Práce učitelky 1. Stupeň + Vš

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9722
28.11.22 14:42
@Anonymní píše:
Chápu, ano není reprezentativní, když zrovna někdo, kdo se chce hlásit na češtinářku a píše, jak ji miluje, napíše chybu v čárkách. Psala jsem to v rychlosti cestou, ne doma u televize. Každopádně k té číslovce, to je podle Vás jak? 5ti? :lol:

Koukám, že ty chybějící tečky v řadových číslovkách sis po upozornění opravila :lol: Za to máš bod :mrgreen: A ne, neboj, opravdu si nemyslím, že 5ti je správně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
28.11.22 14:43
@Trojlístek píše:
No normálně 5
Když je číslovka řadová tak 5. Žádné pofiderní koncovky.

Právě, proto mě překvapilo, že mi vyčetla číslovky, doslova, že i páťák by to napsal lépe.. Jak nás učila naše učitelka “Češi nejsou takoví tupci a dojde jim i bez psaní 5ti, jak se to vyslovuje”. Tak mě to překvapilo / pobavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
28.11.22 14:45
@Jahru píše:
Koukám, že ty chybějící tečky v řadových číslovkách sis po upozornění opravila :lol: Za to máš bod :mrgreen: A ne, neboj, opravdu si nemyslím, že 5ti je správně :pankac:

Já myslela, že myslíte právě 5. Jak už jsem psala, psala jsem to ve spěchu. Neříkám, kdybych vše nepsala v řadových číslovkách, ale Vám někdy něco při psaní nevypadne? :)
Zrovna tohle bych neřešila, horší by bylo, kdybych napsala přeci 5ti, to bych se nedivila, že to řešíte..

Příspěvek upraven 28.11.22 v 14:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10961
28.11.22 14:46

Jo a obě hrají na klavír a pohyb nebyl problém ani u jedné. Tam se logicky hra na hudební nástroj předpokládá, stejně tak fyzická zdatnost.

Si pamatuji, že když jsem za mlada chodila do gymnastiky, tak tam chodila studentka z VŠ a platila si soukromé lekce gymnastiky. Skok přes kozu, a taky přemet dopředu jí nešel. Učila se i stojku. Trápila se na kladine i na hrazdě. A trápila je slabé slovo, té fakt dáno nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
28.11.22 14:47
@lucad77 píše:
No divila byste se, jací exoti na ČJ ji studovali se mnou. Nejlepší byli tělocvikáři (kombinace ČJ-TV pro 2. st. ZŠ). Ti za těch pět let nenapsali dobře snad jediné mluvnické cvičení nebo diktát a že jich bylo. :mrgreen:

Bohužel, nedivila :mrgreen: Paní učitelka třídní (shodou okolností tělocvikářka), která učila jedno z dětí první 3 roky měla naprosto zoufalý pravopis. Zejména ty číslovky, ale i shoda přísudku s podmětem… :roll: Její hláška na školní webové nástěnce „Děvčata doběhly 12té“ mi málem odloupla oční sítnici :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.11.22 v 14:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42021
28.11.22 14:48

Jinak, učitel na 1. stupni s nimi přes kozu od 4. třídy skákal. I na bednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
28.11.22 14:53
@Trojlístek píše:
Jo a obě hrají na klavír a pohyb nebyl problém ani u jedné. Tam se logicky hra na hudební nástroj předpokládá, stejně tak fyzická zdatnost.Si pamatuji, že když jsem za mlada chodila do gymnastiky, tak tam chodila studentka z VŠ a platila si soukromé lekce gymnastiky. Skok přes kozu, a taky přemet dopředu jí nešel. Učila se i stojku. Trápila se na kladine i na hrazdě. A trápila je slabé slovo, té fakt dáno nebylo.

Já samozřejmě počítám s tím, že se na klavír hraje. Každopádně raději bych hrála na kytaru.
Vím, že bych se to musela doučit, ale zajímalo mě, zda se to dá učit ve volném čase při studiu. Tělocvik taktéž, neřekla bych, že jsem na tělocvik špatná. Mám svého koně, takže se hýbu a nesedím doma u televize, zatímco by se má fyzička ztrácela. Jen bych se to musela doučit. Vůle by byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10961
28.11.22 14:56
@Havlova píše:
Jinak, učitel na 1. stupni s nimi přes kozu od 4. třídy skákal. I na bednu.

Si pamatuji, jak jsme v 5. tride metaly kotouly letmo za pomoci odrazového můstku přes bednu na šíř. A jeden machr borec to přeletěl i na délku tu bednu :mrgreen:
A normálně jsme skákaly i přes kozu. I skrčku a ještě byla taková technika se zakopnutím dozadu a na šíř. Třeba kozu na délku jsem taky nemohla přeskočit a dostala jsem za 5 :lol:
Ale panatuji se, že vše nam paní učitelka názorně předvedla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10961
28.11.22 15:02

@Kleisy no, ona taky byla fyzicky velmi zdatná a její vůle byla obdivuhodná, ale já taky ať dělala co chtěla jsem nehodila víc jak 12 m kriketakem, nikdy nezvládla skok do výšky, ale na gymnastiku jsem byla hodně dobrá. Nikdy mi nešly sprinty a skoky do dálky, zato ve vytrvalostnich bězích jsem reprezentovala školu. Taky učitelka často nevěděla, co mi dá za známku, jestli 2 nebo 3. Nakonec ty 2, ale to jen za tu reprezentaci z běhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.22 15:22
@Anonymní píše:
Pěkný den, našla jsem tady na to jedno téma, ale z doby 2017, kdy byl svět ještě v rámci možností normální. Chci se zeptat jak je to teď. Nejlépe přímo učitelek, ráda si přečtu Vaše pohledy na věc. Pokud tu byl někdo na Ostravské univerzitě, budu ráda, kdybychom si mohly popsat i ve zprávách.
Popíšu Vám, jak na tom jsem.. Vždy byl můj sen být učitelkou češtiny na prvním stupni, mám ji ráda a ráda bych ji dále vyučovala. Zjistila jsem tedy, že bych musela jít na třídní učitelku, což bych ráda, ale obávám se těch 5 let. Je to dlouhá doba a nikdy nevíte, co se může stát.. Nedej bože bych v půlce otěhotněla, vím, že se dá přerušit vzdělání a pak dál pokračovat.
Dále se bojím dnešní doby, toho, že dnešní děti nic nebaví, nejeví velký zájem, zajímá je především internet (samozřejmě ne všechny, ale válnou většinu) protože je k tomu dnešní doba vede. A největší problém mi dělají rodiče většina namyšlených podnikatelů, podle kterých je problém v učitelce než aby si uznali svou chybu.
Tohle vše mě děsí ale stále je to můj sen a práce s dětmi mě baví. Jen nechci, abych si po pěti letech a chvíli práce řekla, že mě to nenaplňuje tak, jak jsem si představovala a jen se trápím.. Jaký na to máte názor vy učitelky prosím?

A teď ke škole. Je mi 20, teď budu maturovat na nástavbě. Angličtinu mám cca A2, nemám slovní zásobu, jinak časy, teorii atd chápu. Neumím na žádný nástroj, dá se to doučovat za chodu vysoké? Fyzičku nemám skvělou a mám blok ze skoku přes kozu. Kterou se tam snad učit nebudeme, když je to 1. Stupeň.
Co jsou prosím za předměty na vysoké a jak jsou rozděleny? Je to hodně složité nebo se to dá? Co byste mi o škole řekly?

A jak probíhá běžný den / týden učitelky na prvním stupni?
Děkuji za odpovědi.

Maturovala na nástavbě??? 8o Všechny mé kolegyně mají gymnázium, jen jedna pedagogické lyceum, než šly studovat pedagogickou fakultu 1.stupeň… Úroveň Aj na A2??? Vždyť i maturita je žádaná B1-B2. Úroveň A2 je konec deváté třídy ZŠ. A bez urážky. Ty asi nebudeš nejchytřejší,.když jsi v dnešní době šla ze základky na učňák a až pak na nástavbu…doufám, že učitelství pro 1.stupeň nebudeš studovat. Nestačíš na to. Sorry za upřímnost. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.22 15:49

@Kleisy studium opravdu není legrace. Je to od každého něco. My měli i chemii a fyziku.
Skok přes kozu se na prvním stupni normálně učí. My skákali, šplhali po laně, dělali jsme provaz a další cvičení.
A pokud se k tomu stavíš tak, že děti jsou hrozné a rodiče ještě horší, tak se na to vykašli rovnou.
Předměty jsou jak na prvním stupni - čeština, matematika, výtvarná výchova, pracovní výchova, hudební výchova (my hráli na dva nástroje a nemohli jsme si vybrat, prostě klavír a flétna), tělesná výchova, přírodověda a vlastivěda. Různé kurzy. Psychologie, pedagogika, didaktiky…
Bylo toho dost. Ono to vypadá jako „nic“, ale za mě to není snadné studium, protože je dost široký rozsah. Musíš umět vše
Objemově v pohodě, ale třeba zkouškové byl masakr, protože už zápočet a zkouška byly prakticky o tom stejném. Měli jsme i 20 předmětů za semestr.

@Anonymní píše:
Maturovala na nástavbě??? 8o Všechny mé kolegyně mají gymnázium, jen jedna pedagogické lyceum, než šly studovat pedagogickou fakultu 1.stupeň… Úroveň Aj na A2??? Vždyť i maturita je žádaná B1-B2. Úroveň A2 je konec deváté třídy ZŠ. A bez urážky. Ty asi nebudeš nejchytřejší,.když jsi v dnešní době šla ze základky na učňák a až pak na nástavbu…doufám, že učitelství pro 1.stupeň nebudeš studovat. Nestačíš na to. Sorry za upřímnost. :mavam:

U nás ve sborovně má víc jak 50% kolegyň střední pedagogickou školu a na VŠ v ročníku nás bylo z gymplu minimum.
Na VŠ se mnou chodila holčina, co měla SŠ pedagogickou a už na ZŠ měla čtyřku na vysvědčení. Maturitu dala s odřenýma usima. Ale za mě je naprosto skvělá učitelka a svěřila bych ji své děti. Takže bych nedelala předčasné závěry a neházela flintu do žita.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.22 15:56

No já se tedy přidám k tomu, že valná většina mých kolegů/kolegyň má gymnázium… Asi dost záleží i na univerzitě.. Na UK i na MUNI chodí většinou lidé z gymplu, nepoznala jsem jich mnoho z jiných SŠ.

Nicméně, Zakladatelko, pokud to opravdu chceš, běž do toho. Kašli na obavy z toho „jak moc to může být těžké“, prostě BĚŽ a dej do toho maximum. Lepší, než potom litovat…

• Citovat
  • Upravit
1519
28.11.22 16:25

Zacala jsem studovat na materske a do toho znovu otehotnela. Zvladnout se to da, neprerusovala jsem. Studuju teda dalkove. Mozna zkus, jestli by to pro tebe taky nebyla moznost. Skakat pres kozu jsme museli na telaku hned v prvnim semestru. Hra na klavir je od druhaku, nikdy jsem na nic nehrala, ale da se to naucit. Jazyk mame na vyber anglictina B2, Nemcina A2 nebo rustina uplne od zakladu. Kazda skola to ale bude mit trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
28.11.22 16:28

Jinak nechci byt negativni, ale pokud tak vypichujes cestinu, ze ji zrovna chces ucit, tak bys v ni mela sakra maknout a zlepsit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
28.11.22 17:10

Na prvním stupni ucis vše a tudíž se musis i sama vše naučit :mrgreen: telocvik jsme měli hned v prvním ročníku - vymyk, skok přes kozu, plavani prsa, kraul, znak, splh na tyč i na lano, trampolinu, základy gymnastiky, skor vysoký, hody, skok daleký a různé micove hry :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :jazyk: jako fakt zahul, ale já jsem byla tehdy celkem v dobre kondici, tak jsem neměla problém :lol: hrát na klavír (písně s doprovodem) a zpívat. Vytvarka různé techniky, angličtina, čeština (fuj nesnáším), matematika (ta mě bavila moc, tu miluju), komplet biologie člověka, a jste něco - to byl první ročník :lol: jako bavilo mě to, ale bylo to náročné kor když už jsem pracovala jako Ucitelka a ještě měla vlastní malé dite čerstvě po rodičáku. Tak jsem toho nechala :nevim: tehdy jsem ještě měla nástupní plat 16 čistého, pak jsme šla dělat “lepší” prodavacku a měla jsem více :lol: a žádné nervy, svatý klid v prodejne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat