Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lsarinka Já o Aniballu taky při prvním těhotenství nevěděla a dost mě to mrzí, páč recenze jsou na něj skvělý
Tak doufám, že mi to teď pomůže ![]()
Ahoj. Zakladatelka tématu sice už zdárně porodila
gratuluji
Ale toto téma mě zaujalo, tak píšu…
Já rodila na Mělníku 2014 za,, starého personálu" a nemohu si nějak stěžovat. Pouze mě mrzí, že celý pobyt v porodnici Dr. mluvili o velkém NASTŘIŽENÍ hráze (měla jsem miminko přes 4200g) a pak mi moje Dr. na kontrole po šestinedělí řekla, že jsem nebyla nastřižená, ale že jsem se roztrhla až ke konečníku
Myslím si, že mi to měli říct už na Mělníku. A trošku problém s kojením. Nikdo mi nic neřekl, jen ať zkouším přikládat a když jsem ráno chtěla pomoct, přišli až večer okolo půl 9.
. Nejsem z těch, co by to nějak moc řešili, jsme obě v pořádku, to je hlavní.
A teď, když jsem znovu těhotná, budu asi rodit zas na Mělníku - mám to nejblíž. Tak jsem zvědavá, jak to bude probíhat za,, nového personálu "
Myslím si, že narazit můžete i v sebelepší porodnici ![]()
Takže holky, pište dál zážitky a zkušenosti, ať se ty, které se stále nerozhodly mohou lépe rozhodnout
![]()
@Miškotka Ahojky moc dekuji za gratulaci ![]()
Troufam si rict, že ted je to tam opravdu daleko lepsí co se vymenil personal a novy primar.Vse se mnou konzultovaly od prijmu pres porod az k samotnemu propustení. To, ze Me nastrihnou mi bylo taky recene, kojení mi vysvetlily/ukazaly/pomohly, koupani tez, takze za Me spokojenost. Chodily, ptaly se a cokoliv jsem potrebovala tak pomohly a nikdy neodmítly.
Tak i já přidávám svou zkušenost..
Na Mělníku jsem rodila koncem července a musím říct, že já až tak nadšená nebyla..Je to asi proto, že jsem prvně rodila v Hořovicích(2013) a tak jsem dost srovnávala porod a poporodní péči tam a na Mělníku.
Rozhodně se ke mně na Mělníku nikdo ze zdravotníků nechoval ošklivě nebo tak něco, to vůbec ne, ale překvapilo mě, že se miminka před a po kojení neváží na pokoji, ale váha je u sestřiček. Dále mi přišlo, že vizity tam skoro neprobíhaly a když už jo, tak mi přišly celkem odbyté. Na otázku, kdy mě pustí z porodnice mi ofiko nikdo neodpověděl a když byl den D, tak mi dětská doktorka řekla, že mě nepustí, že malý od předchozího dne moc nepřibral..To jsem byla celkem vytočená a říkala jsem si, jak je to možný, když ho den předtím chválili, jak pěkně baští apod. S kojením taky nebyl problém..Nakonec mi ta doktorka řekla, že se mám hlásit u sester o vážení před a po kojení a když jsem tam přišla, všichni koukali, kolik toho vypil. Pak sami uznali, že není důvod, aby si nás tam další den nechávali a jeli jsme ještě odpo domů ![]()
Prostě když to tak shrnu, Hořovice byly prostě jiná liga, ať už prostředím, tak vším ostatním, ale rozhodně od Mělníka nechci nikoho odradit. Myslím, že ty tři dny se tam dají v pohodě zvládnout ![]()
Ahoj ženy ![]()
Mám na Vás dotazek,…jak je to s oxytocinem a jinou chemikálií v nemocnici? Nedávají to tam hned při příjmu jako v jiných porodnicích? Slyšela jsem, že s Oxy rodičky dost zvrací a bolesti jsou nesnesitelne
…
@Martulka23 Už jsem v této diskuzi psala, že se mi PA snažila oxytocin vnutit, sice podprahově, ale jo. Odolala jsem.
Podprahově znamená:
„Tak dáme oxytocin a porodíme, jo?“
„Ne, proč?“
„Zrychlí se to.“
„Myslím, že to není nutné, domluvíme za 15 min, ano?“
„No dobře, teda, jak myslíte.“
Nutno podotknout, že za 15 min jsem šla tlačit, takže na další rozhovor nedošlo.
@Martulka23 měla jsem porodní plán s tím, že žádné léky nechci, respektovali ho, ale už to jsou skoro dva roky ![]()
No já tam jdu na jaře rodit zase, ale budu mít sekci, takže to zase bude něco jiného ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.