Práce učitelky 1. Stupeň + Vš
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Jahru píše:
Bohužel, nedivilaPaní učitelka třídní (shodou okolností tělocvikářka), která učila jedno z dětí první 3 roky měla naprosto zoufalý pravopis. Zejména ty číslovky, ale i shoda přísudku s podmětem…
Její hláška na školní webové nástěnce „Děvčata doběhly 12té“ mi málem odloupla oční sítnici
Příspěvek upraven 28.11.22 v 14:54
Jj tělocvikáři, to je dg. Nic ve zlém. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. jako klidně, ale pak ať se nediví, že ta komunikace s rodiči bude těžká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
@hanka.br. jako klidně, ale pak ať se nediví, že ta komunikace s rodiči bude těžká.
Tak nač ji vyděsit předem. Ke komunikaci s rodiči dospěje taky. Jako mám ve třídě asistentku, ale je k dětem takový zlatíčko a je tak šikovná, že do ní hučím, ať jde studovat. Tohle prostě člověk v sobě má a třeba o tom kolikrát ani neví, když to nezkusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Holky, tak už ji nechte. Znám spoustu naprd učitelek s akademickými znalostmi, ale bez špetky empatie a nadšení…jestli tahle holčina udělá talentovky, přijímačky, kousne se a vystuduje, protože to prostě hodně chce, tak z ní může být skvělá učitelka. Vždyť na tom prvním stupni ty děti potřebují především inspirativního člověka a srdcaře. A jestli zakladatelka taková je, pak ať to aspoň zkusí. Já jí držím palce.
ze jo, nedavno tu byl prispevek o ucitelce, co mela na zakladce ctyrky, zvladla maturitu, prijimacky, 5 let studia zakoncenych statnicemi, proc ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Jj tělocvikáři, to je dg. Nic ve zlém.
oni si mysli to same o nas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
oni si mysli to same o nas.
Důležité je, že všichni víte, jak na tom jste ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kleisy píše:
Mě by jen zajímalo, kde se ve Vás bere tolik zloby a chuti, kazit mladé holce její sen a udělat z ní inteligencí podřadného člověka s hloupým učňákem a ještě hloupější nástavbou (ano, ještě k tomu nedokončenou).
Na to, že jste starší a měly byste mít rozum, kor, pokud samy učíte, se tady pěkně předvádíte. Chudáci děti.
Nemám vůči Tobě žádnou zlobu, ba naopak Ti to přeji, běž si za svým snem a dej do toho maximum.
V rámci Tvého dobra by sis však měla uvědomit jednu věc - učiliště, popř. nástavba se prostě nemůže rovnat gymnáziu, ať se Ti to nelíbí sebevíc. Já moc dobře vím, jací žáci se vyskytují na učilištích, středních školách a gymnáziích. Jsem z oboru… Uvědom si, že většina gympláků (pokud to není vyloženě nějaký extrémně pofidérní gympl) je celé 4 roky drilována a cíleně připravovaná na VŠ. Sama jsem tím gymnáziem prošla, vím, o čem mluvím. To, čemu se říká maturita Tě na VŠ čeká o jednom zkouškovém…
Toto je prostě fakt, pro Tebe by to mělo znamenat to, že si to uvědomíš a začneš makat a pracovat na sobě - tzn. snažit se dělat víc, než po Tobě chtějí ve škole. Jedna věc je odmaturovat a udělat přijímačky, druhá věc, udržet se 5 let na VŠ a zvládnout státnice.
- Citovat
- Upravit
Já vám nevím. Mám pocit, že zakladatelka to nemyslí vážně a byví se tu tím. Nepřijdou mi normální takové myšlenkové pochody. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, já jsem v podobné naivitě jako ty před lety začala studovat pedagogickou fakultu - učitelství 1. stupně. Kombinovaně (dálkově). Práce s dětmi mne také vždy bavila, v době středoškolských studií jsem jezdila pravidelně jako vedoucí na dětské tábory a po maturitě jsem si našla práci jako pečovatelka u dětí v dětském koutku. Kdybych tenkrát já blbá věděla, do čeho se řítím.
Během prvního roku studia jsem nastoupila jako vychovatelka v družině na ZŠ a začal kolotoč. Přes týden v práci a každou sobotu, většinou celý den, na VŠ. Matiky, češtiny, biologie, přírodovědné vědy, rozsáhlé dějiny, didaktiky, psychologie, speciální pedagogiky, výtvarky, dějiny výtvarného umění, hudebky - zpěv, klavír, flétna, základy sbormistrovství, tělocviky - gymnastika, atletika, míčové hry, zdravotní TV, plavání a jejich didaktiky, dva jazyky. Dále různé celotýdenní kurzy - výtvarný, turistický, lyžařský… Musela jsem si v práci zařizovat volno, vedení mi vyšlo vstříc, ale kolegyně nadšené nebyly. Hektičtější období jsem v životě nezažila. Jedno zkouškové bylo stokrát horší než jedna maturita. Mám vystudovanou SOŠ bez vyučení - rovnou klasický čtyřletý maturitní obor a můžu říct, že ten gympl mi při studiu VŠ sakra chyběl, jak zde píši ostatní. Všichni kolegové ze sborovny, včetně ředitele uznávají, že národkáři mají to studium opravdu nejnáročnější a velmi složité.
Na denním režimu studia to možná nebude takový sešup, ale stejně bych každému po mých zkušenostech radila, ať zkusí jiné pedagogické zaměření. Na ped. fakultách se kolikrát učí tak záhadné paobory jejichž absolventi stejně pořádně ani neví, co vystudovali a jaké je jejich uplatnění. Pak si stačí dodělat didaktiky a učit může prakticky každý s titulem.
V dnešní době bych si já osobně udělala Bc. mateřinky a Mgr. nějakou logopedii. Na prvostupeň by mě už nikdo nedostal ani náhodou.
Pět let uteklo sice jako voda, ale na to období opravdu nerada vzpomínám. A když už si vzpomenu, obrací se mi žaludek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Maturovala na nástavbě???Všechny mé kolegyně mají gymnázium, jen jedna pedagogické lyceum, než šly studovat pedagogickou fakultu 1.stupeň… Úroveň Aj na A2??? Vždyť i maturita je žádaná B1-B2. Úroveň A2 je konec deváté třídy ZŠ. A bez urážky. Ty asi nebudeš nejchytřejší,.když jsi v dnešní době šla ze základky na učňák a až pak na nástavbu…doufám, že učitelství pro 1.stupeň nebudeš studovat. Nestačíš na to. Sorry za upřímnost.
Nechápu, jak si může někdo tohle dovolit psát někomu cizímu
. Doufám, že zrovna Vy učitelkou nejste a nikdy nebudete. Můj manžel šel také nejprve na učňák, protože puberta, nezájem apod…pak si dělal maturitu na nástavbě a následně vystudoval VŠ a je z něj, světe div se, úspěšnej inženýr. Ano, je důležité nebýt úplná guma, ale to, že k cíli nesměřovala tazatelka úplně od začátku (protože, podobně jako asi 90% populace, netušila v 9. třídě, čím by chtěla být) neznamená, že to nezvládne. Usuzovat z toho, že je hloupá a ještě jí to napsat, to je přinejmenším slaboduché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Otosice jo, kvůli těm deb. ilnim týdenním kurzum jsem toho nechala, odmítla jsem nastoupit i na ten první. Ne ze bych neměla čas, ale měla jsem dite a proste to bylo při čerpání mě dovolené absolutní priorita. Takže smůla
jako mrzi mě to, ta rozmanitost mě zase naopak bavila, jezdila jsem tam asi i rada, ale cely týden obětovat škole i o prázdninách pro mě vůbec ani nepripadal v úvahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radulinkka Moc děkuji, taky mě to překvapilo a jak jsem psala, hloupá nejsem, jen jsem, jak píšete, nevěděla kam jít.
Teď vím, že to byla chyba a vše budu muset dohánět, ale učební obor automaticky neznamená, že je člověk hloupý a ostatním nesahá ani po kotníky, jak to tu paní jinými slovy napsala.
Na to, že je dospělá se moc dospěle nezachovala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit