Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák A proč musí uklízet když dítě spí? Není to právě ta chvíle, kdy si může vydcnout? A proč nemůže mít doma bordel jak v tanku? A proč mají všichni pocit, že není pro ženskou větší radost než být s dítětem venku a koukat na to, jak dělá bábovičky?
A jen tak mimochodem, za tu hodinu co dítě spí, se toho až tak moc zvládnout nedá.
A co kdyz ma zakladatelka doma neporadek, protoze dopoledne varila a hrala si s ditetem aby bylo v klidu a nebudilo tatinka. A on kdyz po 8mi hodinach spanku vstal, predpokladam naobedval se ma problem se treba hodinu ci dve venovat vlastnimu diteti, aby zakladatelka mohla uklidit a mohli treba zbytek krasneho patecniho odpoledne stravit vsichni spolecne.
No, já spíš nechápu jednu věc - proč je tak důležité prudit teď chlapa po noční, abych mohla uklízet, když je pátek a tedy předpoklad, že bude následující dny doma a může se to zvládnout ve dvou zítra.
@j.a.n.i1 Otázka je v jakých dvou
Jak to tak zakladatelksa popsala, tak moc nevěřím tomu, že by manžel s ní zítra šůroval. A někde je prostě pořád zvykem, že se uklízí v pátek, aby bylo o víkendu uklizeno a pohoda.
@alviola Ale ona si na bordel stěžuje a chce ho likvidovat, proto jí radím, jak to udělat v klidu. Osobně bych se na bordel vykvajzla, pokud by to nebyla špína a netahala bych se s blechama o peřiny, tak si raději sednu, dám kafe, nohy na stůl a užívám si klídku. A přes den, když už tedy mám chlapa doma, se raděj vypláznu ven k bazénu a hotovo dvacet. naklizená a naleštěná domácnost není můj sen. Mimochodem - nekoupí někdo žehličku? mám jednu - přesně o jednu víc, než potřebuji! ![]()
A mimochodem - za hodinu ti klidně udělám normální víkendový úklid v našem RD 3+1!
@inkakřivák Ty jo, seš úžasná
Máme byt 2+1, to zvládneš za půl hodiny, tak přijeď ![]()
Taky bych chtěla po probuzení, kdy v noci několikrát vstávám k dítěti, mít minimálně hodinu klidu, než bych se nějak začala zajímat o dítě, domácnost, zvířectvo…
@alviola taky raději uklidím pátek odpoledne, abych mohla celý víkend být s rodinou na zahradě, na výletě…
@alviola No hele, stačí nehrotit - jednoduše seberu krámy a roznesu na místo, naperu špínu do pračky, setřu prac a umyju ošmatlaný stůl, zametu, někdy stáhnu podlahy, nekdy ne kdyřž se mi nechce a nelepíme se a hotovo dvacet. A ještě si nikdo nestěžovat. Šetřím síly!
Bydlíš moc z ruky!
@inkakřivák Jsi můj člověk
a nabízím druhou žehličku, taky mám o tu jednu víc než potřebuji… tedy pokud ji po stěhování najdu (stěhovali jsme se před 3 lety)
@Jana525 píše:
Vzit maleho a psa na zahradku je prace? Ty jo neni to spis pasivni relax?
pokud se normalne vyspal po nocni, tak nechapu, proc by nemohl je vzit na zahradu? podle tveho prispevku odhaduji, ze jinak zrejme doma nemusi hejbnout prstem.
Přesně tohle mě napadlo jako první… Zakladatelka píše v pů třetí odpoledne, to znamená, že je čerstvě vyspalej, napapanej, tak teď může chvíli fungovat jako otec (to je přece ta jednodušší možnost, taky mohl jít třeba sekat trávu, že jo) a pak se ještě na dvě hodinky vyplácnout u televize, než pojede na další noční ![]()
@Havran007 no on si to myslel i můj muž, ale prostě, jednou, musle, protože jsem byla v nemocnici a změnil názor.. že prostě musí to jít, že nejde říct- nejde to.. Jak jsme psala nikdy bych mu děti nedala, když by něco dělal, a fakt by musel mít klid.. ale on když mu řeknu, že potřebuju něco dodělat, tak právě chápe, proč to dodělané nemám.. ví, že práci sám dělá např. hodinu a s dětmi hodinu a půl ![]()
Ale možná jiné je to na bytě a jiné je to na domě, kdy člověk má práce hodně.. já vlastně nemám jako domácnost, ale přes den, jdu i zalévat zeleninu, a nebo různé zametačky okolo domu dětem bazeek, ven dovnitř, převlékačka, a jiné, kdo bydlí na baráku ví.. a samozřejmě, je potřeba, tak i třeba něco natřu, když manžel nestihl- kousek plotu..
Když jsme bydleli na bytě, tak manžel přišel a opravdu mohl sedět pak celý den, protože na bytě uklid trvá pár hodnek a je to.. on sám neměl co jako dělat
Jsem x roku s chlapem, ktery, kdyz dela v CR dela dve ranni, dve nocni 12h. a pak ma stejny turnus volno, kdyz jezdi do sveta, delaji tyden ranni, tyden nocni, plus unavena cesta zpet. Nedokazu se do nej vzit, nedokazu si jeho fyz. a psych. narocnou praci predstavit, ale snazim se mit pochopeni, vzdycky, kdyz prisel po nocni mel zazemi, aby si odpocinul, ze tak vycerpana, jak on jsem nikdy nebyla ani s tema nasima trema deckama, praci na zahrade. A to je hodny, ze kdyz dela v Cesku, tak po nocni mi vola at nachystam decka, ze je vyzvedne, zavede do skolky nez pujde spat at nemusim letet do skolky a zpet honem do prace. Mame patrovy barak, takze kdyz se potrebuje vyspat, nabrat silu, tak my jsme dole nebo na zahrade, jdeme ven, proste si najdeme program s deckama. A kdyz je ve svete, to mame presne cas, kdy po nebo pred praci vola na skype, kolikrat je unaveny, ze nam pri volani usina.
Ja loni odmitla nabidku delat praci na nocni, ze proste do toho nejdu, nedam to. O to vic si vazim lidi, kteri to delaji, vydrzi. Kdyz ma volno, tak se nam venuje normalne, nemuzu si stezovat.
@Kelsey asi tak nějak bych to viděla.. Já taky poznám, kdy je manžel opravdu hodně unavený, ale taky poznám, kdy je odpočinutý a mánabrané síly… Takže pokud b y mi tu bloumal po baráku, tak na něho nehouknu jdi ven s dětmi. Pokud vidím, že spal dobře vstane, energie má dost, tak mu narovinu řeknu, věž ven s dětmi, já dodělám co mám a za chivlku přijdu s kávou ![]()
Holky nakonec prisli oba s usmevem na rtech ta hodinku, ja si mezitim uklidila a dali sme si to kafe. Muz sel jeste dnes na nocni ale vrati se kolem 3 cca a zitra hned rano jedeme za babickou na vikend, tak sem tu nechtela mit bordel pres vikend. Ale prekvapilo me, kolik zenskych tady me sjelo za to, ze chudaka chlapa nenecham probrat a jeste po nem nedej boze chci, aby se venoval detem!!
Prosim, v pristim zivote se chci narodit jako chlap, ktery si v klidu odmaka svou osmicku a prijde do naklizeneho bytu, kde sedi vystajlovana zena, hodne tiche deti a je navareno a nic se ode me nechce
![]()
@Kattynka000 píše:
@warita Bez sorráče, protože zakladatelka teď napsala, že dítěti už je rok a půl, chlap po fyzicky náročné noční spal do 13hodin, takže je sotva hodinu vzhuru a ona už ho začne úkolovat, místo aby ho nechala rozkoukat? Mě chlap pomáhá taky neskutečně, mále je 8m, chlap třeba včera měl 16h směnu, kdy se taky nezastaví a v životě by mě nenapadlo ho ještě úkolovat, že já nemám kdy odpočívat.. A to mám k RD dvě brigády. Jestli chceš zlato, tak pomoz, ale jestli jsi unavený, tak si jdi klidně ještě lehnout k filmu, já si poradím. Takže jestli si s rok a půl starým dítětem, když je úplně na RD bez jakékoli brigády neumí zorganizovat čas na úklid, tak je chyba trošku někde jinde, než v chlapovi.. Takže sorráč ty, ale když chlap maká, ještě k tomu nejen noční, ale k tomu i fyzicky náročnou práci, ženská je jen na RD, tak by mě v životě nenapadlo chlapa třeba prudit hodinu po tom co vstane, ať se hned zapojuje, protože já nemám taky kdy odpočívat.
A nutno zminit, ze i kdyz chlap spal tech 8 hodin, nemusi byt vyspany. Tenspanek po nocni ptes den je neco uplne jineho nez kdyz spite normalne v noci.Kdo nedelal nocni to nepochopi.Muze spat treba 12 hodin a stejne vstane a je jak by ho nekdo prastil po hlave kladivem. A hodne me udivuji i reakce typu ja bych to bez manzela nedala byla jsem na nervy a tak.To jako byste zensky delali co kdyby jste toho chlapa nemeli za zadkem? RD je pohodicka proti nocnim nekde ve fabrice to byste si eli uvedomit.Ja delala na tri smenny od roku prvniho ditete a zadny chlap mi nemusel pomahat. A to pockejte az budete mit tech decek vic a budete chodit do prace to bude teprv doma bordel, budete na ten rodicak jeste z laskou vzpominat.