Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jjanekk to by mi asi volala..a vetsinou se vyptava hned, co delame, kde jsme a s kym… kdyz napr. reknu ze jsme u jine kamaradky tak mi zacne vycitat proc jsme nejeli k nim a ze na ne kasleme a tak
Tak jí na zprávy neodpovídej hned, hovor nezvedej. Zprávy sis nevšimla a měla jsi vypnuté vyzvánění
No, i když, fakt jí nemusíš vysvětlovat nic ani jí hlásit kde, co a s kým děláš. Budˇby se začala chovat normálně, nebo bych utnula kontakt.
Příspěvek upraven 15.05.19 v 10:34
Nevím jak ty, ale dobré kamarádky mám jen dvě a přeci jen jednu víc. Že by jsme teda na sebe žárlili to ne, ale když chce přijet a mám čas pak klidně, když ho nemám, řeknu ji to a pochopí, kdyby ne, má smůlu. Prostě řeknu nemám čas a ať se klidně urazí, když se ozve příště už si dá pozor
Příspěvek upraven 15.05.19 v 10:36
@Tableta ano mluvila, obcas se sejdeme i vic pratel a o ostatni se vubec nezajima, porad se chce bavit jenom semnou, bydlim s pritelem
Totez, co psaly holky - pomalu zacni ubirat na kontaktu, neodepisuj na vse, neber vsechny telefony. Anebo naopak ji posli nekam, ze vyvadi jak decko a az dospeje, at se ti ozve. Kdyby delala zas nejakou scenu, zeptala bych se ji, o co ji jde, proc ti tak dycha za krk. Mozna uz nekdy o nejakou dobrou kamosku prisla a ted zarli.
@BelAir to mi neprijde, spise je na me nejakym zpusobem upnuta nebo chce byt jako ja nebo vazne nevim ![]()
@Anonymní píše:
@BelAir to mi neprijde, spise je na me nejakym zpusobem upnuta nebo chce byt jako ja nebo vazne nevim
Nebo má jen tebe… je jí s tebou fajn a vždy se s tebou zabaví, nezazlívej ji to, jen ji nauč, že prostě není středem vesmíru a když řekneš „nemám čas nebo jsem s tou a s tím“ tak to musí respektovat a najít si jinou zábavu, když to neumí, neozvi se jí a čekej až si to ona rozleží, příště už bude opatrnější
@Anonymní píše:
@Tableta ano mluvila, obcas se sejdeme i vic pratel a o ostatni se vubec nezajima, porad se chce bavit jenom semnou, bydlim s pritelem
S přítelem se zná? Bydlíte v domě nebo bytě?
Já bych radila jako ostatní - neodpovídej hned. Pokud budeš někde s někým jiným, odpověz jí, až budeš doma. Neodpovídej konkrétně, ale spíš neurčitě (ale pravdivě!). Nepiš sama od sebe, s kým jsi byla. Když se tě zeptá, napiš např. byla jsem u své kamarádky. Ne jen: byla jsem u kamarádky. Pokud se bude chtít stavit k tobě - byt, vymluvila bych se buď na pěkné počasí, přece nebudete v létě zavření doma. Nebo na přítele, třeba že má svou návštěvu a nechceš je rušit. Na úklid, musíš vytřídit starý oblečení, kuchyň,… Umýt okna. S tím pomoc nepotřebuješ. dům - práce na zahradě, sekání trávy, plení, atd. Horší je, že by se mohla pozvat na zahradu v případě příznivýho počasí a výmluvy, že nebudeš zavřená doma ![]()
Příspěvek upraven 15.05.19 v 10:42
Jo a s tím jídlem, to bys měla brát jako kompliment, prostě jí od tebe moc chutnalo a chtěla se pochlubit, jak to zvládla sama uvařit
Ale jinak je creepy, to jo.
@Anonymní píše:
@BelAir to mi neprijde, spise je na me nejakym zpusobem upnuta nebo chce byt jako ja nebo vazne nevim
Nauč se říkat ne, nemám čas, nechoď ke mě, nepůjdu s tebou tam a tam.. Buď to pochopí, nebo má smulu..
Tohle perfektně funguje, doporučuju, taky jsem vyzkoušela. Ta kamarádka si pak našla jinou „oběť“, vídáme se sice dál, ale už to zdaleka není jako dřív, teď si to víceméně určuju sama. Byla jsem sice doma učena, že je neslušné nezvednout telefon, neodpovědět na nepřijaté volání nebo sms,,, ale jinak to prostě nejde.
@jjanekk píše:
A nebo ji neodpovídej hned, ale třeba za pár hodin, že sis nevšimla, že ti psala, žes byla pryč. Nespecifikovala bych kde a s kým.. tím by se ten kontakt mohl omezit na dobu, kterou budeš určovat ty a ne ona..
Nevím jestli to tu už někdo nepsal, ale koukni na film Spolubydlící
Můj oblibenej.
Znám to z vlastní zkušenosti, přijde mi to chování hloupé, i když se tak chovají mladé holky v pubertálním věku, natož dospělé ženy. Manžel mi to ani nevěřil, když jsem mu vyprávěla, jak se chová, myslel si, že si dělám srandu, až když jsem mu ukázala zprávy, tak pochopil, že to fakt není ani vtipný, ale spíš dost děsivý. Známe se tou kamarádkou něco málo přes rok, ze začátku se chovala normálně, má přítele a nepociťovala jsem, že bychom měly nějaký nezdravý vztah. Až jednou mi vyčetla, že jsem jí neřekla, že jsem byla na kávě se společnou kamarádkou, to už jsem zbystřila a nepřišlo mi to normální, pak se mě zeptala, jestli jsme nejlepší kamarádky.
Nereagovala jsem na to a připadala jsem si, jak kdyby mi bylo 12. A od té doby se to čím dál víc stupňuje
, podle mě to je u ní tím, že je dost sobecká, na nikoho nebere ohledy, přítel si zařídí všechno podle ní. A ona to stejné očekává i od ostatních…
Tím jsem chtěla říct, že vím přesně, jak ti je. Ze začátku jsem si připadala jako blázen, protože mě to chování dost vyděsilo.
S manželem jsme se shodli, že na tom svým způsobem nesu taky vinu, jsem dost obětavá a neumím říkat ne… A to takovým lidem vyhovuje. Takže se snažím pracovat především na sobě, myslet více na sebe (tak sobecky jako ona bych to nechtěla a ani nedokázala), na společný čas s manželem a říkat ne, když mi to nevyhovuje, nebo když už je něco přes čáru.
@Anonymní píše:
@tulipán to jsem napsala spatnenapsala jsem ji ze odpocivam, kdyz se ptala co delam, facebookovy statusy jsou pro me dikybohu tabu
Kamoska je jak v puberte. Normalne ji rikat, ze dnes se stkat nechces, pripadne se zpozdenim odpovidat na sms a volani nezvedat. Slusne to neni, ale uz prekrocila meze, uz jsi vse vysvetlila, tak treba to pochopi az pri omezenem kontaktu. Kdyz se zjevi za dvermi ez ohlaseni, tak ji posli pryc.
Zřejmě máš silné sociální cítění s druhými a jsi empatická. To na tyhle magory působí jako magnet. Tyhle klíšťata rádi mluví jen o sobě, jejich nejbližší okolí se jim raději vyhábá a tak když se objeví někdo jako Ty, přisajou se a sajou a sajou.