Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69127
16.4.25 10:19
@Anna766 píše: Více

Vždyť jsem neříkala, že z veškeré fyzické práce odchází domů člověk s čistou hlavou. Ale je jí dost, kde ano. A nemusí být člověk u pasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
16.4.25 10:31
@ugluk píše: Více

Taky nevrdim že to píšeš. Jen reaguju na diskuzi. Někdo tu psal že fyzicky pracující člověk má prázdnou hlavu a jde spát příjemně unaven.
Taky dobrá blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
16.4.25 13:35
@Da12 píše: Více

Za idealnych podmienok by ludia fyzicky pracujuci tiez nemali byt pretazovani a mali mat priestor na rehabilitaciu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.4.25 15:36
@Mkmkz píše: Více

To sem ale nepatří, cista hlava je ve vztahu k praci, nikoliv k tomu, ze me se.re Maňa od vedlejšího pásu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
16.4.25 15:39
@j.a.n.i1 píše: Více

Tak ale nejde o sukromny vztah k nej. Ale o tu pracovnu dynamiku - ci spolupracujeme a ako. Akych mam nadriadenych a pod. Nejde o nejake sukromne antipatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.4.25 15:57

Ne, jde o to, zda je nutné na tu praci myslet i mimo ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
16.4.25 16:09

Mám nějakou VŠ, umím i nějaké jazyky a pracuju na HQ velké firmy, moje práce je poměrně stresující, určitě nemám 8 hodin a padla a nechodím domů s čistou hlavou. Platí mě přímo majitel, takže pro něj asi nějakou hodnotu mám. ALE sebekriticky vím, že kdybych najednou já a moje práce zmizela z povrchu zemského, tak se v podstatě nic nezmění. Když by zmizel popelář, kuchařka z jídelny, ošetřovatelka z LDN, tak to pocítíme daleko rychleji. Takže jsem velmi opatrná v nějakých soudech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
16.4.25 16:15
@j.a.n.i1 píše: Více

Ked myslis na pracu mimo nej, je to zle. Ale ked to v praci nefunguje tak, ako ma a ty si v nej frustrovana, poskodzuje ta to. Beries si to do nasledneho sukromneho zivota ci si to uvedomujes a premyslas nad tym, alebo nie.
Ja nechapem mentalnu zataz ked pracujes „hlavou“ ako nieco, ze musis doma premyslat nad tym, co a ako zajtra urobis v praci. To na tu pracu bud nemas, alebo zla organizacia prace, je to chyba aj manazmentu, podla mna. Alebo si „pracou“ vyplnas osobne prazdno. Praca je len cast zivota. Okrem nej mas byt schopna sa plne a v psychickom zdravi a pohode venovat aj inym cinnostiam. Z tej prace (akejkolvek )nemas ist znechutena, sfrustrovana, nedajboh ustrachana. Tieto negativne dosahy chapem ja ako mentalnu zataz a plnu, zabordelenu hlavu, ak by som to chcela vyjadrit ako opak prazdnej, cistej hlavy.

Příspěvek upraven 16.04.25 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
16.4.25 16:34

Já byla nedávno v nemocnici na ORL a byla tam se mnou na pokoji paní, něco přes čtyřicet, co mi vyprávěla, že dělá u pásu v automobilce. Říkala, že chodí tak dvakrát ročně na školení, musí se učit nějaké postupy a taky výkres, který jí dával nejvíc zabrat. Prý je z toho chodí zkoušet a taky tam mají audity, které se jich na to taky můžou zeptat. Taky říkala, že tam mají před každou prací hodně papírů, co musejí vyplnit a že je to zdržuje od práce, protože musejí splnit normu, jinak je chodí vedoucí seřvat. Pak si stěžovala, že jim hlídají na vteřiny pauzu a že se při noční pořádně nevyspí, protože i když je unavená, tak se stejně vzbudí za dvě nebo tři hodiny. A taky, že ona chodí jen na osm hodin, ale mají tam spoustu chudáků Ukrajinců, co se chodí domů jen vyspat a pořád jedou dvanáctky. Já mám hodně organizační zaměstnání, takže pořád někde lítám a mám plnou hlavu toho, co musím dřív udělat, ale tohle bych tedy nedala. Přijde mi to jako otročina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
16.4.25 16:55

Já tedy také znám lidi z fabriky, kteří dřou u pásu a ještě se musí učit na nějaké zkoušky, aby měli 27 000 čistého, místo 23000. Takže koukám, jak tu někteří píší, že práce ve fabrice čistá hlava. Známá je totálně strhaná po letech dřiny, plus není vůbec finančně ohodnocena, jak by měla. Spousta řemesel už také musí zapojovat počítače, náčrty. Hodně malých firem nemá ani tolik zaměstnanců, to si všimám dost. Takže se šetří na lidech a jeden člověk dělá tři pozice. Živnostník si dělá i své faktury. Plno fyzických prací se musí školit dál, doba jde dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
16.4.25 17:01

Rozhodně „nechodím domů“ s čistou hlavou. Svým způsobem mám v hlavě práci pořád, přemýšlím, co by se dalo vylepšit.
Ale je to o tom, že některé pracovní věci se dají udělat mnoha různými způsoby, takže je to asi normální. Ale taky jsem za to odpovídajícím způsobem placená a ode mě se očekává, že jaksi nosím ty nápady. Nicméně to nevadí, asi bych úplně ani nechtěla dělat rutinní práci stejnou pořád dokola.

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
17.4.25 10:59
@matkabagristy píše: Více

S tím souhlasím, ale zkušenost to pro mě byla dobrá. Bohužel lidé, které naše školy potřebují stále nejsou. Je to setrvalý stav počítající se na dekády. A zlepšení v nedohlednu.

• Citovat
  • Upravit
6413
18.4.25 00:05
@Alušáček píše: Více

A clovek, ktory nema dostatok inteligencie je menej clovekom? :? Okrem toho su rozne druhy inteligencie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
18.4.25 06:55

Jestli si připadáš méně člověkem je tvůj problém. Důležitá je každá práce od zedníka až po prezidenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
18.4.25 09:21
@Alušáček píše: Více

Pozastavujem sa nad tym, preco riesis v suvislosti s pracou iq cloveka. Ved to je uplne irelevantne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat