Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedodrzuju zadnou poveru. Kdybych nevstala od stedrovecerni vecere, tak se nenajime. Srovnej si to v hlave a nastav jasne hranice.
@Aries6 píše:
Tohle jsme řešily s manželem. Protože já nenaskládám na stůl všechny talíře, polívku, salát i řízky. A děcka to a tam to, maličká na záchod. Takže stejně vstanu. Prostě to nejde. Zatím žijeme.
manžel kvůli tomu přidává stolek a malej se šel povinně vyčůrat ![]()
@ka2ka píše:
manžel kvůli tomu přidává stolek a malej se šel povinně vyčůrat
To by u nás nestačilo. Nejmladší neposedí, nevydrží tak dlouho, než se všichni nají. Ani jedna to do těch cca 2 let nevydržela. A za cenu křiku ji u toho stolu držet nebudu. Za to mi to nestojí a v takovou chvíli na pověry kašlu.
@vertunka Já to mám od mamky zakázané na Štědrý den i na Nový rok
pro jistotu ![]()
@ka2ka jj u nás se taky přidává stolek na štědrovečerní večeři, taky nevstáváme
u manžela v rodině je volnější režim, tam mohla vstát alespoń hospodyně ![]()
@Aries6 píše:
To by u nás nestačilo. Nejmladší neposedí, nevydrží tak dlouho, než se všichni nají. Ani jedna to do těch cca 2 let nevydržela. A za cenu křiku ji u toho stolu držet nebudu. Za to mi to nestojí a v takovou chvíli na pověry kašlu.
My to vstávání vyřešili, že jíme „naoko“ Každý mini porci, po dětech se nechce, aby jedli, jen musí ochutnat. Takže večeře trvá max 15min. A po rozdání dárků se jdeme dojíst. ![]()
Jediné co dodržujeme je prádlo na Nový rok. A žádné návštěvy 25.-kdo 25.odejde z domu na návštěvu, odnáší si z domu štěstí ![]()
Připomnělo mi to, že jsem v mládí zaslechla, že se má šlapat na kanál pro štěstí. Od té doby, když to jde, tak přes něj jdu, i když už vím, že pověra to praví na opak - tedy neslapat na kanál.
Závěr: ber vše s rezervou a nenech se tím rozhodit. Znám holku, co se narodila v pátek třináctého - nejchytřejší a nejúspěšnější holka z ročníku. ![]()
Pověry mají na náš život takový vliv, jaký jim přisoudíme význam, většinu pověr neznám a nevěřím jim, čím víc budete věřit, tím ve větším strachu budete žít. Co se má stát stane se a nemá na to vliv zlomená svíčka, šlápnutí na kanál nebo černá kočka na silnici nebo rozbité zrcadlo…
důrazně si s rodinou promluvit, nebo se odstěhovat
Neupínala bych se tolik na nějaké pověry. Pak vám to akorát bude ničit život jak říkáte… :/
@Netopirek píše:
My to vstávání vyřešili, že jíme „naoko“ Každý mini porci, po dětech se nechce, aby jedli, jen musí ochutnat. Takže večeře trvá max 15min. A po rozdání dárků se jdeme dojíst.Jediné co dodržujeme je prádlo na Nový rok. A žádné návštěvy 25.-kdo 25.odejde z domu na návštěvu, odnáší si z domu štěstí
Tak dík, tuhle jsem ještě neznala. Teď mi bude strašit v hlavě ![]()
Na me tohle zkouseji babicky. Ze malou nesmim do roka ostrihat, jinak umre. Ze se nema videt v zrcadle. Ze ji nemam fotit. Ze nesmi na hrbitov (byli jsme na dvouhodinove prochazce a po ceste domu jsme zapalili svicku dedeckovi). To je porad neco
neres to, treba je to prejde, kdyz uvidi ze na to kasles ![]()
My se pověrama řídíme, ale nevěříme na ně. Být Tebou tak se odstěhuju, nebo se zcvokneš!
Já letos prala i na Nový rok, protože se mládě v noci počůralo. Ale prádlo neviselo
Nevstávání od štědrovečerního stolu vzalo za své s dětma. Zrovna letos se 2,5 leté dítko rozhodlo po polévce jít kakat
Drůbež teda na Nový rok nejíme, u nás je tradičně v nějaké podobě čočka.
@Ella9 píše:
Připomnělo mi to, že jsem v mládí zaslechla, že se má šlapat na kanál pro štěstí. Od té doby, když to jde, tak přes něj jdu, i když už vím, že pověra to praví na opak - tedy neslapat na kanál.Závěr: ber vše s rezervou a nenech se tím rozhodit. Znám holku, co se narodila v pátek třináctého - nejchytřejší a nejúspěšnější holka z ročníku.
Já jednou šlápla na kanál a prolítla jsem dovnitř, na ulici ve městě. Děti učím vyhýbat se kanálům.