Povinnost vrátit dítě matce v jí změněném termínu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
24.8.15 14:19

No, svým způsobem jste si to zavařili sami, že jste si na OSPODu nesepsali už to, že u vás bude kluk celý srpen. Vždyť na tom vůbec nic není a přece jste mohli vědět, že budou problémy. S tou policií jste to možná zbytečně vyhrotili… Policie se volá, když někdo někoho přepadne nebo zabije, ne když dva lidi nejsou schopni se domluvit. Nic neporušila ani ona, ani vy, měli jste to dle dohody. Její přikazovačná rétorika je samozřejmě špatně, ale ničím jiným se neprovinila.

Poradila bych vám zavolat si s ní a zkusit se nějak dohodnout, ale už je pozdě, takže… A nezatahovat do toho to dítě… ale na to už je taky pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.8.15 15:07

@kacz kdybys zi četla, tak bys věděla, že byli dohodnuti do 27.8. a že to matka teď mění;)

Zakladatelko nenajdete ten email v koši, nepreposilala ho chlap někam?

• Citovat
  • Upravit
7904
24.8.15 15:13

@lucenka já jsem to pochopila, ale je to bohužel slovo proti slovu a pokud to mají „dle dohody“, není „v právu ani jeden. I kdyby to zakladatelka měla písemně, tak "dle dohody“ nebrání tomu, aby jedna dohoda byla posléze upravena v jinou.

Pokud musíte kvůli styku dohodou, který byl řešen už i na OSPOD, volat policii, tak to znamená jediné - že se nejspíš dohodnout nedokážete a musíte k tomu soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.8.15 15:27

@kacz vždyť oni se dohodli… nebo snad matka může dohodu měnit, jak se jí zachce? dohoda je něco, na čem se snad shodnou oba rodiče :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7904
24.8.15 15:33

@lucenka dohoda nemusí být a taky většinou není neměnná, když se s někým dohodnu, že se sejdeme na místě A a on mi potom volá, že musel ještě něco vyřídit a jestli bychom se nemohli sejít na místě B, obvykle se aspoň pokusím vyjít vstříc. Tomu se říká dohoda. Vyznačuje ji to, že s ní obě strany v daném momentě souhlasí, ne to, že se nemůže změnit.

Oni se dohodnout neumí a je celkem jedno proč, tady je to vylíčeno jako vina matky - fajn, ale to není podstatné, zkrátka dohoda evidentně není možná a nefunguje a proto by měli jít k soudu anebo si alespoň najít dobrého mediátora a všechno sepsat písemně a nechat soudem potvrdit.

Do té doby je nejlepší zbytečně nerozdmýchávat konflikt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.8.15 15:35

@kacz ano podle zoho co píses, ale měla ex napsat jestli by dítě mohli kvůli oslavě dřív. Ne jim to oznámit jako hotovou věc.

• Citovat
  • Upravit
7904
24.8.15 15:39

@lucenka jistě, její rétoriku jsem taky uvedla jako její jediné provinění, jak si v mém příspěvku výše můžeš přečíst. Ale to na věci celkem nic nemění, dohoda prostě evidentně není možná a hledat viníka je vcelku zbytečné. Ať je to vina její, jeho anebo obou, bude to muset k tomu soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.8.15 15:46

@kacz to že budou muset k soudu je asi všem jasné. Zakladatelka chce ale rady, jak dosáhnout ted toho, aby ex dodržela dohodu a oni měli dítě ještě týden u sebe.

• Citovat
  • Upravit
65678
24.8.15 15:54

@kacz Ale oni už jednou ustoupili, měli ho mít celý srpen a přijel k nim až 8.8. Už to je změna dohody, kteoru jim zřejmě jen oznámila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
24.8.15 16:04

@lucenka rada by asi byla trvat na svém a zároveň nevyhrocovat konflikt, což, pokud už volali policii, je trochu pozdě. A taky mít všechno písemně, jinak je to slovo proti slovu. Ten chlap je taky trochu blbej, že vyhodí e-mail, i když s dohodou byly prokazatelně v minulosti problémy.

Takže teď už jen vzít na vědomí, že je chyba na obou stranách a zbytečně to nevyhrocovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.15 16:08
@canaglia píše: … Je to nejstrašnější případ, se kterým jsem se dosud setkal.
Četla jsem knihu „Příběhy mužů“ od V. Noskové, proti tomu je ten náš případ slabý odvar, i když kdo ví, co ještě přijde. Zakladatelka
  • Citovat
  • Upravit
102087
24.8.15 16:11

@kacz Já tu ale nečetla nic o tom, že by volali policii, to se tu jen řešilo, čeho jsou někdy matky schopné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.15 16:25

Tak zase díky všem za reakce. Pár doplnění k tomu, co tu zaznělo nebo nezaznělo. Policií nám začala vyhrožovat matka, okamžitě jdu na Policii, budeš mít záznam, kluka už v životě neuvidíš… Tkže my jsme volali na místní služebnu Policie potom taky, ale jen s dotazem, co máme čekat, abychom když tak syna (a dcery) uchránili nějakých stresů. Tam nám poradili, ať druhý den jdeme na místní OSPOD. Tam návštěva proběhla v pohodě, taky syn tam sám řekl, že chce být ještě u táty, sepsali tam záznam, děti si tam pohráli s autama (šla tam i starší dcera) a domluvili se, že sociálka přijde k nám se podívat, protože jí mezitím už z Prahy poslali spis ohledně toho soudu, co bude v září.
Akorát před návštěvou byl syn trochu nervozní, jestli se ho na něco budou ptát, a co když to nebude vědět :-), jinak dobrý. O matce před dětma mluvíme neutrálně, dětem to říkáme narovinu - máma tě chce už zpátky, ale slíbila víc dnů, a navíc to řekla ze dne na den, nikdo jsme nebyli připravený, tak teď moc nevíme, co dělat, proto se půjdeme poradit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.15 16:48

Další - jestli strategie ústupná nebo konfrontační - doposud manžel zaujímal ústupnou, jednak je ze své podstaty vcelku nekonfliktní, jednak nechává dost věci plynout tak jak jsou (nehodnotím to jako dobrou vlastnost), jenže se ten neuspořádaný styk začal zajídat mě - nemožnost si udělat plány na víkend, neustálé se podřizování jejím rozkazům, vysvětlování starší dceři a jednak víc začala hrotit sama matka, manželovi oznámila mailem, že je „jediným zákonným zástupcem syna a že jedinou rodinou syna je ona, její druh - "táta“ a dvě babičky - její matka a jejího druha". A pomalu to směřovala do oddělení syna od otce, a zároveň ale i širší rodiny (nezapočítala do výčtu rodiny dědečky, sestry…). Na to se vyburcoval manžel k ráznějšímu činu - úprava styku. To že si vymazal mail(y) není o tom, že je blbec, jak tu někdo napsal, ale o tom, že od 15ti pracuje pouze rukama a počítač ovládá a používá málo, a ani to nepotřebuje, nemá ten mail ani v koši, koukala jsem tam.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
24.8.15 16:57
@Anonymní píše:
Další - jestli strategie ústupná nebo konfrontační - doposud manžel zaujímal ústupnou, jednak je ze své podstaty vcelku nekonfliktní, jednak nechává dost věci plynout tak jak jsou (nehodnotím to jako dobrou vlastnost), jenže se ten neuspořádaný styk začal zajídat mě - nemožnost si udělat plány na víkend, neustálé se podřizování jejím rozkazům, vysvětlování starší dceři a jednak víc začala hrotit sama matka, manželovi oznámila mailem, že je „jediným zákonným zástupcem syna a že jedinou rodinou syna je ona, její druh - "táta“ a dvě babičky - její matka a jejího druha". A pomalu to směřovala do oddělení syna od otce, a zároveň ale i širší rodiny (nezapočítala do výčtu rodiny dědečky, sestry…). Na to se vyburcoval manžel k ráznějšímu činu - úprava styku. To že si vymazal mail(y) není o tom, že je blbec, jak tu někdo napsal, ale o tom, že od 15ti pracuje pouze rukama a počítač ovládá a používá málo, a ani to nepotřebuje, nemá ten mail ani v koši, koukala jsem tam.

Dohody se mají dodržovat. Souhlasím s tebou. O život viditelně nešlo, takže matka by měla mít dostatek soudnosti a nechat kluka tam, kde je. tedy v případě, že by jí šlo o jeho dobro, což v tomto případě asi nebude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky