Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mosie On by tam s ním totiž musel jít manžel a to je naprosto vyloučený. On je v tomhle horší jak ženská
A já se tam taky nezdržuju dýl, než je nutný.
@anahry píše:
@Mosie On by tam s ním totiž musel jít manžel a to je naprosto vyloučený. On je v tomhle horší jak ženskáA já se tam taky nezdržuju dýl, než je nutný.
Pres den se nemusis tolik bat a kdyz budes delat hluk, nevyleze, nejvic lezou k veceru a v noci
@Dakota J píše:
Pres den se nemusis tolik bat a kdyz budes delat hluk, nevyleze, nejvic lezou k veceru a v noci
Fakt, jo? Máme tam tmu, jedině, že by nějakým šestým potkaním smyslem poznal, že je venku den. Já mám pořád strach, že se hodně lekne a třeba na mě skočí:-). Myslím, že vím, kam se schovává a zrovna na tom místě stojí mrazák - takže nechodím ani do mrazáku ![]()
@anahry píše:
Já mám pořád strach, že se hodně lekne a třeba na mě skočí:-).
Toho se neboj, ale musíš mu nechat únikovou zónu. Oni primárně útoční nejsou, akorát kdybys ho zatlačila třeba do rohu a přibližovala se, tak by na tebe skočil, protože to je pak jediná možnost úniku. A udělal by to ze strachu, ne z agrese.
Chce to klid, vydýchat se a přestat věřit kecům. Je to zvíře jako každý jiný. Docela by mě zajímalo, kde se tyhle předsudky a strachy v lidech berou…
Víš, já mám potkany třeba ráda, měla jsem holku, jmenovala se krysa Vasilisa. Jsou inteligentní skoro jako pes, přijdou na zavolání ![]()
@Mosie Já měla potkana, když mi bylo asi 15 (takovej menší paradox). Vycvičenej byl jak pes. Ale byl černo-bílej a zkrátka (alespoň pro mě) je to úplně jiný zvíře, než to, co žije v kanále. Vím, že jsou inteligentní, možná právě proto se ho bojím. A vlastně i štítím…
Já když jsem to říkala v práci, tak začali všichni házet historky o utočících, vzteklinou a bůhví čím nakažených potkanech. No, a ikdyž to člověk bere s rezervou, tak co kdyby náhodou ![]()
@anahry píše:
Fakt, jo? Máme tam tmu, jedině, že by nějakým šestým potkaním smyslem poznal, že je venku den. Já mám pořád strach, že se hodně lekne a třeba na mě skočí:-). Myslím, že vím, kam se schovává a zrovna na tom místě stojí mrazák - takže nechodím ani do mrazáku
On se lidi boji, kdyz tam budes delat hluk, schova se, akorat je nebezpecne ho chtit zabit a zahnat ho treba do kouta, to je pak schopny zautocit, jinak ne.Sam od sebe na tebe fakt neskoci, bude zdrhat pred tebou, ze jsem jich tu mela hejno a nikdy fakt na me zadnej nebezel
,vzdycky se bezeli schovat
Taky nás letos navšívil potkan. Dali jsme past a chytil se. Takže teď máme ve sklepě pasti i jed (děti mají do sklepa zákaz vstupu) a čekáme, jestli se objeví další. U nás tohle naštěstí řeší manžel, kdyby to bylo na mně, tak se raději odstěhuju
.
Na chalupě máme taky pasti i jed a máme klid, jen sousedé na to kašlou…
@anahry píše:
@Mosie Já měla potkana, když mi bylo asi 15 (takovej menší paradox). Vycvičenej byl jak pes. Ale byl černo-bílej a zkrátka (alespoň pro mě) je to úplně jiný zvíře, než to, co žije v kanále. Vím, že jsou inteligentní, možná právě proto se ho bojím. A vlastně i štítím…
Já když jsem to říkala v práci, tak začali všichni házet historky o utočících, vzteklinou a bůhví čím nakažených potkanech. No, a ikdyž to člověk bere s rezervou, tak co kdyby náhodou
Na ty kecy vůůůbec nedej… Obzvláště ten se vzteklinou je opravdu aktuální, poslední vzteklinou nakažené zvíře bylo v ČR cca v r. 2001. Co k tomu dodat… ![]()
I s tím nakažením jinými chorobami bych to neviděla tak tragicky - existuje tzv. horečka z krysího kousnutí, což je naprostá rarita. Dále může potkan přenášet leptospirózu (infekční žloutenku), bakterie vylučuje močí. Přenáší se to tak, že pes si lízne té moči a chytí to. Ovšem v dnešní době, kdy jsou prakticky všichni psi na leptospirózu očkovaní, to hrozí opravdu vzácně. No a jestli se někdo patlá holýma rukama v potkaních…, tak ten si to podle mě i zaslouží (za svou blbost - holt přírodní výběr) ![]()