Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Kattynka000 Ja se musim smatTy musis byt dokonala zena
![]()
Tak teda to, abych ja skakala kolem ditete, domacnosti, vareni a chlap sedel u filmu a houpal nohama, na to bych nemela nervy
![]()
To, ze chlap vydelava u me neni duvod, proc by se nemel venovat prckovi
A vis, kolik takovych dokonalych zen v CR je?
Ceske zeny jsou zname jako super zeny, uvari, uklidi, napecou, do prace pujdou na 8 hodin a chlap nemusi sahnout vubec na nic ![]()
Ale vis, co? ja verim, ze to i nektere bavi a v tom pripade, to je naprosto v poradku, jen to nesmeji strkat pred cumak tem, co takhle zit rozhodne nechteji! Tomu se totiz rika rovnopravnost naruby.
Příspěvek upraven 02.06.17 v 15:36
@Jana525 píše:
Tak tuhle otazku jsi mel mirit na zakladatelku, ne?
A ano, pokud takhle reaguje, tak jklidne verim, ze i na te zahrade na nic nesahne.Příspěvek upraven 02.06.17 v 15:32
To ani nejde, to by ho tam neposílala, protože by tam byla džungle. Teďka je období kdy sekám dvakrát týdně, roste to rychleji jak státní dluh za vlády TOP09.
@Anonymní píše:
@Kattynka000 Ja se musim smatTy musis byt dokonala zena
![]()
Tak teda to, abych ja skakala kolem ditete, domacnosti, vareni a chlap sedel u filmu a houpal nohama, na to bych nemela nervy
![]()
To, ze chlap vydelava u me neni duvod, proc by se nemel venovat prckovi
Rozhodne nejsem dokonala zena, jen by me opravdu nenapadlo, kdyz jsi doma a mas na starosti jen jedno ditko, at uz jakkoli divoke manzela prudit at jde ihned ted, kdyz uz je vzhuru. Snad vsechno mohlo pockat treba hodinu až se opravdu probere a zmatoří po noční ne?
Ale už jen to, že jsi hrdinný anonym ukazuje své
Mě chlap pomůže sám od sebe asi právě i díky tomu, že mu mile řeknu „až budeš fit a trochu si odpočineš“ a ne „hned ted, okamzite, ja taky nemam kdy odpocivat“. ![]()
@Janasas píše:
No, ale ona po něm nechce, uklidy, ona chce, aby si šel sednout na zahradu a dítě a pes se tam budou venčitpřece může sedět a dítě si bude hrát na písku např. nevím, co tam mají a pes pobíhat, ona chce dohnat uklid.
Já tyto tahanice nechápu. Možná, v té chvíli to chlapa štve, ale zase, ona si podělá, přijde za hodinku za ním s kávou, bude mít dodělané, může už posedávat spolu..
Naprosto presne ![]()
@Anonymní píše:
Diky za reakce, hlavne ty chapajici. Hlidat nam nikdo dlouhodobe nemuze, stale kojim, i v noci je na prsu casto. Vim, ze muz to nema jednoduche, ale mam maleho „za zadkem“ uz rok a pul ( kdyz nepocitam to chvilkove hlidani babickama) a uz me to nejak zmaha a to i pres to, ze ho hrozne miluju. Takze pro me je i ten uklid bez vecneho MAMA a rvani jako relax.Musime si to s chlapem nejak domluvit, aby to pokud mozno vyhovovalo obema
Zakladatelko, úplně tě chápu. Ono totiž není vyčerpávající něco uděla (uklidit, uvařit atd), mnohem víc vyčerpávající je být celý den s dítětem za zadkem. Zkus si s manželem promluvit a zkuste se domluvit, že by třeba 1 týdně na hodinu dvě pohlídal malou - vzal třeba ven na hřiště, na procházku a ty měla klid. A doporučuji ten klid využít ne na „honem, honem něco udělat“, ale na to, užít si ten volný čas, ať už na práci v domácnosti nebo pro sebe (ještě lepší varianta).
@Kattynka000 píše:
@warita Bez sorráče, protože zakladatelka teď napsala, že dítěti už je rok a půl, chlap po fyzicky náročné noční spal do 13hodin, takže je sotva hodinu vzhuru a ona už ho začne úkolovat, místo aby ho nechala rozkoukat? Mě chlap pomáhá taky neskutečně, mále je 8m, chlap třeba včera měl 16h směnu, kdy se taky nezastaví a v životě by mě nenapadlo ho ještě úkolovat, že já nemám kdy odpočívat.. A to mám k RD dvě brigády. Jestli chceš zlato, tak pomoz, ale jestli jsi unavený, tak si jdi klidně ještě lehnout k filmu, já si poradím. Takže jestli si s rok a půl starým dítětem, když je úplně na RD bez jakékoli brigády neumí zorganizovat čas na úklid, tak je chyba trošku někde jinde, než v chlapovi.. Takže sorráč ty, ale když chlap maká, ještě k tomu nejen noční, ale k tomu i fyzicky náročnou práci, ženská je jen na RD, tak by mě v životě nenapadlo chlapa třeba prudit hodinu po tom co vstane, ať se hned zapojuje, protože já nemám taky kdy odpočívat.
Jak rozkoukat? Takze on spi 8.5h, vstane ve 13h, ona ho ve 14h posle s deckem ven, a to je ukolovani a nenechani odpocinout? Ja nevim teda, ale prece pokud je chlap normalni tak vezme dite sam od sebe. Kdyz ne proto aby takto pomahal manzelce, tak proto ze je prece tata, a ma travit cas se svym ditetem. Nechapu, ze by chlap radsi sedl k televizi, nez si pohrat s deckem.
@alviola píše:
@Havran007 Jo, jenomže on se těšil do práce proto, že být doma s dětmi mu přišlo po týdnu na palici. Protože neustále někdo brečí, fňuká, něčeho se dožaduje. Na televizi se dívat nemohl, protože děcka furt mlely nebo výskaly při hře či brečely, počítač si zapnout nemohl, protože okamžitě chtěly děcka pustit pohádku nebo se sápaly na klávesnici, najíst se nemohl, protože mu okamžitě děcka lezly do talíře a chtěly ochutnávat nebo chtěly taky jíst, ležet pořádně nemohl, protože měl okamžitě děti za krkem a chtěly si s ním hrát a ani v…t se pořádně nemohl, protože jakmile se zvařel na záchodě, okamžitě se na něj dobývaly a chtěly za ním.
Večer, když děti usnuly, tak padl úplně hotový a úplně vyčerpaně civěl do zdi. A to za celý den nemusel nic dělat, neboť měl veškerý servis.
Tak záleží na zaměstnání, já mám psychicky náročnou práci, takže pro mě je to doma s dětmi labutí píseň. Máme velký dům (300 m2), který průběžně vlastnoručně spravuji a ještě větší zahradu, dvě děti z toho jedno s autismem, hyperaktivitou a mentální retardaci, teď čekáme třetí, přesto se to dá zvládnout. Chtěl bych i 4. dítě, ale na to už asi budeme moc staří. Jediné s čím doma bojuji je právě ta zahrada, starost o ní mě unavuje hlavně psychicky.
@Havran007 píše:
To ani nejde, to by ho tam neposílala, protože by tam byla džungle. Teďka je období kdy sekám dvakrát týdně, roste to rychleji jak státní dluh za vlády TOP09.
Hustý, pane jo. Sekání trávy, to je šichta jak blázen. Sorry zase na tebe, ale jestli sekání trávy považuješ za „práci“, tak se zase směju já. Jedině, že by jsi ji sekal srpem, to bych pak smekla
A ne, manžel zahradu nesekal snad ani jednou. Kdyby to bylo na něm, máme místo trávy zámkovku, protože ho o zelený bordel nebaví se starat ![]()
@Havran007 jsi jak můj muž… onpřijde z práce a jde pracovat na dům, děti si bere sebou.. i když zdí a nebo i když dělal zateplení, či stavil zídku..
Samozřejmě se ho ptám, jestli mu to nevadí.. ale většinou si děti hrají, on pracuje, nebere to jako třeba pomoc mě, ale že je s dětmi, dáu se to zvládnout…
@Kakika píše:
Hustý, pane jo. Sekání trávy, to je šichta jak blázen. Sorry zase na tebe, ale jestli sekání trávy považuješ za „práci“, tak se zase směju já. Jedině, že by jsi ji sekal srpem, to bych pak smeklaA ne, manžel zahradu nesekal snad ani jednou. Kdyby to bylo na něm, máme místo trávy zámkovku, protože ho o zelený bordel nebaví se starat
Moje zahrada má přes 1300 m2 a je hodně členitá, mám velkou 50 kg těžkou sekačku kterou musím přenášet přes metrové převýšení, plevel roste rychleji než sekám. Všechny kraje musím dojet křovinořezem. Když to dělám po práci, mám to na tři dny. No já plánuji umělý trávník, jinak bych nedělal nic jiného než sekal a další práce na baráku mi stojí..
@Janasas píše:
@Havran007 jsi jak můj muž… onpřijde z práce a jde pracovat na dům, děti si bere sebou.. i když zdí a nebo i když dělal zateplení, či stavil zídku..
Samozřejmě se ho ptám, jestli mu to nevadí.. ale většinou si děti hrají, on pracuje, nebere to jako třeba pomoc mě, ale že je s dětmi, dáu se to zvládnout…
No já to s dětmi dělat nemůžu, s těma našima zrovna nejde ani vařit oběd. Takže kdyby si tahle stěžovala moje partnerka, tak bych to chápal, ale to jsou dost rozdílne případy.
@Havran007 no a vidíš. Není zahrada jako zahrada. Stejně tak není dítě, jako dítě a práce jako práce. Zahradu máme také velkou, ale uzpůsobenou tak, aby byla co nejméně náročná na údržbu. Hlavně žádné dosekávání okolo stromků apod. V sezoně sekáme 1× týdně.
Na druhou stranu mám dítě, co mě opravdu nenechalo vydechnout první tři roky svého života. Teď je mu sedm a mám ho doslova pořád za zadkem, ideálně by se mnou nejraději pořád držel za ruku. Šílím z toho, ale nevyhodím ho. O to víc se mi uleví, když si ho manžel aspoň na hodinu vezme sebou na stavbu..kamkoliv. Tak jako zahrada je každá jiná, i dítě může být každé jiné. Od té doby, co chodím do práce, jsem totálně happy. Mám sice u zadku vrtuli, často se zastavím až o půl desáté večer, abych zase ve čtvrt na šest stála na nohách, ale je to tak úžasné, když mi za nohu 14 hodin denně nevisí dítě. Není to fyzicky náročné, ale psychicky jsem byla občas zralá na odvoz někam na hnůj. Takže manžel, který měl celou dobu ten komfort, jako mám teď já (nebyl za ten pracovní den ze syna tolik zdeptaný), si mohl dovolit ho chvíli někam vzít. Bez ohledu na to, jestli je vzhůru půl hodiny nebo tři. Protože kluk se mě taky 10× za noc neptal, jestli už jsem se dostatečně probudila.
Pardon za sloh, ale chtěla jsem jen nabídnout pohled z druhé strany ![]()
@Havran007 No a jsme u toho. Jak píšeš, být s dětmi je pro tebe asi příjemně strávený čas, takže asi nemáš problém je vzít na chvíli ven nebo si s nimi pohrát či něco udělat. A to je to, o co zakladatelce zřejmě jde. Ne o to, aby manžel kromě zaměstnání dělal i práci za ní, ale aby vzal na chvilku dítě a práce ji půjde rychleji od ruky. A nesnaž se mi tvrdit, že tvá žena není ráda, když jsou děti chvíli s tebou (nebo s někým jiným) a že může vydechnout (at při práci nebo čemkoliv jiném)
@Jana525 píše:
Vzit maleho a psa na zahradku je prace? Ty jo neni to spis pasivni relax?
pokud se normalne vyspal po nocni, tak nechapu, proc by nemohl je vzit na zahradu? podle tveho prispevku odhaduji, ze jinak zrejme doma nemusi hejbnout prstem.
Relax, jo? tak proč si ženský tak stěžují, že jsou z péče o dítě grogy? jestli je realx být s děckem venku, tak ženské z celého dne poměrně dost dlouho relaxují - třeba když si hrají s dítětem nebo jdou na hřiště nebo na procházku.
Asi takhle - jestliže je zakladatelka doma, tak kruci si může uklidit, když děcko spí a nemusí mít bordel jak v tanku. A může nechat chlapa po noční se dospat, ne?
@Havran007 píše:
No já to s dětmi dělat nemůžu, s těma našima zrovna nejde ani vařit oběd. Takže kdyby si tahle stěžovala moje partnerka, tak bych to chápal, ale to jsou dost rozdílne případy.
A ještě dotaz, jak teda ta partnerka vaří ten oběd, když to s vašimi dětmi nejde?