Práce při RD - pokračovat?

Elenloth
17.9.18 10:21

Tři hodiny denně při dvou malých dětech je docela dost. Nemůžeš se domluvit na menším objemu práce?
Chápu, jak se cítíš, teď zrovna dodělávám větší projekt, takže z víceméně nárazové práce je práce pravidelná a totálně nestíhám. Ale mám před sebou světlo na konci tunelu, že až to bude hotové, tak bude zase klid. Jinak bych to nezvládla.
Další z věcí - co paní na úklid, která uleví povinnostem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
17.9.18 10:36

@řeřicha Jedině hlídání. Já jsem taky pracovala a měla jsem hlídání (většinou u nás doma, ve vedlejším pokoji, ale i to pomohlo hodně). Později miniškolka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.18 10:40

Ahojky, píšeš, že vaříš a uklízíš…já plánuji při mateřské a rodičovské pracovat, jsem teprve před porodem, ale už teď jsem si najela na režim: uklízí paní na úklid, jídlo mi denně vozí z jedné jídelný v místě mého bydliště. Nežehlím a ani s tím nebudu na mateřské začínat.

Nemůžeš taky takhle něco osekat? Člověk nemůže dělat vše a pro mě je třeba důležitější nevyjít z oboru a cejtit se pracovně uspokojená (mám kreativní práci), než uklízet, žehlit a vařit.

Plus teda samozřejmě hlídání, naštěstí moje paní na úklid má 4 děti, takže jí důvěřuju. Buď bude hlídat u nás doma(máme velký byt) nebo jí vypravím dítě ven v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.9.18 11:02

Vykaslala bych se na to. Pokud ti to nezaplatí ani hlídání nebo hospodyni, tak budeš rok padat na usta k prdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
17.9.18 11:03

@Elenloth To je přesně ono, světlo na konci tunelu by mi hrozně pomohlo, ale tady je vidina roku, pak rovnou plný pracovní proces a k tomu všechny povinnosti. Nevím, jestli jsem prostě neměla rok počkat, ještě si užít klid a dětí, pak do toho skočit.
Budu to v tomto týdnu řešit s nadřízenou, ale nejdřív si musím sama ujasnit, co chci - jestli méně hodin, nebo to jinak doma organizovat nebo to pustit úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.18 11:05

ja bych se te prace urcite nevzdavala, pokud te bavi, je fajn a mas vidinu, ze tam za rok budes moct treba na part time nastoupit. radsi bych se smirila s tim, ze to rok bude sul-nul a zaplatila za to, co vydelam hlidani a pani na uklid.

• Citovat
  • Upravit
1704
17.9.18 11:07

@Bábrdl Hm, jsme na vesnici, hlídání nebo miniškolka tu moc není. Jedině víc namotivovat babičku, ale už má taky svůj věk a odvařená z toho není, asi ji stačí těch pár hodin 1× za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
17.9.18 11:10

@Petra_z_Nuslí Jídlo bych mohla takto řešit, ale zas malej má 1,5 roku a to je prostě ještě na batolecí stravě. Možná za půl roku už bych do toho reálně šla.
Větší úklid dělá manžel, já dělám průběžný přes den - i tak s malým děckem třeba 2× za den zametám, vysávám, opereme, pověsíme prádlo atd. V tomto se člověk nezastaví moc, pořád se někde něco válí, všude drobinky, denně pereme atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
17.9.18 11:17

@řeřicha No, tak předně bych asi polevila v dokonalém úklidu. Se dvěma dětma se prostě bude pořád něco někde válet, něco bude opatlané a na zemi drobky. Smiř se s tím, nebo se udřeš.
Druhak bych zkusila domluvit menší úvazek a rozhodně bych neslibovala plný úvazek po skončení rodičáku, děti ve školce budou nemocné a budeš mít problémy. Pokud ty peníze nepotřebujete, tak to podle mého názoru nestojí za to. Pracovat ano, nač se ničit, pokud to není nutné.

• Citovat
  • Upravit
1704
17.9.18 11:18
@Tichošlápek píše:
Vykaslala bych se na to. Pokud ti to nezaplatí ani hlídání nebo hospodyni, tak budeš rok padat na usta k prdu.

Tak hlídání bych tím asi pokryla, ale vyšlo by to opravdu pak na nulu, ale hlavně jsem si to v hlavě „nastavila“ tak, že to budu zvládat, nebudu šidit děcka, jen sebe oberu o volný čas. Takže se mě úplně nechce jít touto cestou, i když jde o pár hodin, tak z toho mám blbý pocit - prostě nejsem třeba doktor, abych měla „poslání“ a tím si to v sobě obhájila, dělám normální práci, jen mě to baví, ale přežili by tam i beze mě, zato pro děcka jsem v hlavní roli, oba jsou relativně malí a mají asi právo na můj čas a plnou pozornost.
Nepočítala jsem s tím, že prostě nemůžu jak křeček lítat pořád v jednom kole, byla jsem naivní a myslela si, jak to pěkně skloubím a všichni budeme happy. No a teď mě dohání realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.18 11:18

@řeřicha asi ty moje řešení jsou moc drahá (např. pro batole skleničky, prádlo já mám raz dva, protože to prostě jen šoupnu do pračky a pak přešoupnu do sušičky, nežehlím ani nijak pečlivě neskládám). Záleží taky kolik si vyděláš - mně se to třeba vyplatí pracovat, protože mám stanovenou 500Kč/hod. Ale kdybych měla třeba 200 Kč/hod, tak to vidím asi zase jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
17.9.18 12:21
@Petra_z_Nuslí píše:
@řeřicha asi ty moje řešení jsou moc drahá (např. pro batole skleničky, prádlo já mám raz dva, protože to prostě jen šoupnu do pračky a pak přešoupnu do sušičky, nežehlím ani nijak pečlivě neskládám). Záleží taky kolik si vyděláš - mně se to třeba vyplatí pracovat, protože mám stanovenou 500Kč/hod. Ale kdybych měla třeba 200 Kč/hod, tak to vidím asi zase jinak.

Mám na dohodu 150/hod, právě motivací nejsou ani tak peníze, jak spíš zůstat v oboru. Bydlíme na vesnici, ta práce by pro mě do budoucna byla super, i na dojíždění (cesta cca 15 minut), možnosti homeofficu, pěkné benefity, plat bych čekala taky větší po nástupu… Tak buď se budu muset kousnout a s vidinou tohoto to vydržet a nebo hledat jiná řešení. Jen bych nerada „vyhořela“ ještě dřív než mi skončí RD. :mrgreen:
Já tu práci ani nehledala, měla jsem za cíl teď ty děti a sebe (zamakat na sobě, cvičení, jazyky i se mi to cca půl roku dařilo, byla jsem spokojená). Pak přišla nabídka, já si řekla, že to zkusím a možná to byl unáhlený krok, protože spokojenost mizí, honím se jak fretka, dlouhodobě to takto nechci a asi ani nedám. Jenže vzdát se práce úplně nechci, zas den má jen 24 hodin, někdy musím taky spát - musím si to nějak v sobě uzavřít, co teda teď dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.18 14:28

@řeřicha Zkuste si sepsat onen obligátní seznam PRO a PROTI…ona životní spokojenost a harmonie je úplně nejvíc a pokud teď není, tak to není dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
17.11.18 13:27

@řeřicha Jak jsi to nakonec vyresila? Resim neco podobneho, rada bych maly uvazek, tri hodiny denne ideal. Mam dve skolkove deti a k tomu batole 22m. Uz mi doma hrabe, chodila jsem na nejake kurzy ale rada bych i neco vydelala. Ale nerada bych z blata do louze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
17.11.18 23:03

@silona Tak pár dní po tom, co jsem to sem psala, jsem měla rozhovor s nadřízenou, kdy jsme si upřesnily mé možnosti - tj. co nejméně věcí, které je nutné řešit po telefonu, nejdou odložit atd. - to mě stresovalo asi nejvíc, že mi zvoní x-krát za den telefon a ty musíš reagovat. Druhá věc - čas, kdy jsem „uspávala“ starší (téměř 4 roky) jsem využila k práci, takže jsem seděla u ní na posteli a ona se ke mě přitulila zády a usnula, já dělala do práce na noťasu. To mi ušetřilo asi 30 minut, ale zklidnila jsem se - že ona nemusí honem rychle usnout, protože já potřebuji pracovat.
No a asi měsíc a půl na to nastaly nějaké změny ve firmě, práce docela ubylo a to je paráda, opravdu je to pro mě hrozná úleva, že dělám třeba polovinu toho, co předtím. Jsem víc v pohodě, čtu po večerech knížky nebo třeba uklidím, vyžehlím a jsem spokojenější. Je to strašně poznat, jako sama na sobě to cítím, že reaguji jinak, mám víc energie a chuti, není tam ten závazek, že ještě večer musím to a ono. Zpětně bych si ten závazek tří hodin už nedala, byl to masakr, ale zas je fakt, že jsem se naučila hodně věcí, že mi to rozšířilo další oblasti práce v oboru.
Upřímně - jen můj názor - při třech dětech bych do toho asi nešla, je to prostě závazek navíc a mě osobně přijde, že i tak je při třech dětech docela náročné rozdat všem pozornost, rozvést je na kroužky atd. Ale tím tě nechci odrazovat, jen prostě si v tomto případě umím spíš představit manuální brigády než být večer svěží a vymýšlet, jak zavést nový proces do firmy. Na druhou stranu, pracuje hromada maminek při RD a pokud bys prostě z existenčních důvodů musela, tak to dáš a ty „oběti“, co k tomu patří, prostě přijmeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová