Práce učitelky 1. Stupeň + Vš
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Kleisy píše:
Já se bohužel dívám moc dopředu a snažím se počítat se vším, co by se mohlo stát, samozřejmě dělám adekvátní věci pro to, abych se tomu vyvarovala, takže by se to stát nemohlo, ale zajímaly mě ostatní názory. Učím synovce, 7., 3. Třída a sestru 2. třída, jde nám to pěkně, mám energii pro to, ty děti učit, mám i skvělé nápady, kvůli našeho bývalého učitele, který miloval děti a já chci jít v jeho šlépějích, jen nevím, zda by to děti bavilo. Já to milovala a opravdu mi tipy zpříjemnil dětství a já chci zlepšit zase dětství a radost ze školy dalším dětem. Dát do toho všechno. Aby na to děti rády vzpomínaly i v dospělosti tak, jako já. Dát jim do života to, co dal učitel mi.
Ach jo. Nauč se nejprve češtinu sama.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Kleisy studium opravdu není legrace. Je to od každého něco. My měli i chemii a fyziku.
Skok přes kozu se na prvním stupni normálně učí. My skákali, šplhali po laně, dělali jsme provaz a další cvičení.
A pokud se k tomu stavíš tak, že děti jsou hrozné a rodiče ještě horší, tak se na to vykašli rovnou.
Předměty jsou jak na prvním stupni - čeština, matematika, výtvarná výchova, pracovní výchova, hudební výchova (my hráli na dva nástroje a nemohli jsme si vybrat, prostě klavír a flétna), tělesná výchova, přírodověda a vlastivěda. Různé kurzy. Psychologie, pedagogika, didaktiky…
Bylo toho dost. Ono to vypadá jako „nic“, ale za mě to není snadné studium, protože je dost široký rozsah. Musíš umět vše
Objemově v pohodě, ale třeba zkouškové byl masakr, protože už zápočet a zkouška byly prakticky o tom stejném. Měli jsme i 20 předmětů za semestr.U nás ve sborovně má víc jak 50% kolegyň střední pedagogickou školu a na VŠ v ročníku nás bylo z gymplu minimum.
Na VŠ se mnou chodila holčina, co měla SŠ pedagogickou a už na ZŠ měla čtyřku na vysvědčení. Maturitu dala s odřenýma usima. Ale za mě je naprosto skvělá učitelka a svěřila bych ji své děti. Takže bych nedelala předčasné závěry a neházela flintu do žita.
Pokud učíš český jazyk, uvědom, prosím, své žáky o tom, že se neříká „více JAK“. Správně je „více NEŽ“.
- Citovat
- Upravit
@Kleisy píše:
Děkuji, dám si na to určitě pozor, když píšu a nedávám si pozor, už si pomalu ani té ostravštiny neuvědomuji.
TU OSTRAVŠTINU!
- Citovat
- Upravit
@Aleriga píše:
Pokud učíš český jazyk, uvědom, prosím, své žáky o tom, že se neříká „více JAK“. Správně je „více NEŽ“.
Ano, učím i český jazyk.
Ale neboj, mám prvňáky a půl třídy nesestaví kloudnou větu
Než se dostaneme k více než, tak se to třeba naučím i já.
- Citovat
- Upravit
@Aleriga tebe vždycky, když vidím v diskusi o češtině, tak se mi začne klepat mobil v ruce
taková přirozená nervozita
protože vím, že ty musíš trpět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
@Aleriga tebe vždycky, když vidím v diskusi o češtině, tak se mi začne klepat mobil v rucetaková přirozená nervozita
protože vím, že ty musíš trpět
- Citovat
- Upravit
Mě by jen zajímalo, kde se ve Vás bere tolik zloby a chuti, kazit mladé holce její sen a udělat z ní inteligencí podřadného člověka s hloupým učňákem a ještě hloupější nástavbou (ano, ještě k tomu nedokončenou).
Na to, že jste starší a měly byste mít rozum, kor, pokud samy učíte, se tady pěkně předvádíte. Chudáci děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aleriga píše:![]()
Si tě vždycky predstavuji, jak asi tak vypadáš, jak se tváříš, jak by ty texty byly červené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Mě by jen zajímalo, kde se ve Vás bere tolik zloby a chuti, kazit mladé holce její sen a udělat z ní inteligencí podřadného člověka s hloupým učňákem a ještě hloupější nástavbou (ano, ještě k tomu nedokončenou).
Na to, že jste starší a měly byste mít rozum, kor, pokud samy učíte, se tady pěkně předvádíte. Chudáci děti.
Tak já jsem měla sen, že budu učit a podřídila jsem tomu vše. Na základce makala, s jedinou dvojkou šla na gympl a pak na studium jazyků a dějepisu. Tys evidentně chtěla být cukrářka, tak proč to chceš měnit? A ne. Všeobecnými znalostmi se gymplákům nevyrovnáš. Proč si to nechceš přiznat ![]()
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, moc tě prosím, neuč!!! Hlavně ne ten první stupeň a už vůbec ne češtinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj starší bratr je učitelem na 1. stupni, já jsem o tom uvažovala také, dokonce jsme kdysi dělali na gymplu psychotesty, na jaké povolání se hodíme a vyšla mi právě učitelka pro 1. stupeň. Jenže jsem to zavrhla právě kvůli tomu, že vím, že bych nezvládla tělocvik (po tyči jsem nikdy nevyšplhala, kozu se mi nikdy přeskočit nezdařilo…).
Bratr se musel naučit hrát na klavír, což se v průběhu semestru dokázal naučit, ale je fakt, že absolvoval ZUŠ, hrál tedy na úplně jiný nástroj, ale aspoň nějaký hudební základ měl. Jinak bratrovi dělala největší problém právě čeština, tu jsem ho doučovala já (v té době středoškolačka). Nebudete mi to věřit, ale chtěl po mně absolutní základy, včetně toho, jaký správně určit žena/růže/píseň/kost…Prý ta jako malý nepochopil, a později všichni předpokládali, že to již umí, prý vždy tipoval.
- Citovat
- Upravit
@Kleisy bylo by dobré, si o tom svém studijním snu zjistit co nejvíce.
Protože zmiňovat mistrovou OV a myslet si, že má stejné vzdělání jako učitelka ZŠ, výuční list a maturitním vysvědčení je pro tebe inteligence smsrknuta ve dvou letech a všeobecně porovnavat učivo na nástavbě, například s právem, účetnictvím a managementem na SŠ ekonomické ![]()
Tak to bys teprve zjistila, jak chabé jsou tvé znalosti a vědomosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, tak už ji nechte. Znám spoustu naprd učitelek s akademickými znalostmi, ale bez špetky empatie a nadšení…jestli tahle holčina udělá talentovky, přijímačky, kousne se a vystuduje, protože to prostě hodně chce, tak z ní může být skvělá učitelka. Vždyť na tom prvním stupni ty děti potřebují především inspirativního člověka a srdcaře. A jestli zakladatelka taková je, pak ať to aspoň zkusí. Já jí držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě k té angličtině, A2 opravdu není dostačující, bratrovi také dělala velký problém (nikdy nebyl moc na jazyky), ale měl základ z gymplu, takže vše dohnal.
- Citovat
- Upravit
@Kleisy jinak podle toho, co píšeš, mi přijde, že si to trochu představuješ jak Hurvínek válku.
Hlavně ten začátek.
Na tvém místě bych zkusila jít někam do nějakého kroužku jako dobrovolník. Abys viděla, co obnáší práce s dětmi. K tomu opravdu nestačí učit sourozence a děti z rodiny.
Pokud chceš jít opravdu studovat, začni hrát. U nás to byl dost prosivaci předmět. Opravdu nejde tam jít s tím, že by se ti víc líbila kytara.
U nás se předpokládalo, že za sebou máme celý první cyklus (stupeň) v ZUŠ.