Potrat - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1312
31.1.12 09:03

Já myslím, že nikdo ti nemůže říct, jestli jít na potrat či ne. Vždycky to bude záležet na vás dvou a především asi na tobě. Jediný co bych řešila jsou rizika při potratu, svědomí a nebo naopak jestli bys miminko milovala. Strach ten bude vždycky. Je mi 26, na mimi jsme čekali rok. A stejně mám pořád pochybnosti jestli to zvládnem, jestli budu dobrá máma, jestli to utáhnem finančně a spousta dalšího. A člověk si nemůže být jistý partnerem ani po x letém vztahu. Někdy prostě vztah tu změnu neustojí ani když se na to oba původně těší. Znám takové případy z okolí. Nejde ani o to kolik vám je let. Spíš záleží na duševní vyspělosti. Je jasný, že s mimčem nemůžete ani jeden lítat po diskotékách a vysedávat po hospodách. Je možný, že tím ztratíte pár kamarádů, kteří si budou dál jen užívat a nebudou chápat vaše starosti. Život se mimčem od základu změní, ale myslím, že k lepšímu :) A pokud máš u rodičů zázemí je to další velké plus do začátku. Co bude za x let stejně nikdy nikdo neví. Tak přeju hodně štěstí ať se rozhodneš jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
31.1.12 09:03
Holma píše:
Já mám TP 19.4., bydlíme v RD v rekonstrukci, peněz málo…a taky mám strach, jak to zvládneme. Dva úvěry na krku…
Nechráněný styk, to se prostě stane, i když na jednu stranu to vůbec nechápu, když přeci každý ví, jaké jsou pak následky, i když nemusí být. Má kolegyně zase otěhotněla při HA kterou poctivě brala :-)) Ale to je jedno.
Já bych na potrat nešla, bála bych se, že už to příště, až budu chtít, nevyjde. Mám ve svém okolí takový případ, kdy ve 20ti šla na potrat (přítel nechtěl dítě, neměli peníze) a teď by si ho moc přála a nemůže.
Ovšem rozhodnutí je na tobě. Dítěti sice musíš zapatit oblečky, plíny, doktora.....ale to nejdůležitější, co bude potřebovat, je tvoje láska a péče.

Jenže z lásky a péče se dítě nenají,když nebudou finance!!!! Já byla na potratu dvakrát a dnes mám děti dve :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
31.1.12 09:12

Někdo tu má v podpisu pěknou větu: Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod…

Tady ti můžeme poradit a pomoct, pokud budete mimčo chtít, pokud půjdeš do druhé varianty, tak tě můžeme jen upozornit, že to po psychické stránce není nejlehčí. Jestli bys miminko chtěla, tak strach o to, že nebudeš dobrá matka má každá správná maminka, jen tím, že se snažíš, se dobrou staneš. Mám půlroční miminko a můžu říct, že přestože nejsme chudobní, zatím mě téměř nic nestálo. Pokud penízky nejsou, tak žít můžete u rodičů (pod mostem vás s mimčem nenechají, když jste byli doma doteď), do vlastního se časem jistě dostanete. Výbavičku posháníš zadarmo po známých nebo tady, známá teď sehnala vše přes facebook, od postýlky po oblečky. Kojení je zadarmo, plenky se dají prát, zeleninka je doma vždycky - prostě zpočátku to mimčo není finančně až tak náročné.

Já sama byla v 21 letech na potratu, byla jsem pevně rozhodlá, že pokud budu mít dítě, tak v úplné rodině a tehdejšího přítele jsem do života nechtěla :oops: . Moct vrátit čas udělám to stejně, ale ty výčitky… Kdybych tehdy měla lepšího chlapa, udělám to jinak. Když pak shodou okolností donosit miminko roky nešlo, bylo mi hrozně.

Jen ti přeju, aby ses rozhodla dobře :hug: . Zkuste se s přítelem zamyslet, jak by jste to zvládli, i když je to těžší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.12 09:30

Ahojky,teď je jen na tobě jestli si přečteš co ti píšu nebo ne doufám,že to nebude moc na dlouho.Když sem otěhotněla tak přesto,že to byl šok o potratu jsem nepřemýšlela a přítel naštěstí taky ne.Se slovama,že to zvládnem mi udělala děsnou radost přesto,že mě bylo 18 a mu 20 jsme se rozhodli si dítě nechat.Jsem šťastná máme úžasnou holčičku bez které si nedokážu život představit.V listopadu jsem se dozvěděla,že jsem znovovu těhotná.Normálně jsme se s přítelem chránili ale jednou jsme měli nechráněný styk a pak to všechno začalo.Jakmile jsem se o miminku dozvěděla bylo mi hrozně.S dcerou a přítelem žijeme u rodičů a nedokázala jsem si představit jak by jsme to všechno dělali.Přítel byl pro potrat hned a já jsem ze začátku taky chtěla.Jakmile jsem na ultrazvuku viděla tu maličkou tečku jako by se ve mě něco hnulo a najednou sem si chtěla dítě nechat.Přítel stále nesouhlasil,ze strachu,že by jsme to finančně nezvládali a asi měl pravdu.Navíc když by se to dítě narodilo tak by to bylo ve stejný měsíc co dcera a byli by od sebe o dva roky.To jsem si říkala to se přeci dá zvládnout.Ale všechno co jsem přítelovi řekla šlo jedním uchem tam a druhým ven.Díky tomu jsem se zase hodně hádali.Takže jsem si dítě nechala vzít.Teď mám neskutečný výčitky.Strašně mě to mrzí a pořád si říkám proč jsem to udělala.Vždyť moje dcera je ta která můj život naplňuje.Pořádný život začíná až poznáš lásku k dítěti,které ti lásku opětuje.Miluju,když si dcera hraje a zničeho nic se zvedne jde se za mnou pomazlit dá mi pusinku udělá malá malá a jde si zase hrát.Tohle jsem mohla mít dvojnásob.Bohužel jsem se rozhodla pro potrat.Celý den jsem probrečela a nevylezla jsem z postele.Pořád mě to strašně mrzí,kdyby tak šel vrátit čas zpátky :( Jinak je mi 20 přítelovi 22 a já jsem ta,která by druhý dítě chtěla a přítel ne. :(

• Citovat
  • Upravit
Holma
31.1.12 09:33
bojjjko píše:
Holma píše:
Já mám TP 19.4., bydlíme v RD v rekonstrukci, peněz málo…a taky mám strach, jak to zvládneme. Dva úvěry na krku…
Nechráněný styk, to se prostě stane, i když na jednu stranu to vůbec nechápu, když přeci každý ví, jaké jsou pak následky, i když nemusí být. Má kolegyně zase otěhotněla při HA kterou poctivě brala :-)) Ale to je jedno.
Já bych na potrat nešla, bála bych se, že už to příště, až budu chtít, nevyjde. Mám ve svém okolí takový případ, kdy ve 20ti šla na potrat (přítel nechtěl dítě, neměli peníze) a teď by si ho moc přála a nemůže.
Ovšem rozhodnutí je na tobě. Dítěti sice musíš zapatit oblečky, plíny, doktora.....ale to nejdůležitější, co bude potřebovat, je tvoje láska a péče.
Jenže z lásky a péče se dítě nenají,když nebudou finance!!!! Já byla na potratu dvakrát a dnes mám děti dve :nevim:

Taky peníze zmiňuji, mrkni ještě jednou :-))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.12 09:48

Ahojky,v 18ti jsem byla na potratu,ale to jen proto,ze jsem dite cekala s naprostym idiotem,pro ktereho byl prioritou jen alkohol,hraci automaty atd…Ted cekam dvojcatka a s pritelem jsme to neplanovali,byli jsme na tom stejne jako vy,az na to ze ja bydlim ve svem podnajmu,takze mame zazemi.Pritel byl bez prace,tak proste musel jit a hledat…az nasel…na nase dve malicke uz se moc tesime a nedokazu si ted predstavit,ze bych se jich zbavila…preju hodne stesti,drz se :*

• Citovat
  • Upravit
27009
31.1.12 09:51
bojjjko píše:
Holma píše:
Jenže z lásky a péče se dítě nenají,když nebudou finance!!!! Já byla na potratu dvakrát a dnes mám děti dve :nevim:
tak k tomuto se raději nevyjadřovat nebudu… :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
31.1.12 10:00
bojjjko píše:
Holma píše:

Někteří lidi umí podpořit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
31.1.12 10:40
K-a-č-i-k píše:
bojjjko píše:
Holma píše:

Pouze to byl můj názor :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
31.1.12 10:43

Bojjjko, pouze mě to zajímá, nikdy sis to nevyčítala? Nevzpomněla si na to nenarozené dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
31.1.12 10:47
eva valoi píše:
Bojjjko, pouze mě to zajímá, nikdy sis to nevyčítala? Nevzpomněla si na to nenarozené dítě?

Ne,protože to byl borec,kterej kšeftoval s ukradenýma věcima-což jsem se dozvěděla,až u mě zazvonili policajti…Stakovým člověkem jsem nechtěla mít nic společnýho…A u obou selhala HA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
31.1.12 10:48
bojjjko píše:
K-a-č-i-k píše:
bojjjko píše:
Holma píše:

To jsem pochopila :roll: A moje odpověď na tvůj názor, byl zas můj názor :lol:
To jako, že když jsi byla ty dvakrát na potratu a štěstí zrovna tobě přálo, když máš stejně dvě děti, tak to jako nic není? Asi si to blbě podala :nevim: V situaci, ve které je zakladatelka tohle asi slyšet nepotřebuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
31.1.12 10:51
K-a-č-i-k píše:
bojjjko píše:
K-a-č-i-k píše:
bojjjko píše:
Holma píše:
To jsem pochopila :roll: A moje odpověď na tvůj názor, byl zas můj názor :lol:
To jako, že když jsi byla ty dvakrát na potratu a štěstí zrovna tobě přálo, když máš stejně dvě děti, tak to jako nic není? Asi si to blbě podala :nevim: V situaci, ve které je zakladatelka tohle asi slyšet nepotřebuje :think:

Poslyš,my tady už spolu nějaký konflikty měly,proto tě žádám,aby si respektovala názory ostatních,děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
31.1.12 10:52
bojjjko píše:
eva valoi píše:
Bojjjko, pouze mě to zajímá, nikdy sis to nevyčítala? Nevzpomněla si na to nenarozené dítě?
Ne,protože to byl borec,kterej kšeftoval s ukradenýma věcima-což jsem se dozvěděla,až u mě zazvonili policajti…Stakovým člověkem jsem nechtěla mít nic společnýho…A u obou selhala HA

Aha, zajímavé. Takže dvakrát na potratu, protože ses jednou dozvěděla, že…Ale to je vlastně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
31.1.12 10:56
Anonymní píše:
Ahoj holky, vůbec nevím co teď dělat.Byla jste některá z Vás v takové situaci?Přemýšlela jste nad takovým škaredým přístupem?Jde totiž o to, že jsem po nechráněném pohlavním styku otěhotněla a dítko je teprve na začátku na cestě jak se říká a já se bojím toho,že bych nebyla tak dobrá matka,že bych dítěti nedala vše co by potřebovalo.Jsem totiž bez práce,bydlím u rodičů.Přítele mám,jenže ten je úplně na tom stejně jako já.Teď se sice trošku rozhoupal,hledá si práci,ale oba se bojíme že by jsme to nezvládli.Na jednu stranu by jsme si děťátko moc rádi nechali ale na druhou stranu z toho máme hrozný strach jsme přece jenom mladý pár.Je možnost,že by rodina pomohla,ale to by bylo jen do určité doby a u rodičů taky nemůžu být večně natož s dítětem.Nemůžu spát,stále nad tím musím přemýšlet.Nemám odvahu dát dítě pryč, když za nic nemůže! :nevim: :,( Přítel říká že nám nic jiného nezbývá, ale já si tohle připouštět nechci.Děkuji. :,(
Asi moc neporadim…diskuzi sem necetla ale já jsem proti potratum jiste v nekterych pripadech je potrat lepsi …ale vetsinou se to da nejak zvladnout. Vim ze prcek stoji hodne penez a je to hodne narocne z tohoto hlediska je asi potrat lespi nez nekde zivorit a kazdy mesic shanet penizky na pleny atd. ale na druhou stranu potrat je zasah do tela i psychiky ja bych si to rozmyslela !!! Vsak si pritel muze najit praci a ty dostanes rodicak !!! Jinak muj manzel si praci nasel taky az kdyz sem byla tehotna…treba to toho tvyho dokope !!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí