Pracovněprávní lékařská prohlídka - co s sebou?

193
28.6.25 17:09

Pracovní prohlídka - co s sebou

Dobrý den,

přišel mi e-mail od budoucího zaměstnavatele - brigáda na léto.

Na prohlídku si vezměte:

• Žádost o posouzení zdravotní způsobilosti
  • Potvrzený výpis ze zdravotní dokumentace od registrujícího praktického lékaře
  • Moč
  • Občanský průkaz

jak prosím chápete to „Potvrzený výpis ze zdravotní dokumentace od registrujícího praktického lékaře“? Kým má být ten výpis potvrzený? Tím praktickým lékařem? Ten ho ale přece vždycky potvrzuje, dá tam přece razítko a podpis. Nebo myslíte, že to má být potvrzené ještě někým jiným?

Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.6.25 17:13

Normálně výpis z karty. Zavolat obvodakovi ať to připraví, zaplatíš, vezmeš si doklad o zaplacení a necháš to proplatit od zaměstnavatele (teda takhle to funguje u nás) možná bude tvůj lékař dělat nějakou prohlídku nebo tak něco. Mě třeba rovnou přeočkovala.
Jinak bych řekla, že výpis budou chtít vždycky a všude.

• Citovat
  • Upravit
8699
28.6.25 17:14

Prakticky lékař ti to za určitý poplatek udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65452
28.6.25 17:17
@Anonymní píše: Více

nemusí chtít všude, ted se měnila pravidla. Už není u některých profesí povinná vstupní prohlídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.6.25 17:17
@Anonymní píše: Více

Děkuji. Ale mě jde hlavně o to slovo „Potvrzený“ výpis. Kým má být potvrzený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8699
28.6.25 17:20
@JPMB píše: Více

Praktickým lékařem, vždyť to tady píšeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11869
28.6.25 17:21

@JPMB praktickým lékařem…aby to bylo od něj..aby sis to nenapsal sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.6.25 17:24
@izabe píše: Více

No, jo, ale ten je přeci vždycky potvrzený praktickým lékařem.

Tak mi nejde do hlavy, proč to zaměstnavatel, tak zdůrazňuje, že musí být potvrzený. Jestli v tom není nějaký háček a nemusí být potvrzený ještě od někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16468
28.6.25 17:27

Prostě potvrzení od praktika. Proč musíš slovickarit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8699
28.6.25 17:28

Tak s takovou by sis to mohl vyplnit sám, že :lol: fakt bych v tom neviděla nic jiného, protože to opravdu potvrdí ten praktik, který ti to vystaví - věř nám. Nikdo jiný ani není aby to ještě potvrdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.6.25 17:31
@Vladusxx píše: Více

Aha, tak děkuji. To mě nenapadlo. Já jestli nemyslí, že to musí být ještě potvrzené od zaměstnavatele. Protože jsem měla zaměstnavateli (pobočka firmy) přinést výpis ze zdravotní dokumentace a nechat ho u něj, že mě objedná na lékařskou prohlídku. Po čtrnácti dnech přišel e-mail z centrály, kdy a kam se mám dostavit na prohlídku a co s sebou vzít. Ten výpis mám pořád u toho zaměstnavatele (pobočka firmy), tak ještě, že mám víc vyhotovení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65452
28.6.25 17:33

tak to slyším prvně, že by se někomu nechával výpis od doktora. Je to každého soukromá věc a zaměstnavatel (ani nikdo jiný) na to nemá právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.6.25 17:33
@Dahlia0409 píše: Více

Protože jsem prostě puntičkář a vše musím mít v pořádku. Prostě člověk na odstřel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11869
28.6.25 17:36

@JPMB a víš o tom že zaměstnavatel po tobě nemá co chtít výpis z tvé zdravotní dokumentace? To je tvé soukromí…jeho má zajímat pouze zhodnocení tvého zdravotního stavu -schopen/neschopen pro práci na pozici na kterou máš nasroupit lékařem který pro ně dělá prohlídky a ten ví jakou práci máš vykonávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8699
28.6.25 17:37
@Vladusxx píše: Více

Souhlas, já bych tam ten výpis teda nenechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová