Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@neila Ano na prvním screeningu už jsem byla 24.9.(12+5) vzali si mojí průkazku a pak si mě zavolala doktorka a tam mi vysvětlila co mi budou dělat, jestli mám nějaké problémy, jestli beru nějaké léky a tak. Potom mě poslala zpátky do čekárny a tam si mě už převzala paní doktorka, která je na tu ultrazvukařinu odborník. Dělali mi vyšetření už přes břicho, je to už pohoda než ten vnitřní=)Asi 20 minut koukala na mimi a ukazovala nožky, ručičky furt to měřila koukala na srdíčko a měřila asi 3× to projasnění šíje nemělo by to být přes 3mm my měli necelý 2mm, tak jsme si oddychli. Ukážou ti mimi i 3d a pustí ti srdíčko=) Budete mít první velkou šanci si mimi pořádně prohlídnout ![]()
Holky, já už mám 3 dny zažívací problémy
prý druhý trimestr je nejpohodovější a že celkově těhotenství je nejkrásnější obdobím ženy!!! Od 4tt do 11tt nevolnosti, ne ranní jak všude píšou, ale celodenní!!! A od 13 bolest kříže a kyčlí a křeče v břiše, to je opravdu jiný stav ![]()
Milé maminky, omlouvám se za narušení diskuse. V srpnu se mi narodila holčička a roste jako z vody, tak pomalu odkládám věcičky. Ale protože byly kupované nové, tak nabízím k prodeji. Vše bez známek nošení, flíčků, žmolků. Prosím. kdyby měla některá z vás zájem, podívehte se do mého fotoalba.
Moc děkuji a užívejte si zbytek těhotenství.
Eliška
@Andysek83 píše:
@neila Ano na prvním screeningu už jsem byla 24.9.(12+5) vzali si mojí průkazku a pak si mě zavolala doktorka a tam mi vysvětlila co mi budou dělat, jestli mám nějaké problémy, jestli beru nějaké léky a tak. Potom mě poslala zpátky do čekárny a tam si mě už převzala paní doktorka, která je na tu ultrazvukařinu odborník. Dělali mi vyšetření už přes břicho, je to už pohoda než ten vnitřní=)Asi 20 minut koukala na mimi a ukazovala nožky, ručičky furt to měřila koukala na srdíčko a měřila asi 3× to projasnění šíje nemělo by to být přes 3mm my měli necelý 2mm, tak jsme si oddychli. Ukážou ti mimi i 3d a pustí ti srdíčko=) Budete mít první velkou šanci si mimi pořádně prohlídnout
děkuji ti za info, už se těšíme
No a ty obtíže co tě berou…to mi je líto
snad to brzy ustoupí a už se žádné další neobjeví…
@neila Taky jsem se těšila na druhou stranu jsem měla obavy o mimi, nakonec vše dobře dopadlo=) Kdy tam jdete?
@neila Tak to budu držet palečky i na nohou, není nic lepšího než když ti řeknou, že ten drobeček je v pořádku a pěkně roste a má vše na správným místě. Prý okolo 11tt-16tt to vypadá u holčičky i kloučka stejně, možná s tím rozdílem že když je to pindík trčí to nahoru a když je to desátník=) tak rovně, ale je to prej nízké procento 100% výsledku=)ani nám na to nekoukala.
jde přítel, manžel s tebou?
@eliskaj Ahoj Eliško, gratuluji ke krásné a zdravé holčičce. Věěcičky jsou krásné, ale u nás v diskuzi ještě žádná nevíme na 100% co budeme mít=)
Cenu máš za kus?
Andy
@Andysek83 jj, jde, už se moc těší:) včera byl na obědě s jedním kamarádem a ten má 8 měs. klučinu. Ten kamarád mu řekl, že byl u porodu a prý to byl ohromný zážitek a byl rád, že tam byl… Že „spodek“ měla jeho přítelkyně skrytý za plentou, takže žádnou „hrůzu“ neviděl
Mého přítele to nějak oslovilo, protože včera mi sám navrhl, že pokud to bude s tou plentou, tak by tam taky rád byl a držel mně za ruku
Tak jsem jen koukala co z něj leze, a byla jsem ráda, protože já ho k přítomnosti u porodu nechtěla nutit, chápu, že ne každý to zvládá…
@Andysek83 100% to bude až po porodu
Cena je buď za kus nebo celkový návrh za vybrané zboží ![]()
Holky, pořád přemýšlím jestli jít na screening…doktor mi řekl, že na ten placený bych šla teď (do 14t) a k němu jdu za chvíli (do 17t) na stejné odběry a v tom 21t na ultrazvuk zadara.....tak nevím jestli ty penízky za to dávat ![]()
Hoprdelko já byt tebou určo jdu tyhle jsou nepřesnější…v 16tt jsou tripple testy které bývají často falešně pozitivní…a pak skrz to musíš na odběr plod.vody,když budeš mít screening ted ve 13tt tak by to zhodnotili a vubec by si tam třeba nemusela.ve 20tt je to povinný ulz který už kotroluje uplně něco jiného než v tom 13tt. a když něco zachytí v tom 13tt tak mužeš jít hned na další kontrolní ulz či odběry a nečekt zase až po tom 16tt atd.jak chceš, ale mě teda ty prachy za to stály…
Já jsem ráda, že jsem tam byla. Byla jsem tam v pondělí a ve středu jsem šla ke svýmu gynekologovi. Já bych na ty ultrazvuky chodila pořád=) Ty peníze za to stojí.
@hoprdelka Omylem jsem ti vlezla na profil…
Já na NT screening rozhdoně jdu. Doporučili mi ho i z genetiky, takže je možné, že to nakonec ani platit nebudeme. Nevím, někdo říká že ano, jiný, že ne. Ale pokud vezmu v úvahu, kolik mě stálo těch mých 7 pokusů (2× IVF, 7× nativ) a všechno kolem toho, tak tohle už je fakt marginální. Hlavně aby to dobře dopadlo.
Já jdu za týden.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat