Prababi upřednostňuje naše dítě

Anonymní
13.11.19 23:00

Prababi upřednostňuje naše dítě

Ahoj všem. Diskuzi zakládám anonymně, nevím, zda sem nechodí někdo z rodiny. Četla jsem tu pár témat, ale všechny jsou o tom, že zrovna vaše dítě je to odstrkované. Bohužel já řeším opačný problém. Má babi, dcery prababi, má celkem 4 pravnoučata. Já mám ještě 3 sourozence. Naše dcera není ani nejmladší, ani nejstarší, ale vadí mi, že jí prababi protěžuje před ostatními pravnoučaty (dárky, sladkosti). Minulý týden jsem ji vzala do hračkářství, kde nakoupila vánoční dárky všem dětem. Samozřejmě naší by skoupila půlku obchodu. Řekla jsem ji, že nakoupené dárky dceři stačí, hodně jsem ji musela uskromňovat, ale ve finále byly všechny +- ve stejné cenové relaci. Co čert nechtěl, dnes mi volala, že jí musím zítra vzít do hračkářství, že musí naší malé koupit ještě další dárky, ale tajně :cert: Je mi to vůči ostatním dětem nefér zvlášť, když to nikomu nemáme říkat, že to dcera dostala od ní. Jedná se o hromady hraček k narozeninám, sladkostí k Velikonocum, Mikuláši nebo jen tak, když přijedeme na návštěvu. Dcera o to ani nestojí, raději si dá zeleninu, ale babi to prostě nechápe. Mrkev pro ni není hodnotná laskomina. Já pak akorát ty tašky plné prošlých sladkostí vyhazuji, protože to u nás nikdo nejí. Dcera už je věku, kdy se pochlubí, že hračky, sladkosti dostala od prababi. Vždy se před svými sourozenci cítím trapně, že naše dostala a jejich děti ne. Prosím, poraďte mi, jak jí mám diplomaticky vysvětlit, ať už nic dalšího nekupuje, že nemáme nafukovací byt. Cítím se hrozně, že by malá dostala spousty dárků a ostatní děti jen 1. Bohužel vím, že řekne, ať to prezentujeme tak, že jsme to dceři koupili my, ale jak říkám, s mými sourozenci se hodně stykame a máme přehled, co kdo kterému dítěti k Vánocům koupí.
Nevím, jestli jste dočetli až sem a zda má můj dotaz hlavu a patu, ale budu ráda za každý názor. Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4398
13.11.19 23:13

Bohuzel citum neporucis. Proste ji dcera asi sedi povahove atd. Rozhodne bych nelhala a ani to neucila dceru. Takove tajnosti pak akorat vedou k trapnym situacim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
13.11.19 23:16
@Anonymní píše:
dnes mi volala, že jí musím zítra vzít do hračkářství, že musí naší malé koupit ještě další dárky, ale tajně :cert:

Snad tedy babičku do hračkářství prostě už nevzít…? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.11.19 23:29

Prostě jí to narovinu řekni. Buď se urazi nebo to pochopí. Vadilo by mi to, a hodně..

• Citovat
  • Upravit
14376
13.11.19 23:39

Vysvětlila bych jí, že mi na vztazích v rodině hodně záleží a že si z toho důvodu nepřeji, aby dělala mezi dětmi rozdíly. A byla bych malinko důraznější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
13.11.19 23:52

Předpokládám, že babička chce dceři dělat radost, vidět, že je nadšená, takže to bude těžký… Já bych se to snažila využít ve prospěch někoho třetího.
Přistoupila by babička na finanční dary, místo věcných, a Ty by dávala přímo vám (jenže to zase neuvidí přímo tu dceřiu radost…)? Pro čisté svědomí bych peníze pak posílala na charitu a nekde bych to evidovala, kdyby Vám to chtěl někdo někdy vyčíst :think:
Nebo mě napadá vzít babičku do zverimexu a skoupit pamlsky pro zvířata a dovést to do útulku… Pod záminkou, že dcera miluje psy a chce, aby se ti nebožáčci měli dobře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
13.11.19 23:55

… Předpokládám, že babičce je někam k sedmdesáti, osmdesáti letům. Tam už se těžko vysvětluje, že si něco nepřejeme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.11.19 00:34
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Diskuzi zakládám anonymně, nevím, zda sem nechodí někdo z rodiny. Četla jsem tu pár témat, ale všechny jsou o tom, že zrovna vaše dítě je to odstrkované. Bohužel já řeším opačný problém. Má babi, dcery prababi, má celkem 4 pravnoučata. Já mám ještě 3 sourozence. Naše dcera není ani nejmladší, ani nejstarší, ale vadí mi, že jí prababi protěžuje před ostatními pravnoučaty (dárky, sladkosti). Minulý týden jsem ji vzala do hračkářství, kde nakoupila vánoční dárky všem dětem. Samozřejmě naší by skoupila půlku obchodu. Řekla jsem ji, že nakoupené dárky dceři stačí, hodně jsem ji musela uskromňovat, ale ve finále byly všechny +- ve stejné cenové relaci. Co čert nechtěl, dnes mi volala, že jí musím zítra vzít do hračkářství, že musí naší malé koupit ještě další dárky, ale tajně :cert: Je mi to vůči ostatním dětem nefér zvlášť, když to nikomu nemáme říkat, že to dcera dostala od ní. Jedná se o hromady hraček k narozeninám, sladkostí k Velikonocum, Mikuláši nebo jen tak, když přijedeme na návštěvu. Dcera o to ani nestojí, raději si dá zeleninu, ale babi to prostě nechápe. Mrkev pro ni není hodnotná laskomina. Já pak akorát ty tašky plné prošlých sladkostí vyhazuji, protože to u nás nikdo nejí. Dcera už je věku, kdy se pochlubí, že hračky, sladkosti dostala od prababi. Vždy se před svými sourozenci cítím trapně, že naše dostala a jejich děti ne. Prosím, poraďte mi, jak jí mám diplomaticky vysvětlit, ať už nic dalšího nekupuje, že nemáme nafukovací byt. Cítím se hrozně, že by malá dostala spousty dárků a ostatní děti jen 1. Bohužel vím, že řekne, ať to prezentujeme tak, že jsme to dceři koupili my, ale jak říkám, s mými sourozenci se hodně stykame a máme přehled, co kdo kterému dítěti k Vánocům koupí.
Nevím, jestli jste dočetli až sem a zda má můj dotaz hlavu a patu, ale budu ráda za každý názor. Děkuji :)

Sladkosti s díky odmítat, do hračkářství podruhé nebrat. Moje sestra absolutně nemá přehled, co všechno synovi koupíme, ač si často voláme. Prostě to v té záplavě letos zapadne a příští rok trvej na 1 dárku. Vždyť rozfrcá celý důchod, ne? Já mám taky štědrou synovu prababi a musím ji korigovat. Ví, jaké sladkosti mu dovolím, že nechci tunu levných šuntů na každé návštěvě a dárek narozeninám nebo Vánocům jen jeden. Ale musela jsem se ohradit a říct, co chci. Vytrvale pletla, syn to odmítal. Natvrdo jsem jí řekla, že to nechci. Ona se sice zabavila, ale vyhazovala akorát peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
14.11.19 05:11

My to tak.meli s tchyni. 2 vnoucata, nas syn tezce preferovany. Nastesti svagrova se svagrem vedeli, jaka babi je, takze to zlou krev nedelalo. Ale prijemne mi to taky nebylo. Navic kdyz tchyne umrela, tak jsme zjistili, ze druhe vnucce nic nenasporila, i kdyz vsude rozhlasovala, ze spori obema vnoucatum stejne.
Bylo to proste jeji rozhodnuti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.19 06:16

Holky, děkuji všem. Ano, babi je 78 let. Taky mě napadlo, aby jí to třeba přidala ke spoření, které dceři platíme, nebo aby ji to ukládala na knížku. Ale bohužel babi říká, že to jsou možná její poslední Vánoce (to už říká asi 5 let :mrgreen:). Mě to právě přijde jako strašné plýtvání penězi, když vím, že kdyby neměla nasporeno, tak by sotva s důchodem vyšla.
@Russet Ono zase když to důrazně odmítnu, tak se dokáže urazit tak, že umí v rodině udělat neskutečné dusno, včetně neustálého pomlouvani, telefonátů, házení špíny na kde koho, vyhrožování policií, socialkou (prý má všude známé), vytahování věcí 20 let starých. Možná to může znacit počáteční demenci, ale taková byla i před 40 lety, kdy se rozhadala se svými sourozenci.
@Saarka_O Možná ten příspěvek útulku by mohl vyjít, ale o milování psů nemůže být řeč, dcera se jich bojí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14.11.19 07:38

Asi bych do toho prabábi nemontovala, je to její rozhodnutí, ona se nezmění. Možná bych ostatním dětem koupila o dárek navíc a dala jim je, že je to od prababičky. To by na sebe taky prasklá, že nejsou od ní? A vlastně má i pravdu, můžou to být její poslední Vánoce. Kolik dětem je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.11.19 07:42
@Anonymní píše:
Holky, děkuji všem. Ano, babi je 78 let. Taky mě napadlo, aby jí to třeba přidala ke spoření, které dceři platíme, nebo aby ji to ukládala na knížku. Ale bohužel babi říká, že to jsou možná její poslední Vánoce (to už říká asi 5 let :mrgreen:). Mě to právě přijde jako strašné plýtvání penězi, když vím, že kdyby neměla nasporeno, tak by sotva s důchodem vyšla.
@Russet Ono zase když to důrazně odmítnu, tak se dokáže urazit tak, že umí v rodině udělat neskutečné dusno, včetně neustálého pomlouvani, telefonátů, házení špíny na kde koho, vyhrožování policií, socialkou (prý má všude známé), vytahování věcí 20 let starých. Možná to může znacit počáteční demenci, ale taková byla i před 40 lety, kdy se rozhadala se svými sourozenci.
@Saarka_O Možná ten příspěvek útulku by mohl vyjít, ale o milování psů nemůže být řeč, dcera se jich bojí :mrgreen:

Tím spíš bych ji nenechala takovou špinavou hru hrát. Mé babi je 80, takže vím, jak to je těžké s někým takovým vyjít. Ale jinak než ozváním se to neskončí. Nebo až jí dojdou prachy. A jako svéprávná si taky může napůjčovat. To bude sranda :mrgreen:

Do psů v útulku bych prachy necpala, když už charita, tak něco jako Dobrý anděl. To má smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
14.11.19 07:47

@Russet Na půjčky je opatrná, je to „stará škola“ a půjčky neuznává. Dobrý anděl je prima nápad, dík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
14.11.19 08:20

@DoktorkaZorkaHorká To by taky prasklo. Dětem je 2 - 8 let. Prostě se sourozenci před sebou nemáme žádná tajemství, kromě tohoto. Bohužel to dochází do stadia, že se začínáme do těch lží a polopravd zamotavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
14.11.19 08:22

Zkusila bych se s tím svěřit sourozenců. Říct jim jak se cítíš a poprosit je o radu, že už prostě nevíš co s tím máš dělat a jakou koliv tvou snahu ona rozmetá na kousky. Třeba spolu na něco přijede a jestli spolu máte opravdu dobré vztahy tak ti to nemůžou mít za zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová