Povinnost vrátit dítě matce v jí změněném termínu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.8.15 21:17
@Kobea píše:
Já mám to samé, ale obráceně. Jsem matka a problémy dělá neustále otec :nevim:. Dohodnout se s ním nedá, udává mě různě po úřadech.
Taky chodím na sociálku vyklepaná, taky v tom neumím moc chodit, ale ex mě tak cvičí, že se začínám docela zocelovat.
Mám tu výhodu, že ex si svými excesy škodí sám, já pro to ani nemusím nic dělat :mrgreen:. Je samozřejmě nepříjemné vysvětlovat cokoliv na sociálce, ale ve finále z toho jako tydýt vyleze vždy on :potlesk:.Doporučuju dát návrh na soud a přesně všechno určit.
Já jsem třeba dala kalendářní měsíc prázdnin na střídačku. Jeden roku bude mít děti celý červenec, druhý rok celý srpen.
Kdybys potřebovala, pošli SZ a já Ti napíšu, jak to máme v rozsudku my. Soud to schválil kompletně, jak jsem to chtěla já. A jsem spravedlivá k ex. Má děti i na Štědrý den a všechny prázdniny poctivě střídáme.

Tak to držím palce, at se to urovna, protoze povaha cloveka se moc nezmeni, a aby vam moc neskodil, naopak prospival, hlavne kvuli detem.
Do toho rozsudku ti to psala pravnicka? Taky nejakou formulaci mame, tak by me zajimala ta tvoje, byt i jen pro srovnani, jestli je od pravnicky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.15 18:13

místo vrácení dítěte - šprajcy

Takže pokračujeme… pro syna si matka nedojela, na OSPODu v Praze taky neuspela - pripomneli ji ze je v zapise „ze se na prazdninach jsou rodice schopni domluvit“ a ze styk je na dohodu, coz je tento pripad. Tak dnes je toho 27.8. a manzel jel vratit syna do Prahy v obvyklem case. Jezdi vlakem i se starsi dcerou, maji to jako vylet i rozluckovy ritual, ovsem je treba, aby si matka prevzala syna na autobusove zastavce PID, kterou ma pet minut chuze od domu, proto, aby manzel hned chytl vracici se autobus PID, aby se na vlakove nadrazi dostali vcas a nezmeskali navazujici spoj. Kdyz jsme jeste bydleli v Praze, pozadovala matka predani syna ruzne, nekdy v miste bydliste, nekdy pred Billou - vzdy SMSkou 20 minut pred predanim ve zneni „syna predas/dovedes tam a tam, v tolik a tolik“. Dnes mu vsak oznamila, ze si syna prevezme POUZE na adrese bydliste a na zastavku si pro nej neprijde. Coz znamena, ze nestihnou vlak zpatky a zbytecne uviznou na par hodin v Praze. Da se tohle jeji jednani jeste nekam popsat - napr. doplnit soudu, nebo napsat na OSPOD apod.? Prip. pozadovat pro vyrok soudu, aby si ho matka prebirala ne primo pred vchodovymi dvermi ale pet minut chuze od nich? Je to tak nemozny pozadavek, kdyz manzel jezdi 120 km? Mate k tomu nejake rady, zkusenosti? dekuji.

• Citovat
  • Upravit
65678
27.8.15 18:15
@Anonymní píše:
Takže pokračujeme… pro syna si matka nedojela, na OSPODu v Praze taky neuspela - pripomneli ji ze je v zapise „ze se na prazdninach jsou rodice schopni domluvit“ a ze styk je na dohodu, coz je tento pripad. Tak dnes je toho 27.8. a manzel jel vratit syna do Prahy v obvyklem case. Jezdi vlakem i se starsi dcerou, maji to jako vylet i rozluckovy ritual, ovsem je treba, aby si matka prevzala syna na autobusove zastavce PID, kterou ma pet minut chuze od domu, proto, aby manzel hned chytl vracici se autobus PID, aby se na vlakove nadrazi dostali vcas a nezmeskali navazujici spoj. Kdyz jsme jeste bydleli v Praze, pozadovala matka predani syna ruzne, nekdy v miste bydliste, nekdy pred Billou - vzdy SMSkou 20 minut pred predanim ve zneni „syna predas/dovedes tam a tam, v tolik a tolik“. Dnes mu vsak oznamila, ze si syna prevezme POUZE na adrese bydliste a na zastavku si pro nej neprijde. Coz znamena, ze nestihnou vlak zpatky a zbytecne uviznou na par hodin v Praze. Da se tohle jeji jednani jeste nekam popsat - napr. doplnit soudu, nebo napsat na OSPOD apod.? Prip. pozadovat pro vyrok soudu, aby si ho matka prebirala ne primo pred vchodovymi dvermi ale pet minut chuze od nich? Je to tak nemozny pozadavek, kdyz manzel jezdi 120 km? Mate k tomu nejake rady, zkusenosti? dekuji.

S tím asi neuspějete. Myslím, že má nárok si ho převzít doma. Je problém otce, jak se dopravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
27.8.15 23:12
@vokishka píše:
S tím asi neuspějete. Myslím, že má nárok si ho převzít doma. Je problém otce, jak se dopravuje.

No, já bych asi řešila, kdo byl ten, kdo se odstěhoval, pokud otec, souhlasím, s tím, že je to jeho problém, pokud matka, tak bych tím zkusila argumentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
28.8.15 18:42

Předání určuje soud striktně v bydlišti dítěte (někdy definováno jako bydliště matky). Jiná věc je pokud se rodiče domluví jinak např. bezkontaktní předání ve školce, škole, ale to pouze v případě schválení dohody rodičů. Zastávka je nevymahatelná a s tím bych u soudu ani nezačínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
28.8.15 18:43

Jde taky o to, že soudy nechtějí určovat místo předání podle toho jak se třeba budou měnit jízdní řády a zastávka přestane vyhovovat. U rozsudku se většinou počtá s větší „trvanlivostí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.15 11:18

No kdyz to shrnu, u soudu bychom se „zastavkou“ asi neuspeli, ja bych nenavrhovala zastavku, ale formulaci „v miste bydliste matky/ditete“, to nemusi nutne znamenat pred vchodovymi dvermi. Jenze kdyz ona bude delat sprajcy, asi stejne manzel niceho nedosahne. Akorat kde je tedy spravedlnost? - kdyz ona si poruci, ze ma syna vratit u Billy nebo treba na namesti, tak to je ok, to muze, ale pro manzela stejna moznost neplati? Vzdalenosti od domu ditete jsou stejne. A manzel ma dobry duvod pro zadost o prevzeti na zastavce - navazujici spoj 120 km zpet. A ano, prestehoval se manzel, ale opet z duvodů, ktere snad podstatnejsi byt nemuzou - vcetne napr. pomoci s peci o 84leteho imobilniho otce po mrtvici v domaci peci aj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.15 11:46

No a mimo tema uz jen souvisejici - kdyz pry manzel syna predaval, nerekla matka synovi ani ahoj, nepozdravila nikoho, jen na nej houkla mezi dverma „tak pojd“ a tvarila se tak, ze pry byl syn vydeseny a jen na manzela koukal a nechtel se ho pustit. Kdyz jsem nad tim premyslela, nedokazu si predstavit, ze bych neprivitala svoje dite pozdravem, pusinkou, objetim, kdyz ho vidim po cca trech tydnech ani kdybych byla sebevic nastvana. Sla nahoru po schodech a syn se za ni plouzil sam. Nebyla jsem u toho, ale bylo mi ho i tak lito. Taky mel syn v tyhle dny svatek, a ona mu ani nepoprala, i kdyz ten den i dalsi dny volala s tema svyma vyhruzkama o policii a socialce, jen mlela o oslave narozenin jejiho druha, na ktere syn „musi byt“…

• Citovat
  • Upravit
3998
29.8.15 13:10

Bydlistě dítěte je bydliště dítěte, to je jednoznačné určení, takže to fakt není 5minut někde jinde a znamená to předání buď v bytě, domě, nebo ty vchodové dveře. Takže s tím bych rovnou počítala a přizpůsobila se tomu a zajistila si předání, dohoda nefunguje a nic jiného soud neschválí. Pokud to budete mít v rozsudku je to závazné pro otce i matku. Pokud si dohodnou cokoliv jiného je to na nich, ale to je prostě dohoda rodičů v tom jim nikdo nebrání. V rozsudku je jen to, co je zároveň vymahatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
29.8.15 13:37
@Anonymní píše:
No a mimo tema uz jen souvisejici - kdyz pry manzel syna predaval, nerekla matka synovi ani ahoj, nepozdravila nikoho, jen na nej houkla mezi dverma „tak pojd“ a tvarila se tak, ze pry byl syn vydeseny a jen na manzela koukal a nechtel se ho pustit. Kdyz jsem nad tim premyslela, nedokazu si predstavit, ze bych neprivitala svoje dite pozdravem, pusinkou, objetim, kdyz ho vidim po cca trech tydnech ani kdybych byla sebevic nastvana. Sla nahoru po schodech a syn se za ni plouzil sam. Nebyla jsem u toho, ale bylo mi ho i tak lito. Taky mel syn v tyhle dny svatek, a ona mu ani nepoprala, i kdyz ten den i dalsi dny volala s tema svyma vyhruzkama o policii a socialce, jen mlela o oslave narozenin jejiho druha, na ktere syn „musi byt“…

promin ale nebylo by lepší abysi manžel nevzal syny do péče když matka dělá problémy a syn se jí očividně bojí a znám případ kdy soud napsal do rozsudku předání tam a tam z důvodu toho a toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.15 18:55
@věrasek80 píše:
promin ale nebylo by lepší abysi manžel nevzal syny do péče když matka dělá problémy a syn se jí očividně bojí a znám případ kdy soud napsal do rozsudku předání tam a tam z důvodu toho a toho

On uz si to proveroval pred nejakou dobou, ale rekli mu, ze je bez sance, ze dite se ponechava u matky, jen pokud neni fetacka, alkoholicka apod. On by stal o to, mit ho v peci, ja bych tomu nebranila. Nasli jsme si nedavno i to, ze stridava pece neni mozna, kdyz ziji v jinem meste, a navic se spolu nedokazou domluvit nebo predavat s prekryvem, tj. tak, aby spolu stravili nejaky cas pri predani, aby syn videl, ze spolu normalne mluvi. A ackoli to neni vina manzela (nema zatim nikoho s kym by se kdy v zivote rozhadal, spis vzdycky pri konfliktu ustoupi, a az dotedka ustupoval i bejvalce), je to pro rozhodovaci praxi soudu jedno. Na ni si na socialce stezoval uz i jeji otec, OSPOD se tim vsak nezabyval, a jeji mama o ni rika, ze vi, ze je rapl. Syn je hodne v peci babicek, tak to mu kompenzuje peci matky, neni nijak zanedbany, je sikovny, jen k ty svy mame, tatovi a druhovi-tatovi ma pocuchany vztahy.
Jak znelo prosim te zneni rozsudku o „předání tam a tam z důvodu toho a toho“?

• Citovat
  • Upravit
69235
29.8.15 19:39

Hele, já bych to u soudu zkusila, napsala bych tyto důvody, a zkusila bych to, za zkoušku se nic nedá, ne? Maximálně soudce řekne, e to nejde, a nebo třeba taky vyhoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
29.8.15 22:29
@Anonymní píše:
On uz si to proveroval pred nejakou dobou, ale rekli mu, ze je bez sance, ze dite se ponechava u matky, jen pokud neni fetacka, alkoholicka apod. On by stal o to, mit ho v peci, ja bych tomu nebranila. Nasli jsme si nedavno i to, ze stridava pece neni mozna, kdyz ziji v jinem meste, a navic se spolu nedokazou domluvit nebo predavat s prekryvem, tj. tak, aby spolu stravili nejaky cas pri predani, aby syn videl, ze spolu normalne mluvi. A ackoli to neni vina manzela (nema zatim nikoho s kym by se kdy v zivote rozhadal, spis vzdycky pri konfliktu ustoupi, a az dotedka ustupoval i bejvalce), je to pro rozhodovaci praxi soudu jedno. Na ni si na socialce stezoval uz i jeji otec, OSPOD se tim vsak nezabyval, a jeji mama o ni rika, ze vi, ze je rapl. Syn je hodne v peci babicek, tak to mu kompenzuje peci matky, neni nijak zanedbany, je sikovny, jen k ty svy mame, tatovi a druhovi-tatovi ma pocuchany vztahy.
Jak znelo prosim te zneni rozsudku o „předání tam a tam z důvodu toho a toho“?

v rozsudku je přímo napsáno že dítě se bude předávat z důvodu žádosti matky tam a tam, nechci jmenovat obchod a pokud vím tak můj kamarád dostal syna do péče i díky tomu že babička dítěte-matky matka šla vypovídat na OSPOD a potom k soudu že vnukovi bude lépe u otce z důvodu že matka je rapl chvíli tak a potom tak, tak bych zkusila manželovu ex tchyni zda by to pro vnuka udělala také a pokud už mu je 8let tak by ho soud poslal na vyšetření k psychologovi a dle zpávy od psychologa by ho bud svěřili do vaší péče či do péče matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
31.8.15 16:38

Střídavá péče je možná i když bydlí rodiče v jiném městě (problém bývá škola, dvě školy je fantasmagorie) a rodiče si opravdu spolu při předávání sednout nemusí, stačí předat dítě. Informovat se můžou navzájem třeba písemně. Kolikrát se při předávce nemusí ani vidět. Jeden rodič si dítě vyzvedne v pátek ve škole a za týden (např. intervaly můžou být různé) ho odvede v pondělí do školy, a tam si ho vyzvedne druhý rodič. To je fuk jak si to rodiče vymyslí, aby zvládali.
Můžete zkusit i požádat o svěření do výhradní péče otce, ale je to málo časté, takže se to bude muset solidně prokázat, posudky, výpovědi, přání dítěte..pořádně podložit, ale nesnažit se navalit na matku všechnu špínu světa, nevypadá to dobře. Matky jsou stále hájené a musí být sakra důvod, aby neměly svěřené dítě do péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3569
3.5.16 13:19

Zakladatelko, jak to u Vás dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie