Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
eva valoi píše:bojjjko píše:Aha, zajímavé. Takže dvakrát na potratu, protože ses jednou dozvěděla, že…Ale to je vlastně jedno.eva valoi píše:Ne,protože to byl borec,kterej kšeftoval s ukradenýma věcima-což jsem se dozvěděla,až u mě zazvonili policajti…Stakovým člověkem jsem nechtěla mít nic společnýho…A u obou selhala HA
Bojjjko, pouze mě to zajímá, nikdy sis to nevyčítala? Nevzpomněla si na to nenarozené dítě?
Můžu se zeptat o co ti jde?? Psala jsem jak jsem to měla já… ![]()
Anonymní píše:
On na to nemá bojí se možná toho více než já.Jsi statečná holka luciperko. Je nám 20 let.
Ahoj, mě je 21 a jsem v 6 měsíci. U mě to trochu jiná situace, protože jsem dítě moc chtěla a moc si ho přála, ale určitě věk nehraje roli. Dítě je nádhera, je to dar a určitě bych ten dar takhle nezahazovala.
bojjjko píše:K-a-č-i-k píše:Poslyš,my tady už spolu nějaký konflikty měly,proto tě žádám,aby si respektovala názory ostatních,děkujibojjjko píše:To jsem pochopilaK-a-č-i-k píše:Pouze to byl můj názorbojjjko píše:Někteří lidi umí podpořitHolma píše:Jenže z lásky a péče se dítě nenají,když nebudou finance!!!! Já byla na potratu dvakrát a dnes mám děti dve
Já mám TP 19.4., bydlíme v RD v rekonstrukci, peněz málo…a taky mám strach, jak to zvládneme. Dva úvěry na krku…
Nechráněný styk, to se prostě stane, i když na jednu stranu to vůbec nechápu, když přeci každý ví, jaké jsou pak následky, i když nemusí být. Má kolegyně zase otěhotněla při HA kterou poctivě bralaAle to je jedno.
Já bych na potrat nešla, bála bych se, že už to příště, až budu chtít, nevyjde. Mám ve svém okolí takový případ, kdy ve 20ti šla na potrat (přítel nechtěl dítě, neměli peníze) a teď by si ho moc přála a nemůže.
Ovšem rozhodnutí je na tobě. Dítěti sice musíš zapatit oblečky, plíny, doktora.....ale to nejdůležitější, co bude potřebovat, je tvoje láska a péče.A moje odpověď na tvůj názor, byl zas můj názor
To jako, že když jsi byla ty dvakrát na potratu a štěstí zrovna tobě přálo, když máš stejně dvě děti, tak to jako nic není? Asi si to blbě podalaV situaci, ve které je zakladatelka tohle asi slyšet nepotřebuje
Názory ostatních respektuji, k tvému jsem připojila svůj, tak kde je problém? Nevím co řešíš, stačilo by, kdybys mi ozřejmila, jak jsi to vlastně myslela, tomu se říká diskuze. Nevím totiž, jak si tvůj komentář vysvětlit. Tak jak to je? Běž na potrat, uděláš si jiný dítě?
Nejsem ani zastánce, ani odpůrce potratů, jen v určitých případech nechápu zlehčování situace. To není jako že si vezmeš paralen, když jsi nemocná, ne?
![]()
Příspěvek upraven 31.01.12 v 11:02
bojjjko píše:že selže jednou pochopím ale že selže dvakrát ?tomu se fakt těžko věří… a dvakrát jsi šla radši na potrat možná to chtělo líp se chránit nebo změnit antiko když jednou selhalaeva valoi píše:Ne,protože to byl borec,kterej kšeftoval s ukradenýma věcima-což jsem se dozvěděla,až u mě zazvonili policajti…Stakovým člověkem jsem nechtěla mít nic společnýho…A u obou selhala HA
Bojjjko, pouze mě to zajímá, nikdy sis to nevyčítala? Nevzpomněla si na to nenarozené dítě?
Crystal87 píše:bojjjko píše:že selže jednou pochopím ale že selže dvakrát ?tomu se fakt těžko věří… a dvakrát jsi šla radši na potrat možná to chtělo líp se chránit nebo změnit antiko když jednou selhalaeva valoi píše:Ne,protože to byl borec,kterej kšeftoval s ukradenýma věcima-což jsem se dozvěděla,až u mě zazvonili policajti…Stakovým člověkem jsem nechtěla mít nic společnýho…A u obou selhala HA
většině se to hnusí ,a pak je pár takových pro které je to forma antiko
s tím nic nenaděláš.
Ahoj, nejste na tom zas tak špatně, pokud se milujete a víte že budete milovat i to miminko tak to neřeš potratem. Je spoustu různých způsobů řešení. Jestli máte oba po škole tak si přítel přece práci najde už to malé pro něj bude motivace. Bohužel i já která pracuju x let nedostanu tolik mateřskou a nějak to musíme zvládnout. Ale to maličké je opravdu dar. A pokud bude zdravé není si myslím žádný důvod ho dávat pryč. Nedělej životní chybu. Držím palce pro správné rozhodnutí
![]()
je těžké se na takovouhle otázku ptát na tomhle serveru, jelikož jsou tu samé maminky a dost těch, které o se o dítě delší dobu snažili.
Já jsem toho názoru, že člověk má mít dítě, až je na to připravený…nemyslím jen finančně (ale přeci kvůli své nezodpovědnosti nemůžu jen spoléhat na to, že mi někdo pomůže) ale hlavně psychicky. A taky mít vedle sebe někoho o koho se lze opřít(partnera, rodinu). Těhotenství je přeci dost náročné na psychiku samo o sobě, ale přemýšlet celé těhotenství jak mimi uživím, kde budu bydlet, hádat se s partnerem to určitě není pro mimčo nejlepší.
Samozřejmě by bylo nejlepší kdyby sis ho mohla nechat, ale některé věci v životě nelze lámat přes koleno.
Jakoliv se rozhodneš bude to správné, protože to bude TVOJE rozhodnutí!!!
sophinka píše:Máš pravdu bohužel…Crystal87 píše:většině se to hnusí ,a pak je pár takových pro které je to forma antikobojjjko píše:že selže jednou pochopím ale že selže dvakrát ?tomu se fakt těžko věří… a dvakrát jsi šla radši na potrat možná to chtělo líp se chránit nebo změnit antiko když jednou selhalaeva valoi píše:Ne,protože to byl borec,kterej kšeftoval s ukradenýma věcima-což jsem se dozvěděla,až u mě zazvonili policajti…Stakovým člověkem jsem nechtěla mít nic společnýho…A u obou selhala HA
Bojjjko, pouze mě to zajímá, nikdy sis to nevyčítala? Nevzpomněla si na to nenarozené dítě?s tím nic nenaděláš.
Ahoj zakladatelko,
Spousta maminek ti tady píše ať si mimčo necháš. Přijde mi, že si to všichni představují jako hurvínek válku. Ano sice dítě ze začátku stojí málo peněz ale v 18ti ho nebudeš kojit (což taky není jistota, že ti to půjde, já nekojila ani jedno dítě) ani krmit mrkví. Dítě nemáš na rok ale minimálně do 18ti a ideálně do 27 aby jsi mu zajistila vysokoškolské vzdělání.
Nikdy nemůžeš předpokládat, že nebude dítko nic potřebovat (třeba u mé roční dcerky teď zjistily nemoc, a stále lítáme po doktorech, byly jsme i v nemocnici, platíme spoustu peněz za léky). Taky jde hodně o to, že jak bude dítě v dětství žít si ponese do dospělosti. Já jsem žila v hodně nuzných podmínkách a prostě si to sebou nesu stále. Sestry jsou obě dvě na peníze a partnery si vybírají podle stavu na kontě. Opravdu tě chudoba poznamená, a kor v dnešní době, kdy jsou děti zlí(pozdější šikana ve škole). Když se teď na vše podívám zpětně, radši jsem měla jít na potrat (rodila jsem v17ti), jenže tenkrát jsem si připadala hrozně dospělá a nepřemýšlela jsem dopředu. Z přítele se nakonec vyklubal alkoholik, který mě mlátil. Dcerka měla problémy při jakémkoliv zvýšení hlasu. Musíš se opravdu zamyslet. Jak dlouho s přítelem jste, jeslti věříš tomu, že s ním zůstaneš. Jeslti si seš jistá, že si práci najde a že bude pracovat. Jeslti bude schopnej zvládat stresovou finanční situaci a nezačne třeba pít nebo gemblovat (což je poměrně časté). A hlavně mysli dopředu, protože teď ti třeba někdo kočárek nebo oblečení daruje, ale až půjde dítě do školky, nebo do školy, kdo ti pomůže? Už budeš muset vše platit sama.
Mluv hodně s přítelem, jak se cítí, jeslti to zvládne a taky doporučuju návštěvu psychologa (obvoďačka by ti měla dát doporučení a pak by jsi měla mít sezení zdarma) poradí ti a pomůže ti se v sobě vyznat. A vůbec bych nedělala nic jen z výčitek. Teď máš výčitky z tohodle, ale až nebudeš mít dítěti co dát k jídlu tak budeš mít výčitky zase z něčeho úplně jiného. Oba jste mladí a nic vám neuteče…
Napiš si na papír pro a proti a uvidíš co ti z toho vyleze.
![]()
Otazka je hlavne, ci si schopna to dieta za vsetkych okolnosti milovat a chranit. Ci v pripade ze ten chlap rodicovstvo nezvladne a odide, Ty dokazes neobvinovat z toho dieta. Ci si si ista ze to dieta nikdy z Tvojich ust nebude pocut „skazil/a si mi zivot“, „skazil/a si mi postavu“, „vzal/a si mi krasu“, „keby si nebol/a bolo by vsetko lepsie“.
Ja viem, vsetky sa tu do mna obuju ze taka matka nemoze byt. Ale ja bohuzial poznam deti takychto matiek. Netvrdim ze by bolo lepsie keby sa nenarodili. Ale ze u takejto matky ten potrat nie je az tak zavrhnutiahodny.
Ahoj zakladatelko,
nevím, co bych v té situaci dělala, jen chci podpořit názor, že Ty sama víš nejlépe,co je pro Tebe správné, a ať se rozhodneš jakkoli, je to v pořádku.
a upřímně nechápu, proč se navážíte do někoho, kdo postoupil potrat a nemá z toho trauma. Žijeme v zemi, kde je, bohudíky, potrat legální zákrok. Zakladatelka se ptala, jestli někdo zažil stejnou situaci, kdy řešil, co dál. Podle mě je správné, že slyší i názor toho, kdo potrat postoupil a je v pohodě. je to tady přece diskuze a ne proces před interrupční komisí…
Bábi Zlopočasná píše:
Otazka je hlavne, ci si schopna to dieta za vsetkych okolnosti milovat a chranit. Ci v pripade ze ten chlap rodicovstvo nezvladne a odide, Ty dokazes neobvinovat z toho dieta. Ci si si ista ze to dieta nikdy z Tvojich ust nebude pocut „skazil/a si mi zivot“, „skazil/a si mi postavu“, „vzal/a si mi krasu“, „keby si nebol/a bolo by vsetko lepsie“.Ja viem, vsetky sa tu do mna obuju ze taka matka nemoze byt. Ale ja bohuzial poznam deti takychto matiek. Netvrdim ze by bolo lepsie keby sa nenarodili. Ale ze u takejto matky ten potrat nie je az tak zavrhnutiahodny.
Bábi, souhlas. Vždycky záleží na situaci, na lidech, na možnostech…
Stejně mám tak trochu pocit, že zakladatelka potřebovala tak trochu podpořit, ale to je asi opravdu jen můj pocit
Každopádně potrat není jen tak, má i svojí negativní stránku…
kdybys měla myslet jak radí annamat9 tak bys to dítě nikdy neměla. Je jasné že se o něj budeš starat pořád ale nikdy nevíš kdy se s partnerem rozejdete, rozvedete, kdy příjdeš o práci a kdesi cosi. Můžeš čekat do 30ti než budeš ,,za vodou" než si vyděláš na dítě… a teď si řekni bude to tak? co bude potom? jiný partner? manželství? půjde to po potratu? půjde to ve 30ti?
Bábi Zlopočasná píše:
Otazka je hlavne, ci si schopna to dieta za vsetkych okolnosti milovat a chranit. Ci v pripade ze ten chlap rodicovstvo nezvladne a odide, Ty dokazes neobvinovat z toho dieta. Ci si si ista ze to dieta nikdy z Tvojich ust nebude pocut „skazil/a si mi zivot“, „skazil/a si mi postavu“, „vzal/a si mi krasu“, „keby si nebol/a bolo by vsetko lepsie“.
Tohle je důležitý, to souhlas (OT: Bábi zdravím
).
Ale jinak zakladatelko poslyš, denně se tu objevují diskuze o nemožných partenerech, o tom jak jsou chlapi zhýčkaní, rozmazlení, líní…
Jako ve 20 byste nebyli schopni se o dítě postarat???
Vždyť dvacetiletej chlap má být dospělá osoba s v plné síle. ![]()
A i kdyby přítel studoval a „nemohl“ vás zajistit - to by byla taky výmluva, promiň že to píšu ale jo.
Manžel taky studoval a přitom makal - a vydělal na živobytí.
Stejně tak můj kamarád - dneska mu je 24, od 20 si vydělává a zároveň studuje.
Prostě se nebojí zapojit ruce. ![]()
Kdo chce, tak způsob najde. ![]()
A líbí se mi co psal Táta Pavel, ač jsme se minule trošku tento, tak teď souhlas.
![]()
K-a-č-i-k píše:Bábi Zlopočasná píše:
Otazka je hlavne, ci si schopna to dieta za vsetkych okolnosti milovat a chranit. Ci v pripade ze ten chlap rodicovstvo nezvladne a odide, Ty dokazes neobvinovat z toho dieta. Ci si si ista ze to dieta nikdy z Tvojich ust nebude pocut „skazil/a si mi zivot“, „skazil/a si mi postavu“, „vzal/a si mi krasu“, „keby si nebol/a bolo by vsetko lepsie“.Ja viem, vsetky sa tu do mna obuju ze taka matka nemoze byt. Ale ja bohuzial poznam deti takychto matiek. Netvrdim ze by bolo lepsie keby sa nenarodili. Ale ze u takejto matky ten potrat nie je az tak zavrhnutiahodny.Bábi, souhlas. Vždycky záleží na situaci, na lidech, na možnostech…
Stejně mám tak trochu pocit, že zakladatelka potřebovala tak trochu podpořit, ale to je asi opravdu jen můj pocitKaždopádně potrat není jen tak, má i svojí negativní stránku…
Samozrejme ze potrat ma aj svoje negativne stranky. Tiez by som Ti tu vedela vykladat hodiny
![]()
Podla mna je ale na potrate dolezita len jedna otazka - uvedomit si ze rozhodnutie pre aj proti je rozhodnutie na cely zivot.