Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka proc tak utocne? Ne kamarad nemohl zavolat dovazkovou sluzbu, protoze to uz je nejakej ten patek a rohlik a spol tu nebylo vzdy ![]()
jiste dite do skolky nemusi (neni-li predskolak), ale myslite, ze pro nekoho na rizikaci je narocnejsi mit dite na starost cely den nebo se 2× za den projit do skolky? na chuvu fakt kazdej nema a zvladnout zaridit vyzvedavani na 9 mesicu prarodici fakt asi vzdy nejde. A vy mate tak dobre kamarady, ktere se nebudete rozpakovat skoro rok prosit o vyzvedavani ditete, kdyz si dr usmysli napsat vychazky napriklad jen dopoledne? Nebo hur vodit do skolky kdyz budou vychazky jen odpol? Tatinek muze treba pracovat na smeny a nemuze vzdy… me fakt slo jen o to naznacit, ze ne vzdy to jde zaridit a absolutne snadne… a hlavne slo o tu jednu jedinou zasadni informaci, ktera se fakt tyka puvodni otazky - ze lekar fakt ne vzdy napise vychazky na hodiny ktere se hodi pacientovi a to jsem dokumentovala pripady mych kamaradu (kteri si to ostatne taky ve vysledku zaridili)
@czaky Ale děvče, my Ti to věříme, že to je těžké. My se Ti snažíme osvětlit jinou věc: že je to blbé, pokud v jednom případě ze sta není lékař ochoten vyjít vstříc (ale jak tu proběhlo, toto rozhodnutí je možné podrobit odvolání) - ale že i pokud jsi jedna ze sta, co ten problém má, je pořád dost vysoká pravděpodobnost, že se Ti povede to nějak zařídit.
A že to tudíž není důvod, aby se běžně / až plošně maminám na rizikovce dávaly neomezné vycházky.
Protože nemocenská v těhotenství není „teror“, je to zatraceně luxusní vymoženost.
@czaky Žena na rizikáči má dostatečné vycházky vždy! Neumíš číst? Psala jsem, že dítě infekční osoby, která nemá vycházky nemá ve školce co dělat. Když měl manžel doma mě po operaci, tak si to v práci zvládnul zařídit, aby se o mě postaral, ani v tom nemusely být děti. Víš třeba, že OČR lze i na dospělého?
@radkka kdyz mluvis o tom, ze neumim cist - ja snad nekde psala neco o infekcni osobe ve skolce? A celou dobu se nejspis dost nesikovne snazim rict, ze zena na rizikaci nema dostatecne vychazky vzdy… proste kdyz si doktorka usmysli, ze ne, tak ne (viz moje kamaradka). Ano s nejvetsi pravdepodobnosti ma, ale vyjimky se zjevne najdou… nevim proc vas tak vytaci, ze jsem si na ty vyjimky dovolila poukazat. Nikoho neobhajuju, nechci prepisovat vyhlasky, tak o co jde?
Chci se zeptat..jsem na neschopence už déle jak měsíc (těhotenství), a vycházky mám do 19h. Měli jsme velkou firemní akci na kterou jsem přišla abych se hlavně rozloučila s kolegy(jsem v 6.měsíci). Manažerka si mě odchydla že z mojí účasti vyvodí velké důsledky, protože mám už po vycházkách. Nevíte co mě čeká? Už nespadám kontrolou pod ně, ale pod sociálku. Moc děkuju
@barborela píše:
Chci se zeptat..jsem na neschopence už déle jak měsíc (těhotenství), a vycházky mám do 19h. Měli jsme velkou firemní akci na kterou jsem přišla abych se hlavně rozloučila s kolegy(jsem v 6.měsíci). Manažerka si mě odchydla že z mojí účasti vyvodí velké důsledky, protože mám už po vycházkách. Nevíte co mě čeká? Už nespadám kontrolou pod ně, ale pod sociálku. Moc děkuju
Panebože, jak tě taková kravina mohla napadnout? Jseš na nemocenské a jdeš na firemní večírek.
![]()