Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@werajsik píše:
Já věděla od začátku, že trollíš, ale teď ses totálně odkopala… To už je syn dospělý a pracuje, že je schopný SÁM doplatit 10.000 babi za PC???
Dostává kapesné 700kč měsíčně a ještě dostává od druhé babičky peníze na vánoce.
Je vidět, že ty peníze ZDĚDILA, protože kdyby je sama vydělala, tak je nebude vrážet DO POMÍJIVÉ ELEKTRONIKY, ale koupila by děckám každému garsonku (ono se to léty tak naskládá ty dary, že) - a měli by kde začít + by taková investice opravdu měla smysl!!
tohle je ubohé, my vyděláme fakt dost, ale pc a ntb kupuju zásadně kvalitní repasy, které stály třeba 40 a za tři roky je někdo repásne a stojí 5… světe div se, fungují furt všechny!!
nikdy bych své vydělané peníze neprojela v elektronice a autech (auta taky bereme lehce ojetá) - i spoustu věcí jsem nakoupila po bazarech ( třeba zánovní sporák/pračku na chalupu za dvojku.. v téhle kvalitě nový stojí deset).. ale tak když někoho baví házet prachy z okna…
spíš by mi vadilo, že mohla dětem pomoct fakt jinak a smysluplněji a tímhle v nich podporuje naprosto brutální a nesmyslný Konzum (ala za dva roky ten i-pod zas bude demode že.. a holka za to mohla mít fakt třeba tu zlatou cihličku…-ta si cenu držet bude)
@werajsik
Já už na střední chodila na brigády a taky jsem byla schopná našetřit pár tisícovek, tak mi to nepřijde tam nereálné.
Podle mě to není špatně, pokud si sami doplácí, jenom takhle si toho budou vážit.
@Lucy75 píše:
Je vidět, že ty peníze ZDĚDILA, protože kdyby je sama vydělala, tak je nebude vrážet DO POMÍJIVÉ ELEKTRONIKY, ale koupila by děckám každému garsonku (ono se to léty tak naskládá ty dary, že) - a měli by kde začít + by taková investice opravdu měla smysl!!
tohle je ubohé, my vyděláme fakt dost, ale pc a ntb kupuju zásadně kvalitní repasy, které stály třeba 40 a za tři roky je někdo repásne a stojí 5… světe div se, fungují furt všechny!!
nikdy bych své vydělané peníze neprojela v elektronice a autech (auta taky bereme lehce ojetá) - i spoustu věcí jsem nakoupila po bazarech ( třeba zánovní sporák/pračku na chalupu za dvojku.. v téhle kvalitě nový stojí deset).. ale tak když někoho baví házet prachy z okna…
spíš by mi vadilo, že mohla dětem pomoct fakt jinak a smysluplněji a tímhle v nich podporuje naprosto brutální a nesmyslný Konzum (ala za dva roky ten i-pod zas bude demode že.. a holka za to mohla mít fakt třeba tu zlatou cihličku…-ta si cenu držet bude)
Garsonka v dnešní době stojí 4mil jedna a zdědila cca 2,5mil, takže za tohle nereálné, taky jsem navrhovala.
@Anonymní píše:
Anonym(finance). Mám takový problém. Moje tchýně plánuje koupit synovi notebook za 40000 a dceři ipad za 20000. Minulé vánoce koupila synovi galaxy s20 za 20000 a dceři zase notebook za 25000. Není to obyčejná důchodkyně, peněz má dost z dědictví a důchod má nemalý. Myslím, že už to trošku přehání a měli by jsme to rozmazlování zastavit. Co si myslíte vy?(syn chodí do druháku na SŠ a dcera má 14). Zase ona nám taky dává nelevné dary.
Myslím si, že je lepší toto, než aby peníze nacpala nějakým dědkům anebo jehovistům, takhle to zůstane v rodině… ![]()
@Anonymní píše:
Garsonka v dnešní době stojí 4mil jedna a zdědila cca 2,5mil, takže za tohle nereálné, taky jsem navrhovala.
aha, tak s takovou z těch dvou a půl mega nebude mít brzo vůbec nic!! v tom případě ať vnoučatům koupí pozemky!!! (kdekoli v okolí, bude to jen růst..)
zcela jasná volba!
za 40 litrů bych u nás kolem chalupy měla třeba vzadu od obce vykoupený kus louky..
nikdy nevíš, kdy se začne kde stavět, jak se změní územní plán..
já se tatovi smála za socíku, že si myslel, že na kratinách (rozuměj, část za obcí, kde už byla fakt jen pole) kupoval další a další políčka, nebylo tam NIC a furt říkal, uvidíš, tam se jednou bude stavět.. to byly osmdesátky… a nevěřil tomu nikdo (fakt malá jm. dědina, ale fakt - vedle okresního města)
a DNES??? za 40 let - měl fakt pravdu.. ONO se tam fakt staví a má z toho miliony..
fakt se mu tehdy smála i má matka i sousedi, prý na co mu to bude… písky kdesi dva kíláky za vesnicí…
PS : JOOO a vlastní tlačítkovou Nokii za necelou trojku, neovládá internet a za ty prachy, co tím vydělal, nakoupil svým asi 10 vnoučatům byty, a jelikož jsou to zatím dětičky, tak je pronajímá a má z toho další peníze… TAK SE HOSPODAŘÍ. jen nesouhlasím s tím, že chodí 20 let v jednom svetru - ale lidi nezměníš ![]()
Příspěvek upraven 27.10.21 v 11:53
@Anonymní píše:
Furt je rozumnější jim dát na spoření základ, než to rozfrcat za drahou elektroniku. Ale tak jsou to její peníze. Ať si třeba vytapetuje záchod. Ty s tim nic udělat nemůžeš.
@Lucy75 píše:
aha, tak s takovou z těch dvou a půl mega nebude mít brzo vůbec nic!! v tom případě ať vnoučatům koupí pozemky!!! (kdekoli v okolí, bude to jen růst..)
zcela jasná volba!
za 40 litrů bych u nás kolem chalupy měla třeba vzadu od obce vykoupený kus louky..
já se tatovi smála za socíku, že si myslel, že na kratinách (rozuměj, část za obcí, kde už byla fakt jen pole) kupoval další a další políčka, nebylo tam NIC a furt říkal, uvidíš, tam se jednou bude stavět.. to byly osmdesátky… a nevěřil tomu nikdo (fakt malá jm. dědina, ale fakt - vedle okresního města)
a DNES??? za 40 let - měl fakt pravdu.. ONO se tam fakt staví a má z toho miliony..
fakt se mu tehdy smála i má matka i sousedi, prý na co mu to bude… písky kdesi dva kíláky za vesnicí…PS : JOOO a vlastní tlačítkovou Nokii za necelou trojku, neovládá internet a za ty prachy, co tím vydělal, nakoupil svým asi 10 vnoučatům byty, a jelikož jsou to zatím dětičky, tak je pronajímá a má z toho další peníze… TAK SE HOSPODAŘÍ. jen nesouhlasím s tím, že chodí 20 let v jednom svetru - ale lidi nezměníš
Má nějaké byty co pronajímá, které vnoučatům dá a na spoření dávala 5000 měsíčně i před tím
@werajsik píše:
Já věděla od začátku, že trollíš, ale teď ses totálně odkopala… To už je syn dospělý a pracuje, že je schopný SÁM doplatit 10.000 babi za PC???
No a? Představ si, že jsou mladí, kteří si umí šetřit peníze z kapesneho nebo z brigád.
@Lucy75 píše:
zcela jasná volba!
fakt se mu tehdy smála i má matka i sousedi, prý na co mu to bude… písky kdesi dva kíláky za vesnicí…PS : JOOO a vlastní tlačítkovou Nokii za necelou trojku, neovládá internet a za ty prachy, co tím vydělal, nakoupil svým asi 10 vnoučatům byty, a jelikož jsou to zatím dětičky, tak je pronajímá a má z toho další peníze… TAK SE HOSPODAŘÍ. jen nesouhlasím s tím, že chodí 20 let v jednom svetru - ale lidi nezměníš
Tak to babka rozfofruje no. takových je plno co utratí dědictví za hovadiny a jen si na pár let zvednou životní uroven
@Cenarius píše:
No a? Představ si, že jsou mladí, kteří si umí šetřit peníze z kapesneho nebo z brigád.
Právě že kapesné se jim střádá a během roku vůbec neutrácí a utrácí až jednou za pár let za něco dražšího
@Cenarius ale jooo - každého věc
jen mi to přijde škoda a vůči vnoučatům neekologické a netaktické - tak zbytečně drahá elektronika, která je dočasná… leč pozemky a nemovitosti zůstávají.. a bude hůř..
nakonec bude každý rád, kdyby měl skleník a jestli to tak půjde s green-deal a uhlíkem apod., tak Gott mit uns a dobrá každá louka, kterou by mohlo mé vnouče vlastnit..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat