Porodnice - Bohunice Brno - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
veve264
27.9.13 12:33
@Dasha01 píše:
Když jsem tam rodila, tak tam jedna prvorodička měla porodní plán. A když se po porodu, zeptala, jestli by jí mohly sestry pohlídat mimčo, aby se v noci mohla vyspat, tak ji odsekly, že to nemá v porodním plánu. Podle mě je porodní plán hloupost, nikdy nevíš, jak bude porod probíhat.
Mimino mě dali hned po narození na břicho a až potom ho ošetřili a v zavinovačce nám ho tam nechali, do té doby než jsem se šla sprchovat. Potom se mě zeptali, kdy chci mít malýho u sebe. Bylo to na mě, kdy si řeknu.

Právě, já vím prd co mi bude vyhovovat, a já spíš nevěděla, zda se to už dělá standartně (u Miloušů teď známá po porodu dítě neviděla 3 dny - ale teda měli komplikace). Takže bych se tomuto případu ráda vyhnula. Na porodní plán se vyprdnu, je fakt že člověk nikdy neví a kdyžtak to tam rovnou řeknu. :)

• Citovat
  • Upravit
veve264
27.9.13 12:34
@zvědavá borůvka píše:
Určitě dej vědět, jak to mají s porodním plánem.
Já ho ještě sepsaný nemám, ale nějaké ty drobnosti bych ráda aby byly po mým.
A zase nechci aby se na mě v porodnici kvůli tomu dívali jak na fajnovou nanynku.

Já se na porodní plán vyprdnu, fakt je nebudu dráždit. Zatím jsem se nesetkala v mém okruhu s nikým, kdo by mi řekl, že z toho byl personál nadšený :-D

• Citovat
  • Upravit
197
27.9.13 12:36

Já sem zase slyšela, že někde s tebou ten porodní plán přímo sepíše lékař, ale to nevím, v jakých nemocnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veve264
27.9.13 12:37
@Kwaczka píše:
Veve264 - na té inforomované schůzce jsem byla a tam ti na tohle všechno odpoví. Akorát je pravda, že jsem se zapoměla zeptat na to, jak se tváří, když si maminka už svůj porodní plán přinese do porodinice. Tak to bych se asi zeptala.

Na stránkách je napsané, že se ta první schůzka neobjednává a máme přijít 10min. před konáním před porodní sály. Tak jsem zvědavá, zda nás nevyhodí, že jsme se neobjednali :-D. Ty ses na tu první inf. schůzku objednávala? :)

• Citovat
  • Upravit
197
27.9.13 13:05

Veve264 Neobjednávala, přišli jsme do toho druhýho patra, tam je čekárna. Už tam byli nějaký maminy, pak sama přišla sestřička, ani jsme na ně nezvonili, dala nám vyplnit papír a pak se ještě musí jít zaplatit ten poplatek na pokladnu ve výškové budově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
27.9.13 16:02

V kolikátém týdnu jste byli na té prohlídce porodnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.9.13 19:21

@moby Já asi nějak 32.-33. týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
27.9.13 19:59

@moby ja v 31 tt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
27.9.13 20:01
@veve264 píše:
Já se na porodní plán vyprdnu, fakt je nebudu dráždit. Zatím jsem se nesetkala v mém okruhu s nikým, kdo by mi řekl, že z toho byl personál nadšený :-D

taky sem ho nemela :)) ale faktem je ze zadnyho medika jse u porodu nemela… no a pak na sale nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
28.9.13 00:10
@Dasha01 píše:
Když jsem tam rodila, tak tam jedna prvorodička měla porodní plán. A když se po porodu, zeptala, jestli by jí mohly sestry pohlídat mimčo, aby se v noci mohla vyspat, tak ji odsekly, že to nemá v porodním plánu. Podle mě je porodní plán hloupost, nikdy nevíš, jak bude porod probíhat.
Mimino mě dali hned po narození na břicho a až potom ho ošetřili a v zavinovačce nám ho tam nechali, do té doby než jsem se šla sprchovat. Potom se mě zeptali, kdy chci mít malýho u sebe. Bylo to na mě, kdy si řeknu.

A co požadavek neúplného dotepání pupečníku?
Např. toto jsem chtěla mít v porodním plánu.
Jinak nijaké extra požadavky nemám.
Nebo ještě bych nechtěla aby ze mě placentu vytahovali násilím, ráda bych ji porodila přirozeně, např.
Je to moje tělo a moje dítě, a sestry nemají kvůli tomu co odsekávat a být nafrněné, že jsem si dovolila říct co si přeji aby se s MÝM tělem dělo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
28.9.13 08:25
@zvědavá borůvka píše:
A co požadavek neúplného dotepání pupečníku?
Např. toto jsem chtěla mít v porodním plánu.
Jinak nijaké extra požadavky nemám.
Nebo ještě bych nechtěla aby ze mě placentu vytahovali násilím, ráda bych ji porodila přirozeně, např.
Je to moje tělo a moje dítě, a sestry nemají kvůli tomu co odsekávat a být nafrněné, že jsem si dovolila říct co si přeji aby se s MÝM tělem dělo 8o

Pokud bude baby-boom a budou potřeba porodní boxy a ty v pořádku, tak se s tebou asi moc mazat nebudou a odlifrují tě hlavně hodně rychle na šestinedělí. Stejně tak může být stop stav na šestinedělí a na porodním boxu budeš moci být do aleluja. A nebo bude třeba stop stav absolutní a pojedeš jinam. Stát se může cokoliv ;).

Jinak máš samozřejmě pravdu, ale i sestry jsou jen lidi, může ti tam přijít z domova od chlapa vnitřně naštvaná ženská a ty ji budeš nasírat ještě víc :lol: :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
28.9.13 08:26

Pokud chceš vše piánko a tak jak píšeš, máš vyšší pravděpodobnost v menší nemocnici (porodnici), kde se ti budou věnovat a bude na vše čas - Třebíč/Ivančice, než v „továrně“ na děti. I tam to jde, ale nesmí tam praskat ve švech.

• Citovat
  • Upravit
6160
28.9.13 12:47

@Poison Ivy

Njn, chápu že jsme jenom lidi a počítám s tím.
Jen bych se chtěla vyhnout tomu, že pokud by mi placentu vytáhli násilím, abych pak nemusela na revizi dělohy, nebo prostě abych pak neměla komplikace.
O to mi jde.
Nechci mít pak lítání a trápení po nemocnicích a někde jsem právě četla, že nějaké babě vytahovali tu placentu násilím a ona měla kvůli tomu komplikace.
Tak proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
28.9.13 12:59

@zvědavá borůvka Tak pokud máš vyloženě věci co chceš nebo nechceš, tak si je někam sepiš. Však ten plán nemusí být dlouhý. Já mám nějaký vzor, kde se píše i něco jakoby krátká anamnéze, takže jim to v porodnici pak předáš a nemusíš myslet, co máš za choroby, alergie, co bereš za léky a tak. Pokud teda tohle máš jako já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
28.9.13 14:49

Budu si brát s sebou odsávačku mléka od Aventu (pro případ), vím, že tam mají jejich, ale než někoho otravovat a tak, tak si vezmu radši svoji.
A co potom s tím odsátým mlékem? Kde ho tam budu skladovat?
Mám s sebou vzít i nějaké lahvičky nebo kelímky na to mléko?
Radši to tam budu tahat zbytečně než abych na místě zjistila, že nemám když zrovna potřebuji.
A jak to tam bude se sterilizací? Přijde mi už přitažené za vlasy tahat s sebou i sterilizátor (mám od Aventu) :lol:
Nebo bych tu lahvičku prostě jenom vypláchla ve vodě a nechala uschnout a sterilizovala až doma :nevim:
No, třeba nic z toho nebudu potřebovat, mléka budu mít akorát a budu dobře kojit z prsou :think: Za což bych byla moc ráda.
Ale musím počítat s tím, že se třeba něco pokazí, třeba bude císař, třeba bude něco s dítětem a nebudou mi ji moct přikládat často a já bych nerada o mléko přišla a proto, bych v tyhle situace chtěla podpořit to kojení tou odsávačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková