Praktiky podnikatelů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
20.3.13 13:37

Možná kdyby se stát nesnažil na podnikatelích vytřískat co nejvíc peněz, tak by se podnikatelům nevyplatilo riskovat sankce za takové praktiky.
Ono když se člověk honí do úmoru a pak odvede státu nemalé peníze za to, že vůbec svoji činnost smí provozovat a ještě nakonec jsou podnikateli házeny klacky pod nohy byrokracií, úředníci kolikrát ani nevědí, co je správně a co vše musí podnikatel splňovat…
Neříkám, že je takové šizení v pořádku, ale kolik peněz musí zaplatit podnikatel za zaměstnance, to je neskutečné. Místo toho, aby bylo usnadněno podnikání, podporováno, aby trh žil, tak si každý musí moc dobře rozmyslet, zda do toho jít a jestli se mu to s poctvostí vůbec vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michelle32
20.3.13 13:41

Je to začarovaný kruh a není se čemu divit, protože každý jen kouká jak by stát „oškubal“, stačí se i tady na emiminu podívat na diskuse typu „na co mám nárok“, „jak získat tu a tu soc. dávku“ apod. Mě je z toho upřímně zle. Všichni by chtěli jen brát, ale dávat se nikomu nechce a stát je instituce, která má holt příjmy z daní a ty dál přerozděluje. Když to napíšu natvrdo, tak podnikatelé schválně manipulují čísla, neodvádí, co by odvádět měli a tím pádem má stát nižší příjmy, na druhé straně stojí zase ti, co natahují ruce a těch je čím dál víc a pak holt dochází k tomu, že se daně zvyšují, ruší porodné apod. Protože kde na to ten stát má asi brát, že jo? Je to prostě nedokonalostí systému a mentalitou lidí a nakonec jen dodám, že „ti nahoře“ jsou jen vzorkem společnosti, takže pak je jasné, jak to vypadá „dole“…

• Citovat
  • Upravit
K.Black
20.3.13 13:41

Je vidět, že jsi jen zaměstnanec, od-do, nic o tom nevíš. Nechápu jak na tobě parazituje zaměstnavatel :think: nedává ti výplatu? víš kolik stojí „provoz“ jednoho zaměstnance? nedivím se že drobní podnikatelé toto dělají. A sehnat zaměstnance který bude makat a nebude neustále nemocný, nebo polovinu pracovní doby neprofláká, je taky umění. Není nic jednoduššího si to zkusit, OSVČ může být každý ;)

• Citovat
  • Upravit
11620
20.3.13 13:42
@Anonymní píše:
Tak to nevím a omlouvám se, že jsem s tímhle tématem přišla. Dotýká se mě to osobně, nemyslela jsem to jako provokaci.

Za to se neomlouvej, je to názor, na to máš právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
20.3.13 13:42
@Anonymní píše:
Tak to nevím a omlouvám se, že jsem s tímhle tématem přišla. Dotýká se mě to osobně, nemyslela jsem to jako provokaci.

myslim, ze se omlouvat fakt nemusis..me spis prijde ujete, proc bys nemohla co koli napsat anonymne, kdyz se tu vyskytuji i mraky anonymu v daleko hloupejsich diskusich a prispevcich.. :kytka: sis proste jen chtela ulevit, co je na tom? :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
20.3.13 13:43
@K.Black píše:
Je vidět, že jsi jen zaměstnanec, od-do, nic o tom nevíš. Nechápu jak na tobě parazituje zaměstnavatel :think: nedává ti výplatu? víš kolik stojí „provoz“ jednoho zaměstnance? nedivím se že drobní podnikatelé toto dělají. A sehnat zaměstnance který bude makat a nebude neustále nemocný, nebo polovinu pracovní doby neprofláká, je taky umění. Není nic jednoduššího si to zkusit, OSVČ může být každý ;)
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
20.3.13 13:44
@Gladys píše:
Možná kdyby se stát nesnažil na podnikatelích vytřískat co nejvíc peněz, tak by se podnikatelům nevyplatilo riskovat sankce za takové praktiky.
Ono když se člověk honí do úmoru a pak odvede státu nemalé peníze za to, že vůbec svoji činnost smí provozovat a ještě nakonec jsou podnikateli házeny klacky pod nohy byrokracií, úředníci kolikrát ani nevědí, co je správně a co vše musí podnikatel splňovat…
Neříkám, že je takové šizení v pořádku, ale kolik peněz musí zaplatit podnikatel za zaměstnance, to je neskutečné. Místo toho, aby bylo usnadněno podnikání, podporováno, aby trh žil, tak si každý musí moc dobře rozmyslet, zda do toho jít a jestli se mu to s poctvostí vůbec vyplatí.

Je to tak :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
20.3.13 13:45
@Michelle32 píše:
Je to začarovaný kruh a není se čemu divit, protože každý jen kouká jak by stát „oškubal“, stačí se i tady na emiminu podívat na diskuse typu „na co mám nárok“, „jak získat tu a tu soc. dávku“ apod. Mě je z toho upřímně zle. Všichni by chtěli jen brát, ale dávat se nikomu nechce a stát je instituce, která má holt příjmy z daní a ty dál přerozděluje. Když to napíšu natvrdo, tak podnikatelé schválně manipulují čísla, neodvádí, co by odvádět měli a tím pádem má stát nižší příjmy, na druhé straně stojí zase ti, co natahují ruce a těch je čím dál víc a pak holt dochází k tomu, že se daně zvyšují, ruší porodné apod. Protože kde na to ten stát má asi brát, že jo? Je to prostě nedokonalostí systému a mentalitou lidí a nakonec jen dodám, že „ti nahoře“ jsou jen vzorkem společnosti, takže pak je jasné, jak to vypadá „dole“…

kdyby ti páni, co nám tam nahoře „šéfují“ přestali krást, uplácet, vymýšlet nesmyslné projekty za x milionů nebo miliard, které nakonec skončí fiaskem, kdyby nevypláceli poslancům zavřeným ve vězení mzdu a náhrady!!! tak by peníze byly…je vidět, že jsi nikdy nepodnikala, víš o tom kulové…

Příspěvek upraven 20.03.13 v 13:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
20.3.13 13:45
@Michelle32 píše:

aby jsi se jednou taky nedostala do takové situace, že budeš natahovat ruku ke státu, ono je to opravdu hned a asi by se ti nelíbilo, kdyby takto mluvili lidé o tobě, že jim je z Tebe zle.

Se zrušením porodného já třeba souhlasím, nedělám si děti pro 12 tisíc nebo kolik.

• Citovat
  • Upravit
1381
20.3.13 13:47
:potlesk: :potlesk:
@Black_Orchids píše:
Milá anonymní, mám menší firmu, živím několik desítek lidí. všichni mají řádné zaměstnanecké smlouvy, ve svém oboru jsou nadstandardně ohodnocení, mají zaměst. výhody, posílám je co chvíli na školení, aby se dál vzdělávali, motivuji je, chci, aby se ztotožňovali s posláním firmy atp. Lidé jsou to veskrze průměrně vzdělaní (nejvíce s učebním oborem, pak nějací sš, pár vš). za ty roky se u mě vystřídalo spousta lidí, můžu ti teda říct, jak vypadá průměrný zaměstnanec, kterého zaměstnavatel nevykořisťuje, ale právě naopak.
velmi málo lidí si opravdu váží práce. jakmile mají pocit, že to mají jisté a že jsou pro firmu důležití, začnou se ulívat, zaměstnavateli vyhrožovat, že půjdou jinam (když tady mají tolik, tak proč by jinde nedali víc)… prostě vše v duchu rčení „dej čertovi prst a sebere ti ruku“.
obecně ale jsou Češi na jednom z prvních míst na světě v neefektivním využití pracovní doby. Tzn. když je prac. doba 8h, kolik je skutečných odpracovaných hodin. U průměrného Čecha to není ani polovina. Přijde do práce později, dá si kafe, čeká, až pustí počítač, probere s kolegy novinky, něco pojí, pak popracuje…pak je čas oběda, popolední útlum, pak zas něco popracuje… no a pak už je skoro padla, takže co by rozdělával něco nového. člověka, který by si vážil práce a dělal to, co má (nic víc, nic míň), dneska jako zaměstnavatel těžko hledáš.
tak, a teď jsem si zas ulevila já :lol: :mavam:
…presne tak to mela jako zamestnavatelka moje mama se zamestnancema, upne stejny jak to pises..o tom ze cesi proste nemakaj oproti jinym zemim, o tom zadna, ale radsi nediskutovat, nebot se u toho vzdycky rozcilim
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
20.3.13 13:51

Je to začarovaný kruh
je spoustu podnikatelů co si váží svých lidí protože ví že oni ho tak trochu živí stará se o ně dáva jim výplatu v čas a takovou jaká má být taky se otáčí aby firma šlapala jak měla a prosperovala neb pak z toho mají všichni něco i ten zaměstnanec

ale pak je tu ten pravý opak minimální mzda nechceš neber najdu si jiného

taky je rozdíl když někdo dělá osvč jen sám na sebe

ale je pravda že když koukám na svojí výplatnici tak mě naštvou ty daně a když se mrknu na to so ještě platí zaměstnavatel je mě zle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
20.3.13 13:51
@lajovka píše: :potlesk: :potlesk: …presne tak to mela jako zamestnavatelka moje mama se zamestnancema, upne stejny jak to pises..o tom ze cesi proste nemakaj oproti jinym zemim, o tom zadna, ale radsi nediskutovat, nebot se u toho vzdycky rozcilim

Myslím, že se to nedá tak zevšeobecňovat. Žila jsem několik let v zahraničí a po českých zaměstnancích, au-pairkách, brigádnících a studentech tam byla vyloženě sháňka. Takže to nejde říct tak obecně, že Češi nemakají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
20.3.13 13:57
@K.Black píše:Se zrušením porodného já třeba souhlasím, nedělám si děti pro 12 tisíc nebo kolik.

Taky souhlasim se zrusenim u druheho a dalsichtdeti, ale nevim, proc by melo byt limitovano u prvniho rodinnym prijmem 2,4minima? proc napr. rodice, kteri jsou sotva dostudovani, nikdy nepracovali na nej narok maji a clovek, co nejaky ten rok ty dane platil ma smulu? mne to prijde hloupe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Děkuji za názory, jsou různí lidé, různé možnosti, stát to neulehčuje nikomu, to vím. Můj šéf není ani poctivý, ani chudý a kde může tam si pomůže…Jeho obchodní partneři jsou ze stejného těsta…no a to je asi tak vše. Nikoho jsem nechtěla urazit. zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1381
…tak jsem to nemyslela…napr. v holandsku jsou zadanejsi vic jak cesi polaci, pry lip makaji…a mas pocit, ze je polsko hospodarsky a ekonomicky na vysi?
@opinka píše:
Myslím, že se to nedá tak zevšeobecňovat. Žila jsem několik let v zahraničí a po českých zaměstnancích, au-pairkách, brigádnících a studentech tam byla vyloženě sháňka. Takže to nejde říct tak obecně, že Češi nemakají.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová