Potrat - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.1.12 12:25

Nejde nereagovat na některé příspěvky

Nemůžu pochopit některé reakce pisatelek, které radí jít na potrat a řeší tu nějakou finanční situaci a budoucnost za x let. Nikdo nikdy neví co mu život přinese. V tom je ta krása žití. Kdyby člověk předem věděl co příjde, vše měl naplánováno do posledního detajlu, těšilo by ho ještě žít?
To že dítě přišlo je fakt a nemůžete se přece pořád na něco vymlouvat. To dítě se na svět nevolalo.
Nebudu jmenovat ty dámy, které tu píší o potratech a že samy na něm byly a některé ne jednou. Je to jejich věc, ale zbavit se dítěte, jen proto, že se mi momentálně nehodí do krámu, to je dost ubohé vysvětlení. Prostě některé na to žaludek mají, ale je nás spousta, co by své dítě nedalo, protože je to kus nás, naše já. Vždyť dítě je malý zázrak a něco tak úžasného přece není možno odhodit, protože jsem sobecká a myslím jen na své blaho a jak si užít a když příjde problém, lékař to vyřeší a je po problému. Některé ženy si nezaslouží být matkami. Co by jiné za to daly, aby jim v náručí zavrnělo to sladké růžové stvořeníčko a jiné jdou od potratu k potratu a přesto jim štěstí přeje a oni děti mají. Jak je to někdy nespravedlivé…

Zakladatelko ještě jednou ti píši nedej se zvyklat pochybnostmi, přestaň se bát a přemýšlet, zda jsi nebo zda budeš dobrá máma. To, že jsi sem napsala světčí o tom, že si dítě chceš nechat, jinak bys to neřešila a jako dámy, které tu psaly šla rovnou na potrat. To, že jsi napsala je jen, důkaz toho, že nejsi odhodlaná dítěte se zbavovat. Proto už se netrap myšlenkami co bude, nikdo nikdy neví co bude. To je život. Užívej si toho co je právě teď. Věř, že to nikdy nebude jednoduché, s dětmi nepřichází jen radost, ale také spousta starostí a odříkání. Ale až se jednou podíváš na to maličké a uvidíš se v jeho tváři, budeš na sebe pyšná. Život je příliš krátký na to, aby člověk stále jen čekal, až příjde ta správná chvíle. Ona nemusí přijít nikdy. Neměli bychom plánovat příliš do budoucna a stále se ohlížet do minulosti. Žij přítomností, protože jak se říká, včerejšek už je pryč a zítřek nemusí přijít.

Přeju ti hodně štěstí a radosti v životě. :kytka:

Příspěvek upraven 31.01.12 v 12:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
31.1.12 12:28
K-a-č-i-k píše:
bojjjko píše:
annamat9 píše:
A ještě k těm dávkám. Co vlastně dostane, když bude bydlet u rodičů? Pokud se nemýlím, tak ho dostane jen pouze platí nájem. V tom případě, by jí rodiče musely poskytnout nájemní smlouvu a z té platit daně. Což pochybuju, že by udělaly. Přítel nepracuje, takže je na ÚP, předpokládám, že bez podpory. takže dostává tak maximálně 3000 životní minimum (dávka hmotné nouze myslím příspěvek na živobytí). A zakladatelka bude dostávat 9m 7600 a pak na 4 roky 3800 + 500 přídavek na dítě.
Ahojky :mavam: já s tebou naprosto souhlasím,ale tady to nemá smysl řešit,vidíš,kam se ta debata dostala,prostě jsou tu maminky,který si to nedokážou představit :mrgreen:
Myslím, že dokážou a některé chtějí pochopit i tvoje příspěvky, ale ty to bereš jako konflikt. Viz tvoje nová založená diskuze. Na svoji otázku asi odpověď nedostanu, škoda.
Jak říkám, nejsem odpůrce potratů, záleží na situaci a na lidech…Ale když vidím, jak tady některé holky marně touží po miminku, tak mě mrzí, když to někdo vyloženě zlehčuje a z tebe jsem takový pocit měla. Proto jsem chtěla vysvětlení, když už jsi to sem napsala. Tomu se říká diskuze ;)
jaká nová diskuse? :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
31.1.12 12:28

Zakladatelko, držím ti pěstičky. Pokud víš, že to zvládnete, nemá smysl chodit na potrat. POkud máš pochyby, nebo víš, že to nezvládnete je lepší na ten potrat jít. Protože by jsi toho mohla časem litovat a ublížit tím dítěti.

Gabi ono spoléhat se na rodinu je strašně pěkné, ale taky nedospělé a pěkně sobecké vůči rodičům. Oni taky chtějí mít klid, určitě rádi pomůžou, ale pochybuju, že si plánovaly, že budou mít děti a jejich děti na krku do smrti. Je něco jiného, když třeba člověk vyhoří, to je pomoc samozřejmá, ale porodit dítě s tím, že se o vás rodiče postarají...... Kolikrát některé rodiče lituju (není to mířeno proti nikomu tady). Občas se najde diskuse, kdy nedospělá puberťačka se chvástá těhotenstvím a nebo miminem a mezi fotkama miminka má fotky z pařeb a na fcb píše kde všude byla a kam půjde, že se rodiče postarají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
31.1.12 12:30
annamat9 píše:
Zakladatelko, držím ti pěstičky. Pokud víš, že to zvládnete, nemá smysl chodit na potrat. POkud máš pochyby, nebo víš, že to nezvládnete je lepší na ten potrat jít. Protože by jsi toho mohla časem litovat a ublížit tím dítěti.Gabi ono spoléhat se na rodinu je strašně pěkné, ale taky nedospělé a pěkně sobecké vůči rodičům. Oni taky chtějí mít klid, určitě rádi pomůžou, ale pochybuju, že si plánovaly, že budou mít děti a jejich děti na krku do smrti. Je něco jiného, když třeba člověk vyhoří, to je pomoc samozřejmá, ale porodit dítě s tím, že se o vás rodiče postarají...... Kolikrát některé rodiče lituju (není to mířeno proti nikomu tady). Občas se najde diskuse, kdy nedospělá puberťačka se chvástá těhotenstvím a nebo miminem a mezi fotkama miminka má fotky z pařeb a na fcb píše kde všude byla a kam půjde, že se rodiče postarají.
jo tenhle přístupt aky nemám ráda když ty holky pak strkají děti rodičůma chodí chlastat a podobně ale z toho co píše zakladatelka nemám pocit že tohle by byl její styl
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
31.1.12 12:33
LUCIPERKA-ddub píše:
Nemůžu pochopit některé reakce pisatelek, které radí jít na potrat a řeší tu nějakou finanční situaci a budoucnost za x let. Nikdo nikdy neví co mu život přinese. V tom je ta krása žití. Kdyby člověk předem věděl co příjde, vše měl naplánováno do posledního detajlu, těšilo by ho ještě žít?
To že dítě přišlo je fakt a nemůžete se přece pořád na něco vymlouvat. To dítě se na svět nevolalo.
Nebudu jmenovat ty dámy, které tu píší o potratech a že samy na něm byly a některé ne jednou. Je to jejich věc, ale zbavit se dítěte, jen proto, že se mi momentálně nehodí do krámu, to je dost ubohé vysvětlení. Prostě některé na to žaludek mají, ale je nás spousta, co by své dítě nedalo, protože je to kus nás, naše já. Vždyť dítě je malý zázrak a něco tak úžasného přece není možno odhodit, protože jsem sobecká a myslím jen na své blaho a jak si užít a když příjde problém, lékař to vyřeší a je po problému. Některé ženy si nezaslouží být matkami. Co by jiné za to daly, aby jim v náručí zavrnělo to sladké růžové stvořeníčko a jiné jdou od potratu k potratu a přesto jim štěstí přeje a oni děti mají. Jak je to někdy nespravedlivé…

Zakladatelko ještě jednou ti píši nedej se zvyklat pochybnostmi, přestaň se bát a přemýšlet, zda jsi nebo zda budeš dobrá máma. To, že jsi sem napsala světčí o tom, že si dítě chceš nechat, jinak bys to neřešila a jako dámy, které tu psaly šla rovnou na potrat. To, že jsi napsala je jen, důkaz toho, že nejsi odhodlaná dítěte se zbavovat. Proto už se netrap myšlenkami co bude, nikdo nikdy neví co bude. To je život. Užívej si toho co je právě teď. Věř, že to nikdy nebude jednoduché, s dětmi nepřichází jen radost, ale také spousta starostí a odříkání. Ale až se jednou podíváš na to maličké a uvidíš se v jeho tváři, budeš na sebe pyšná. Život je příliš krátký na to, aby člověk stále jen čekal, až příjde ta správná chvíle. Ona nemusí přijít nikdy. Neměli bychom plánovat příliš do budoucna a stále se ohlížet do minulosti. Žij přítomností, protože jak se říká, včerejšek už je pryč a zítřek nemusí přijít.

Dobře jsi to napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
31.1.12 12:37
annamat9 píše:
Zakladatelko, držím ti pěstičky. Pokud víš, že to zvládnete, nemá smysl chodit na potrat. POkud máš pochyby, nebo víš, že to nezvládnete je lepší na ten potrat jít. Protože by jsi toho mohla časem litovat a ublížit tím dítěti.Gabi ono spoléhat se na rodinu je strašně pěkné, ale taky nedospělé a pěkně sobecké vůči rodičům. Oni taky chtějí mít klid, určitě rádi pomůžou, ale pochybuju, že si plánovaly, že budou mít děti a jejich děti na krku do smrti. Je něco jiného, když třeba člověk vyhoří, to je pomoc samozřejmá, ale porodit dítě s tím, že se o vás rodiče postarají...... Kolikrát některé rodiče lituju (není to mířeno proti nikomu tady). Občas se najde diskuse, kdy nedospělá puberťačka se chvástá těhotenstvím a nebo miminem a mezi fotkama miminka má fotky z pařeb a na fcb píše kde všude byla a kam půjde, že se rodiče postarají.

Samozřejmě jsem tím nechtěla říct, že by se slečna měla spoléhat na pomoc rodičů, či kohokoli jiného, jen jsem chtěla podotknout, že zvládnout se to dá a když je opravdu nejhůř, což se stát z nějakého důvodu může, rodina je od toho aby podpořila a když to půjde vypomohla, tím nechci říct, že slečna odnosí, odrodí a mami starej se, já jdu pařit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
31.1.12 12:40
LUCIPERKA-ddub píše:

Krásně jsi to napsala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.12 12:41

Ano přesně tak, nezlobte se na mě,ale já nejsem taková,že bych dítě porodila strčila ho rodičům využívala je a já si chodila po akcích pít alkohol atd. tohle opravdu ne.Z tohodle jsem už vyrostla a žádné diskotéky k životu nepotřebuji.Někdy si třeba zajdu s přáteli na kafe nebo na nějaký to pivko třeba :oops: ale fakt bych tohle neudělala.Rozhodně se na rodinu nespoléhám,jen vím,že jsou ochotni mi pomoct a toho já si vážím,že mám rodiče kteří mi pomůžou.Bylo by to moje dítě tak nevím proč by se rodiče o to mé dítě starali.

• Citovat
  • Upravit
464
31.1.12 12:42

Ahoj, já otěhotněla v 16, miminko jsme si nechali - rodila jsem v 17. školu jsem dodělala, mám maturitu a chci si podat přihlášku na VŠ a udělat si alespon bc. při mateřské, která mě čeká s miminkem na cestě.. teď už normálně pracuji.. co tim chci říct.. nikdy jsem neměla žádný problém s tím, že jsem měla dítě brzo, ale záleží hodně na člověku, každý jsme jiný - já si byla jistá, že školu dodělám i s dítkem, věděla jsem že se o dítě postarám (,,vychovala,, jsem dvojčata, sestru, brášku…) prostě s dětma jsem to zvládala levou zadní od jejich narození.. diskotéky mě nikdy nezajímaly… takže hodně záleží na tom, jaká sama jsi a jak se na mateřství cítíš.

Manžel vydělával, já brala mateřskou, bydleli jsme v krásnym bytě - sice v podnájmu a nebyl žádný problém, syn měl vždycky všechno, je slušně vychovaný, prostě jsme byli jako třicetiletí, vůbec nijak nás věk neomezoval, byli jsme dospělí prostě dřív než naši vrstevníci a nikdy jsme ničeho nelitovali. (jen mě bylo vždycky trapně, když se mě někdo zeptal kolik mi je.. ale potěšilo mě, že mi to nikdy nikdo nechtěl věřit :mrgreen: ) ani ted se na svůj věk necítím.. připadám si tak o 7 let starší..

Pokud si miminko necháš, určitě to zvládnete, protože když se chce, tak všechno jde.. třeba budete muset vydat více energie, ale když budete mít tu snahu, tak jakoukoli překážku překonáte!!

Moc držím palce! Ať jste šťastní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
31.1.12 12:45
Anonymní píše:
Ano přesně tak, nezlobte se na mě,ale já nejsem taková,že bych dítě porodila strčila ho rodičům využívala je a já si chodila po akcích pít alkohol atd. tohle opravdu ne.Z tohodle jsem už vyrostla a žádné diskotéky k životu nepotřebuji.Někdy si třeba zajdu s přáteli na kafe nebo na nějaký to pivko třeba :oops: ale fakt bych tohle neudělala.Rozhodně se na rodinu nespoléhám,jen vím,že jsou ochotni mi pomoct a toho já si vážím,že mám rodiče kteří mi pomůžou.Bylo by to moje dítě tak nevím proč by se rodiče o to mé dítě starali.

Tak to je fajn. Nepsala jsem to na tebe (psala jsem tam, že to není na nikoho tady). Já osobně si myslím, že to zvládneš. Jeslti chceš jít na potrat jen z toho důvodu, že se bojíš, že nebudeš dobrá matka, tak je to hloupost. Většina prvorodiček se celé těhu děsí dne porodu, že neví, co budou dělat. Jak toho drobečka obléknou, aby mu něco nezlomily a podobně. Jenže oni vám to dítě dají do rukou a najednou jde všechno samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
31.1.12 12:48

Já měla dítě taky velmi brzy. Moje dospělé známé dávali děti na víkend rodičům, prarodiče si brali svá vnoučátka na dovolenou a dělali to rádi. Já byla mladá a když si třeba moji rodiče vzali s sebou své vnouče na výlet, protože chtěli, tak to bylo něco pro sousedy - hele, my jsem to říkali, už dala dítě rodičům, no jo, to se dalo čekat, že se o něj nebude starat a bla bla bla. Jakmile jsem šla vynést smetí bez kočárku, už byla někde za rohem připravená sousedka se slovy, že už mě to přestalo bavit atd.
Nedávno se mi zabil táta a máma mi řekla, že je tak dobře, že jsem měla dítě tak brzy, že aspoň jedno vnouče užil…Užil ve smyslu, že ho třeba viděl růst atd. Ale to je trochu mimo.
Dneska syn studuje střední školu, sportuje a už řadu let mi dělá mnohem více radosti než starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
31.1.12 12:52

Ahoj, nás těhotenství také zaskočilo, jsem s přítelem jen chviličku a popravdě jsem i na tuto možnost pomyslela protože také spolu ještě ani nebydlíme, nakonec jsme se rozhodli že prcek je náš a bude s námi a vše ostatní se nějak vyřeší. zatím třeba budem bydlet u rodičů, už renovujem barák, a dnes se stydím že mě něco takového kdy napadlo…na miminko se moc těšíme a určitě pro nás bude to nejdůležitější co máme ať to dopadne jakoliv. Každopádně si myslím že je to jen tvé rozhodnutí a nikdo by tě za něj neměl odsuzovat…ať už se rozhodneš tak či tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.12 12:53

Jasný jsou určitý lidi,kteří si to překroutí podle sebe,vůbec neví jak to je a šíří drby,který ani nejsou pravda.Strkají nos tam kam nemají.To co se vám stalo je mi líto musí to být těžké pro vás pro všechny.Někdo má zařízenou budoucnost někdo zase nemá,takový je život.Mnoho překážek,mnoho úspěchů či neúspěchů,ale dítě je jedna velká radost.Pak matka může být pyšná jak na sebe tak i na dítě,kam až se dostalo,co všechno zvládlo,jak matka to dítě dobře vychovala :)

• Citovat
  • Upravit
2597
31.1.12 13:03
Vrtul píše:
Ahoj, nás těhotenství také zaskočilo, jsem s přítelem jen chviličku a popravdě jsem i na tuto možnost pomyslela protože také spolu ještě ani nebydlíme, nakonec jsme se rozhodli že prcek je náš a bude s námi a vše ostatní se nějak vyřeší. zatím třeba budem bydlet u rodičů, už renovujem barák, a dnes se stydím že mě něco takového kdy napadlo…na miminko se moc těšíme a určitě pro nás bude to nejdůležitější co máme ať to dopadne jakoliv. Každopádně si myslím že je to jen tvé rozhodnutí a nikdo by tě za něj neměl odsuzovat…ať už se rozhodneš tak či tak

U nás to bylo všechno taky rychlé a mimi neplánované, jsme spolu od března, od července jsme spolu v pronájmu a teď jsem ve 4.měsíci. Spousta lidí si samozřejmě neodpustí větu jako: Mohli jste počkat aspoň rok,…
A co by se za ten rok změnilo? :D Svoje zlozvyky známe a do určité míry respektujeme, rádi se taky máme, tak co, svatbu jsme taky plánovali, no bohužel taková svatba jakou chceme, je trošku finančně náročná, tak teď miminko a svatba třeba za ten rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
31.1.12 13:05

Gabulle, no mohli jste počkat aspoň 7 měsíců, dva dny a půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí