Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, mám podezření na alergii na jídlo.
Kam jít aby mi udělali testy?
kdysy jsem byla na immunologii a lepek nemám.
Ale mám často afty (opravdu často)
průjmy, bolesti břicha, únavu.
viděla jsme že se dá koupit domácí test ale ta cena mě odradila.
Co laktoza?
testy dělá to alergolog nebo možná jako samoplátce?
V Thomayerove nemocnici napriklad jako samoplatce - stojí od 8- 14 tisic cca, nebo kdekoliv na imunologii.
Zacala bych u praktickyho a at ti vypise zadanku na vysetreni na gastroenterologii
Praktický lékař ti může nechat udělat krevní testy. Když ti vyjde něco pozitivně, vypíše zadanku na imonologii, gastroenterologoii
@g.sandova na immunologii chodím a i když jsem jí řekla že trpím afty a průjmy udělala testy jen na lepek
Obvodní doktor mi udělal potravinový panel z krve, pak jsem byla poslaná na gastro…nevím, proč ti dělali jen na lepek a ne i na laktózu…
@Monchichik taky nevím, ale rozhodla jsem se zítra zajít na immunologii at s tím něco udělají a že chci prostě testy. aspon mě i uvidí jak mám plnou pusu aftů a nateklé rty
@Lucie21321 Tak mě brali krev znovu na gastru a testy opakovali, tak se zkus objednat tam…
@Lucie21321 no tak to je divný. My to teď řešíme a nechápu, proč ti neudělají dalsi testy. Můžeš mít alergii na laktozu, na moravskou mléčnou bílkovinu, na cokoliv.
@g.sandova co je moravská mléčná bílkovina? to jsem ještě neslyšela ![]()
@g.sandova díky, já jsem si říkala, že tohle fakt neznám…že to je asi nějaká krajová specialita ![]()
@Monchichik jo, na Moravě mají jinou ![]()
No je to vopruz, no. Ta alergie na laktozu by byla jednodušší