Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka píše:
No, mně spíš přijde, že ani jedno nechce. Byt 1+1 pro dva je malý? My jeden čas dobrovolně bydleli v mini garsonce, ale my jsme se měli rádi no…
Ale jestli chceš, udělej to jak radí @Tichošlápek a uvidíš.
Přesně. Taky mám pocit, že když se nechce je to horší než když se neumí. Já ho chápu, že by si představoval větší byt, ale tak trochu nechápu, že se po něm nerozhlíží. Mrkla bych se sama a dala mu nabídky, by mne zajímalo co by našel za další výmluvu.
Moje zkušenost : manžel se také tvářil že ještě ne, že není připravený, bydlení před rekonstrukcí…přesto jsme se nakonec přestali hlídat a mysleli, že to bude po vysazení HA hned, no a už je to 5 let (!!!), skončili jsme na IVF, máme za sebou marné snažení, neúspěšné pokusy o umělé oplodnění a nyní čekáme, zda se udrží první embryo, ktré se chytlo…je mi 33 let.
Manželovi jakoby spadly šupiny z očí, nyní úplně obrátil a občas řekne, že jsme se na antikoncepci měli vykašlat už dávno -a třeba jsme už mohli mít minimálně prvňáčka. ![]()
Nevím jak to máte spolu, já jen že to pak nemusí jít - OPRAVDU to není samozřejmost ![]()
@Gwendík píše:
Moje zkušenost : manžel se také tvářil že ještě ne, že není připravený, bydlení před rekonstrukcí…přesto jsme se nakonec přestali hlídat a mysleli, že to bude po vysazení HA hned, no a už je to 5 let (!!!), skončili jsme na IVF, máme za sebou marné snažení, neúspěšné pokusy o umělé oplodnění a nyní čekáme, zda se udrží první embryo, ktré se chytlo…je mi 33 let.
Manželovi jakoby spadly šupiny z očí, nyní úplně obrátil a občas řekne, že jsme se na antikoncepci měli vykašlat už dávno -a třeba jsme už mohli mít minimálně prvňáčka.
Nevím jak to máte spolu, já jen že to pak nemusí jít - OPRAVDU to není samozřejmost
Já to moc dobře vím, že je nemusí jít na první pokus, i moje kamarádky říkají po jaké době, jedna po roce a pul, druhá po půl roce (to je ta lepsí varianta). Ale on si jede tu svoji pisnicku ze on hned na prvni pokus. ![]()
Koukám na tvoje předchozí založená témata v tomto roce. Přítel chodí na seznamku. Přítel a moje deprese - opustí mě?
Zapadá to do sebe jako dílky skládačky. Podle mě s ním jen zahazuješ nejlepší roky života, on tě nemiluje a nic s tebou neplánuje, a ty to cítíš celou dobu.
@Gwendík píše:
Manželovi jakoby spadly šupiny z očí, nyní úplně obrátil a občas řekne, že jsme se na antikoncepci měli vykašlat už dávno -a třeba jsme už mohli mít minimálně prvňáčka.
Nevím jak to máte spolu, já jen že to pak nemusí jít - OPRAVDU to není samozřejmost
Ono chlapi to kolikrát mají tak, že právě to, že ženská začne (logicky!!) tlačit stran věku, tak oni se o to víc staví na zadní a couvají.
Nicméně nějakou odlehčenou rozmluvou určitě nic nezkazíte. Jak bylo řečeno, alkohol jazyk trochu rozváže, takže se z něj budou líp tahat rozumy (taková ve vhodnou chvíli položená otázka od kamaráda „hele dědku, máš v plánu si pořídit nějaký děti?“ odhalí víc než tisíc psích očí od partnerky).
Faktem je, že jemu je osmatřicet, takže i on by už měl začít přemýšlet, jestli má v plánu vidět své dítě jednou maturovat nebo promovat ![]()
I když po roce vztahu celkem chápu, že se mu to ještě může zdát brzy, já bych se do dětí po tak krátké době nevrhala ![]()
Každopádně to, že se nechce ani normálně sestěhovat by mi naznačilo hodně.
Nechce se vázat, buď se bojí, nebo se ještě ohlíží jinde…
Příspěvek upraven 19.12.17 v 14:44
@Tudii6- Uz to tady holky napsaly nekolikrat. Nechce s tebou zit a nechce s tebou zalozit rodinu. Hledej jinde ![]()
@Tudii6- píše:
Ahoj, poslední dobou se hodně trápím. Před pár mesici bych mluvila jinak, ale nekolik mesicu si pohravam s myslenkou, že bych chtěla díte. Me je 30 a priteli 38, zadne deti nemá. Jsme spolu 1 rok přesne a vídáme se takřka každý den, dá se říct, že spolu bydlíme až na to, že já si stále držím svůj byt, protože on „nechce“ abych se k nemu definitivne nastehovala. Ma malý byt 1+1, slusnou praci, ale pry by to bylo spatne bydlet v takovem malem prostoru. No budiž. Kdyz jsem navrhla tema dite tak mi rekl, ze ho chce, ale AZ budeme mit byt velky. Kdyz navrhnu ze bysme se mohli po necem divat tak to odsouva, ze je toho ted hodne v praci atd… ale hodne toho v praci bude preci porad! Ja se velmi bojim, ze na nej budu cekat az se „rozhoupe“ do te doby az to nepujde a budu neplodna. Porad vse odklada. Je blbost ho do neceho tlacit, to ani nejde, ale velmi me to mrzi. Kdyz s tim zacnu tak mluvi jen o tom bytu, ale ja tomu neverim. Tento mesic prisel 2× s tim ze jeho kamaradi cekaji dite a delal si srandu ze mi mame jen plysaky. Navic razí názor, že by se to povedlo na 1. pokus a ze nechce shanet byt v obdobi tehotenství. Ale neuvedomuje si ze preci to nemusi byt na 1. pokus ale muze to trvat i rok + 9 mesicu… A me uz neni 20.. Bojim se.
to na společné soužití a mimino už vůbec fakt nevypadá…
jemu jeho svoboda vyhovuje a určitě nic z toho měnit nehodlá…škoda času…
@Tudii6- Jednala bych na rovinu, ať už se konečně vyjádří, jestli s tebou v životě počítá nebo ne. Po roce už by měl mít jasno. Taky se spíš přikláním k názoru, že se mu ve vztahu nikam moc posouvat nechce.
Myslim, ze proste dite nechce, nebo mozna jo, ale ne s tebou. Spolecne bydleni stejne tak. Je mu skoro 40, to uz davno neni dvacetilety ucho, co nevi, co vlastne chce. On to vi, stejně jako vi, ze kdyby ti to rekl narovinu, zabava by skoncila. Nechce sceny, vycitky, prijit o pohodli, servis a sex…a proto mlzi
Jo, zni to mozna hrozne, ale nekdy se veci maji opravdu presne tak, jak vypadaji…
Příspěvek upraven 19.12.17 v 14:54
Víš, proč se nechce sestěhovat? Že jste spolu krátce? Tak proč tam u něj jsi nalezlá bez čtyř nocí celý měsíc? Takže spát s tebou chce, ale rozhoupat se, to je mu zatěžko. Začala bych aktivně hledat byt. Utáhneš hypo sama? Máš úspory? Tak bych neváhala. Myslím, že se taky trochu bojíš, že se na tebe vy.., až budeš mít byt a budeš to dítě fakt chtít. Může se to stát, některý chlap je prostě zbabělec, pokud jde o děti. Má nějaké malé příbuzné? Jak se k nim chová?
@jankajj píše:
Koukám na tvoje předchozí založená témata v tomto roce. Přítel chodí na seznamku. Přítel a moje deprese - opustí mě?
Zapadá to do sebe jako dílky skládačky. Podle mě s ním jen zahazuješ nejlepší roky života, on tě nemiluje a nic s tebou neplánuje, a ty to cítíš celou dobu.
Nemam rada kdyz se tady odkazuje na predchozi zalozena temata, a michani je do soucasneho, ale to je na emiminu typicke
Je hrozne bolestiva predstava ze me taha za nos a ve skutecnosti se mnou dite ani budoucnost nechce, že ceka az se treba zmenim k jeho obrazu nebo neco podobneho ![]()
Ma male pribuzne a deti ma rad, a deti ho taky maji radi.
Bohuzel hypoteku si asi sama nemuzu vzit
nemam az tak velky plat abych to cele sama utahla.
Zudina: a tobě připadá, že ty předchozí problémy a pochyby s tímto tématem nijak nesouvisí? ![]()