Pozitivně o tchýních

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.1.18 19:44

Já mám taky zlatou tchýni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
20.1.18 19:45

Tak moje tchýně není a nebyla svatá nikdy, spolu se teda nehádáme, asi se mě bojí :) ale musím jí ted hodně pochválit, moc se zlepšila v zájmu o vnoučka a dobrovolném hlídání.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
20.1.18 19:50

@Anturie Promiň, ale nechápu nějak tvůj komentář. Nevím, kde jsem psala, že se na tchýně všeobecně nadává právem. Napsala jsem, pokud vím, že je tu spousta negativních diskuzí na téma tchýně a že podle toho co popisují uživatelky, tak nadávají právem. Neříkám přece, že tchýně jsou všeobecně špatné. A tvůj komentář nemá ani hlavu ani patu, tak nevím na co mám odpovídat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
20.1.18 20:43

@ellie94 Prominu, jen si komentář napsala nehezky!: " vidím tu spoustu negativních diskuzí a komentářů na téma tchýně. Musím říct, že většinou právem :lol:."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
20.1.18 20:50

Tak ja si stezovat nemuzu. Ma urcite „drobnosti“, ale nikdo neni dokonaly. Navic to ma pres ocean, kdyz prijede, zustane alespon na mesic, to by byl zazrak, kdyby se nevyskytlo vubec nic. :D Aspon vim, po kom je muz bordelar, a dava mi to vic pochopeni (ale jenom trosku :mrgreen: ). Jinak je hodna, porad v dobre nalade, chytra, upovidana (nekdy prilis, to ma po ni manzel taky). Kdyz nad tim tak premyslim, vlastne ji mam fakt rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
20.1.18 21:42

Manžela rodiče jsou oba fajn. Mám je ráda, vycházíme spolu bezvadně. Jsou věci, se kterými nesouhlasím a které mi vadí, ale musím je holt respektovat - tím myslím jejich život, chování, některé názory.
Co se týče hlídání dětí, tak vím, že ona je rozumnější a děti mi nenarve sladkým, nenechá je sedět celý den u TV nebo PC. S dědou by to bylo horší, ale naštěstí je tam ona, coby jeho řídící jednotka :D
Mám je moc ráda, ale bydlet bych s nima nechtěla. A na tom se spolu shodneme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
20.1.18 21:48

Taky mám super tc hýni :srdce: Žije sice daleko, ale když už přijede, moc dobře se s ní povídá a nikdy netlačí svoje názory. Nikdy si nestěžuje, že málo píšeme :oops: A s tchánem nám dávají krásný příklad milujícího manželství. Věřím, že ani s dětmi se to nezmění. Jedna švagrová je s dětmi na štíru a je na tchyni trochu odměřená, ale tchýně dělá jakoby se nic nedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.1.18 22:06

Ja mam normalni tchyni. ;) bydli daleko, tak se vidame malo celkem, ale ma me rada, jsme k sobe slusne, vzajemne se respektujeme a mame korektni a fajn vztah. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
22.1.18 13:11
@M-A píše:
Mám hodnou tchýni, sice je ve veku mé babicky (cca 65, moje matka 45), ale celkem jsme si rozumnely. Nicmene kdyz byly problemy s manzelem, jejim synem, drzela za nim ikdyz se nechoval hezky, ale je to jeji krev. Odlisne vnimam vztah i k vnoucatum, k tem od dcery ma blizsi vztah nez k nasemu, ale nekde jsem cetla teorii :lol: ze to tak byva.
Jinak je na me mila, pratelska, hodna. Takova babicka no :hug: :srdce:

Já si myslím, že ten vztah je tam trošku jiný. Protože ona vychovala svou dceru a ta dcera ted vlastně stejně vychovává své děti, tudíž se ve všem dá se říci shodnopu. Možná to je tak. púak taky hraje roli vzdálenost, pokud bydlíte dál, vídáte se mín. No a faktem je to, že každá máma, pokud může, tak spíš požádá o pomoc vlastní matku nežli tchyni. I to může být důvod. Ale neznamená to, že by ta vaše vnoučata měla mín ráda. Je to prostě takto. Děti od dcery mám kousek, vídám je častěji, vím jaké knížky a hry mají rady, co se jim líbí a co ne, víc jim povídám a vím, co chtějí. Děti od syna jsou dál, vídáme se každý týden sice, ale stejně - druhá babička ví mnohem líp, co mají rádi a neradi, líp jim povídá pohádky, protože ví jak, ví, co je baví. Bydlí od nich kousek v jedné vsi. Není to nic proti ničemu. Tak se netrap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
22.1.18 13:16
@Anturie píše:
@ellie94 Prominu, jen si komentář napsala nehezky!: " vidím tu spoustu negativních diskuzí a komentářů na téma tchýně. Musím říct, že většinou právem :lol:."

Já chápu, jak to bylo myšleno, že je tu plno diskuzí na téma hrůzná tchyně a že ty tchyně jsou v těchto diskuzích jako hrůzné označeny právem. Že je to tak? Já tedy si nemyslím, že pokaždé právem, ale to je můj názor jako staré tchyně. Asi tak. Ale jinak znovu zmíním průzkumy, které říkají, že 70 % snach a tchyní mají vztahy dobré.
jenom potom nepocitují zkrátka potřebu zakládat debatu. To je jako s manželstvím a vztahy - kolik tu najdeš debat, mám fajn chlapa, prima vztah, celkem hodné děti, finance jakž takž, prostě se mám dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
22.1.18 13:21

Já mám báječnou tchýni :hug: Mohu jí cokoliv říct, bez výčitek nebo její negativní reakce. Je opravdu skvělá :kytka:
Je to také tím, že to není typická bába :mrgreen:
Mám skvělý vztah i se svou mamkou i když to před pár lety nebylo úplně jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
22.1.18 14:37
@inkakřivák píše:
Já chápu, jak to bylo myšleno, že je tu plno diskuzí na téma hrůzná tchyně a že ty tchyně jsou v těchto diskuzích jako hrůzné označeny právem. Že je to tak? Já tedy si nemyslím, že pokaždé právem, ale to je můj názor jako staré tchyně. Asi tak. Ale jinak znovu zmíním průzkumy, které říkají, že 70 % snach a tchyní mají vztahy dobré.
jenom potom nepocitují zkrátka potřebu zakládat debatu. To je jako s manželstvím a vztahy - kolik tu najdeš debat, mám fajn chlapa, prima vztah, celkem hodné děti, finance jakž takž, prostě se mám dobře?

Presne tak, lidi resi potize, pro lemy, zklamani, kdyz jsou stastni, tak o tom nediskutuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
23.1.18 16:49
@inkakřivák píše:
jenom potom nepocitují zkrátka potřebu zakládat debatu. To je jako s manželstvím a vztahy - kolik tu najdeš debat, mám fajn chlapa, prima vztah, celkem hodné děti, finance jakž takž, prostě se mám dobře?

Ano, máš naprostou pravdu. Souhlasím, se vším, co jsi napsala…
Jen zrovna tato diskuse je výjimečně založena o pozitivních tchýních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
23.1.18 16:55

Tak třeba vydrží - už tu takvé byly a nejpozději po pěti stranách se klasicky zvrhly v debatu na téma moje tchyně je na zabití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
23.1.18 16:59

@inkakřivák Jj, je to tak, ale tato kladná diskuze je zániková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová