Práce učitelky 1. Stupeň + Vš
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Asi si neuvědomuje, že právě nástavby mají tu nejhorší bilanci, co se úspěšnosti u státních maturit týká…někde ani 50% absolventů neuspěje. U gymnazistů to jsou jednotky lidí, kteří by ji neudělali. Na základce jsi jistě vyznamenání neměla…![]()
A čím to také je, že gymnázisté maturitu udělají s prstem v nose? Nebude to třeba tím, že mají dvojnásobek češtiny a vlastně všeho? Potom se vůbec nedivím, že je taková úspěšnost, po tolika hodinách by to nedal jen..
Navíc jsem také měla na gympl jít, nechtěla jsem, byla jsem premiantka třídy, v 1. Ročníku jsem také byla s průměrem 2 nejlepší ze třídy.
Příspěvek upraven 28.11.22 v 18:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Teď jsi pobavila ty mě.
Výuční list obsahuje odborné předměty.
Maturitní vysvědčení obsahuje obyčejně, cizy jazyk, český jazyk, matematiku a potom nějakou odbornost.Tudíž dva roky si doplňuješ to, co jsi na učilišti nestihla. To je úplně jiná osnova učení.
To jsi těžce přestrelila. Ty nic ve dvou letech vměstnane nemáš, ty si rozsiris a prohloubis vědomosti v matematice, češtině a cizym jazyce, tedy ty spíše doháníš tu hloubku vědomostí.
Ty máš o sobě velmi vysoké mínění. Přitom…
Sama učitelka říkala, že je to těžší, navíc nevím co o nástavbě víte, ale teď máte zkreslené představy vy, ne všichni si rozšiřují obzory a doplňují vědomosti, já jsem na podnikání, kde bereme účetnictví (ve kterém jsem mimochodem dobrá), ekonomiku, marketing právo.. nic z toho jsme na cukráři nebrali. Takže ne všichni si rozšiřují obzory. Mohla bych mít vlastní firmu, chtít ji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
A čím to také je, že gymnázisté maturitu udělají s prstem v nose? Nebude to třeba tím, že mají dvojnásobek češtiny a vlastně všeho? Potom se vůbec nedivím, že je taková úspěšnost, po tolika hodinách by to nedal jen..
A nebo tím, že jsou prostě chytřejší. Mimochodem, maturitní test z češtiny zvládla dcera s přehledem už ve 14 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Sama učitelka říkala, že je to těžší, navíc nevím co o nástavbě víte, ale teď máte zkreslené představy vy, ne všichni si rozšiřují obzory a doplňují vědomosti, já jsem na podnikání, kde bereme účetnictví (ve kterém jsem mimochodem dobrá), ekonomiku, marketing právo.. nic z toho jsme na cukráři nebrali. Takže ne všichni si rozšiřují obzory. Mohla bych mít vlastní firmu, chtít ji.
Syn nástavbu má. Vím, o čem mluvím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Absolvent nástavby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Váš syn to nedal Jo?![]()
Dal. Představ si. A doučovala ho mladší sestra. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Váš syn to nedal Jo?![]()
Tys to taky ještě nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uzavřu to. Má učitelka stejně jako já je vyučená cukrářka, pokračovala nástavbou a posléze si udělala pedagogickou a teď vesele učí.
Děkuji některým za pěkná slova, půjdu do toho, těm druhým přeji, abych nedej bože učila jejich děti nebo děti jejich dětí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Uzavřu to. Má učitelka stejně jako já je vyučená cukrářka, pokračovala nástavbou a posléze si udělala pedagogickou a teď vesele učí.
Děkuji některým za pěkná slova, půjdu do toho, těm druhým přeji, abych nedej bože učila jejich děti nebo děti jejich dětí![]()
To nestihneš.😘
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Já se bohužel dívám moc dopředu a snažím se počítat se vším, co by se mohlo stát, samozřejmě dělám adekvátní věci pro to, abych se tomu vyvarovala, takže by se to stát nemohlo, ale zajímaly mě ostatní názory. Učím synovce, 7., 3. Třída a sestru 2. třída, jde nám to pěkně, mám energii pro to, ty děti učit, mám i skvělé nápady, kvůli našeho bývalého učitele, který miloval děti a já chci jít v jeho šlépějích, jen nevím, zda by to děti bavilo. Já to milovala a opravdu mi tipy zpříjemnil dětství a já chci zlepšit zase dětství a radost ze školy dalším dětem. Dát do toho všechno. Aby na to děti rády vzpomínaly i v dospělosti tak, jako já. Dát jim do života to, co dal učitel mi.Příspěvek upraven 28.11.22 v 14:27
Neboj se, všecko zvládneš.
Akorát prosím, když už chceš učit český jazyk, vynech tu ostravštinu.
Toto je strašné
„kvůli našeho bývalého učitele,“.
Zásadně „kvůli našemu bývalému učiteli“.
A učitel dal „mně“, ne „mi“ na konci věty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše:
Bohužel, nedivilaPaní učitelka třídní (shodou okolností tělocvikářka), která učila jedno z dětí první 3 roky měla naprosto zoufalý pravopis. Zejména ty číslovky, ale i shoda přísudku s podmětem…
Její hláška na školní webové nástěnce „Děvčata doběhly 12té“ mi málem odloupla oční sítnici
Příspěvek upraven 28.11.22 v 14:54
spravuji skolni webovky, jdou pres me texty ucitelu, kterym delam korektury. Potvrzuji, telocvikari jsou zoufalost. A kdyz je k tomu inzenyr, malokdy ten text po moji uprave pozna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cimada píše:
Neboj se, všecko zvládneš.
Akorát prosím, když už chceš učit český jazyk, vynech tu ostravštinu.
Toto je strašné„kvůli našeho bývalého učitele,“.
Zásadně „kvůli našemu bývalému učiteli“.
A učitel dal „mně“, ne „mi“ na konci věty.
Děkuji, dám si na to určitě pozor, když píšu a nedávám si pozor, už si pomalu ani té ostravštiny neuvědomuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Prosím tě, chtěj a měj tu firmu ![]()
Naštěstí me děti učit nebudeš a ty jejich taky ne.
Se mi výrazně ulevilo, protože nevím, co bys jim mohla předat.
Hrát na nic neumíš, gymnastika je pro tebe nic moc, cizy jazyk vůbec vlastně nevíš co umíš, co neumíš.
Právo, účetnictví a marketingu se na prvním stupni neučí (a s těmi miniaturnimi základy) vůbec nechápeš co právo v podniku, management a účetnictví obnáší.
Ty budeš ráda, když si sestavis podnikatelský záměr a tam to skončí, protože už nevíš, jak sezenes investory a jak budeš sledovat konkurenci abys neskončila tak rychle, jak začneš.
Tebe omlouvá jen to, že jsi mladá, bez sebereflexe a zkušeností…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Děkuji některým za pěkná slova, půjdu do toho, těm druhým přeji, abych nedej bože učila jejich děti nebo děti jejich dětí![]()
A neučí v oboru, který vystudovala? Jako třeba mistr odborného výcviku? Tam se pak myslím dělá jen pedagogické minimum (jestli se nepletu). Na zdravkach taky učí sestry…
Jakou pedagogiku tedy studovala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit