Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Heineken mě to prostě nedá… Ale takhle sis to zvolil ne? Věděl jsi do čeho jdeš a proč by OSVČ měly mít elektřinu a další věci zadarmo? A kdyby jsi na tom nevydělával, tak bys to nedělal… Já jako zaměstnanec taky doma platím energie atd. a nemůžu si to dát nikam „do nákladů“…zrovna tak dovolená, tu určuje zaměstnavatel, takže o měsíci v chorvatsku si můžu nechat jen zdát. A než mě osočíš z toho, že nevím o čem mluvím, tak dělám jako účetní. A vybrala jsem si nakonec cestu zaměstnaneckou, a jedním z důvodů proč tomu tak je, je to, že když jsem dělala „na sebe“ chodili za mnou právě takoví OSVČ, kteří přinesou doklady (kolikrát aby člověk měl věšteckou kouli, páč to jsou spíš cáry papíru) v krabici od bot a včera bylo pozdě a nedejbože jestli nám spočítáš, že máme platit, nějak to udělej, za co tě platím… To bych byla neustále jednou nohou v kriminále, takže pro mě je výhodnější si udělat svoje a jít domů, než čekat na to až na mě podnikatel hodí průšvih, když by mu někdo na to přišel…
@Michelle32 píše:
@Heineken mě to prostě nedá… Ale takhle sis to zvolil ne? Věděl jsi do čeho jdeš a proč by OSVČ měly mít elektřinu a další věci zadarmo? A kdyby jsi na tom nevydělával, tak bys to nedělal… Já jako zaměstnanec taky doma platím energie atd. a nemůžu si to dát nikam „do nákladů“…zrovna tak dovolená, tu určuje zaměstnavatel, takže o měsíci v chorvatsku si můžu nechat jen zdát. A než mě osočíš z toho, že nevím o čem mluvím, tak dělám jako účetní. A vybrala jsem si nakonec cestu zaměstnaneckou, a jedním z důvodů proč tomu tak je, je to, že když jsem dělala „na sebe“ chodili za mnou právě takoví OSVČ, kteří přinesou doklady (kolikrát aby člověk měl věšteckou kouli, páč to jsou spíš cáry papíru) v krabici od bot a včera bylo pozdě a nedejbože jestli nám spočítáš, že máme platit, nějak to udělej, za co tě platím… To bych byla neustále jednou nohou v kriminále, takže pro mě je výhodnější si udělat svoje a jít domů, než čekat na to až na mě podnikatel hodí průšvih, když by mu někdo na to přišel…
Milá zakladetelko, v době psaní příspěvků jsi v práci nebo doma?
Také zaměstnáváme pár lidí a dost se nám jich tam protočilo - většina zaměstnanců zná jen své práva a nároky, ale nějak jim unikají jejich povinnosti.
Opravdu nebudu držet a dotovat člověka, který si práce neváží, odflákne ji, vysedává na netu atd.
Také mám zkušenost s tím, že jakmile dostane zaměstnanec řádnou smlouvu a uplyne mu zkušební doba, tak si začne těžce vyskakovat, vyhrožovat atd. V případě že je s ním pracovní poměr rozvázán (z jeho strany) ještě na vás pošle kontrolu z pracáku. Zrovna nedávno jsme měli dvě, teď jsme očekávali třetí - avšak ona slečna byla inspektorem vyprovozena se slovy jestli se nezbláznila a že má toho udavačství plné zuby, že máme vše v pořádku a on nemá čas jen řešit nějaké zaměstnanecké vrtochy
(inspektor se u nás odpoledne zastavil)
Anonymní píše:moje chorobná poctivost
zakl.
To bude jinej důvod, podnikat se dá i poctivě, sám to dělám taky tak.
![]()
@Kikija píše:
Milá zakladetelko, v době psaní příspěvků jsi v práci nebo doma?Také zaměstnáváme pár lidí a dost se nám jich tam protočilo - většina zaměstnanců zná jen své práva a nároky, ale nějak jim unikají jejich povinnosti.
Opravdu nebudu držet a dotovat člověka, který si práce neváží, odflákne ji, vysedává na netu atd.
Také mám zkušenost s tím, že jakmile dostane zaměstnanec řádnou smlouvu a uplyne mu zkušební doba, tak si začne těžce vyskakovat, vyhrožovat atd. V případě že je s ním pracovní poměr rozvázán (z jeho strany) ještě na vás pošle kontrolu z pracáku. Zrovna nedávno jsme měli dvě, teď jsme očekávali třetí - avšak ona slečna byla inspektorem vyprovozena se slovy jestli se nezbláznila a že má toho udavačství plné zuby, že máme vše v pořádku a on nemá čas jen řešit nějaké zaměstnanecké vrtochy(inspektor se u nás odpoledne zastavil)
Ano
to je pohled z druhé strany
Michelle32 píše:
Ano, já jsem si to takhle zvolil, vyzkoušel jsem si obě varianty a s touhle jsem spokojený.
Ale právě proto že to znám z obou stran, tak se nenavážím do zaměstnanců že jsou třeba lemplové.
Jen prostě vysvětluju někomu kdo má OSVČ za parazity jak to vlastně je.
Anonymní píše:
@Heineken Když šéf odjede (a jezdí často) na dovolenou, funguje firma úplně stejně, takže rozhodně nezchudne. Do práce jezdím svým autem, nemám žádné příspěvky ani benefity. Kolegové, co dělají v úkole dokonce nemají ani placenou dovolenou. Platí jim jen to co udělají (a to ještě z velké části načerno). Ale znovu - vím, že to není všude stejné. zakladatelka
Tak možná šéf nebude OSVČ, které si vzal Mládek do pusy.
![]()
Michelle32 píše: … Já jako zaměstnanec taky doma platím energie atd. a nemůžu si to dát nikam „do nákladů“…zrovna tak dovolená, tu určuje zaměstnavatel, takže o měsíci v chorvatsku si můžu nechat jen zdát. …
Možná tě to překvapí, ale já doma platím energie taky. ![]()
To je jedno, kde budeš trávit dovolenou, důležité je to, že ji dostaneš zaplacenou. A o tom to je.
@Anonymní píše:
Jsem tu zaměstnaná přes 5 let a za tu dobu jsem nebyla den v pracovní neschopnosti. Prostě si to nedovolím. Za celou dobu jsem nepřišla ani o minutu později, zato večery nastavuju…asi jsem divná. zakladatelka
Tak to si frajerka, řeknu muži, že kdyby nebyl parazitující OSVČ, ale vzorný poctivý zaměstnanec, tak ten akutní slepák rozchodí…:mrgreen:
Jo a s tím pomlouváním nic nedělajícího šéfa jen tolik: Kdo tvrdí, že šéf je vůl, tak sám je ještě větší, když pro něj dělá. ![]()
@kahaja píše:
Tak to si frajerka, řeknu muži, že kdyby nebyl parazitující OSVČ, ale vzorný poctivý zaměstnanec, tak ten akutní slepák rozchodí…:mrgreen:
Jo a s tím pomlouváním nic nedělajícího šéfa jen tolik: Kdo tvrdí, že šéf je vůl, tak sám je ještě větší, když pro něj dělá.
@kahaja píše:
Jo a s tím pomlouváním nic nedělajícího šéfa jen tolik: Kdo tvrdí, že šéf je vůl, tak sám je ještě větší, když pro něj dělá.
Tak nevím, mohla bych si říkat, že jsem pitomá, že jsem tuhle diskusi vůbec zakládala, když jsem ve výsledku zařazená mezi fluktuanty s nízkou pracovní morálkou nevážící si svého šéfa. Ne, alespoň jste mi otevřeli oči. Jsem fakt vůl, když se chovám v práci svědomitě a zodpovědně, začnu na to kašlat, alespoň zapadnu do škatulky. Nemyslím si, že tu šéfa pomlouvám, spíše se vpravdě hájím. Nepsala jsem, že nic nedělá, ale že když tu není, firma šlape dál. Co se týče mého vysedávání na netu, hned při přijmutí mi šéf řekl, že když budu mít vše hotovo, můžu si tu třeba štrykovat, net mu rozhodně nevadí. Mám prostě určité prostoje, taky bych mohla koukat do zdi. Se slepákem bych do práce nechodila, ale 6 týdnů se sádrou jsem chodila…Co se týče podnikání, nemyslím si, že podnikat může každý…ale to, že nejsem podnikatelský typ znamená, že musím držet hubu a krok? No, nic, přeju vám hodně úspěchů v podnikání a dobré podmínky pro ně, včetně dobrých zaměstnanců, i když nevěříte, že existují. zakladatelka
@Anonymní píše:
Tak nevím, mohla bych si říkat, že jsem pitomá, že jsem tuhle diskusi vůbec zakládala, když jsem ve výsledku zařazená mezi fluktuanty s nízkou pracovní morálkou nevážící si svého šéfa. Ne, alespoň jste mi otevřeli oči. Jsem fakt vůl, když se chovám v práci svědomitě a zodpovědně, začnu na to kašlat, alespoň zapadnu do škatulky. Nemyslím si, že tu šéfa pomlouvám, spíše se vpravdě hájím. Nepsala jsem, že nic nedělá, ale že když tu není, firma šlape dál. Co se týče mého vysedávání na netu, hned při přijmutí mi šéf řekl, že když budu mít vše hotovo, můžu si tu třeba štrykovat, net mu rozhodně nevadí. Mám prostě určité prostoje, taky bych mohla koukat do zdi. Se slepákem bych do práce nechodila, ale 6 týdnů se sádrou jsem chodila…Co se týče podnikání, nemyslím si, že podnikat může každý…ale to, že nejsem podnikatelský typ znamená, že musím držet hubu a krok? No, nic, přeju vám hodně úspěchů v podnikání a dobré podmínky pro ně, včetně dobrých zaměstnanců, i když nevěříte, že existují. zakladatelka
Hubu a krok držet nemusíš, ale tím, že to řešíš anonymně na miminovském serveru, mi nepřijde jako řešení. A je jasné, že si tu každý hájí to svoje.
OSVČ vs. zaměstnanci
látkující vs. papíračky
očkující vs. neočkující
atd. prostě každý tu hájí to svoje. ![]()
Jsem tu zaměstnaná přes 5 let a za tu dobu jsem nebyla den v pracovní neschopnosti. Prostě si to nedovolím. Za celou dobu jsem nepřišla ani o minutu později, zato večery nastavuju…asi jsem divná. zakladatelka