rodičák.
MMCH babičky ani jiné hlídačky nemám,vše táhneme s manželem sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
25.2.11 16:06

A jak tady zanělo,že chtěl rodinu at se stará a najde si čas.Nebudme sobecké a zkusme se vcítit do jeho situace.Rodinu nechtěl jen on a ženská měla vědět,že chlap bude věčně v práci aby rodinu zabezpečil a „já“ sama s děckem doma.
Myslím,že sjme trošku náročné,chceme dítě,peníze aby jsme si žily aspon standartně,chlapa věčně u sebe,pak vypnout,chvilku bez dětí.Bohužel tohle zkloubit dohromady nejde.Člověk si musí vybrat.Já si vybrala,že chci aby domů nosil dost peněz abysme si nemuseli otáčet každou korunu a to bohužel něco stojí.Čas snámi.On je taky jen člověk a ne robot.Rodnu miluje a děto obzvlášt,ale člověk potřebuje taky trošku času jen pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
25.2.11 21:58

A máš pravdu, předsedo!!! :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
26.2.11 13:59
Bébka píše:
A máš pravdu, předsedo!!! :pankac: :pankac: :pankac:
:hug: :hug: :huban:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pppetra
26.2.11 20:51

Ahojky!
Přesně tohle, co jsi napsala jsem dneska potřebovala slyšet! Taky jsem na všechno sama, mále jednoho syna2,5 r.+ za chvíli se nám narodí 2. Manžel je pořád v práci, vrací se večer, víkendy taky v práci…A když je konečně doma, tak je unavený a jde si lehnout…Taky nemám babičky a i ta blbá návštěva gyndy je pro mě stres-sehnat hlídání..Dnes jsem byla děsně unavená, ale manžel opět v práci…byla jsem na něj děsně naštvaná :cert: Ale tohle mi fakt pomohlo se na to podívat trochu realisticky. Občas mi připadá, nevím jestli si všichni v okolí své partnery přilepšují, že nepomáhá a není doma jen ten můj. Tak jsem ráda, že tady čtu příspěvky holek , které na tom jsou podobně a všechno to nějak zvládají. Na druhou stranu s prvním synem jsem šla brzo do práce a byť to bylo dost vyčerpávající, ten kontakt s lidmi a to, že si od toho našeho malého lumpíka můžu chvilku odpočinout, mi dodával energii..

• Citovat
  • Upravit
Lucka2504
14.5.12 09:48

Přesně tak!Chtěl děti..chtěl ženu tak at se vzpamatuje :zed:

• Citovat
  • Upravit
lihow
14.5.12 11:08

chlapi, děti a rodina

„Chtěl děti, chtěl ženu“¨, no podle mě spíše ženské chtějí dítě a rodinu, tedy je více prostě takových ženských..nežli chlapů

• Citovat
  • Upravit
anonym80
9.4.13 18:13

Přesně jak tady píše spousta žen. Občas si musím takové příspěvky přečíst abych toho svého nezabila. A taky jsem ze začátku žárlila, nadávala, urážela se, když chtěl jít na pivo, nebo někam s kámošama. Protože proč on a ne já?? že??
Dítě jsme chtěli oba, je pravda že před porodem taky bylo jak mi bude pomáhat - nekoná se. Dřív aspon něco udělal doma, ale od té doby co jsem doma já a co spolu bydlíme tak opět nekoná se. S těží si po sobě umyje talíř.
A stejně jak tady čtu, dojde domů a sedne k PC kde si vezme kafe, jídlo a o mě nezájem.
Vím že potřebuje relax, ale co já??
A toho by bylo, těch důvodu.
Další reakci mám k pisatelce která zde uvádí, že se mají dát děti občas pohlídat prarodičům a udělat si s partnerem víkend pro sebe. I to už plánuju, ač z toho nejsem nadšená.
Furt to beru tak, že s dítětem by jsme měli být především my dva.
Malý už má 5 měsíců tak snad by to už nebylo nemožné.
Babičky by hlídali, ale já ho prostě nějak nechci „půjčovat“ :D :D

• Citovat
  • Upravit
4678!?__6)'!_22
10.11.13 22:18

Ahoj, jsme na to stejně…

Přítel jezdí kamiónem sice se vrací každ. Den domu ale to se přijede najíst vyspat a zase do práce… Ještě k tomu když má jeden týden ranní a druhý noční…tak ze není ani zvyklý na nejaky spaní ve stejnou dobu…

No k věci…jsem sním 3 roky, má 8 letého kluka…

Pár mměsíců na zpět…vše v pohodě v klidu no prostě vztah na jedničku…a nedávno takhle přítel seděl na posteli a z úst mu vypadla věta…„zbal se a keď domů“ no koukala jsem na nej jako z jara…ale věděla jsem ze něco není v pořádku…dělala jsem si z toho srandu..nechtěla jsem tomu věřit..a dobře jsem udělala…přestala jsem do něj rejpat…a šla spát…druhý den jsem se ho ptala jestli to mmyslel vážně…se zastavenym srdcem jsem čekala na odpoved naštěstí řekl že muzu zůstat…teď se snažím nevycitat mu to že. nikam nechodíme…to ze večeři k 3 výročí mám jen slibenou…to ze se ssotva vidíme

Řekla. jsem mu že ho chápu, teď mu pomalu každý den masiruji nohy a zada…a je to lepší…je zase o trochu vic uvolněny…už semnou i komunikuje…a znova cítím ze to bude fajn…

Tak že netlacit na ně…spíš naopak…i přesto že si myslít. Že děláte mnoho…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky