Práce v Penny Marketu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já pracuji v kauflandu, momentálně na mateřské a už bych se tam i vrátila. Jsem v pekárně a nikdy se nestalo, že by s námi takhle někdo jednal, vždycky, když bylo jinde hodně práce, přišel přímo ředitel a slušně se zeptal, jestli tam můžeme zůstat dýl, že by potřeboval to a to a ještě za to poděkoval. A hlavně, nastoupila jsem do pekárny a tam je moje místo, když vidím v penny, jak ty ženský musí stíhat deset věcí naráz, tak je mi z toho na ![]()
v pondělí jsem se neudržela a řekla něco vedoucí v penny, stáli jsme ve frontě u pokladny, ta holčina zvonila, aby někdo přišel na druhou pokladnu, šla tam ta vedoucí, první nákup a v pokladně nebyla páska, jak ta tam nadávala - kterej idiot tady nedal pásku, já se z vás fakt poseru, to není normální, kdo tady naposledy byl, hned si to s ním vyřídím, idiot, tak už mi to jako nedalo a říkám. to jako takhle mluvíte se svými zaměstnanci? A před zákazníky? To máte teda ale jednání- na to mi bylo odpovězeno - co vám je potom, starejte se, aby vám neujel kočárek - no to neměla říkat, pán za mnou se mě zastal a řekl jí- paní, chovejte se laskavě slušně, s takovým jednáním tady nemáte co dělat, by mě zajímalo, kterej chytrák vám dal funkci vedoucí, hned bych si s ním rád promluvil.
Těch holek prodavaček mi je fakt líto, i ze stran zákazníků, kteří se chovají, jako by jim patřil svět a chudiny prodavačky nesmí ani pípnout a nechat se kolikrát urážet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slonikova píše:
Já pracuji v kauflandu, momentálně na mateřské a už bych se tam i vrátila. Jsem v pekárně a nikdy se nestalo, že by s námi takhle někdo jednal, vždycky, když bylo jinde hodně práce, přišel přímo ředitel a slušně se zeptal, jestli tam můžeme zůstat dýl, že by potřeboval to a to a ještě za to poděkoval. A hlavně, nastoupila jsem do pekárny a tam je moje místo, když vidím v penny, jak ty ženský musí stíhat deset věcí naráz, tak je mi z toho na
v pondělí jsem se neudržela a řekla něco vedoucí v penny, stáli jsme ve frontě u pokladny, ta holčina zvonila, aby někdo přišel na druhou pokladnu, šla tam ta vedoucí, první nákup a v pokladně nebyla páska, jak ta tam nadávala - kterej idiot tady nedal pásku, já se z vás fakt poseru, to není normální, kdo tady naposledy byl, hned si to s ním vyřídím, idiot, tak už mi to jako nedalo a říkám. to jako takhle mluvíte se svými zaměstnanci? A před zákazníky? To máte teda ale jednání- na to mi bylo odpovězeno - co vám je potom, starejte se, aby vám neujel kočárek - no to neměla říkat, pán za mnou se mě zastal a řekl jí- paní, chovejte se laskavě slušně, s takovým jednáním tady nemáte co dělat, by mě zajímalo, kterej chytrák vám dal funkci vedoucí, hned bych si s ním rád promluvil.
Těch holek prodavaček mi je fakt líto, i ze stran zákazníků, kteří se chovají, jako by jim patřil svět a chudiny prodavačky nesmí ani pípnout a nechat se kolikrát urážet…
já byl včera poprvé za kasou, vystresovaneý a pak mi 2× píplo zboží, takže zvonek a storno, než ale přišla zástupkyně, uběhlo asi 7 minut a do tý doby se udělala fronta, zaplat pánu bohu že se slitoval a postavil do té fronty chápající lidi. neřekli ani slovo, já se slušně omluvil, že sem za kasou dnes poprvé, spíše měli řeči na to, kde se fláká zástupkyně. ta přišla a první co řekla: co zase!!! slušně řikám že se mi zboží načetlo 2×, že bych potřeboval jedno ubrat. odpověd: no, tak at se to už nestává!!!v tom stresu sem se zástupkyně zeptal ještě jaký kód mají pomeranče a omylem sem jí tykal. a ona před celou tou frontou nahlas: a laskavě mi netykej!!!omluvil sem se a markoval dál. kódy zzeleniny, ovoce a pečiva tam prostě na kase chybějí, jsou tam nějaké ale prostě se v tom zatím nevyznám a spousta jich tam chybí. takže sem zvědavý co bude dál, ale hledám už jinou práci, tak mi držte palce prosím ![]()
- Citovat
- Upravit
@moula píše:
já byl včera poprvé za kasou, vystresovaneý a pak mi 2× píplo zboží, takže zvonek a storno, než ale přišla zástupkyně, uběhlo asi 7 minut a do tý doby se udělala fronta, zaplat pánu bohu že se slitoval a postavil do té fronty chápající lidi. neřekli ani slovo, já se slušně omluvil, že sem za kasou dnes poprvé, spíše měli řeči na to, kde se fláká zástupkyně. ta přišla a první co řekla: co zase!!! slušně řikám že se mi zboží načetlo 2×, že bych potřeboval jedno ubrat. odpověd: no, tak at se to už nestává!!!v tom stresu sem se zástupkyně zeptal ještě jaký kód mají pomeranče a omylem sem jí tykal. a ona před celou tou frontou nahlas: a laskavě mi netykej!!!omluvil sem se a markoval dál. kódy zzeleniny, ovoce a pečiva tam prostě na kase chybějí, jsou tam nějaké ale prostě se v tom zatím nevyznám a spousta jich tam chybí. takže sem zvědavý co bude dál, ale hledám už jinou práci, tak mi držte palce prosím
no tak ještě, že jsi tam měl chápající lidi, je fakt, že spíš lidi nadávají, kde to vázne, že prodavačka zvoní a zvoní a nikde nikdo, přeji ti hodně štěstí při hledání nové práce, jsi mladej, najdeš něco lepšího, uteč co nejdřív..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slonikova píše:
no tak ještě, že jsi tam měl chápající lidi, je fakt, že spíš lidi nadávají, kde to vázne, že prodavačka zvoní a zvoní a nikde nikdo, přeji ti hodně štěstí při hledání nové práce, jsi mladej, najdeš něco lepšího, uteč co nejdřív.. [/citace
ještě že sem zatim ve zkušební době, mohu vlastně odejít kdykoli si zamanu, nebo spíš kdykoli na mě bude někdo z vedoucích řvát
- Citovat
- Upravit
No já dělám brigádně na pokladně v Hypermarketu Albert. Přes školní rok jsem tam jen víkendy a svátky, přes prázniny pořád. Na konci srpna už odpočítávám dny, kdy bude konečně škola a já tam budu jen 2× týdně. Když jsem tam začínala, několikrát jsem bulela kvůli nepříjemným zákazníkům. Myslí si o tobě, že jsi největší póvl a totálně tě seřvou za věci, se kterýma nemáš nic společnýho (např. nějaké zboží už není atd.). Jsou i takoví koumáci, kteří tě chtějí okrást - totálně tě spletou a vrátíš jim třeba o 1000,– víc. Je to šílená práce, lituju kolegyně, co tam pracují na HPP. Nemám skoro žádné dny volno, protože tam jsem třeba jen 6 hodin, nejčastěji odpolední (zavíráme ve 22.00 hod.). Ke konci směny necítím pusu (od toho že asi 500× řeknu dobrý den a nashledanou), příšerně mě bolí záda a nohy (už nevím jestli má stát nebo sedět). Když jdu na wc tak mě rozhlasem okamžitě vyvolávají, kde jsem, že se mám dostavit na pokladnu. Je tam strasně málo zaměstnanců déle než rok. Nikdo tam nevydrží. Ale někteří zákazníci jsou v pohodě… Takže asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moula píše:
já byl včera poprvé za kasou, vystresovaneý a pak mi 2× píplo zboží, takže zvonek a storno, než ale přišla zástupkyně, uběhlo asi 7 minut a do tý doby se udělala fronta, zaplat pánu bohu že se slitoval a postavil do té fronty chápající lidi. neřekli ani slovo, já se slušně omluvil, že sem za kasou dnes poprvé, spíše měli řeči na to, kde se fláká zástupkyně. ta přišla a první co řekla: co zase!!! slušně řikám že se mi zboží načetlo 2×, že bych potřeboval jedno ubrat. odpověd: no, tak at se to už nestává!!!v tom stresu sem se zástupkyně zeptal ještě jaký kód mají pomeranče a omylem sem jí tykal. a ona před celou tou frontou nahlas: a laskavě mi netykej!!!omluvil sem se a markoval dál. kódy zzeleniny, ovoce a pečiva tam prostě na kase chybějí, jsou tam nějaké ale prostě se v tom zatím nevyznám a spousta jich tam chybí. takže sem zvědavý co bude dál, ale hledám už jinou práci, tak mi držte palce prosím
Úplně tě chápu. Já mám naštěstí dobrý vedoucí. Nidky na mě neřvou, když mám storno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lascau píše:
ahoj já mám nabídku na zástupce vedoucího za 16000 čístá ruka.
Má s touhle pozicí někdo zkušenosti-???
Ahoj! Já před MD dělala vedoucí v Normě. Tím, že už nade mnou nikdo nebyl, byla pohoda. Jen tak 2-3krát týdně na hodinku-dvě dorazil buzerovat oblastní. Ale vzhledem k tomu, že máš limit celkem odpracovaných hodin týdně, vychází to, že na celý krám jseš jen ty plus jedna pokladní, která pokud má pár sekund volno
musí běžet doplňovat, nebo uklízet. Vše ostatní děláš ty. Papíry, objednávky, přebírat a kontrolovat závozy, uklízet z pásu vratné lahve, doplňovat zboží, pečivo. Kontrolovat datumy, dělat slevy, řešit zloděje, běhat na kasu dělat storna. O víkendu navíc stavět akce, měnit ceny, pokud chce pokladní pauzu nebo na WC sednout na kasu. Počítat kasy při výměně pokladních, počítat a připravit peníze pro banku. A to ještě zdaleka není vše. Ve zkratce jsi tam od půl šestý, končíš nejdřív o půl desátý a mezitím se honíš a lítáš jak p..a. Ale placený rozumně. Po MD se tam ale nejspíš nevrátím, neskloubila bych to se synem. Velmi dobré zkušenosti mám s Tescem v Praze-Letňanech. Bylo to tam fajn, vedoucí, pracovní doba i plat. Ale je to už šest let tak nevím. Globus a Penny je peklo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adra1 píše:
No já dělám brigádně na pokladně v Hypermarketu Albert. Přes školní rok jsem tam jen víkendy a svátky, přes prázniny pořád. Na konci srpna už odpočítávám dny, kdy bude konečně škola a já tam budu jen 2× týdně. Když jsem tam začínala, několikrát jsem bulela kvůli nepříjemným zákazníkům. Myslí si o tobě, že jsi největší póvl a totálně tě seřvou za věci, se kterýma nemáš nic společnýho (např. nějaké zboží už není atd.). Jsou i takoví koumáci, kteří tě chtějí okrást - totálně tě spletou a vrátíš jim třeba o 1000,– víc. Je to šílená práce, lituju kolegyně, co tam pracují na HPP. Nemám skoro žádné dny volno, protože tam jsem třeba jen 6 hodin, nejčastěji odpolední (zavíráme ve 22.00 hod.). Ke konci směny necítím pusu (od toho že asi 500× řeknu dobrý den a nashledanou), příšerně mě bolí záda a nohy (už nevím jestli má stát nebo sedět). Když jdu na wc tak mě rozhlasem okamžitě vyvolávají, kde jsem, že se mám dostavit na pokladnu. Je tam strasně málo zaměstnanců déle než rok. Nikdo tam nevydrží. Ale někteří zákazníci jsou v pohodě… Takže asi tak.
Je to opravdu šílený, snad co nejdřív něco najdu, mám uplně strach jít zítra na 4:30 na směnu
![]()
- Citovat
- Upravit
@zanda81 píše:
Ahoj! Já před MD dělala vedoucí v Normě. Tím, že už nade mnou nikdo nebyl, byla pohoda. Jen tak 2-3krát týdně na hodinku-dvě dorazil buzerovat oblastní. Ale vzhledem k tomu, že máš limit celkem odpracovaných hodin týdně, vychází to, že na celý krám jseš jen ty plus jedna pokladní, která pokud má pár sekund volnomusí běžet doplňovat, nebo uklízet. Vše ostatní děláš ty. Papíry, objednávky, přebírat a kontrolovat závozy, uklízet z pásu vratné lahve, doplňovat zboží, pečivo. Kontrolovat datumy, dělat slevy, řešit zloděje, běhat na kasu dělat storna. O víkendu navíc stavět akce, měnit ceny, pokud chce pokladní pauzu nebo na WC sednout na kasu. Počítat kasy při výměně pokladních, počítat a připravit peníze pro banku. A to ještě zdaleka není vše. Ve zkratce jsi tam od půl šestý, končíš nejdřív o půl desátý a mezitím se honíš a lítáš jak p..a. Ale placený rozumně. Po MD se tam ale nejspíš nevrátím, neskloubila bych to se synem. Velmi dobré zkušenosti mám s Tescem v Praze-Letňanech. Bylo to tam fajn, vedoucí, pracovní doba i plat. Ale je to už šest let tak nevím. Globus a Penny je peklo
v Penny sem třetím dnem a musím potvrdit že to je peklo
![]()
- Citovat
- Upravit
@moula píše:
v Penny sem třetím dnem a musím potvrdit že to je peklo![]()
![]()
![]()
![]()
Jseš mladej tak co zkusit změnit obor a jít třeba na číšníka? Dá se tam dobře vydělat. Spousta kluků co začínala v krámě teď dělá po hospodách. Ono ženská s tím tak nějak vyžije pokud má manžela a pokud budeš mít, nebo máš rodinu, je to jen almužna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si čtu se zájmem tuhle diskuzi a opravdu vás moc lituju!(vy, co děláte v obchoďácích, hlavně Penny!)
Já kdysi pracovala v Kauflandu a v Glóbuse. Už bych tam nikdy nešla. Je to fakt o nervy, hlavně v tom Kauflandu. Z člověka dělali jen hadr!
Stčilo, když jsem s někým jen promluvila slovíčko a už na mě řvali, co se tam jako vybavuju. Nebo jednou jsem se vracečla z přestávky(měla jsem noční),byla jmi zima, tak jsem si dala ruce do kapes. Potkal mě šéf a začal na mě ječet, co jako mám ruce v kapsách, jestli když se nuddím, tak dostanu přidáno
No a o pokladním dozoru ani nemluvím. Nevím proč na takové vedoucí místa musí dávat takové hovada, co jen ponižujou lidi a o sobě si myslí, že jsou mistři světa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suwari píše:
Tak si čtu se zájmem tuhle diskuzi a opravdu vás moc lituju!(vy, co děláte v obchoďácích, hlavně Penny!)Já kdysi pracovala v Kauflandu a v Glóbuse. Už bych tam nikdy nešla. Je to fakt o nervy, hlavně v tom Kauflandu. Z člověka dělali jen hadr!
Stčilo, když jsem s někým jen promluvila slovíčko a už na mě řvali, co se tam jako vybavuju. Nebo jednou jsem se vracečla z přestávky(měla jsem noční),byla jmi zima, tak jsem si dala ruce do kapes. Potkal mě šéf a začal na mě ječet, co jako mám ruce v kapsách, jestli když se nuddím, tak dostanu přidáno
No a o pokladním dozoru ani nemluvím. Nevím proč na takové vedoucí místa musí dávat takové hovada, co jen ponižujou lidi a o sobě si myslí, že jsou mistři světa
souhlasím, dnes sem byl 4. dnem v Penny a bylo to hustý, od půl 5 vybalování palet, zelenina, pečení dopeků, lisování kartonu v lisu, potom pojd si vzít kasu, jenže ve skladu sem si zapomněl lahev s vodou, do té doby sem měl jen ráno jeden rohlík s čajem a to bylo v 4:00 ráno. po 2 hodinách za kasou se mi chtělo na záchod a měl sem strašnou žízeň, zvoním, prej vydrž ještě 15 minut. zacházení jak s hadrem. celej den sem pak lítal za kasu ze skladu kde sem dával lahve do bas, každejch 10 minut zpět na kasu. práci sem prostě nemohl stihnout. lahve sem pak doděl, a šel zpět za kasu, pracovní dobu mám mít od 4:30 do 13:30,bylo 13:35,lidí už moc nebylo, ale přišla za mnou vedoucí a at prej ještě vydržim, rekl sem ji že potřebuju domu,(mám nemocného psa) a další povinnosti. no tak se prosimtě zase zklidni. pujdeš až to doděláš. neví mco mám dodělávat za kasou tedy. když bylo 14:15 přišla holka z druhé směny, ahoj, prý tě mám vystřídat a máš jít do skladu udělat další balíky z kartonu a přendat basy s prázdnými lahvemi na palety. řekl sem si, to snad není možný, šel sem spočítat kasu za vedoucí, udělal sem balík a. a v půl 3 se šel převléci, takhle je to každý den. a dne sem se rozhodl že ted zavolám šefovi a dám výpověd. Nejsem otrok. pro tohle sem se nenarodil. at si každý říká co chce. Penny už nikdy!!!
- Citovat
- Upravit
@moula píše:
souhlasím, dnes sem byl 4. dnem v Penny a bylo to hustý, od půl 5 vybalování palet, zelenina, pečení dopeků, lisování kartonu v lisu, potom pojd si vzít kasu, jenže ve skladu sem si zapomněl lahev s vodou, do té doby sem měl jen ráno jeden rohlík s čajem a to bylo v 4:00 ráno. po 2 hodinách za kasou se mi chtělo na záchod a měl sem strašnou žízeň, zvoním, prej vydrž ještě 15 minut. zacházení jak s hadrem. celej den sem pak lítal za kasu ze skladu kde sem dával lahve do bas, každejch 10 minut zpět na kasu. práci sem prostě nemohl stihnout. lahve sem pak doděl, a šel zpět za kasu, pracovní dobu mám mít od 4:30 do 13:30,bylo 13:35,lidí už moc nebylo, ale přišla za mnou vedoucí a at prej ještě vydržim, rekl sem ji že potřebuju domu,(mám nemocného psa) a další povinnosti. no tak se prosimtě zase zklidni. pujdeš až to doděláš. neví mco mám dodělávat za kasou tedy. když bylo 14:15 přišla holka z druhé směny, ahoj, prý tě mám vystřídat a máš jít do skladu udělat další balíky z kartonu a přendat basy s prázdnými lahvemi na palety. řekl sem si, to snad není možný, šel sem spočítat kasu za vedoucí, udělal sem balík a. a v půl 3 se šel převléci, takhle je to každý den. a dne sem se rozhodl že ted zavolám šefovi a dám výpověd. Nejsem otrok. pro tohle sem se nenarodil. at si každý říká co chce. Penny už nikdy!!!
Jo, radši odtamtud zdrhej. A klidně jim tam řekni, že s takovým přístupem ke zaměstnancům jim tam nikdo dlouho nevydrží.
Možná by to chtělo si i někde někomu stěžovat..ale komu???Třeba řediteli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moula
Být tebou hledám určo jinou práci, jseš mladej, možnosti máš…
V supermarketech to takhle chodí bohužel naprosto běžně, ale Penny je opravdu tak trochu moc - jede se tam na výkon, tzn. že nějaký kravaťák úplně nahoře stanoví zisk na zaměstnance na hodinu, který je nereálný, pak tam holt lidi dělají mraky hodin zadara, aby to výsledně odpovídalo plánu…
Sama dělám zástup vedoucí v Bille, u nás je to trošku lepší, ale všude něco je. To jak se k tobě chovají tvoji nadřízení je fakt přes limit, minimálně slušnost jim chybí, ale věř tomu, že jejich nadřízení jim dávají „pohulit“ ještě 100krát víc, pak už se to veze… A všelijací ti inspektoři a oblastní co buzerují vedoucí jsou zas dost často na koberečku u těch kravaťáků co vymýšlejí plány, normy… bohužel tržby klesají, lidi mají míň peněz, šetří… a majitelům marketů se to nelíbí, to značně zhoršuje celou situaci, následuje buzerace, šílený nezaplacený přesčasy… pokud na tohle nemáš žaludek, tak rychle hledej něco jinýho!
Jen tak pro srovnání abys viděl jak to chodí jinde - denně dělám min. 15hodin (
krátký, dlouhý týden), pokud je problém (třeba rozbité chlaďáky) zůstávám v práci se servismanem třeba ještě 3-4 hodiny navíc, vybaluji zboží na svém úseku, dělám plánogramy, dělám objednávky na několik úseků (zodpovídám za to, že nevypadnem z akčního zboží), ručím za správné cenovky, vypomáhám na zelenině, střídám přestávky pokladních na kase, vypomáhám při frontách, řeším všechny reklamace a vratky, dělám inventury, dohlížím aby bylo napečeno, uklizeno uvnitř i na parkovišti, večer dělám uzávěrky, kasy, hlášení… o stírání prodejny, úklidu skladu, přebírání lahví, vázání balíků z lisu v průběhu celého dne ani nemluvím, to je standard… no a pak přijde inspektor a řekne mi " u akčního koše máte rámeček s plagátem nakřivo a na zelče máte na zemi nať od mrkve" a všechno je špatně, je hnusnej, vyčte první poslední i když tam makám 15hod denně jak idiot… na tuhle práci musí mít člověk žaludek, musí jí mít svým způsobem rád a hlavně musí být workoholik… u nás v Bille jsou na tom paradoxně nejlíp řadoví zaměstnanci, dělají od - do, spočítají kasy a padají domů, to pro zástupce a vedoucí neplatí… to píšu jen proto abys věděl, že i ty tvoje zástupkyně toho mají zřejmě až nad hlavu, nehoní lidi pro svoji zábavu, ovšem slušné by být měly, to jo…
Skončím tak jak jsem začala, pokud jseš fakt tak nespokojený (což chápu), hledej rychle jinou práci mimo tenhle obor, jen vyjímečně v marketu narazíš na fajn partu jakou mám na směně třeba já, moje „holky“ jsou v pohodě, jsme sehraný, když vidí, že je něco potřeba pomůžou (jen vyjímečně musím někomu něco přikázat), já když můžu pustím je třeba dřív domu nebo jim dopřeju delší přestávky, kdybych měla špatný tým tak už tam dávno nejsem!
- Citovat
- Upravit
@suwari píše:
Možná by to chtělo si i někde někomu stěžovat..ale komu???Třeba řediteli?
To by nepomohlo, majitelé i generální o tom co se děje na marketech vědí, sami to svým tlakem na ziskovost vytvářejí. Zažila jsem za ty 3 roky co zástupcuju v Bille pár „vzbouřenců“ a vždy byli velmi rychle odejiti a to to byli fajn lidi a výkonní zaměstnanci, jen se třeba ozvali kvůli nezaplaceným přesčasům… takovému nepohodlnému pak stačí poslat 2 kontrolní nákupy (ten vždy něco proveze) a následuje padák pro hrubé porušení pracovní kázně…
- Citovat
- Upravit